icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

1jarkacu
1. okt 2017

@erio áno treba aj svokor dával súhlas aj zdravotný stav a register trestov a boli sa pozrieť aj na prízemí kde on býva hoci nie je s nami na poschodí aj tak chceli všetko vedieť a vidieť 🙂

joannita
3. okt 2017

Znova po mesiaci som volala na urad do BA, pohli sme sa len o 2 miesta, sme na 45 mieste zo vsetkych. Teta mi povedala ze este tak rok!!! cakat. Pred mesiacom sme boli na 47 mieste a vtedy povedala ze este mozno tento rok, resp. zaciatkom buduceho nas oslovia. Tak teraz sa v tom vyznaj!
Ja chapem ze nema vestecku gulu a nemoze vediet, ale odchylka +/- rok? V prdeli toto cele.

anettta
3. okt 2017

@joannita a odkedy cakate? ale ti poveim, ze oproti nasmu poradiu ste super 🙂

joannita
3. okt 2017

@anettta zapisani od decembra 2014. Jaj a este naposledy nejakej babe tu povedala ze vtedy riesili jul 2014 a mne teraz po vyse mesiaci povedala ze riesia jun 2014. Podla mna velke odrby sa musia robit s tymito poradovnikmi.

bosorkabb
3. okt 2017

@joannita ono aj my sme tak mali. Boli sme 8 potom 5,zase 8 a zrazu telefonát. Keď som sa pýtala ako je to možné tak vraj rátala aj žiadateľov u ktorých prebiehali interakcie. Niektorý mali odklad a tuším sme niekoho preskocili lebo chceli dvojičky iný zase chlapca a my dievča. Čiže preto to tak asi skakalo. Zmysel to dáva.

joannita
3. okt 2017

@bosorkabb to ano, moze byt, neviem.... Ale povedat mi odhad cakania pred mesiacom ze cca 3 mesiace a dnes ze este rok? Radsej nech nehovori ziadny odhad.

silverrko
3. okt 2017

@joannita Neboj sa ani sa nenazdas a budú tí volať ja som skoro odpadla hlas sa mi triasol ruky všetko🙂

bosorkabb
3. okt 2017

@joannita tak to je iný rozdiel. Tak ale vieš cca podľa toho ktorý mesiac a rok práve riešia. My ideme zase žiadať o súrodenca a tam nebudeme vedieť vôbec poradie.

joannita
3. okt 2017

@bosorkabb tak teraz riesia vraj jun 2014. Ale jun 2014 mozu riesit aj 4 mesiace kludne 🙂 takze ani podla toho sa to moc neda.
drzim palce.

silverrko
3. okt 2017

@joannita Asi podľa toho kde v CZ my sme spoznali 1neho policajta a oni čakali tiež iba rok.

bosorkabb
3. okt 2017

@joannita dik, tiež držím palce. Raz ten telefonát príde. Môžem vedieť vaše požiadavky na dieťa a kraj?

joannita
3. okt 2017

@bosorkabb biele, cca pol rocne, Bratislava. Dakujem 🙂

bosorkabb
3. okt 2017

@joannita tak sme rovnaký kraj

anettta
3. okt 2017

@joannita haha no nam raz povedali ze riesia jun 2015 v nasom kraji a to bolo druhy den potom, co nam volala kamoska, ze dostala maleho novorodenca a bola zapisana v maji 2016...oni si aspon u nas rozpravaju co len chcu 🙂 uz sa z toho len smejem 🙂

vanesa1210
3. okt 2017

@anettta Mozem vediet kde cakali iba rok na novorodenca....?

bosorkabb
3. okt 2017

@vanesa1210 trnavský kraj ale viem aj o ľuďoch v BA. Možno mali iné požiadavky ako vadsina.

vanesa1210
4. okt 2017

@bosorkabb nooo myslim ze poziadavky mame uplne volne.....aspon tak nam bolo povedane a aj napriek tomu stale cakame.....😡

bosorkabb
4. okt 2017

@vanesa1210 to mi je ľúto. Hádam sa rýchlo dočkáte.

