Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@marcelarefat srdecne gratulujem a tesim sa 🙂 uzivajte si jeden druheho❤ nech sa vam dobre dari ❤❤❤
@marcelarefat Jeej, další prírastok... gratulujeme.
@kikuska_wedge kludne somnou ak chceš,sme na tom veľmi podobne
Ahojte,dnes som si bola v Nitre pre rozhodnutie o zaradení do poradovníka.Pani mi povedala ,že momentálne vybavujú čakateľov z roku 2014,takže sa mame pripraviť ,že budeme čakať 3 roky a viac 😞😞😞
@marcelarefat gratulujemm 🙂
@tarrra ďakujem
Dievcata, dakujem, maly je uzasny, neviem sa ho nabazit. 😍😍😍
ahojte cca 2 tyzdne dozadu sme podali ziadost sme BA kraj- velmi mila pani na urade, este sa caka na register a ohladne obce si zistuju ci platime dane a tak...potom by nas mali prist pozriet domov a caka nas priprava, som trosku sklamana lebo Navrat uz je full na tento rok zacnu az buduci a Usmev este nevedia ci otvoria v septembri :( jedine co nam ostava je ist cez urad v Senci mali ste prosim niekto pripravu cez nich? ziadost mame na deticky aj surodencov od 0-5 rokov. velmi radi by sme dali pripravu cim skor len som necakala ze uz v Maji nie je moznost tento rok :( dakujem
@anettta bavili,len tak okrajovo. Malá ešte nieje právne volna. Čaká sa na pojednavanie.
Takže nakoniec sme viac menej boli donútený ist do pestunstva a následne adopciu. Namiesto predosvojitelskej pôjdeme do pestu a za 9 mesiacov adopcia. Pestu sa nam bude brať ako predosvojitelska.
Pekný večer mamičky.
Chcela som sa opytat: ak dcerka mala v aprili 3 roky ale zverena nam bola az v juli tak do prace by som mala opäť nastúpiť az v tom júli,vsak? Je to podľa toho dokedy mi budu vyplácať rodičovský príspevok? (zamestnanecky pomer mi trva)
Ďakujem veľmi pekne.
@julinka79 áno je to od zverenia. § 169 ods. 2) Materská dovolenka alebo rodičovská dovolenka podľa § 166 ods. 1 sa poskytuje žene a mužovi odo dňa prevzatia dieťaťa v trvaní 28 týždňov, osamelej žene a osamelému mužovi v trvaní 31 týždňov a žene a mužovi, ktorý prevzal dve deti alebo viac detí, sa poskytuje v trvaní 37 týždňov, najdlhšie do dňa, v ktorom dieťa dovŕši tri roky veku. Rodičovská dovolenka podľa § 166 ods. 2 sa poskytuje v trvaní troch rokov odo dňa skončenia materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky podľa prvej vety alebo odo dňa prevzatia dieťaťa, ktoré dovŕši tri roky veku, najdlhšie do dňa, v ktorom dieťa dovŕši šesť rokov veku. Ak ide o dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom vyžadujúcim osobitnú starostlivosť, rodičovská dovolenka sa poskytuje v trvaní šesť rokov odo dňa skončenia materskej dovolenky alebo rodičovskej dovolenky podľa prvej vety alebo odo dňa prevzatia dieťaťa, ktoré dovŕši tri roky, najdlhšie do dňa, v ktorom dieťa dovŕši šesť rokov veku.

@mana85 ja nechapem, ako ludia, ktori robia s opustenymi a traumatizovanymi detmi taketo veci poradia...ono sa to sice nezda, ale to moze dietatu ostat ako celozivotna trauma ☹