Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@laura1994 zavolala som im povedala ze pripravu sme robili cez urad. Chcela ake sme mali poziadavky na dietatko a ze mame doniesť rozhodnutie ze sme v poradovníku. Je pravda ze oni maju uz len deticky co odmietnu cakatelia na úradoch,ale ukazali nam par fotiek väčšinou romske a nas bol biely ale nik ho nechcel bol to utajeny porod od narkomanky. Mali sme sa rozhodnut a zavolat od navstevy v usmeve za 3 mesiace sme mali maleho doma.
@iivviikk krasny fesak a veru ma taky sibalsky vyraz, ale to asi kazde dieta 😨 a teda nechapem, ked robia fotky pre cakatelov - to len cvak cvak, nech je nejaka foto?? ked sa vam tiez zdalo podla fotky, zeby nebol celkom zdravy? ale aspon ze ste dali na intuiciu a sli aj osobne pozriet 🙂 🙂 🙂
Ešte by som chcela dodat že tie rómske deticky boli úžasné často myslim na jedno dievčatko čo tam bolo,je pravda chceli sme biele na zaklade stretnutia s psychologickou ktorá nam vysvetlila aj to že byvame v malej dedinke cca 300 obyvatelov že aj to biele to bude mat ťažké napriek našej laske a obrane ale že pokial by bolo ineho etnika bolo by to ešte horšie,že by sme sa trápili. A mala pravdu ked sme si maleho priviezli senzacia po celej dedine,a aj sme sa dopoculi divne názory. Ale som vdacna susedom že ho vzali ako keby tu bol od narodenia a že tu patri.
Ako to funguje prosím vás s tým zoznamom detičiek?že môže požiadať aby nám ukázali deti ktoré nikto nechce?je tam nejaká doba,či ako to celé je?veľmi ďakujem 😘
Ahoj kocky je tu niekto zapisany v zozname od minulej jesene (to je jedno ci uz mate baby alebo nie) tt kraj? Mozete mi napisat ss prosim?
Dakujem
Ahojte prepáčte že to píšem sem , ale tu to najviac žije 🙂 , chcem sa spýtať či si niekto bral dieťa z detského domova do pestúnskej starostlivosti alebo náhradnej starostlivosti? Ide mi o to že už mám za sebou prípravu a aj 3 interakcie z mojim drobcom. Je úžasný a neviem sa ho už dočkať 🙂 tak keď sa podá návrh na súd ako dlho bude asi trvať kým súd odpovie alebo vytýči pojednávanie ? Chcem si podať návrh do pestúnskej a aj predbežné si chcem dať. Dieťa je síce umiestnené v Profi. rodine ale chcem ho už mať pri seba čo najskôr 🙂. Ďakujem za odpovede.
@pepopestun pri neodkladnom rozhodne do 7 dní. O pestunstve záleží aká je situácia u Bio rodičov, či budú preberať poštu so súdu alebo ich súd bude musieť hľadať. Napíš viac o bio rodičoch a prečo je dieťa v profi rodine.
Najlepšie je podať návrh na neodkladne opatrenie spolu návrhom o pestunsku starostlivosť.

@iivviikk ale asi cez úsmev ako dar môžem ísť až po 2 rokoch, nie? Keď sa bude riešiť obnova prípravy?