Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@jajaaaaa Aha 🙂 Ja mám v tom ešte zmätok trochu. Teraz čakám kým na UPSVaR skončí so psychologičkou skupinka, ktorá začala vo februári a potom už začínam ja... V podstate mi prišlo z BB z kraja, že som zaradená do evidencie a môžem začať s prípravou 🙂 Aj ja som si inak podávala žiadosť koncom februára 😉
Ahojte dievcata.......Prosim, ktore su tu cakatelky z BA a boli ste teraz nedavno zaradene do paradovnika (rozumej zaradeni tento rok) a chcete male babatko do 6 mesiacov max bez rozdielu etnika, cize aj romske..
Mozem sa opytat ako ste na tom? Kolko cakate uz?
Pytam sa preto, lebo my budeme zaradeni do poradovnika o par dni.
Dakujem vopred za odpovede ;)
@fatma1 ja som bola zaradena 22.12.2016 ( dúfam že nevadí) som BA kraj a poziadavky ako ty. Malinku už mám doma od marca. Koncom januára nam volali že majú pre nás dieťatko a vo februári už sme ju mali doma na hostovsky pobyt.Čakali sme na ňu mesiac od zaradenia do poradovnika.
zaujimali by ma ziadatelky v BA, co maju poziadavky 0-5 a aj surodencov. najdu sa take?
....a ako dlho by som čakala od podania žiadosti za novorodencom - respektíve bábätkom , podmienka dievčatko, biele, žiadny cigán ? som z vých. slovenska
@jajaaaaa my sme tak mali. Od zaradenia sme na drobcov čakali 9 mes. Boli sme druhí v poradovníku.
@moniq Ten je užasný. Gratulujem.
Da spravit priprava predtym, ako poziadam o zaradenie do poradovnika? Mysleli sme s manzelom, ze by sme sa vedeli lepsie rozhodnut, ci do toho ist alebo nie. Neviem, ako su tie pripravy vedene, ci vobec spravne premyslame, ci by nam to pomohlo. A deti su priradovane k nahradnym rodicom podla kraja? Ak som z BA, hladaju mi dieta v BA, ak z NR, tak odtial? Alebo je nejaka celoslovenska databaza deti a postupne odchadzaju do rodin? Dakujem!
@klara333 my na zacatie pripravy cakame...zial, psychologicka, u ktorej sme si vybrali pripravu je uz 2 mesiace PN.. ☹ Pripravu mozes absolvovat u psychologicky prislusneho uradu alebo v obcianskom zdruzeni Navrat alebo Usmev ako dar. Tam to prebieha skupinovo a mas moznost sa stretnut aj s inymi parmi. U psychologicky su to sedenia, kde sa preberaju rozne temy, modelove situacie, ulohy...tak asi, ako si to popisala aj ty.
@klara333 tak príprava sa dá spraviť, až keď požiadate o osvojenie 😉 Podáte žiadosť, doložíte potvrdenia (lekár, príjem, dotazník, žiadosť -všetko na upsvar vysvetlia). Následne vás z úradu navštívia, následne možete začať príprav.
Zoznam žiadateľov ná každý keaj svoj a prioritne sa detičky umiestňujú vrámci kraja (ak si BA, dieťatko by si mala mať BA). Výnimkou sú detičky, kroré sa vo svojom kraji nepodarí umiestniť, vtedy sa ich spis posúva aj do ostatných krajov, kde sa mu hľadá nová rodinka. My sme napr. z BA a máme chlapčeka z PO 😉
@ckatka ked som zacala chodit do prace po materskej a deti sli do jasli, prisla nam kontrola znenazdajky, ci su deti ozaj v jasliach a my v robote. Bola to uplne ina situacia, ale preto ma napadlo, ci nechodia nahodou neohlasene, aby videli, ako rodina funguje bezne nepripravene 😀
@kikuska_wedge ano ano, to ma naplna optimizmom 🙂 Mali ste bez rozdielu etnika, ci biele deticky?

@jajaaaaa a ty mas tiez pestunstvo? My tiez premyslame. Nam na urade povedali ze aj na romske dietatko budeme cakat rok :( aktualne cakame uz pol roka. Tak sme zacali premyslat o pestunstve