icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

iivviikk
10. mar 2017

@mana85 podali sme u nas ale presunuli aj ta ista sudkyna nas ma. Tak ideme až tam,ale už sa neviem dočkat.

beka22
10. mar 2017

@iivviikk ja som dnes bola zaniesť ešte papiere čo žiadali na súde a pani tajomníčka mi povedala dátum súdu. Bude to 30.3 a na malého mi povedala že samozrejme ho môžeme zobrať že to neprekáža. Som taká šťastná ako blcha. Budeme to mať za sebou a drobec už bude iba náš aj s papierom.

mana85
10. mar 2017

@beka22 A to co ste este potrebovali dolozit ste mali napisane v predvolani na sud ? Lebo mi tiez este musime nieco dokladovat ale mame v plane to dolozit az na pojednavani aj na predoslom sude sme to tak urobili , potvrdenia od lekarov, potvrdenia o prijmoch a pod . Ak ide o tieto potvrdenia je lepsie to dolozit skorej ?

beka22
10. mar 2017

@mana85 musela som odniesť originál rodný list malého. To sme nedali k návrhu. Ostatok donesieme na súd

mana85
10. mar 2017

@beka22 my ani original nemame maju ho v domove len kopiu sme pripojili.... Dakujem

beka22
10. mar 2017

@mana85 od nás pýtali originál že nemôže byť kopia

iivviikk
10. mar 2017

@beka22 a ake potvrdenia chceli,nam pisali len potvrdenie o zdravotnom stave a prijem. Tak dufam že nič viac netreba.

beka22
10. mar 2017

@iivviikk potvrdenie so sociálky že poberám rodičovský potv. od manžela mzdu potvr. o zdravotnom stave malého a od lekára ako sa staráme po zdrav.stránke o neho a potvrdenie o našom zdrav.stave. A dnes od nás chceli originál rodný list

iivviikk
10. mar 2017

@beka22 dakujem tak od malého nam nepisali ale pre istotu v pondelok za nou zbehnem a donesiem,radsej mat viac ako malo.

beka22
10. mar 2017

@iivviikk nám urobila dr odpis zo zdravotnej karty za 5€ a dala aj kartu lebo že má skúsenosť že si sudca žiadal nahliadnuť do zdrav. dokumentácie.

iivviikk
10. mar 2017

@beka22 dakujem idem volat doktorke.

beka22
10. mar 2017

@iivviikk neni za čo nech to už máte čím skôr hotové😉

mana85
10. mar 2017

@beka22 a tie ostatne potvrdenia staci teda az na pojednavanie doniest ?

beka22
10. mar 2017

@mana85 áno stačia. V predvolaní by si mala mať čo máš doložiť

loginexistuje
10. mar 2017

@mana85 na pojednavani staci .. sudna uradnicka to zaeviduje a normalne sa to da do spisu priamo tak .. sudkyna to precita a z toho nadiktuje do zapisnice ak treba

loginexistuje
10. mar 2017

len teda mozno si u vasej uradnicky na sude co je pod vasou sudkynou over ten zoznam telefonicky ak zavolas tak oni ta prepoja podla cisla konania

mana85
10. mar 2017

@loginexistuje
@beka22 Dakujem baby , caka nas 5 sud ak to spocitam aj za maleho a furt som s toho tatar ...

zanetaqwe
11. mar 2017

Ahojte bambuľky. Nové info zo Žilinského kraja.Volala som do ZA ako to pokračuje s poradovnikom a podľa všetkého sme sa pohli za 8 mesiacov o 2 miesta.Nehíbe sa to.

sara119911
12. mar 2017

Ahojte, rada by som sa spytala ci mate skusenosti s navstevami bio rodicov v pripade pestunstva, ako to prebieha? Mali ste sudnu dohodu o intenzite a rozsahu navstev? Ako to posobi na deti?

anettta
13. mar 2017

@bosorkabb ahoj tak ako sa mate s malou doma? si s nou na materskej? zvladas to?

bosorkabb
13. mar 2017

@anettta ahoj,dnes som bola zaniest papiere do soc.poistovne na matersku. Zajtra zbehnem na urad poziadat o rodinne pridavky a prispevok.
Mala fajn,vyzaduje vela pozornosti. Cez den spí len v kociku vonku. Čiže sa nachodim😂
Každý ju zbožňuje naokolo. Susedia mi nanosili kopec veci pre ňu.

anettta
13. mar 2017

@bosorkabb tak to je super 🙂 tesim sa s Vami. tak si uzviajte!!!! moja sefka stale protestuje 🙂

bosorkabb
13. mar 2017

@anettta ja som zaniesla do prace papier a hotovo. Od 7.3 som na materskej.

bitalka
14. mar 2017

ahojte dievcata ;) caka niekto v Ba kraji? My sme na 232. mieste

ellen2016
14. mar 2017

Caute kocky, mozete sa podelit o Vasu skusenost skusent - ako dlho ste cakali na pozbavenie matky rodicovsych prav, resp. na pravnu volnost dietata? Dakujem.

niky1975
14. mar 2017

@ellen2016 ahoj, my sme cakali 4 mesiace

nelinka1212
14. mar 2017

Ahojte, info. z NR-kraja: za pol roka sme sa posunuli z 92.miesta na 82.miesto, teraz riešia rok 2013, takže veľa trpezlivosti....

nikadomi
14. mar 2017

@ellen2016 my sedem 😌😘

mana85
14. mar 2017

@ellen2016 3 mesiace boli sme pozvani na sud ako svedkovia ze je maly u nas ze nebol kontaktovany a tak ...

bosorkabb
14. mar 2017

@nikadomi sedem? Bože😲
My čakáme na právoplatnosť neodkladneho. Lebo vraj matku budu hľadať. Nechápem ved keď si nepreberie poštu tak asi nechce. Jaaj