Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@mana85 ☹ hmmozaj divne napisane ženy ........ ved to neni pravda že je dietatko nechcene , nemilované.... je velmi vytužene , vymodlene, vyčakané v zozname cez 3roky a vytužene, nie ženou možno čo ho porodila ale ženou čo ho očakavala dňom, minutou aby ho mala v naruči plnej lásky ,svojej maminy novej...❤
@zuzlicek44 Ja som dnes bola na UPSVaR preto si to pamätám... Potvrdenie od lekára...
aj moj muž si vymyslel že potvrdenie o príjme potrebuje pre banku že uvažujeme o požičke a potrebuje to..........
@laura1994 áno to máme..zajtra chceme ísť papiere odniesť....máme dotazník,potvrdenie od lekára, potvrdenie o príjme a nejaký súhlas s žiadosť. Iné nič😹
@zuzlicek44 idem pozrieť tie naše papiere. Nemôžeme dať ss? Keď môžem by som sa aj ja niečo opýtala
@zuzlicek44 Od nas este chceli vytlaceny list vlastnictva z internetu,z katasterportal.
Ahojte, chcela by som sa opytat, ci mate niekto skusenosti s detickami co boli od matiek, ktore pozivali alkohol. Zaujima ma hlavne vyvoj a ci ste sa stretli s nejakymi poruchami spravania. Dakujem...
@bosorkabb Poznám, tiež sme poznali dievčatko, ktoré malo byť právne voľné už vyše pol roka a nebolo. Veď na čo... až keď sme na to upozornili DeD, tak sa to pohlo aj keď nás nemali v láske.... ale nevadí.
Ono tých 9 mesiacov každý berie inak, to nám povedali na úrade, že proste záleží od sudcu ako si zákon vysvetlí on.
Ahojte kočky.Neviete náhodou niekto,ako to vypadá s poradovnikom v Žilinskom kraji?Či sa tam nestal náhodou nejaký zázrak a dali tento rok aspoň 1 dieťatko do adopcie?💝
@continental my sme boli pred mesiacom odovzdat ziadost a povedali nam,ze teraz vybavuju rok 2011.
@jarusmischo Ďakujem🌼.tak podla toho sa ćaká približne 6 rokov.😱
Ahoj kočky , podelim sa o dnešný zážitok ešte doteraz sa neviem spamätať 😯 malú som niesla do škôlky syn šiel na bicykli pred nama nechcel ísť pomaličky vedla nás tak dcérka sa rozčuľovala a pokrikovala prečo nás nečaká a začínala byť už mrzuta ešte do toho zakopla padla spustila rev no proste pre ňu tragédia obrovská už sme však boli kusok od škôlky , stretli sme inu mamičku ktorá nás okomentovala že : no keby som ja Tvoja mama tak by si takto vrieskala od bolesti čo by som Ta zmlátila a nie pre nič za nič , ako ja dam deckam po zadku varechou keď neposluchaju ale aby vrieskali od bolesti hmm no nereagovala som aj tak by cez malej krik nebolo počuť, keď sme prišli do šatne tak ma dorazila riaditeľka my sme na dedine maličká škôlka takže sa pozná každý s každým a táto riaditeľka učila este aj mňa v škôlke , takže mala stale vreskot nie a nie sa upokojiť musela som ju silno objať v jej úrovni a držať a keď už len z hlboka dýchala prišla riaditeľka a že " no teda ! To Ty tu robíš taký cirkus ? To chceš aby ťa mamina vratila ? " ženy zostalo mi zle slzy v očiach zmohla som sa len na " ale Čo to rozprávate , nedám si ju za nič na svete " viac som zo seba nedostala keď ju riaditeľka vzala za ruku už som sa neobzerala keby vidí jak revem zase by sa rozrušila. Ako môže niekto ? To si neuvedomujú ? Človek si myslí že ho už hádam nič neprekvapí a vidíte....
@mana85 NO COMMENT, KOLKO TITULOV MA PANI RIADITELKA?
Ahojte maminky. Mohli by ste mi prosim napisat tie z Vas, ktore mate biologicke deticky aj osvojene, ako celu situaciu prijala rodina? Dokazu napriklad stari rodicia lubit deti rovnako? Nerobit rozdiely, neriesit dedicstvo, nemat poznamky...? Najma ak ste si vzali starsie dietatko, povedzme trojrocne alebo starsie. Dakujem!
@mana85 Fuuu!!! tak toto je sila!! Normalne sa ja z toho nemozem spamatat co tu citam!! a co si musela zazit ty! No, ja by som to tak nenechala! Pekne by som si zavolala riaditelku a dala s nou pokec, ze co si to ona dovoluje taketo nieco, ake pravo ma na to!! A taktiez, by som sa stazovala na nu jej nadriadenemu. Toto je uplne neprofesionalne, ubohe a az sedliacke spravanie...Ohhh!
