Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
ahojte vsetci samoziadatelia pozrite sem. poslala mi to kamoska na Facebooku da sa to http://www.narodenyzosrdca.com/
@darca100 ako by som o sebe veľa veci čítala v tomto článku. Ide to, netreba sa len vzdávať!!! Treba si ísť tvrdo za svojím cieľom.
Ahojte🙂 potrebovala by som poradiť, vypisujeme tie blbé papiere na adopciu, a včera sme čítali ten nekonečne dlhý a nič nehovoriaci ,,,dohovor o právach dieťaťa" , A zasekli sme sa na poslednej otázke: ,,Opíšte, Ako si predstavujete dodržiavanie práv dieťaťa v NRS v každodennom živote" poradíte mi PLS čo tam mám napísať???
vopred zo ♥ ďakujem
Ahojte, som tu nová. Viete mi prosím povedať aká dlhá je teraz čakacia doba pre Bratislavsky kraj (Bratislava). Ďakujem
@alexadra001 teraz sa riešia žiadatelia zaradení v roku 2014. Ale záleží od tvojich požiadaviek na dieťatko.
@alexadra001 ak myslíš biele zdravé bábätko, tak aktuálne čakanie je cca 3,5- 4 roky, že doslova nie sú detičky.. dnes som mala doma tety z úradu, tak sme sa bavili 😉
Ako je to vlastne, píšete diagnozy, ktoré ešte akceptujete a ktoré už nie. Lebo mi je jasné, že niekto by si napríklad na cukrovku už netrúfol, ale pre iného je to to najmenej popri nejakej mozgovej obrne a pod.
@registracia123 tak to je mi luto. Treba sa ozvat, napisat staznost, uradnicky nemaju pravo rozhodovat o takychto veciach. Netreba sa bat ozvat, oficialne napisat ich nadriadenemu. Zakon nic nehovori o tom ze par ma prednost pred jednotlivcom a ak to tak robia, porusuju zakon.
@mocca skôr je to o tom že tieto diagnózy nepovažujem za choroby nakoľko s nimi žijem. A áno sú to veci na ktoré si trúfnem. Ale ešte si to treba dobre rozmyslieť, takže radšej sa popýtam... ďakujem za reakciu prípadne aj názor rada sa niečo viac dozviem
Chcem sa Vas opytat ze hovorili ze v Detskom domove treba mat 3 interakcie ale nevieme ze u nas doma kolko interakció treba?dakujem za odpoved
@gorcsova , U mňa bol malý práve teraz na 4 interakcií , na 5 dní . A pre info, prvá interakcia sa začala 25.08.2017 . Tak ak máš podanú žiadosť už na súde tak už len čakať ako aj ja. A záleží na tebe ako často si ho budeš právať a na Detskom domove ako často ti to umožnia. Zo zákona sú povinné len 3 interakcie na pôde Detského domova. Potom je to už na tebe.
@mey8 Tu máš pomôcku , len to formuluj v tvojom mene za seba alebo za pár. http://referaty.aktuality.sk/prava-dietata/refe...
@ellen2016
@bosorkabb
@pepopestun
môžem sa spýtať o aké velké deti ste mali záujem a aké ste napokon adoptovali ďakujem
@alexadra001 do 6 mesiacov. Adopcia nieje ešte uzavretá v našom prípade. Čakáme na súd.
dievcatko do 6 mesiacov romske.cakali sme 2 mesiace;)
ty kokos baby, ja mám také nervy až ma klepe, niekde tu na MK som čítala pár príspevkou na adopciu v ZA, väčšina sa sťažovala na ,,príjemnú" pani na UPSVAR v Za....myslela som si, že len preháňajú , opak je však pravdou,......z takou dávkou arogancie, skeptickosti, závisti, zakomplexovanosti, som sa ešte nestretla a to všetko umocnené na druhú.....sedí tam zakomplexovaná f*chtľa....!!!! ja mám také nervy až ma klepe, a takýto človek rozhoduje o osude nevinných detičiek, nieže len majú ťažký štart do života, ale táto osoba im nedá ani možnosť nájsť svoju novú rodinu.....
@mey8 mala a mam tu skusenost sprijemnuje nam to uz dlhsie.....my sme sa rozhodli to uz riesit.....napisala som to aj tu nech sa spojime a posleme viacero staznosti za sebou aby ju nejak konecne poriesi alebo vyhodili.....ale nik sa neozval.....keby sa viaceri stazovali som si ista ze by sa to riesilo.....my osobne sme rozhodnuti.....ak sa chce niekto pridat kto ma podobnu skusenost bola by som rada....nech to uz viac nemoze robit nasa"skvela pani uradnicka" lebo to je nie v neprospech nas NR ale chudatiek deti.....😢

@registracia123 s nami robil prípravu chlap. A bolo mu naznačené aj keď nie priamo povedané že uprednostnene budú páry. Keďže má volne požiadavky na dieťa tak dlho čakať nebude.