pepopestun
4. okt 2017

Ahojte , chcel by som sa spýtať že keď ste si podávali neodkladné opatrenie , či vám vždy odpísali do 7 dní lebo , zajtra bude už u mňa 7 dní čo som to poslal . Ďakujem

bosorkabb
4. okt 2017

@pepopestun zavolaj si na súd povedia ti. Lebo oni to pošlú tebe poštou a to chvíľu trvá. Preto sa treba informovať na súde.

ckatka
5. okt 2017

@pepopestun my už 2 mesiace neodkladne nemáme....vraj to poslali na iný súd...hnusaci

kikuska_wedge
5. okt 2017

@pepopestun Nám rozhodli až po mesiaci.

pepopestun
6. okt 2017

Mám zlú správu , volal som dneska na súd do Brezna a tam mi povedali na informáciach , že moju žiadosť zamietli , tak neviem čo mám teraz robiť . A to som človek z odboru pracujem ako vychovávateľ a mám skúsenosti s prácou s deťmi. Navyše je malý na mňa veľmi naviazaný a vždy plače keď odchádzam. Navyše má zdravotné problémy a aj tak mám o neho záujem a napísal som že je v jeho záujme aby bol čo najskôr zverený do mojej starostlivosti. A to preto aby sme predišli negatívnemu stresovému priebehu pri každom odlúčení , ktoré na neho vplýva veľmi negatívne. A lepšiemu sa začleneniu do mojej rodiny , podpore a budovaniu pozitívnych návykov a psychickému a mentálnemu rozvoju. A aj tak rozhodli že mi ho nezveria v neodkladnom opatrení. Neviete koľko bude trvať kým bude súd alebo ako to ďalej riešiť. Naozaj by bolo najvhodnejšie keby mi vyhoveli . Ďakujem za vaše rady.

bosorkabb
6. okt 2017

@pepopestun a malý je právne voľný? O akú starostlivosť by išlo? Podával si len samotné neodkladne? Mal si odporúčanie kuratorky?

pepopestun
6. okt 2017

@bosorkabb Jedná sa o 3,5 ročného chlapca, má rodičov ale stará sa o neho profi mama , lebo jeho rodičia sa o neho nestarajú. Ale navštevujú ho sporadicky čiže raz za 3 mesiace. Je teda v Detskom domove. A starajú sa o neho profirodičia. A podával som žiadosť na súd o predbežné a aj do pestúnskej všetko spolu na jednom papieri. Ale odporúčanie od kurátorky som nemal , bol som aj na úrade tam mi to pomohli spísať v mojom mene a odoslal som to a dneska takýto šok.

silverrko
6. okt 2017

@pepopestun Buď rád že ti povedali telefonicky nerobievaju to. Môžeš požiadať znovu . Jednoznačne odporúčam právnu pomoc treba bojovať a nevzdávať sa.

silverrko
6. okt 2017

@pepopestun Posudok od psychológa tiež pomoze

bosorkabb
6. okt 2017

@pepopestun nemal si vyjadrenie kuratorky? Podaj znova aj s jej odporúčaniami. To čo odporučí kurátor to sudca vadsinou schváli. My sme mali priložené všetko :odporúčanie od kuratorky, výpis s registra trestov, záverečná správa s prípravy, súhlas s nadviazanim kontaktu s dieťaťom, správy o interakciach od detského domova, potvrdenie od lekára že sme zdravý, majetkové a finančné zázemie (výpis z katastra a pracovné zmluvy). Toto všetko sme priložili k návrhu na neodkladne opatrenie a pestunsku starostlivosť. To bolo v marci a schválené neodkladne sme mali do 5 dní a súd na pestunstvo sme mali začiatkom augusta. Nezabudni že rodicia sú účastníci konania a môžu sa zúčastniť pojednávania. Budú isto predvolani.

silverrko
6. okt 2017

@bosorkabb súhlasím.

bosorkabb
6. okt 2017

@silverrko takéto info úplne v pohode podávajú. Ja dokonca volám priamo zapisovatelke ktorá sedí pri sudkyni a v pohode. Aj dnes sme spolu rozprávali a preberali sme preloženie spisu a nie som jediná že @ellen2016 😉
Takže sa netreba báť informovať.