Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@5katarina7 😘😘😘❤❤❤ princezná 😉
inak dievcata neviem, ci ste niekedy citali, ale toto je super kniha, ktoru by mal podla mna precitat kazdy jeden rodic ❤ dietatka, aby vedel, preco nastanu niekedy situacie, ktore nastanu...
http://www.navrat.sk/data/files/publikacie/N_Sr...
@anettta seba že sa nám to konečne podarilo a užívala som si každý pohyb čo sa dcéra pohla. Pôrod som mala akútny cisársky tak z toho si nič nepamätám iba na ten obrovský zhon. Užívala som si kojenie a každý dotyk pri ňom. Toto okrem pôrodu mi pri malom veľmi chýbalo. Ale keď som nášho 💜 drobca videla bola to láska na prvý pohľad ako pri dcérke. Ona je už veľká ale teraz si užívam každý dotyk malého každé jeho pohladenie. Môžem povedať že ich ľúbim rovnako majú všetko na polovice a majú aj mňa jedna ruka a jedna noha pre jedného a druhá ruka a niha pre druhého. Za oboch by som aj život dala a nedala ich za nič na svete. Dnes nám akurát prišiel malého rodný list s našim menom a dcéra sa rozplakala a keď ho stisla tak mu vraví no a teraz si už môj braček aj v rodnom liste nie len v mojom 💜. A dodala veľmi Ťa ľúbim. No treba k tomu niečo dodať? Milujem MOJE DETI.🙂
@5katarina7 teda tá veru narástla. Veľmi pekná je a tie vlásky 😍
@kikuska_wedge Ďakujeme 🙂
@zibi deti sú usmievavé, spokojné slniečka a robia úžasné pokroky. Tak strašne ich ľúbim. Som strašne strašne šťastná a každý deň si z mužom hovoríme, aké šťastie nás postretlo. Stále sú však vo fáze adaptácie. Pri takomto veku to chce čas. Potrebujú sa s tým vyrovnať. Do minulosti sa vracajú čoraz menej. Ale sú dni, kedy to príde s plnou intenzitou. Najčastejšie to vyvolá nejaká nová vec. Vtedy začnú porovnávať, či to predtým mali/nemali, mohli/nemohli. (Napr. že u profi nemohli otvárať chladničku a brať si z nej veci. Alebo u profi nejedli grécky šalát. Alebo naopak, že profi im robila niečo, čo ja im nerobím a pod.) Nechávam im priestor. Snažím sa vždy pozitívne vysvetliť rozdiely a každý deň im opakujem, že ich ľúbim. Samozrejme o sebe pochybujem, že či to, čo robím, robím správne. Ale to je asi materský syndróm násobený adopciou 😒
@5katarina7 ozaj je nadherna!!! ja si ju pamatam este minule ked si davala fotky, a velmi sami paci, ako sa stale usmieva, je vidiet ze je stastna 🙂
@anettta Ďakujem 🙂 a ona je fakt také usmievavé slniečko,to mi už viacerí hovorili 🙂
@kikuska_wedge urcite robis tie veci najspravnejsie ako vies a to detom staci 🙂 netreba byt perfektnou mamou, ale staci byt dost dobrou mamou 🙂 deti potrebuju vidiet, ze aj my dospeli robime chyby. dolezite je, aby sme sa potom vedeli ospravedlnit, hoc aj dvojrocnemu alebo 12 rocnemu dietatu 🙂
@tortelinka to sú krásne zlatíčka😘
@anettta ďakujem. Snažím sa, len niekedy mám pocit, že by som potrebovala niektoré situácie zdiskutovať s niekým, kto si prešiel niečím podobným.
@kikuska_wedge nebola si nahodou v navrate? tam by mali poskytovat konzultacie...aspon nam tak hovorili, ked sme boli sa tam porozpravat...lebo my uvazujeme o pestunstve, tak nam navrhli, aby sme prisli cela rodina na konzutacie, ze sa o tom porozpravame, ako to beru deti a ci by sme to boli schopni zvladnut...
@kikuska_wedge smelo diskutuj
@tortelinka su nadherni 🙂
aj oni podrastli, naspoledy ked si vkladala fotky to boli take babatenka, toto su uz riadni chlapci! ach tie deti tak rychlo rastu! a zabudla som, su to bratia? uz si nepamatam, prepac...
