icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

vanesa1210
26. nov 2017

@zanetaqwe presne tak....... Dávam ti za pravdu.....

miriamkaaaa
26. nov 2017

@zanetaqwe ako mozete napisat ze Boh to spravil po svojom😳😳a taky zaver dat ze dieta mali skor ako vy.... neni mozne ze mali pri dietati znizene naroky napriklad ze si dali ze im nevadi aj mensie postihnutie a preto mali dieta skor....Ludia ved nebudme zly.....

mana85
26. nov 2017

@zanetaqwe Tak zrejme čakali " len " rok preto že mohli už vtedy vedieť že ho čakajú zdravotné ťažkosti napr. bio alkoholička , narkomanka , mentálne postihnutá, predčasný pôrod + nízka hmotnosť a ak sa čakatelia dozvedia niečo takéto tak si radšej počkajú a niektorí si vezmu aj tak .

Aspoň už viem prečo ma naša mala dcérka na ktorú sme nemuseli čakať zdravotné problémy " Pan Boh to spravil po svojom " fakt milé...😕

miriamkaaaa
26. nov 2017

@mana85 uplne s tebou suhlasim👏🏻👏🏻

kikuska_wedge
26. nov 2017

Keď čítam túto diskusiu, tak by som aj ja musela byť v podozrení na niečo nekalé, keďže sme čakali iba 9 mesiacov. Pričom máme biele, zdravé, veľmi pekné a múdre deti. Pričom stačilo ustúpiť z požiadaviek na dokonalé dieťa. Boli staršie, no a čo. O to viac potrebovali rodičov a miesto, kde by sa mohli cítiť naozaj doma. A ani na chvíľu som nemala pocit, že by niekto zavádzal s poradovníkom. Patríme pod BA kraj. A klobúk dolu pred kočkami z úradu. Robia tam dievčatá, čo majú srdce na pravom mieste. Boli veľmi milé, ochotné a bolo na nich vidieť obrovský záujem o tie deti. Tak prosím, nehádžte ich všetkých do jedného vreca.

bosorkabb
26. nov 2017

@kikuska_wedge presne tak.
Keby ste boli niektoré ochotne ustúpiť s požiadaviek tak necakate dlho.
Tiež by niektorý mohli povedať že sme sa predbehli, čakali sme len mesiac. Ale naše požiadavky boli iné aké žiadatelia pred nami mali. Takže aj o tom to je.
V poradovniku je kopec ludi ktorý čakajú na dokonalé dieťa od dokonalých rodičov. Tam je jasné že budú čakať dlho.
A tiež sa nemôžem na BA kraj sťažovať. Fakt milé uradnicky tam sedia.

bbbarunka
26. nov 2017

@zanetaqwe bože, to sa číta strašne. Neviem, či si to tak myslela, ale znie to tak, akoby som im to postihnutie priala. Opakujem svoje vlastné slová, aj slová ostatných dievčat - žiadatelia s miernejšími poziadavkami čakajú kratšie, nie sú v tomto uplatky. A že má mentálne postihnuté dieťa milujúci domov je nádherné. Klobúk dolu pred jeho rodičmi, ja by som to nedokázala.
Pozri, ja mám doma uz tri roky Roma. Keby som chcela len biele dieťa, tak ešte čakám. A pri tomto by som prišla o tak strašne vela, že si to ani neviem predstavit, normálne má z toho boli srdce.
Úradníčky v ba kraji sú skvelé. Veľmi nám pomohli.

zanetaqwe
27. nov 2017

@bbbarunka .Nik nikomu neželá postihnuté dieťa,mám sestru postihnurú,tak viem o čom píšem.Len som chcela povedať,ako sa veci majú.Práveže chcú dať malého Simona do ústavu.A ešte mi bolo od nej povedané,že by na mojom mieste ustúpila z adopcie,lebo jej to skoro rozbilo manželstvo.Nedívaj sa na veci len so svojej strany.Je tu určite nejaká mamička,ktorá by rada prijala aj takéto dieťa .A viem,že oni mali požiadavku len zdravé do 1 roka.Práveže som preto žasla.Ja si myslim,že každá z nás,ktorá príjme cudzie dieťa za svoje a je to jedno či je rómske alebo biele,tak má veľké ❤ a určite aj ty.Len je to nespravodlivé,že niekto čaká v rovnakom kraji rok a niekto 6-7a pritom my sme mali požiadavky voľnejšie.Ale nevadi,kto si počká,ten sa dočká😉

