Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Prosím vás, naozaj sa dá doslova listovať v zozname? Pretože nám v návrate len vybrali jedno dieťa a všetko o ňom prečítali, ale nedali nám listovať. Len bolo mimo požiadaviek.
@bosorkabb Ako komu sa stazovat? Pozri co sa robi v socialnej sfere, vznikaju sukromne DeD, deti do 6tich rokov su drzane casto v DeD namiesto v profirodinach detska ombudsmanka mlci, pretoze jej dcera taky domov prevadzkuje. Deti su casto dlho drzane v profi rodinach, preco? Je malo zaujemcov? Asi nie. Je vela utajenych porodov, samozrejme v kraji sa nikto neposunie. Zaujem maloleteho dietata nikto nesleduje, ved preco aj, dotacia od statu na dieta v ustavnej starostlivosti je stedra, samozrejme nie pre dieta.
@erio tieto veci viem,len proste mňa osobme by to sralo a snazila by som sa na to upozorniť. Jasné že tam istú úlohu zohráva strach záujemcov. Mna to proste len napadlo že prečo sa nik neozve.
Ja by som tiež mohla napísať román o prístupe DeD,uradnikov a na hlavu postavenych postupoch,len zatiaľ to nepovažujem za nič take hrozné. Možno raz pretecie ten môj pohár a potom to urobím,ale zatiaľ ten pohar len buble v mojom prípade. Lebo ja som typ ktorý všetkých zainteresovaných otravuje. Zatiaľ to zaberá.
Trochu oneskorene, ale ďakujem za odpovede 🙂 Tiež si myslím, že od právoplatnosti by mala byť materská, ale nech si v poisťovni urobia ako chcú. Dúfam, že sa nejako dohodnú, už to s nimi riešim skoro týždeň.
tá právoplatnost nám neprišla na posledne pojednávanie pani z meskeho uradu a to sa nestalo prvý krát .....nemohlo byt okamžitá platnost rozhodutia ...tak až po 2týžnoch nám prišlo rozhodnutie ale navadí po mesiaci sme šli potvrdit právoplatnost ale nespravili nám to lebo ta pani zasa poštu prebrala len 10dni dozadu tak musí byt prebratá 14 dní aby bola právoplatná ...tak sme šli zasa o týžden ....otras niektorí ludia, ale nástup na matersku som mala tiež dnom vykonatelnosti ...
Teraz so to pozerela, maleho nam dali z ded, dňom pravoplatnosti.Od vtedy aj vymer materskej a vykonatelnosť vyznacili vtedy ked pravoplatnosť len o týzden neskorej.Ale viem, že ked som vybavovala materskú tak pýtala papier kedy nam ded odovzdali maleho. Takže všade to funguje inak.
Baby ale ani u nas nie je ochota ukazovat zoznamy deti...a mimokrajovu adpciu tiez
@bitalka ahoj, cakame od augusta 2014
@denka40
@macuskka
ďakujem za odpovede...počítam tak okolo 3 roky čakania...
Ešte by som sa chcela spýtať, ako to je s tým zoznamom...niektoré píšu, že môžu "nazerať" - niektoré, že nie 🙂....ako to fuguje?...normálne prídem po zapísaní do zoznamu čakateľov na úrad alebo do DD, príp. Návrat, Úsmev...a pýtam si zoznam k nahliadnutiu?...viete mi niekto popísať ako to v realite funguje?...príp. ak máte niekto skúsenosti konktétne z NR kraja...čítala som, že niektoré maminky sa týmto spôsobom dostali k detičkám oveľa skôr..už mám z toho chaos 😨😒 dakujem vám 🙂
@lenka2905 tak k nahliadnutiu by nemali upierať na žiadnom úrade, ale ako vidíš 😠 Ak ma niekto voľnejšie požiadavky ako vek , etnikum , zdravotné problémy, surodenecka skupina tak by nemusel čakať v poradovníku na novorodenca , nám po zapísaní teta na krajskom úrade sama našla medzi krajovo prave z Vášho kraja našu malu mala 2 roky .Dá sa aj v neziskovkach požiAdať o pomoc , len niekto tu pisal že nepochodili ani tam , lebo cez nich nerobili pripravu neviem ktory subjekt to bol tak že tak , do dd sa nedá ísť a vybrať to sa dalo 30 rokov dozadu 🙂 Inak nechápem že v takto preprogramovanej dobe vsetko stojí na jednom človeku a jeho ochote či neochote ....
