icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

zuzlicek44
17. aug 2017

Koľko detí sa za rok ponúkne do rodín? Resp. Ako rýchlo ubúda záujemcov zo zoznamu? Aké máte vy skúsenosti?🙂

tarrra
17. aug 2017

@kikuska_wedge ďakujem🙂

bosorkabb
17. aug 2017

@zuzlicek44 mne v DeD pred mesiacom povedali ze tento rok málo. Biele mali 3 doteraz a rómske 6. Ide o BB kraj a právne voľné deti. Romske išli väčšinou do BA kraja,jedna s nich je naša malá.

anettta
17. aug 2017

@bosorkabb preco len tak malo???

bosorkabb
17. aug 2017

@anettta vraj je málo detí, väčšinou nie sú právne voľné keď sú malinké a keď už sú tak už majú skoro rok a už o ne nieje záujem tak putujú do zahraničia. Hlavne do Talianska.
Veď aj naša Oli nieje právne voľná, rieši sa to a právne voľná bude možno v decembri a to už bude mať rok a 3 mesiace.
Vadsina slovenských žiadateľov chce biele do 6 mesiacov a zdravé. A párov v poradovniku pribúda rýchlo ale deti nie. Preto ak sa právne voľné stanú neskôr a 6 mesiacov sa nepodarí nájsť im rodinu na Slovensku putujú do zahraničia.

anettta
17. aug 2017

@bosorkabb ale vies co nechapem? my sme povedali, ze nemusi byt pravne volne dieta, ale len kvoli sudom, nie kvoli matke (tak ako to bolo v nasom pripade,,,asi si pamatas) - myslim tak, ze matka javi on zaujem...ako to bolo pri nasom malom...a nezavolaju nam kvoli nim...

bosorkabb
17. aug 2017

@anettta vy máte smolu a riadnu. Možno keby ste boli BA kraj tak dieťatko už máte. Lebo máte volne požiadavky.

anettta
17. aug 2017

@bosorkabb no ved toto!!!! toto ma najviac se... !!

zuzlicek44
17. aug 2017

@bosorkabb no som zvedavá..máme podmienku ze do 2rokov môže byť dieťatko..uvidíme ako to pôjde...bo mám pocit že veľa ľudí si dáva do 2rokov(max.vek dieťaťa)...😘

anettta
17. aug 2017

@zuzlicek44 nam povedala psychologicka, zeby sme skratili cakanie vekom len tak, keby sme dali viac ako tri roky, mozno az styri...a kamoska co caka na divcatko okolo dvoch rokov - povedali, ze to bude nadlho ☹

mey8
17. aug 2017

@anettta a v akom kraji ste??

mey8
17. aug 2017

Žienky kde ste si robili prípravu?? na úrade, v návrate, alebo úsmev ako dar?? boli ste spokojné s prístupom???

bosorkabb
17. aug 2017

@zuzlicek44 držím palce aby ste nečakali dlho.

@anettta ja fakt nechápem, viem o jednom dieťatku z BB kraja ktore teraz šlo do BA kraja. Krásny rómsky chlapček. U vás v TT je to divne. Viem že kto prvý príde ten berie. Nechceš zmeniť trvalý pobyt? 😉

anettta
17. aug 2017

@mey8 sme tt kraj
v usmeve v blave, my sme boli spokojni, vzdy sme sa tesili...ale chybali mi info o adopcii o romskych detoch.

bosorkabb
17. aug 2017

@mey8 my v Návrate a spokojnosť.

anettta
17. aug 2017

@bosorkabb ani mi nehovor!!! zajtra tam zavolam!!! no a v blave som viac ako doma, bo tam pracujem 😈 a je mi to prd platne 🙄

tortelinka
17. aug 2017

@anettta my sme boli v návrate a nejaké info boli aj o rǒmskych deťoch

bosorkabb
17. aug 2017

@anettta a ak by si prehodila trvalý pobyt? Ci to nieje také jednoduché?

anettta
17. aug 2017

@bosorkabb eee...to nie je vovec jednoduche a ani to nemam v umysle...
Ved sa snad uz dockame niekedy 🙂
Len ma hneva ta bezmocnost v tom vsetkom...

bosorkabb
18. aug 2017

@anettta to poznám hlavne pri súdoch a úradoch. Tak by som im rada vykricala všetkým svoj názor, no ale nedá sa lebo by to isto nedopadlo dobre. Jaaaaj tento systém postavený na hlavu🙄

avogiles
18. aug 2017

@bosorkabb a co tak napisat o tom clanok a zdielat na socialnych sietach? Keby sme donho viacere popridavali postrehy, bolo by to perfektne. Vacsina ludi ani netusi.... a mozno by sa nieco zacalo riesit, keby to verejne prepuklo.

bosorkabb
18. aug 2017

@avogiles možno ale aj dosť nebezpečné keď si v procese adopcie a riešiš reálne súdy a úrady ktoré potrebuješ práve teraz na svojej strane. Kompetentný o tom vedia veľmi dobre co sa deje ale nič s tým nerobia.

laura1994
18. aug 2017

Baby, manžel teraz volal do Prešova, aby sme vedeli na ktorom mieste sme. A ako sa to posuva. Napísal mi toto:Ešte nemajú dorucenky vrátené a majú 176 žiadateľov takže sme na 180+-.... O aké doručenky ide? My im máme ešte niečo poslať?

laura1994
18. aug 2017

Alebo to je len to, čo sme si prevzali od nich listy a tie papieriky z obálky k nim ešte neprišli

katkuz
18. aug 2017

@avogiles
@bosorkabb
zienky obe mate pravdu - nasi znami cakaju uz hadam aj 6 rokov v zakliatom ZA kraji - aj som parkrat spomenula postrehy tu od vas 🙂 ale akoby sa o tom velmi nechceli bavit - je to bolestne a citia sa bezmocne...
a presne, je jednoduchsie "stazovat" sa alebo napisat aj neprijemnu skusenost kto je uz za vodou alebo kto ma predpoklad ze este si dlhsie pocka, Pre aktualne riesenych by to bolo sakra odvazne a mozu si uradnici hovorit ze by konali nezaujate, kazda viete svoje...

katkuz
18. aug 2017

@laura1994 ja by som to chapala tak ako pises, ze si este vsetci neprevzali doporucenu postu a oni ju nemozu zaevidovat ako dorucenu - ale je to moj skromny nazor 🙂

laura1994
18. aug 2017

@katkuz lebo my sme si poštu prebrali v pondelok tuším le bo sme boli na dovolenke.... Ale v tom liste mame napísané že sme zapísaní od 1.8

iivviikk
18. aug 2017

@laura1994 ahoj mi sme PO kraj a cakacia doba je cca 6 rokov.Mi sme sa po dvoch rokoch obratili na usmev ako dar a mame chlapceka medzikrajovo "nik ho nechcel" podla tabuliek nebol zdravy. Realita krasny zdravy.

iivviikk
18. aug 2017
laura1994
18. aug 2017

@iivviikk ten je krásny! Nám povedali, že na novorodenca sa čaká 4 roky cca. My máme podmienky 0-3 r ....