@mana85 to ma moc mrzi, ze ste museli zazit nieco take...vidis, a my sa ucime, ako zvladat vsetky stresy nasich deti a aj ked to dobre robime, niektore komentare to vedia ako pokazit ☹ podla mna taketo vyroky zanechaju obrovske stopy na dusiach deti... ☹ ja by som sa to malinkej doma opytala, ci si pamata co pani riaditelka rano povedala a vysvetlila jej to, ze to tak isto nie je... niektore strachy si nesieme cely zivot a mozno ich nikdy nevyslovime, ale bojime sa ich ... drzim palce, aby ste na to rychlo zabudli.
@klara333 ahoj, my mame biodeti, a cakame na adopciu. zatial sme zaradeni pol roka...ja som sa velmi bala ako to prijme najblizsia rodina (vzdialena mi je ukradnuta) a musim povedat, ze som bola velmi milo prekvapena... moja mamina a svokra az plakali, ked sme im to povedali 🙂 ale od stastia myslim 😉
a v podstate sme sa zatial s nijakou zlou reakcio ueste nestretli okrem mojej sefky 🙂 ale tu mozem viete co...
@mana85 zle sa to cita ...urcite by som jej zajtra rano povedala ,ze viac si to nezelam ...Je to tvoja dcera a nech si dava pozor na usta co pred tebou povie a malinkou . Je to dokaz toho ako dokazu ludia zranit jednim slovom cloveka .
len za priklad dam ,ze ludia su zly ..kamaratke zomrel otec a ako lepila na cinziak oznam tak jedna pani jej splechla do oci ..jej ake pekne ze si ho vazis aj ked to nebol tvoj otec .Vobec ju netrapilo ,ze moze byt situacia ,ze by o tom nevedela a v 38 rokoch by sa to len tak cudzia zena povie. Proste strasne su ludia zly ,zavidia a nedopraju.
Prajem ti rychle predychanie a dalsia skusenost ,ktora mozno kazdu nas caka co mame srdieckove deti :(
@mana85 uf silná káva...tomu sa hovorí profesionál😔
@mana85 no reagovala si uuplne uzasne - pred malou si povedala, ze by si ju nedala za nic na svete a to jej dava istotu ❤
a k riaditelke - sama neviem, ci by som nabrala odvahu to rozpitvavat, bo ked je taka prostoreka, aby si potom nezasadla na malu a "nenicila" ju blbymi poznamkami. robim v skolke a tiez mame riaditelku, pred kt. maju deti respekt alebo sa jej boja? (az mi je ich niekedy luto, ze ak pride ona do jedalne, vypiju kakao aj tie, co ho inak nepiju 🙂
k tej mamicke - no coment :(
.. a nasla som aj nieco pozitivne pre mna v prispevku 🙂 ze malej mrzutost vlasne zacala uz vonku, ked sa hnevala na braceka, ze jej "robi" napriek - ze to nie je len u nas, ked mam dojem ze ti moji sa vkuse provokuju (a potom to vzajomne lubenie casto prehliadam...)
@mana85 och tapaa jedna , také vypusti z ust,, ved to rani ako maminu aj malu,,, juuj no to neni dopbre mižno by si mala riaditelke vysvetlit že čo to povedala....niekedy si take sproste poznamky ani hadam neuvedomuju čo to je ako rania...........a pekne si pred malou povedala že ju nedáš za nič na svete ,,,
Ďakujem baby , ona ma zo začiatku volala teta pred synom a ked som ju upozornila že ved maly ma vola mama mame ho od narodenia tak ze a co ak pojde od vás do inej rodiny že ona ma znamu a ta počula....som sa jej snazila vysvetliť ze ved ma na nas rodny list ze je len náš. Nejak to preglgla a pri malej ma zase volala pestunka najskor znova som vysvetlovala pochopila nejak . A na rodičovskom povedala pred všetkými najskor že ja som profimatka a mam obe deti v pestunskej starostlivosti ( to nas vsetke predstavovala ) a ked somju opravila tak priste musa dodat ze to myslela tak že niesu moje to sa hneď ozvali viacere mamicky že veď su moje a ked som sa snou rozprávala po rodicku že. ci to bolo nutne tak to vraj povedala narocky lebo že niektore mamičky na ohovárajú kvôli tomu že devka su tmavsie a že aby si nemysleli niečo ine 😱 to ma potom prešlo tiež to chvilu trvalo. Tak je stará hovorím že aj mňa ešte učila a moja mamina si pamätá že presne také hlúposti aj jej rozprávala ale ze to mam jedným uchom dnu druhým von na malej dedine nieje dobre pohnevat si niekoho takéhoto ...

@laura1994 fakt?to vôbec nehovorili..čo ešte?🙂