ďakujem...ak nemá nikto skúsenosti od nás z NR kraja, skúsim sa spýtať rovno na príprave..tiež absolvujeme prípravu na úrade, ale nechápem, prečo by nám neziskovky nechceli ukázať zoznam...veď by im malo ísť všetkým o spoločnú vec...umiestniť, čo najviac detičiek a nie súťažiť medzi sebou...ale asi s tým nič neurobíme🙄...je táto naša krajina zaujímavá a v každom kraji odlišná 🙂...iný kraj - iný mrav 🙈🙉🙊
@little_bubu Tak vy uz to mate zachvilu 👍👍👍
Ahojte, dievčatá. Práve píšeme žiadosť o zapísanie do zoznamu žiadateľov o NRS. Máme uviesť, kde chceme absolvovať prípravu na NRS. Buď ÚPSVaR Žilina alebo Návrat. Čo je z vašich skúseností lepšie? Sme v ZA kraji. Ďakujem.
Ahoj my sme robili na Úrade práce a boli sme veľmi spokojní. (Žilinský kraj)
@beka22 Ďakujem pekne a bolo vám umožnené nahliadnuť do vyššie spomínaných zoznamov detí, alebo ste len čakali, kedy sa niekto ozve z úradu?
@jarusmischo čakali sme na poradie 5 rokov a 4 mesiace. A oplatilo sa čakať.
@tortelinka @zanetaqwe Požiadavka do 10 rokov?pozerali ste zoznamy? To sa mi nechce veriť že by nebolo - to existuju nejake zoznamy ? to sa da niekde pozriet ?
@bosorkabb - @zanetaqwe inak tak trochu mimo,ale prečo sa baby s ZA kraja nestazujete? Ved to sa dá aj anonymne. Lebo potom zbytočne čakáte a nikdy sa to tam nezmení. ..
a komu by sa mali stazovat ? Hadam nie tym istym uradnickam, kde vznika problem. ..
To bude asi kamen urazu, ludia, nevedia koho v tejto veci kontaktovat
@grasska to nie,ale každý úradník ma svojho nadriadeného. Ja to beriem tak že ak niekoho platím z mojich daní tak ma pracovat tak aby si tie moje dane zaslúžil.
Ale ak niekto zmenu nechce,jeho vec. Mne je totiž jedno ci niekto caka rok alebo sedem. Ja by som to riesila proste inak.
Ja už mam jedneho syna ktory je Ztp a ver že som bojovala o to co mu patrí podľa zákona a boj aj vyhrala. Čiže ja som typ ktorý rieši kym nevyrieši a názor tety na úrade ma vôbec nezaujímal.
Ahojte dievčatá, myslím, že to, čo sa deje v ZA kraji, nie je naozaj normálne. Zachytila som tu na diskusii viackrát, že detičky sa rodia, ale poradovník sa neposúva... Asi vieme prečo, ale písať to nebudem.. Podľa mňa má @bosorkabb správny nápad, ja by som konala asi tak isto.. Kontaktovala by som Ústredie práce (nie priamo pobočku), kontaktovala by som aj ministerstvo, ako nadriadený orgán. Všetko sa dá anonymne, ak sa bojíte nejakých konsekvencií. Ja som takto riešila problém so sociálnou poisťovňou. Keď som podnet odstúpila vyššie, razom sa všetko dalo do pohybu. Tak Vám všetkým držím palce, aby sa niečo zmenilo a čo najskôr sa dočkali vytúžených detičiek. 😘
@grasska ja si skôr myslím ze problém bude priamo na urade v ZA.
V dnešnej dobe sa da anonymne poslať email,odpoveď ti musia. A nový email si zalozis behom par minút.
Ja som problém s uradom riešila cez jedneho moderátora v tv.
Aj teraz sa chystám napísať na ministerstvo spravodlivosti v jednej veci a som zvedavá na odpoveď.

@bosorkabb Ja si myslím že namiesto anonymného stazovania to rovno medializovať 😛
@zanetaqwe no veď to že ak su voľnejšie požiadavky čakať sa nemusi v žiadnom kraji my sme v našom par dní čakali a medzikrajovo bez čakania. Tak držím päste nech je to uz čím skôr!