Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Dakujem, napodobne 😉 Zda sa, ze to bude dlhe cakanie, ale po pravde, ten cas tak rychlo leti, ze sa ani nenazdame 🙂
@letuskaaa presne na to som myslela, ked som ti odpisala-ze ako nam rychlo ubehol ten rok (od nasho rozhodnutia. adoptovat doteraz)😉 a v porovnani s tym, kolko som cakala na tehotenstvo je to skoro nic...
my sme mali zatial velmi dobre skusenosti , ak s pani, ktora bola u nas aj so psycholologickou-ta chcela, aby sme si adoptovali ju 😂😂
@zanetaqwe presne to by som aj ja chcela vedieť....a hned menim trv.pobyt.....tu u nas v ZA to je deeeeeees:( je to smutne ....neverím že sa deti nerodia ako rozpravaju......
@zanetaqwe nezufaj, takáto situácia je už aj v TN kraji...na novorodenca sa čaká teraz 5 rokov...my s mm sme zapísaní už od júna 2013 a teraz sme 8. v poradí, s tým že od decembra sme sa posunuli o dve miesta...ak to bude napredovať takto pomaly aj naďalej, tak to máme ešte na ďalšie dva roky :(
#wodenka máš pravdu mi sme tiež z TN zapídaný od januára 2014 a sme na 15 mieste,od začiatku roka sme da neposunuli ani o jedno miesto
@wodanka hmm , keby sa zmení systém šlo by to rýchlejšie a viacero deti by sa dostalo do rodin , pomalé úrady či súdy " zapríčiňujú " že deti rastú a už neskôr nie su tak žiadané je hrozné ak snaha nájsť dieťaťu rodinu stojí na jednej úradníčke a jej ochote či neochote 😯 už pri prvom stretnutí po zaradení do NRS by mohlo stačiť nahodiť údaje o žiadateloch respektíve ich požiadavky na dieťa do PC a podla nich by sa sa našli aktuálne vysledky a teda vhodné deti , to by však tie údaje musel niekto aktualizovať a vkladať no v prvom rade konať rýchlo v uvoľňovaní detí , každý ma iné nároky na dieťa inú hranicu vekovú , zdravotnú , farebnú, no ak sa sám nesnaží vyhľadávať deti v zoznamoch tak čaká v jednom poradovniku na novorodenca .
A mnoho deti sa do zoznamu dostane neskoro stačí že matka nepodpíše papiere pri uteku z pôrodnice a nepreberá zasielky a hups 4 roky v prdeli alebo sa babička dieťaťa zaujima raz do roka o vnučku ak ide na lekarsku kontrolu do daneho mesta kde sa dieta nachadza v profi a poznám viacero podobných detí stratených v priestore nezáujmu...
My sme z TN kraja,boli sme zaradeni v poradovniku 9mesiacov a zaciatkom tohto roka sme si domov odniesli nasu 2mesacnu princeznu 🙂 Je to nase slniecko <3
@mana85 v tomto mas pravdu. Právne voľne deti nie su. Naša malá este nieje právne volna a to od je narodenia matka vobec nejaví žiadny záujem. Uz má 10 mesiacov a nič sa nedeje. Socialka podá na súd ten to zamietne a tak ďalej. Zatiaľ sme šli do pestu kym sa to nedoriezi. Ale koľko ľudí toto absolvuje? Proste zlý systém a práva dieťaťa a jeho záujmy nikoho nezaujímajú ved prečo aj. Pre nich je to len číslo spisovej značky nič viac nič menej. Včera sme boli na súde a pohlo sa to trochu,ale kto hájil záujmy dieťaťa doteraz? Kde sú jeho práva žiť v kompletnej rodine? Prečo mu tie práva nas súdny aparát berie?
@simona2007 to je super 🙂 som si vedoma toho, že keby máme požiadavku na akékoľvek dieťa bez ohľadu na etnikum, tak tiež by sme ho mali už doma
ahojte. Je tu prosím niekto, kto mal dieťa v predsvojiteľskom a bio matka platila výživné? POtrebujem vedieť, či ste si mohli vybaviť materskú. Naša soc. poradkyňa mi povedala ,že mi to zistí, ale som nedočkavá 🙂 dakujem za ohlasy
U nás dostala jedna rodina babo.Nevedela som, že majú podané na adopciu.Majú ho vraj dva týždne. Patríme pod Trnavu.

@letuskaaa ahoj 🙂 drzim palce, my uz sme toto vsetko absolvovali a sme zapisani od febr2017 v Ba kraji... na novorodenca tiez aj u nas cca 3 roky