Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@zuzanka99 vieš čo ja som komunikovala viac s úradom pri súdoch (malý úrad), pretože som BA kraj a určení úrad mam teda tam.
No a s DeD a profi v BB.
Viem o chlapcekovi 2 ročnom, ale tam sa chystali interakcie zo žiadateľmi s BA.
Inak na rozhodnutí o zaradení do zoznamu žiadateľov máte určite kontakt, možno medzi papiermi ho mam aj ja. Ráno popozerám.
@anettta
@bosorkabb tak ja sem pridam iny pohlad. nasa jedina podmienka bola zdrave. pretoze mam v rodine tazke pripady a nechcem to uz zazit a rovnako si nemslim, ze som taka silna aby som to dala. ked uz si idem brat dieta ktoremu chcem dat maximum, tak snad mozem odmietat deti prostitutiek a narkomaniek. nesuhlasim, zeby nemali byt ponukane, samozrejme ze ano. urcite si najdu svojich rodicov a maju nato plne a rovnake pravo. a rovno poviem, ze mi nepride fer ak hned niekto povie, ze dieta nie je tovar. myslim, ze kazdy kto ide do adopcie si to uvedomuje. a rovnako sa nechcem dat zatlacit k muru a chcem rozmyslat stale racionalne a srdcom. nechcem byt ovplyvnena touto sprostou dobou, kde ta tlacia zobrat si aj chore dietatko aj ked nato nie si vhodny.
@bosorkabb a co sa tyka Kramarov, nechcem sa tu rozpisovat, aby som niekomu neposkodila, ale samozrejme, ze nejde vsetko, ale vacsina ano. Kramare maju najmensi pocet deti na adopciu, zjednodusene povedane.
@berginkan ja suhlasim s tym, ze si clovek moze povedat, na ake dieta si trufne a na ake nie. Ja som len vravela, ze u mnohych deti -napr. Deti narkomaniek je vyvin uplne ok, a mnohi nahradni rodicia sa viac boja ako je realna sanca choroby u dietata...
Ale nesuhlasim s tym, ze sa da zobrat si cudzie dieta rozumom...vies existuje mnoho veci, ktore sa tazko pomenovavaju...ale nieco ako 'chemia' medzi tebou a dietatom je mnohokrat dolezitejsia ako to, co je na papieri...
Ale to je len moj nazor...ale realne som to pochopila az ked som zazila tu 'chemiu' 🙂
A kazdemu prajem aby ju zazil ❤
A v podstate aj partnera si nevyberas rozumom ale srdcom...a to je tiez o chemii medzi vami dvoma...
Ale uprimne nikoho neodsudzujem, len som chcela odovzdat svoje skusenosti...
@anettta tak kedysi som chcela biele, ale potom ma pritlacili okolnosti. ked sme sa dozvedeli kolko sa caka.... prizvukujem, ze nemam problem s farbou pleti, len to bude tazsie a museli sme si vela o tom precitat, aby sme dokazali tomu v buducnosti celit - myslim tym, v tejto rasistickej krajine, dat mu potrebnu oporu a vsetko...my sme v navrate. no pripravu este len budeme mat, lebo tu letnu sme nestihli
@bosorkabb nas caka este len priprava. a ano povedali nam, ze to bude rychlo potom
@bosorkabb aj ja aj ja!! 🙋🏻🙋🏻
@berginkan naozaj rozhodnite sa srdcom a ako to cítite.. ak však vnútorne túžite po bielom zdravom dieťatku, nech vás neodradí čakacia lehota.. ak si viete predstaviť prijať dieťatko iného etnika, smelo do toho!!! Srdce matky je milujúce, ochraňujúce, vysvetľujúce a prekoná aj strachy.. napr. z rasizmu 😉

@beka22 dakujem🙂