continental
27. nov 2017

Baby,baby......vy ste fakt kruté.Ozívate sa hlavne tie,ktoré nie ste so Žilinského kraja a čítate len tie veci,ktoré vám v danéj situaci vihovujú.Čitajte postupne všetky prispevky,keď chcete niečo posudzovať.V žilinskom kraji.Pokial bola na úřadě pani Holá,šlo v tomto kraji 10 až 15 deti na adopciu za rok.Teraz dávajú 1 dieťa.Nehovorím o kolko sa posúvúvame,lebo viem,že čím si bližšie,tým to ide pomalšie.Ale hovorím,kolko detičiek ide na adopciu za rok.A až také vysoké podmienky nie všetci máme.My máme žiadosť o biele dieta do 10 rokov s malými postihnutím,či telesným alebo duševným.No a čakáme viac ano 5 rokov.A nie všade sú také úradnićky ako u vás!!!a keď nepoznáte situáciu v tomto kraji,tak ako možete porovnávať hrušky s jablkami....😱

berginkan
27. nov 2017

@zanetaqwe vztah a vobec vsetko musi byt totalne pripravene na adopciu. Nie kazdy to zvladne. Je to zataz s chlapi su v tomto velmi slabi. To ale kazdy musi vediet akeho partnera ma a ci to vztah ustoji. Nas to paradoxne este viac spojilo... a co sa tyka ostatneho, papier a pismenka znesu vela. Myslim, ze nie je dobre aby si sa takto nato divala a vobec zistovala co kto ako... nezabudaj na karmu a tiez ti to nerobi dobre. Mna napriklad nezaujima kto ako svoje dieta ziskal. Zda sa mi to nevhodne neeticke a zbytocne to zistovat

zanetaqwe
27. nov 2017

@berginkan ako si vôbec môžeš dovoliť ma posudzovať? Veď ma vôbec nepoznáš.... A nikdy som nezisťovala,kto a ako dostal svoje dieťa.Trochu si mimo v pointe.Akurát mám známu,ktorá si dieťatko adoptovala.... a hneď si to prekrútila😏 Každý máme právo na vlastný názor a nemôžem za to,keď si to niekto vysvetlí po svojom.Nemyslím to v zlom,až si to zas zle nevysvetlíš. A práveže nezabúdam na karmu ako píšeš.Práve naopak stále tvrdím,že každému sa raz všetko vráti.Aj to zlé,ale aj to dobré.

ellen2016
27. nov 2017

@zanetaqwe chapem tvoju pointu,aj to,ze skratky neexistuju a ak ano,maju svoju cenu. Zilincanky je cas sa zmobilizovat,poslat kontrolu.aj ked v za nie su deti, pracovnicky uradu by mali oslovit ine kraje,co sa tam ocividne nedeje. z vlastnej skusenosti viem,ze ide o ochotu zo strany upsvar pracovnicok.nam nasli malu az na “ vychode” ,oslovovali vsetky kraje. Ak by tak nerobili,ba kraj by bol na tom podobne ako za.

bbbarunka
27. nov 2017

@zanetaqwe ani nevieš, aka som rada, že si to tak nemyslela🙂 a k tomu vášmu čakaniu - prajem ti, nech sa už konečne dočkáte🙂

berginkan
27. nov 2017

@zanetaqwe nic som neprekrutila, a vobec som ta neposudzovala...tak ako si vyjadrila svoj nazor, tak aj ja. nato to tu je.

zanetaqwe
27. nov 2017

@berginkan tak to som rada👍

1jarkacu
27. nov 2017

žilina baby kde treba zavolať aký ste v poradovniku??

zanetaqwe
27. nov 2017

@1jarkacu ahoj tu máš číslo 0412440370

zibi
27. nov 2017

Baby,ja si myslim,ze je tak smutne,ze vo vsetkom,je taka birokracia.Je smutne,ze aj s detmi.Ono ked sa fakt v tej Ziline nieco deje,treba to posunut vyssie,pripadne sa spojte viac bab a mozno by bolo dobre to aj zmedializovat.Ved kazdemu roky utekaju,vacsinou sa clovek na tu adopciu da,po dlhej a tazkej ceste a uz nikto nie je uplne najmladsi.To kedy tie deti pre pana krala dostanete?5 rokov cakat a stale nic?A keby deti neboli...ale su..
Napr.v nasom kraji som sa pohla o 3 miesta chlapec a dievca,cize od maja do septembra sa narodilo 6 deti,a to je len 5 mesiacov.Caka sa cca 3.5 rokaa bolo to aj skor.

