Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@kikuska_wedge ďakujem🙂
@zuzlicek44 mne v DeD pred mesiacom povedali ze tento rok málo. Biele mali 3 doteraz a rómske 6. Ide o BB kraj a právne voľné deti. Romske išli väčšinou do BA kraja,jedna s nich je naša malá.
@anettta vraj je málo detí, väčšinou nie sú právne voľné keď sú malinké a keď už sú tak už majú skoro rok a už o ne nieje záujem tak putujú do zahraničia. Hlavne do Talianska.
Veď aj naša Oli nieje právne voľná, rieši sa to a právne voľná bude možno v decembri a to už bude mať rok a 3 mesiace.
Vadsina slovenských žiadateľov chce biele do 6 mesiacov a zdravé. A párov v poradovniku pribúda rýchlo ale deti nie. Preto ak sa právne voľné stanú neskôr a 6 mesiacov sa nepodarí nájsť im rodinu na Slovensku putujú do zahraničia.
@bosorkabb no som zvedavá..máme podmienku ze do 2rokov môže byť dieťatko..uvidíme ako to pôjde...bo mám pocit že veľa ľudí si dáva do 2rokov(max.vek dieťaťa)...😘
@zuzlicek44 nam povedala psychologicka, zeby sme skratili cakanie vekom len tak, keby sme dali viac ako tri roky, mozno az styri...a kamoska co caka na divcatko okolo dvoch rokov - povedali, ze to bude nadlho ☹
Žienky kde ste si robili prípravu?? na úrade, v návrate, alebo úsmev ako dar?? boli ste spokojné s prístupom???
@zuzlicek44 držím palce aby ste nečakali dlho.
@anettta ja fakt nechápem, viem o jednom dieťatku z BB kraja ktore teraz šlo do BA kraja. Krásny rómsky chlapček. U vás v TT je to divne. Viem že kto prvý príde ten berie. Nechceš zmeniť trvalý pobyt? 😉
@anettta my sme boli v návrate a nejaké info boli aj o rǒmskych deťoch
Baby, manžel teraz volal do Prešova, aby sme vedeli na ktorom mieste sme. A ako sa to posuva. Napísal mi toto:Ešte nemajú dorucenky vrátené a majú 176 žiadateľov takže sme na 180+-.... O aké doručenky ide? My im máme ešte niečo poslať?
Alebo to je len to, čo sme si prevzali od nich listy a tie papieriky z obálky k nim ešte neprišli
@avogiles
@bosorkabb
zienky obe mate pravdu - nasi znami cakaju uz hadam aj 6 rokov v zakliatom ZA kraji - aj som parkrat spomenula postrehy tu od vas 🙂 ale akoby sa o tom velmi nechceli bavit - je to bolestne a citia sa bezmocne...
a presne, je jednoduchsie "stazovat" sa alebo napisat aj neprijemnu skusenost kto je uz za vodou alebo kto ma predpoklad ze este si dlhsie pocka, Pre aktualne riesenych by to bolo sakra odvazne a mozu si uradnici hovorit ze by konali nezaujate, kazda viete svoje...

Koľko detí sa za rok ponúkne do rodín? Resp. Ako rýchlo ubúda záujemcov zo zoznamu? Aké máte vy skúsenosti?🙂