icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

zanetaqwe
6. aug 2017

Ahojte kočky.Prosim vás,nie je tu z vás niekto so žilinského kraja,kto dostal tento rok dieťa na adopciu.Ak áno, prosím o radu.ďakujem

karkana
6. aug 2017

@sofinkalv náš sudca bio nakázal ,že musí platiť 20eur,,, no my sme žiadali na súde, aby nám bio neplatla výživné,ale že zo zákona musí,,bolo blbé ,aby nám niečo posielala ked nemá a ešte má deti,,,,,,,,poslala nám raz,,,,,,,,,,,potom nie,,,tam že už na nás záleží, či by sme to riešili,,,,,,no jasné, že sme len radi boli, že žiadny kontakt nie je,materskú samozrejme vybavíš

tortelinka
6. aug 2017

@zanetaqwe nie tento rok, ale poradím ak viem

11simca16
6. aug 2017

@anettta ahoj, neviem od kedy su zapísaný,ani by mi to asi nepovadali.ani neviem či maju chlapceka, alebo bau.Ale to sa dopocujem a dam vediet.Ale je to male babo, vozia to v hlbokom kociku.

zanetaqwe
7. aug 2017

@tortelinka ďakujem ❤napíšem ti správu,lebo toho je viac.☺

zuzlicek44
8. aug 2017

@11simca16 vozia "to" ....😂😯

jajuskajana
8. aug 2017

Ahojte baby, prosím vás viete mi poradiť. Pani úradníčka mi povedala že po prebehnuti súdu o osvojeni dieťaťa budem môcť zostať s našou malou doma len do jej 3 rokov. Ja som si myslela že budem môcť byť doma 3 roky od právoplatnosti rozhodnutia. Viete mi niektorá poradiť ako to vlastne je?

kikuska_wedge
8. aug 2017

@jajuskajana 3 roky od vykonateľnosti rozhodnutia, najdlhšie však do 6 rokov veku dieťaťa.

adrikaltk
8. aug 2017

3 roky od pravoplatnosti, ja som tak brala do pestunstva..malá mala 20 mesiacov a brala som tri roky od pravoplatnosti

fatma1
8. aug 2017

@adrikaltk Pravoplatnosti ktoreho rozhodnutia? Neodkladneho?

anettta
8. aug 2017

@fatma1 nam povedali ze neodkladneho...

jajuskajana
8. aug 2017

Ďakujem vám dievčatá za odpovede ale pri osvojeni to nieje inak? Nám bolo povedané že pri osvojeni máme rovnaké práva a povinnosti ako bio rodič tak že preto len do jej 3 rokov

anettta
8. aug 2017

@jajuskajana myslim ze nie. Myslim ze aj tam mas pravo na cele yri roky bez ohladu na vek dietatka, samozrejme iba do jeho 6 rokov

juliet86
8. aug 2017

Ahojte. My sa snazime o dieta. Par rokov a zatial nic. Dnes som bola u navsteve u znameho ktory si zobral do pestunstva dve deti. Surodencov starsie 3r dievcatko a 14mes chlapca. Poloromski mama narkomanka ktora ich velmi zanedbavala potom boli v domove teraz u pestunov. Deti mali hrozny start do zivota. Ale strasne ma prekvapili. Boli taki inteligentni mudri sikovni a krasni a hned ma brali a ja ich.... citila som puto. Zvlastne. Viete co myslim su mi akoby cudzie deti na druhu.... kazdopadne vuete mi vysvetlit konci sa niekedy pestunstvo adopciou? Alebo ze ako casto sa deti z pestunstva musia vratit? Moc tuzime a dufame ze nam bude dopriate dietatko ale po dnesku realne uvazujem ze ak budeme zdravi a financne ok rada by som aj v buducnosti rada pestunstvo. Co si o tom myslite vy uz skusene? Dakujem

nikola116
8. aug 2017

@kikuska_wedge materská je do 3 rokov veku dieťaťa potom teda len na rodičovskej správne to chápem ?

