icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
24. nov 2017

@joannita cca 2 mesiace čaká.

nikola116
24. nov 2017

@bosorkabb a to sa bavime o babatkach ci aj surodencoch napriklad starsie deti do 5 rokov napr ?

mana85
24. nov 2017

Baby treba sa obrniť trpezlivosťou , je to ťažké keď vieme ako to chodí , no stojí to všetko za to !

naše 💏😉😘 milované

bosorkabb
24. nov 2017

@nikola116 o deťoch do 6 mesiacov.

rebekarebekova
24. nov 2017

V ktorom Sevte maju prosim vas Dotaznik pre ziadatelov o adopciu? Manzelovi v Ba na Sturovej povedali, ze take vobec v predaji nemaju.. len pre Upsvar vyrabaju. Mne dnes pani na socialke zase povedala ze v Sevte. 😂🙈

bosorkabb
24. nov 2017

@rebekarebekova nájdeš na nete pokiaľ viem.

rebekarebekova
24. nov 2017

@bosorkabb ja som uz prisla na Upsvar s tym vytlacenym z ich stranky a ze to nie je ono. 😂
Tak ja uz neviem..

sincerity
24. nov 2017

@joannita ahojte. U nás budú tri roky čakania v januári. Tiež povedali, že pol roka nemali bábatko biele. Tiež sme BA kraj. A na biele malé minimálne ešte rok nám bolo povedané.

vargatomas1
24. nov 2017

neviete kolko sa momentalne čaka na biele bábo v tt kraji? dakujem

bosorkabb
24. nov 2017
zet1
24. nov 2017

Ahojte, dievčatá, je skvelé čítať tieto niektoré vaše príspevky, neviem, čo chcete tým dosiahnuť ... ... nepoznáte vôbec realitu na Slovensku ... korupcia je súčasťou našej každodennej spoločenskej reality; čakáme takmer 6 rokov a stretli sme sa s prípadom manželov, ktorí nás predbehli, osobne ich poznáme ... keď sme sa na tento prípad na UPSVaR osobne informovali, povedali nám, že všetko je v poriadku, teda papiere a všetka potrebná dokumentácia je ok. Takže ako si toto máme vysvetliť, že ten pár, ktorý osobne poznáme, má adoptované dieťa a predbehol nás o 30 miest už pred viac ako 3 rokmi a my ešte stále čakáme??? Súhlasím s tými, ktoré hovoríte, že je potrebné mať správnych ľudí na správnych miestach v správnom čase i priestore ... Taká je dnešná realita ... Čo sme s tým urobili my??? Vždy sú len dve možnosti, dievčatá: buď sa budete aktivizovať, protestovať, vypisovať rôzne sťažnosti a vnútorne budete nespokojné, alebo v druhom prípade budete sa tešiť z radostí všedného každodenného života, lebo múr sa hlavou nedá prebiť ... Nám tiež veľmi dlho trvalo zakiaľ sme sa s touto situáciou vyrovnali a naviac tento pár vidíme takmer každý deň, o to je to ešte pre nás bolestnejšie ... veríme však, že Božie mlyny pomaly melú, ale isto ... verte mi, že to, čo nečestne nadobudnete, nemá trvalú stálosť a nemôžete sa z toho dlho tešiť ... prajem všetko dobré!

martusianka78
24. nov 2017

Prosim vas je tu niekto z Kosickeho kraja...chcela by sm sa opytat ci sa to tam nejak pohlo v januari budeme za nami prvy rok cakania .....je tu niekto z Kosic a okolia podobne......dakujem za kazdu odpoved🙂

joannita
24. nov 2017

@sincerity tak to ste boli zaradeni mesiac po nas. Na ktorom ste mieste? Mne pred 2 mesiacmi povedali ze este asi rok, ale pred mesiacom ze nech ratam s 2 rokmi este.

bosorkabb
24. nov 2017

@zet1 a neopytali ste sa toho páru? Ja by som neodolala a opýtala sa. Neviem či by mi ich odpoveď pomohla ale zvedavosť by bola silnejšia.

joannita
Autor odpoveď zmazal
sincerity
24. nov 2017

@joannita my sme volali v októbri a boli sme na (ak sa nemýlim) 52 mieste. Nám povedali tak rok určite.

joannita
Autor odpoveď zmazal
bbbarunka
24. nov 2017

@zet1 mali ste rovnake kriteria? My sme v Bratislave cakali 5 mesiacov, ale to preto, lebo nam nezalezalo na farbe pleti. A tak sme sa v zasade "predbehli", ale bez podplacania, vybavovania a podobych srand. Proste pary pred nami chceli len biele dieta.

japanka
25. nov 2017

@martusianka78 My sme od apríla. Volali sme tuším v septembri, ale nepotešili nás. Vraj mali dovtedy len jedno poloromske a tri biele detičky.

ellen2016
25. nov 2017

my sme cakali 2 mesiace v bratislave,tiez bez preferencie etnika...

japanka
25. nov 2017

No nám povedali keď sme skončili prípravu, že tým aké máme požiadavky, tak do mesiaca máme bábo. A nemáme. Ale počkáme si.

martusianka78
25. nov 2017

@japanka dik za info budeme volat v januari....tak uvidime🙂

tortelinka
25. nov 2017

moji....

mana85
25. nov 2017

@tortelinka 😍 😍😘

katkuz
25. nov 2017

@tortelinka aki nadheraci, velmi su podareni😘😜😝

aveeva72
26. nov 2017

@kikuska_wedge Krasne si ti napisala!

vanesa1210
26. nov 2017

@tortelinka sú krásni.......

japanka
26. nov 2017

Fešáci, krásni.

zanetaqwe
26. nov 2017

@zet1 Tak teraz s tebou súhlasím.Tiež poznám taký prípad.Poznám manželov,čo na malého drobčeka čakali rok,čo my čakáme 6 rokov.A tiež nám bolo povedané,že všetko je o.k.Bolo mi to strašne ľúto.No, teraz po 5 rokov keď som stretla túto mamičku/býva kúsok od nás/,tak som sa dozvedela,že s malým majú veľké problémy.Má 6 rokov a stále sa počuráva.Nemôže nastúpiť do školy,lebo si nemôže zapamätať koľko je 1+1, jednoducho nič si nezapamäta a už aj vízorovo je vidieť,že toto dieťa je trochu postihnuté.Pritom si brali zdravé krásne dieťa.Boh to spravil po svojom.A ďalšia vec, treba písať sťažnosti,ja sama som už písala.Každý tu nadáva ako to chodí v Žilinskom kraji,ale keď tu vanesa1012 vizívala,aby sme sa spojili a napísali sťažnosť,tak sa ozvala až jedna kočka.Treba sa nebáť a bojovať za svoje dieťa.Píšte sťažnosti a není možné,že sa veci nepohnú ďalej😉💕