icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

bosorkabb
7. mar 2017

@beka22 zmiešané. Ale prevláda radosť,šťastie. Uz sme ju mali na hostovskom,ale teraz uz ju nemusime nikam vratit a to je taka ulava.

beka22
7. mar 2017

@bosorkabb moc sa Teším že už budete spolu. Užívajte plnými dúškami a želám Vám veľa lásky.

bosorkabb
7. mar 2017

@beka22 ďakujem😘

tortelinka
7. mar 2017

@1jarkacu čo konkrétne ťa zaujíma?

1jarkacu
7. mar 2017

@tortelinka aké sú tam žienky a ako to tam prebieha keď ideš už odniesť papiere myslím žiadosť, dotazník ....

katkuz
7. mar 2017

@bosorkabb uzivajte si plny dom/byt radosti a lasky 🙂

bosorkabb
8. mar 2017

Baby,pri neodkladnom mám narok len na materskú ci aj na nejaky prispevok? Mala ma 5 mesiacov.

bibal123
8. mar 2017

@bosorkabb ahoj ja som si bola ziadat a o takzvane kocikove a dnes mi poslali papiere ,ze musim mat predosvojitelske. Do 6 mesiacov by si mala mat narok aj na to .Inak davaju tusim 150 eur .

marcelarefat
8. mar 2017

@bibal123 kocikove je 500 euro od roku 2014, kedysi bolo len 150 euro.

bosorkabb
8. mar 2017

@bibal123
@marcelarefat cize tych 500 ešte narok nemám a asi ani narok mi nevznikne,kedze mala bude mat koncom marca 6 mesiacov.
My sme podavali navrh na neodkladné a zaroven o pestunsku starostlivost. Mala nieje este pravne volna tak preto. Potom navrh zmenime na predosvojitelsky ked bude pravne volna.

nikadomi
8. mar 2017

@bosorkabb skvelé správy 😉

bibal123
8. mar 2017

@marcelarefat ano to uz mi tu baby pisali ,len kym neprebehne predosvojitelske tak na to narok nemam...

marcelarefat
8. mar 2017

@bibal123 tak to uz je ine samozrejme 😒 Ale myslim, ze je to nespravodlive. Kazde dieta by malo mat na to narok a nie skratenu sumu ale plnu ako aj pri bio. To su neni peniaza pre rodicov ale pre dieta. A ci porodis vlastne alebo si adoptujes dietatko, tak nevidim v tom rozdiel, ze by malo byt to adoptovane ukratene. No ale zkon je zakon 😨

6912zuzana
8. mar 2017

@erikarika Dnes som našla Vaš príspevok zle sa to všetko píše lepšie by to bolo po telefone ak chcete pošlite na seba kontakt porozprávala by som Vám všetko v návrate nám odporučili aj knižku pre malá deti tam je to velmi pekne vysvetlené napríklad že som ho ja nenosila v brušku ako sa k nám dostal do rodiny a pod.mohli by ste sa aj porozprávať so synom nebol by proti vysvetlil by Vám to ako to vnímal a vníma stále .My napríklad oslavujeme aj druhé narodeniny a to keď sme si ho zobrali domov od začiatku vie ktoré narodeniny práve oaslavuje že má tie kedy sa narodil a tie druhé kedy sme si zobrali domov na tieto narodeniny mu robíme vždy večšiu oslavu má viac darčekov atď.

lily311
8. mar 2017

Ahojte dievcata, chcem sa opytat ci je tu niekto kto a adoptovane, pripadne nejaké skusenosti s predčasne národným dietatkom , ktoreho matka bola silne závislá na drogach. Dietatko je narodene v 30 tt. Prosim o rady aj do ip

tinetta
8. mar 2017

@fatma1 my chodíme do TT na Upsvar

anettta
9. mar 2017

@lily311 lily aj ja mam presne taku istu otazku, zaujima ma, ci ma niekto dietatko s viacerymi takymito neduhmi - predcasne narodene a este k tomu drogy alebo alkohol...
vdaka

lily311
9. mar 2017

@anettta je to dosť zlá kombinácia. , keby len pred casnistko alebo tie drogy sem tam, ale toto je uz dost co som pozerala literatúru, ale je to strašné. Chudá take bábo. Snad mu nájdu rodinku ktorá to zvládne

anettta
9. mar 2017

@lily311 a mozes mi poslat link na literaturu?
vdaka

lily311
9. mar 2017

@anettta ja som len tak zbezne na nete pozerala cex google nejake články od neonatologov pediatrov s tak nic konkretne presne

beka22
9. mar 2017

Ahojte žienky idem sa pochváliť pred dvoma týždňami sme podali návrh na súd na osvojenie a dnes pani volala že nás začali riešiť zdá sa mi to veľmi rýchlo a som šťastná ako blcha🙂

bosorkabb
9. mar 2017

@beka22 gratulujem

beka22
9. mar 2017

@bosorkabb moc ďakujem

lauricka
9. mar 2017

4-mesacne dievcatenko na adopciu http://www.downovsyndrom.sk/v16/node/193

iivviikk
10. mar 2017

Ahoj potrebujem poradit v utorok mame sud,myslite ze bude vadit sudkyni,ked vezmeme aj maleho mojej mame nedali v praci voľno a nemám ho kde nechat.
Baby ja sa tak teším už bude oficiálne nás. 🙂

beka22
10. mar 2017

@iivviikk u nás to nevadí my sme mali malého aj na predosvojiteľskom a povedali sme že ho zoberieme aj teraz a že ho máme zobrať😉

bosorkabb
10. mar 2017

@iivviikk niektorým sudcom to nevadi. Skus zavolat na sud a daj sa prepojit do kancelárie sudcu. Nas v pohode prepojili.

mana85
10. mar 2017

@iivviikk Radsej si zavolaj na sud podla cisla spisu Ta prepoja tajomnicke, ja som tak pri malom volala a ze to nieje vhodne a pri druhom sude sa sudkyna sama pytala ze co sme ho nedoniesli 😉

iivviikk
10. mar 2017

@beka22
@bosorkabb
@mana85 dakujem tak som volala,ta že to nie je vhodne ale ked ho nemame kde nechat tak ho mame zobrat. Ono keby bol sud blizko tak aj susedia postražia ale to je na celý den a je velmi zamamani. Co som aj rada🙂

mana85
10. mar 2017

@iivviikk Ozaj Vy ste podavali vo Vasom bydlisku ci nie nakoniec ? Presunuli to ? My budeme mat o mesiac sud ...tam kde predtym...