anettta
8. aug 2017

materska je 6 mesiacov a dalsich neviem kolko mesiacov, priblizne 2,5 roka je len rodicovsky prispevok okolo 200ecka

blackcat
10. aug 2017

Ahojte dievčatá. Je tu náhodou niektorá BA kraj, ktorá by chcela adoptovať nerómskych súrodencov, kľudne aj do 5 rokov? My ešte len uvažujeme a rada by som vedela, na čo sa pripraviť, hlavne časovo ako to asi bude vychádzať. Ďakujem vopred za odpoveď 🙂.

iivviikk
10. aug 2017

@jajuskajana aho tak my sme si maleho priviezli ako 11mesacneho a mam narok na 3roky odo dna od kedy ho mame doma. Mame ho od 6.5 2016 a rodicak mam do 6.52019 a to bude mat skoro 4rocky

letuskaaa
10. aug 2017

Ako som pisala, my akurat chodime na pripravu. Nikde som nenasla nejake podrobnejsie info ako priprava prebieha a niektore veci nas prekvapili. Urcite je to v kazdom zariadeni a v kazdom meste ine, ale ak by niekoho zaujimalo co sa moze riesit na priprave, dajte vediet, napisem 🙂

nikola116
11. aug 2017

@blackcat ahoj my sme tak začíname prípravu v septembri požiadavku mame na súrodencov od 0-5 rokov ;)

blackcat
11. aug 2017

@nikola116 Ahoj a na ktorom mieste ste v poradi?

jajuskajana
12. aug 2017

@ iivviik volala sk do Návratu, takže je to presne tak ako ste mi tu všetky písali 🙂 3 roky od prvého súdu. Neviem odkiaľ si pani úradníčka vicucala že keď budeme mať dieťa adoptovane môžem byť doma len do jeho 3 rokov....

suelop
12. aug 2017

@juliet86 pestunstvo ma to riziko,ze deti ti mozu zobrat. Poznam pani, ktora mala romske od dvoch rokov, a ked mali 11r sud rozhodol, ze matka je opat sposobila sa postarat tak jej ho zobrali nazad do osady! Chudatko male....

juliet86
12. aug 2017

@suelop dakujem pekne za vysvetlenie a skusenost. Chuda male muselo to byt prenho hrozne.... a ak je dueta zverene spat mozu mu bio rodicia zakazat akykolvek kontakt s pestunmi? Asi ano vsak?

bosorkabb
12. aug 2017

@juliet86 áno môžu.

suelop
12. aug 2017

@juliet86 muselo to byt pre to dieta hrozne. Vidas tu pani ako sa onho stara, chlapcek chodi do skolky, vola ju mamka. Nepoznal od mala nikoho len ju ako mamu a jej manzela ako ocka. A zrazu ma 11r a musi ist prec... ☹ pani sa z toho nevedela dostat. Kontakt jej bio nepovolili. Chuda. Z cistoty, normal fungovania do osady ku prenho cudzim ludom.... Tiez by som to nezvladla. Si neviem predstavit "prist" takto o dietatko. ☹

krista5
13. aug 2017

Prosim o radu dokedy mozem poberat rodicovsky prispevok? Do teoch rokov? Alebo do predbezneho opatrenia? Alebonaz do predoavojitelskej strostlivosti? Samozrejme od odna pravoplatnosti. Dakujem velmi pekne

bosorkabb
13. aug 2017

@krista5 poberas od neodkladneho a 3 roky. Ak máš nárok na materskú tak najprv tu a potom rodičovský príspevok.

bosorkabb
13. aug 2017

@juliet86 niekedy sa končí adobciou, záleží od prípadu. To sa treba informovať ako to vyzerá s bio rodinou. V pestunstve sú aj deti ktoré neboli právne voľné v dobe keď si ich pestuni brali ale právna voľnosť sa rieši, len naše súdy sú pomalé. My sme taký prípad. Dúfam že do konca roka to bude vyriešené.

laura1994
14. aug 2017

Ahojte. Ženicky ak dostanem dieťa na hostovsky pobyt na 10 dní.... Tak čo potom po tých 10.dnoch? Dieťatko opäť ide do domova,resp profi rodiny? Ďakujem