Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Mohol by mi niekto napisat aky je priebeh adopcie?Uz sme konecne na rade?Čo bude nas čakat ked nam zavolaju.Dakujem velmi pekne
@continental aj my sme 8 v poradí, hneď vo vedľajšom kraji ;) v Trencianskom. Zrovna včera som volala na úrad kvôli obnove príprave po ďalších dvoch rokoch, a vyzerá to sľubne 🙂 všetci kto ste v TN kraji tak teraz sú k adopcii dve neromské a dve rómske deticky.. tak dúfam, že sa posunieme o dalsie dve miesta vpred (všetci čo sú pred nami chcú neromské)
@wodanka držím palčeky😉👪.U nás v Žilinskom kraji je to horšie ako u vás.U nás dali 3 detičky za rok a netoboh naraz 4 .Ale uvidíme.Potom to aspoň porovnáme☺.
@gorcsova musíte sa rozhodnut či to ponukané dieta splna vaše požiadavky vek zd stav a etnikum ......máte právo rozhodnut odmietnut a počkat si na to správne dieta ........ale ked je všetko podla vašich predstáv ponuknu Vám dietatko tak pojdete urad ktorý vás kontaktoval daju vám suhlas s nadviazanim kontaktu a pojdete na pozriet dietatko bud do porodnice alebo det domova a poradia vám čo dalej 🙂ake máte možnosti ako podat žiadost na sud to vam napíšu na vašom up Vy to len pošlete....
@maninka1974 dakujem pekne za odpoved.
baby pls kolko sa asi caka na biele dieta do 6 rokov bez zavaznych zdrav. problemov TT kraj..? dakujem
je tu nejaka cakatelka na pestu v BA?
Baby ako ste to zvládli tie dlhé roky čakať? :D my sme ešte len mesiac zapísaní ale už sa neviem dočkať
@laura1994 zo začiatku to bolo veľmi ťažké, mávala som obdobia depiek ale vždy ma posilnilo to,že som vedela,že každý deň sa to posúva k cieľu. No a potom prišiel ten správny telefonát a to čakanie sa mi už nezdalo, že tak neskutočne dlhé bolo. Neboj oplatí sa čakať.
@marcelarefat presne aj ja mávam často depky. Hlavne keď som sama. Ako dlho si čakala?
@laura1994 2,5 roka
@laura1994 ach jaj...aj ja mam depky ☹ ja cakam presne 9 mesiacov....uz by som mohla aj rodit, co poviete ??? 😉
no pre mna je najhorsie to, ze nam uz pred 3 mesiacmi volali, uz sme mali chlapceka a mama si to rozmyslela - chcem vsetkych povzbudit, je to sice strasne, ale da sa to prezit (teraz to uz viem).... a tak som cakala, ze nas budu kontaktovat velmi skoro a odvtedy uz cakame viac ako 3 mesiace!!! a toto je zatial pre mna najhorsie...ta bezmocnost...nemozem vobec nic...hoc viem, ze je nemozne, aby sa ziadne ormske dieta nenarodilo za ti tri mesiace...takze mna na tom najviac hneva bezmocnost a nespravodlivost....
@laura1994 hoci sa to čakanie zdá nekonečné treba myslieť na to že sa pre mňa ešte ten voňavý uzlíček nenarodil. Keď príde ten správny čas si to vychutnáš úplne naplno. Dokonalé šťastie Ťa čaká ako odmena na samom konci ťažkého obdobia. My sme to obdobie mali viac ako 5 rokov ale teraz je to presne to čo som od toho čakala. 2 šťastné a veselé deti a milujúci manžel. Želám Ti aby si nečakala dlho. Ale neboj dočkáš sa😉
@laura1994 no ved presne toto!!!
mna hneva tato nespravodlivost...ale tak co zmozem? nic...uz som rezignovala...co je horsie (aspon pre mna), ze sa uz tak neviem tesit, kedze viem, ze to je take nespravodlive ☹ a citim hnev, tak mi to brani tesit sa ☹
a kde to cakate? v ktorom kraji? aj Vam povedali, ze kolko cca? lebo zvacsa urady povedia, ze kolko treba cakat...
@anettta a tá bezmocnosť ☹ neviem si to predstaviť.pre mňa je najhoršie to že pracujem v škole každý deň som v styku s deťmi ☹ my sme Prešovský kraj.. nevedeli nám povedať. Iba nám povedali že na novorodeniatko sa čaká 5 rokov cca. Ale že malý v decembri jeden rómsky pár a v apríli už mali dieťatko doma ale medzi krajovo. Tuším z Trnavského kraja lebo tam ho nikto nechcel
Ahojte baby chcela by som sa opytat či náhodou niektorá z vás nevie ako je to u mladých žien na invalidnom dôchodku. Môžu si aj takéto pary adoptovať dieťatko ak kvôli danej chorobe prišli o možnosť mat svoje vlastne ? Zvažuje upsvar aj to kvôli čomu je daný človek na invalidnom dôchodku? Alebo ako náhle je jeden z paru invalidný dôchodca môžu na adopciu zabudnúť? Dakujem veľmi pekne za každú odpoved 🙂
@laura1994 my sme mali dieťatko do roka, nerómske, prípadne polorómske. Malá ani nevieme, či je rómka alebo polorómka, lebo otec je neuvedený. Inak, je veľmi pekná a cudzí ľudia nás veľmi často zastavujú a hovoria nám že máme krásne dieťa. Tmavá nie je veľmi, cudzí si myslia, že je po manželovi, lebo on je taký tmavší a má aj čierne vlasy.
@majka6425 ahoj, vitaj 🙂 jasne, ze mozete poziadat o adopciu....
to, ci si schopna sa so svojou chorobou postarat o dietatko, posudzuje tvoj lekar - musi sa k tomu vyjadrit aj odbornik, v ktoreho starostllivosti si a aj tvoj obvodny lekar. na urade ti daju papiere, ktore lekari vypisu avyjadria sa...ak to nieje velmi zavazne ochorenie, tak ti povolia...
@anettta ja nechápem podľa čoho idú v tom zozname!!! My aj tak s tým nič neurobíme. . Nám tiež došiel papier, že od 1.8. sme zapísaní v zozname... Manžel tam minulý týždeň volal, že kolky sme v poradí a povedala tapani že cca 180 ale že to nevie na isto lebo ešte nemajú doručenku. Tak tiež neviem čo to má znamenať

@beka22 Dakujeme!😘