icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

anettta
5. máj 2017

@mana85 ja nechapem, ako ludia, ktori robia s opustenymi a traumatizovanymi detmi taketo veci poradia...ono sa to sice nezda, ale to moze dietatu ostat ako celozivotna trauma ☹

katkuz
5. máj 2017

@marcelarefat srdecne gratulujem a tesim sa 🙂 uzivajte si jeden druheho❤ nech sa vam dobre dari ❤❤❤

dia6
5. máj 2017

@marcelarefat Jeej, další prírastok... gratulujeme.

beka22
5. máj 2017

Aj ja Vám pochválim mojim šťastím. Bio dcéra a 💖 syn. Najväčšie poklady na svete a len MOJE.

dia6
5. máj 2017

@beka22 Perfektní sú

beka22
5. máj 2017

@dia6 ďakujem majú sa veľmi radi. Keď ide dcéra do školy malý ma slzy ako hrachy🙂

tarrra
5. máj 2017

@kikuska_wedge kludne somnou ak chceš,sme na tom veľmi podobne

kattyb
5. máj 2017

Ahojte,dnes som si bola v Nitre pre rozhodnutie o zaradení do poradovníka.Pani mi povedala ,že momentálne vybavujú čakateľov z roku 2014,takže sa mame pripraviť ,že budeme čakať 3 roky a viac 😞😞😞

erio
5. máj 2017

@beka22 su nadherny, krasne im to spolu pristane. 😍

beka22
5. máj 2017

@erio ďakujeme

mata71
5. máj 2017

@beka22 krásne deti podobaju sa veru

beka22
5. máj 2017

@mata71 ďakujem všetci to vravia že sa podobajú ešte majú aj rovnaké znamenie tak sa "teším "na malého pubertu😲

mana85
5. máj 2017

@beka22 😀 a aké znamenie ak môžem vedieť ? Nech sa pripravime keby náhodou 😱 😛

beka22
5. máj 2017

@mana85 lev. Dcéra začína pubertálne obdobie a ja možno budem potrebovať psychológa. Som nie raz z toho papuľovania a neposlúchania na nervy. A ak bude malý rovnaký asi si dám poviazať ruky a polepiť ústa. 😉

mana85
5. máj 2017

@beka22 Hahaá tak to áno lev 🙂 poznám jedného..

bibal123
5. máj 2017

@marcelarefat gratulujemm 🙂

kikuska_wedge
5. máj 2017

@tarrra ďakujem

katkuz
5. máj 2017

@beka22 veru su nadherni a aj mne sa podobaju ☺ ☺ ☺

beka22
5. máj 2017

@katkuz ďakujem

marcelarefat
7. máj 2017

Dievcata, dakujem, maly je uzasny, neviem sa ho nabazit. 😍😍😍

nikola116
8. máj 2017

ahojte cca 2 tyzdne dozadu sme podali ziadost sme BA kraj- velmi mila pani na urade, este sa caka na register a ohladne obce si zistuju ci platime dane a tak...potom by nas mali prist pozriet domov a caka nas priprava, som trosku sklamana lebo Navrat uz je full na tento rok zacnu az buduci a Usmev este nevedia ci otvoria v septembri :( jedine co nam ostava je ist cez urad v Senci mali ste prosim niekto pripravu cez nich? ziadost mame na deticky aj surodencov od 0-5 rokov. velmi radi by sme dali pripravu cim skor len som necakala ze uz v Maji nie je moznost tento rok :( dakujem

bosorkabb
8. máj 2017

@nikola116 v Senci je milá psychologička,ale má toho veľa a v Senci je každý druhý týždeň tuším. Voľný termin mala o 6 mesiacov,tak sme šli cez návrat. To bolo minulý rok. Je strašne veľa žiadateľov teraz.

anettta
8. máj 2017

@bosorkabb ahoj mozem sa spytat vy ste sa bavili v navrate aj o pestunstve? do toho ste nechceli vy ist?

bosorkabb
8. máj 2017

@anettta bavili,len tak okrajovo. Malá ešte nieje právne volna. Čaká sa na pojednavanie.
Takže nakoniec sme viac menej boli donútený ist do pestunstva a následne adopciu. Namiesto predosvojitelskej pôjdeme do pestu a za 9 mesiacov adopcia. Pestu sa nam bude brať ako predosvojitelska.

julinka79
8. máj 2017

Pekný večer mamičky.
Chcela som sa opytat: ak dcerka mala v aprili 3 roky ale zverena nam bola az v juli tak do prace by som mala opäť nastúpiť az v tom júli,vsak? Je to podľa toho dokedy mi budu vyplácať rodičovský príspevok? (zamestnanecky pomer mi trva)
Ďakujem veľmi pekne.

anettta
8. máj 2017

@bosorkabb no vidis, nas mozno preto nekontaktuju, ze si myslia, ze chceme az pravne volne dietatko...ale my sme pristupni presne takejto forme, ze dietatko nemusi byt ani pravne volne. zajtra tam zavolam 🙂

kikuska_wedge
8. máj 2017

@julinka79 áno je to od zverenia. § 169 ods. 2) Materská dovolenka alebo rodičovská dovolenka podľa § 166 ods. 1 sa poskytuje žene a mužovi odo dňa prevzatia dieťaťa v trvaní 28 týždňov, osamelej žene a osamelému mužovi v trvaní 31 týždňov a žene a mužovi, ktorý prevzal dve deti alebo viac detí, sa poskytuje v trvaní 37 týždňov, najdlhšie do dňa, v ktorom dieťa dovŕši tri roky veku. Rodičovská dovolenka podľa § 166 ods. 2 sa poskytuje v trvaní troch rokov odo dňa skončenia materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky podľa prvej vety alebo odo dňa prevzatia dieťaťa, ktoré dovŕši tri roky veku, najdlhšie do dňa, v ktorom dieťa dovŕši šesť rokov veku. Ak ide o dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom vyžadujúcim osobitnú starostlivosť, rodičovská dovolenka sa poskytuje v trvaní šesť rokov odo dňa skončenia materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky podľa prvej vety alebo odo dňa prevzatia dieťaťa, ktoré dovŕši tri roky, najdlhšie do dňa, v ktorom dieťa dovŕši šesť rokov veku.

bosorkabb
8. máj 2017

@anettta vieš čo,nám ani nepovedali že nieje právne voľná. To sme sa dozvedeli až v detskom domove pri 3 interakcii. Podstatné sú kritériá ake máte.
Ono je tiež dôležité prečo nieje právne voľne to dieťa. U nás je to procesna chyba. Teraz sa to snažia napraviť.

anettta
8. máj 2017

@bosorkabb aha no tak silno drzim palce, snad sa to napravi coskoro!

bosorkabb
9. máj 2017

@anettta ďakujem,hádam do konca leta sa to vyrieši.