@anettta nie, nie sú bratia, teda nie bio😉
@kikuska_wedge jaj super moja 🙂 ja sa tesim s tebou 🙂
je to presne ako si pisala ,potrebuju ten priestor na to, aby veci prijali a dokazali sa zadaptovat. Ved v podstate maju svoju minulost a zili niekde inde. No, ale vies ako sa hovori, ze na dobre sa rychlo zvyka, tak si myslim, ze to pride. Ono teraz si este aj vela veci pamataju, casom spomienky vyblednu a nahradia ich ine, krajsie, lepsie, pocitia istotu v rodine. Netreba si vycitat, ci to alebo ono robis dobre, ja si myslim, ze robis vsetko ako najlepsie vies. Ani nasi rodicia vo vychove mozno neurobili vsetko idealne, spravili tiez vela chyb, ale myslim, ze kazdy kto je uz dospeli si povie, ze ho predsa dobre vychovali a robili vsetko co mohli a ako najlepsie vedeli.. A to iste budeme aj my. Robit veci tak ako najlepsie vieme ..A ja osobne si myslim, ze je fakt dolezite mat to stabilne prostredie a hlavne tu istotu, bezpecie a lasku. A podla toho ako sa tu prezentujes si myslim, ze to vsetko u vas nasli 🙂 Verim, tomu, ze adoptovane deticky si "vyberaju" svoju rodinu, do ktorej maju patrit, ze je to tak zvlastne dane z hora ... preto si myslim, ze vsetko bude fajn.. tesim sa s tebou a raz aj na fotecky, ked uz budes moct dat..drzte sa
Ahojte babulky aj my s manželom by sme sa chceli zaradiť do zoznamu čakateľov na nase prvé bábätko po rokoch dlhých rokoch snaženia trápenia umelých oplodnení s.e sa rozhodli pre adopciu ako to funguje kam ísť
@kikuska_wedge Veru treba im dať priestor , nám radili v DD potláčať malej spomienky na profi proste bude plakať čí spomínať ju , tak treba rýchlo, rychlo prejsť na inú tému nerozpravať vôbec:( už vtedy som mala zvláštny pocit že sa mi to nepáči a tak sa prejavila moja tvrdohlavosť a zase som si spravila po svojom a malá ani raz neplakala za bývalou rodinou , keď sme doma otvorili knihu života ktorú si Miška doniesla vo svojom batôžku vedela som že túto časť jej života nesmieme potlačiť a keď spomínala tak takým spôsobom že " jej aj dedo papaval klobásku " načo som vždy reagovala nejakou otázkou "vážne a čo ešte také papal čo mal rád ? " Malá vždy s nadšením rozprávala a radosťou odpovedala na moje otázky keď prišlo na túto temu a časom to prešlo samé....
Dievčatá, idem sa pochváliť a zároveň Vám všetkým poďakovať za všetko čo ste tu pre mňa spravili. Ďakujem Vám za vaše rady, skúsenosti, za vašu podporu aj oporu. Ďakujem za to, že som si tu našla mnohé virtuálne priateľky ktoré mi veľmi pomohli ,keď som sa potrebovala posťažovať, vyplakať ale aj podeliť o radosť. ❤
ĎAKUJEM VÁM ZA TO, ŽE STE. ❤ 😘
Od dnes tu asi nebudem môcť byť tak často lebo konečne môj synček príde domov a budeme si vynahrádzať ten stratený čas.
Držte sa, a určite to čakanie sa oplatí. Mám Vás rada❤
Každej jednej z úprimného srdca prajem aby sa čo najskôr dočkala svojho ❤ dieťatka.
@marcelarefat veľmi sa teším že budeš mať doma to malé ale zároveň veľké šťastie. Užívaj si šťastie a budeme radi ak nám z času na čas dáš vedieť ako sa Vám darí. Veľmi veľa lásky a zdravia želám😘
@marcelarefat gratulujem a uzivaj si malého.
@marcelarefat Marcelka drzim palce, nech Ti ide vsetko tak ako si zelas a nech Ti malinky robi radost ❤ zo srdca Ti to zelam § zasluzis si to za to cakanie 😘

@anettta Ja mám sice iba osvojené detičky, no myslím, že si to vystihla. aspoň v mojom prípade.
Určite mi nechýba moje bio dieťatko, ale to tehotenstvo
Vlastne najideálnejšie by bolo, keby som otehotnela, oznámila to manželovi... samozrejme nejako originálne 🙂, napr.by som kúpila maličké capačky a dala mu ich na vankúš a čakala by som na to ako sa zatvári, keď to uvidí. Potom by som cítila prvé pohyby a bez problémov porodila... no a narodili by sa mi tí istý nezbedníci, ktorých mám doma.
To by bol ideál. Ale to nejde... a tak len niekedy rozmýšľam ako by som to manželovi oznámila, keby.... aj keď je to vlastne úplne jedno.