Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@1jarkacu čo konkrétne ťa zaujíma?
@tortelinka aké sú tam žienky a ako to tam prebieha keď ideš už odniesť papiere myslím žiadosť, dotazník ....
Baby,pri neodkladnom mám narok len na materskú ci aj na nejaky prispevok? Mala ma 5 mesiacov.
@bibal123 kocikove je 500 euro od roku 2014, kedysi bolo len 150 euro.
@bibal123
@marcelarefat cize tych 500 ešte narok nemám a asi ani narok mi nevznikne,kedze mala bude mat koncom marca 6 mesiacov.
My sme podavali navrh na neodkladné a zaroven o pestunsku starostlivost. Mala nieje este pravne volna tak preto. Potom navrh zmenime na predosvojitelsky ked bude pravne volna.
@marcelarefat ano to uz mi tu baby pisali ,len kym neprebehne predosvojitelske tak na to narok nemam...
@bibal123 tak to uz je ine samozrejme 😒 Ale myslim, ze je to nespravodlive. Kazde dieta by malo mat na to narok a nie skratenu sumu ale plnu ako aj pri bio. To su neni peniaza pre rodicov ale pre dieta. A ci porodis vlastne alebo si adoptujes dietatko, tak nevidim v tom rozdiel, ze by malo byt to adoptovane ukratene. No ale zkon je zakon 😨
@erikarika Dnes som našla Vaš príspevok zle sa to všetko píše lepšie by to bolo po telefone ak chcete pošlite na seba kontakt porozprávala by som Vám všetko v návrate nám odporučili aj knižku pre malá deti tam je to velmi pekne vysvetlené napríklad že som ho ja nenosila v brušku ako sa k nám dostal do rodiny a pod.mohli by ste sa aj porozprávať so synom nebol by proti vysvetlil by Vám to ako to vnímal a vníma stále .My napríklad oslavujeme aj druhé narodeniny a to keď sme si ho zobrali domov od začiatku vie ktoré narodeniny práve oaslavuje že má tie kedy sa narodil a tie druhé kedy sme si zobrali domov na tieto narodeniny mu robíme vždy večšiu oslavu má viac darčekov atď.
Ahojte dievcata, chcem sa opytat ci je tu niekto kto a adoptovane, pripadne nejaké skusenosti s predčasne národným dietatkom , ktoreho matka bola silne závislá na drogach. Dietatko je narodene v 30 tt. Prosim o rady aj do ip
Ahojte žienky idem sa pochváliť pred dvoma týždňami sme podali návrh na súd na osvojenie a dnes pani volala že nás začali riešiť zdá sa mi to veľmi rýchlo a som šťastná ako blcha🙂
4-mesacne dievcatenko na adopciu http://www.downovsyndrom.sk/v16/node/193
Ahoj potrebujem poradit v utorok mame sud,myslite ze bude vadit sudkyni,ked vezmeme aj maleho mojej mame nedali v praci voľno a nemám ho kde nechat.
Baby ja sa tak teším už bude oficiálne nás. 🙂

@beka22 zmiešané. Ale prevláda radosť,šťastie. Uz sme ju mali na hostovskom,ale teraz uz ju nemusime nikam vratit a to je taka ulava.