icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

laura1994
18. aug 2017

@iivviikk ale asi cez úsmev ako dar môžem ísť až po 2 rokoch, nie? Keď sa bude riešiť obnova prípravy?

iivviikk
18. aug 2017

@laura1994 tak mi sme mali asi mesiac do obnovy pripravy ked sme tam volali a maly mal 8 mesiacov. Nam tiez povedali u nas na urade 4 roky a v PO 6 rokov. Tak neviem.

laura1994
18. aug 2017

@iivviikk a cez úsmev ako dar si ako dlho čakala?

iivviikk
18. aug 2017

@laura1994 zavolala som im povedala ze pripravu sme robili cez urad. Chcela ake sme mali poziadavky na dietatko a ze mame doniesť rozhodnutie ze sme v poradovníku. Je pravda ze oni maju uz len deticky co odmietnu cakatelia na úradoch,ale ukazali nam par fotiek väčšinou romske a nas bol biely ale nik ho nechcel bol to utajeny porod od narkomanky. Mali sme sa rozhodnut a zavolat od navstevy v usmeve za 3 mesiace sme mali maleho doma.

iivviikk
18. aug 2017

@iivviikk len jedno nechapem na foto ktoru mali k dispozicii ozaj vyzeral ako keby nebolo nieco v poriadku ale mi sme sa napriek tomu rozhodli ze chceme osobne stretnutie a to bola laska na prvy pohlad uplne ina realita.

laura1994
18. aug 2017

@iivviikk tak to je super 🙂 My sme tiež robili prípravu cez úrad... Počkám ešte možno rok a skúsim im tiež zavolať. Áno vyzerá úplne zdravý... Veľmi krásny chlapček

iivviikk
18. aug 2017

@laura1994 aj je zdravý na odporúčanie sme spravili všetky možné lekárske vyšetrenia teraz mal 2roky zacina pekne rozprávať a je strasny huncut a taký mamin maznak a nie len mamin ale celeho susedstva v okoli. 🙂

katkuz
18. aug 2017

@iivviikk krasny fesak a veru ma taky sibalsky vyraz, ale to asi kazde dieta 😨 a teda nechapem, ked robia fotky pre cakatelov - to len cvak cvak, nech je nejaka foto?? ked sa vam tiez zdalo podla fotky, zeby nebol celkom zdravy? ale aspon ze ste dali na intuiciu a sli aj osobne pozriet 🙂 🙂 🙂

iivviikk
18. aug 2017

Ešte by som chcela dodat že tie rómske deticky boli úžasné často myslim na jedno dievčatko čo tam bolo,je pravda chceli sme biele na zaklade stretnutia s psychologickou ktorá nam vysvetlila aj to že byvame v malej dedinke cca 300 obyvatelov že aj to biele to bude mat ťažké napriek našej laske a obrane ale že pokial by bolo ineho etnika bolo by to ešte horšie,že by sme sa trápili. A mala pravdu ked sme si maleho priviezli senzacia po celej dedine,a aj sme sa dopoculi divne názory. Ale som vdacna susedom že ho vzali ako keby tu bol od narodenia a že tu patri.

laura1994
18. aug 2017

@iivviikk ani mne by nevadilo si zobrať rómske dieťatko... Žiaľ žijem v takej dedine, kde je veľa Rómov. Takže rómske dieťatko u nás nepripadá do úvahy. Asi každý vie prečo.

iivviikk
18. aug 2017

@laura1994 no to nam psychologicka vysvetlovala že mame brat do uvahy kde byvame ,mysliet na budúcnosť dietatka nielen na to čo mi citime,čo mi chceme.

laura1994
18. aug 2017

@iivviikk presne tak.... Ale vraj čo raz viac Rokov žiada biele dieťatko

laura1994
18. aug 2017

@iivviikk *Rómov

bosorkabb
18. aug 2017

@katkuz jooooj fotky 😂naša malá tiež mala hroznú fotku, dokonca čiernobielu 😂 kebyže vyberáme podľa fotky tak naše zlatíčko doma nemáme. Nám povedali že to fotia mobilom a dajú do PC a potom vytlačia na úrade, no a niekde nemajú farebnú tlačiareň.

beka22
18. aug 2017

Žienky pridávam foto Mojich detí aby ste videli svetlo na konci tunela a že pre tieto detičky sa oplatí čakať na malé zlatíčko sme čakali viac ako 5 rokov a pred pár dňami mal 2 roky a naše veľké zlatíčko (bio) bude mať o pár dní 10 rokov🙂

avogiles
18. aug 2017

@iivviikk krasny chlapcek 🙂

zuzlicek44
18. aug 2017

Ako to funguje prosím vás s tým zoznamom detičiek?že môže požiadať aby nám ukázali deti ktoré nikto nechce?je tam nejaká doba,či ako to celé je?veľmi ďakujem 😘

erio
18. aug 2017

@beka22 Ale to leti, krasny su obaja a gratulujem k narodeninam. 😉

anettta
19. aug 2017

Ahoj kocky je tu niekto zapisany v zozname od minulej jesene (to je jedno ci uz mate baby alebo nie) tt kraj? Mozete mi napisat ss prosim?
Dakujem

beka22
19. aug 2017

@erio ďakujeme ten čas je strašný ale čím je ten náš malý poklad starší tým viac nám ukazuje koľko je v ňom lásky je úžasný. A ako súrodenci sú dokonalí čo mňa ako mamu teší najviac. 🙂

anettta
19. aug 2017

@beka22 to je super 🙂 a ako velkeho ste ho dostali?

nikola116
19. aug 2017

@blackcat ahoj ešte nemáme prípravu nie sme na žiadnom mieste či ?

beka22
19. aug 2017

@anettta drobec mal pol roka😉

pepopestun
19. aug 2017

Ahojte prepáčte že to píšem sem , ale tu to najviac žije 🙂 , chcem sa spýtať či si niekto bral dieťa z detského domova do pestúnskej starostlivosti alebo náhradnej starostlivosti? Ide mi o to že už mám za sebou prípravu a aj 3 interakcie z mojim drobcom. Je úžasný a neviem sa ho už dočkať 🙂 tak keď sa podá návrh na súd ako dlho bude asi trvať kým súd odpovie alebo vytýči pojednávanie ? Chcem si podať návrh do pestúnskej a aj predbežné si chcem dať. Dieťa je síce umiestnené v Profi. rodine ale chcem ho už mať pri seba čo najskôr 🙂. Ďakujem za odpovede.

bosorkabb
19. aug 2017

@pepopestun pri neodkladnom rozhodne do 7 dní. O pestunstve záleží aká je situácia u Bio rodičov, či budú preberať poštu so súdu alebo ich súd bude musieť hľadať. Napíš viac o bio rodičoch a prečo je dieťa v profi rodine.
Najlepšie je podať návrh na neodkladne opatrenie spolu návrhom o pestunsku starostlivosť.

blackcat
19. aug 2017

@nikola116 ahoj, bez prípravy ťa na zoznam podľa mojich informácií nezapíšu. My sa sťahujeme, čiže ja najskôr musím doriešiť toto 🙂.

nikola116
20. aug 2017

@blackcat Jj takze ako hovorím najskôr príprava začíname 6.9. ;)

karkana
21. aug 2017

moje zlatko zo srdiečka🙂

anettta
21. aug 2017

@nikola116 jeeej my sme zacinali presne pred rokom 8.9 🙂 nech sa dari a nech sa Vam priprava paci 🙂

anettta
21. aug 2017

@karkana nadherna je ❤ ❤ ❤

no neviem, ci sa my dockame ☹ ja som z toho uz na prasky ☹