Este k tym poziadavkam...lebo to tu casto tak visi vo vzduchu...myslim,ze je na kazdom pare,na ake dietasa citi. Ked niekto chce a nema problem s romskym,postihnutym, chorym, je to jeho volba a taktiez volba cloveka chciet biele a zdrave. Kazda rodina cakajuca na biele a zdrave dieta,si je vedoma,ze budu dlho cakat,pretoze maju poziadavky.Ono to je stale take farebne,jednofarebne je to len malo kedy.Kazdy chce to, co dokaze zvladnut.Ja osobne nemam nic proti romom,ciernym, zltym ani nijakej narodnosti, ci farbe pleti,ale tiez som sa rozhodla,pre biele dieta.U nas su mnohopocetne romske komunity,priznam sa nie som taky hrdina a mam strach , strach predsudkov, z reci inych, skratka sa necitim uz dost silna bojovat za dieta kvoli farbe pleti.Som ochotna bit sa ako lev ked ochorie,ked sa bude zle ucit,ci v inom zaostavat,no som slaba,bojovat s ludskymi recami a hlupostou.Som uz asi stara a unavena. Preto radsej budem cakat. Ja vas vsetky obdivujem,vsetky,ktore vychovavate aj romske deti,za tu odvahu silu.
A tym som chcela len povedat,ze tie zeny co cakaju na biele,mozno nechcu znizit,znejakeho dovodu, a nie je to nic ,len musia cakat.Dieta bude dietatom na cely zivot,preto su tie poziadavky ,ktore ma kazdy clovek ine.
Ta kocka co tu pisala o Bohu...ja to chapem.Tie nervy a ta frustracia je strasna.Myslim,ze to myslela v zmysle,ze nieco co je necestne nadobudnute, byva potrestane. nieco ako bozie mlyny..ono vyznie to strasne a kruto,ale vela krat sa ludia sami potrestaju za to co robia,vsetko sa cloveku vrati ako bumerang,a myslim si,ze ta kocka to pisala v zmysle,ze ten par,ktori poznaju vstupil do poradovnika,a dieta dostal,pricom poziadavka bola biele,zdrave..a preto tie reci ..proste mna by to tiez nastvalo. Chcela poukazat na to,ze sa neoplati podvadzat,ze sa mi to mozno kruto vypomstilo a ked uz mambyt taka impertinentna ,tak mne to pride,ze v tom kraji kto da do vacku, ma dieta,deti beru ako cisla a je to smutne.
Nemyslim,ze tu utocila na vas,ktore ste deti dostali skor,ktore ste z ineho kraja, ktore ste mali ine poziadavky... Netreba to brat osobne. Treba zacat s tou zilinou nieco robit.Ja drzim palce.
Kedste to docitali do konca 😅 blahozelam

continental
27. nov 2017

@zibi palec hore☺.Ja som to ale tiež takto pochopila ako ty,myslím tu kočku.A hneď sa to tu prekrútilo.Aspoň vidno ake sme......a už vidím ako by baby s iných krajov čakali tolké roky so založenými rukami a dívali sa na tu nespravodlivosť.Ruku na srdce.....

bbbarunka
27. nov 2017

@zibi ja som ale nepísala, že je v poriadku, že dlho čakajú. Mne prišiel hrozný jeden konkrétny komentár. Autorka mi napísala, že to tak nemyslela. A zrazu je z toho, aké sme necitlivé a že aké sme... Vy vidíte jeden problém, ktorý vám nezávidim a je mi ľúto, keď to čítam. My však vidíme aj inu stránku veci, ktorá podľa mňa tiez nie je úplne od veci. A neznižuje to moju empatiu k vám. Ja neviem, mne sa zdá, že tu prebieha celkom civilizovana diskusia (zvlášť na modrý koník, klop,klop😁)

karkana
27. nov 2017

ono je to veľmi ťažké,ked sa túži po dieťatku bielom zdravom,,,,,,,,,zvolniť aj na romske,,ani ja ani muž by sme to nedali,,máme presne aké sme chceli,tak ako sme si vysnívali,,,,,,,ja obdivujem všetky, čo tak spravia,,,,,,,,,,,,,,sme z obci, kde nie sú, iba polo,,,,,,,a majú to už oni ťažké,,,,deti vedia ublížiť slovne,,,,,,,,ja tiež poznám , ked predbehli v poradovníku na biele zdravé po známosti, dieťatko má už 8rokov, je krásne mudre a je šťastné,,čiže sa im nevrátilo nič v tom smere, žeby mali zato nejak znášať dôsledky,,,,,,,,ja ich preto neodcudzujem,bola šanca využili,,,,,,,,aj nas predbehli z iných krajov o dve detičky,ZA a BA -novorodencov, ,bielych,,,,,,,,,,,,,,,,,,,robí sa to aj bude,,,je to ťažké -ako to napraviť,či sa to vôbec dá v dnešnej dobe,ale skúsiť treba

mana85
27. nov 2017

hmm😕 staršie video, ale stale a ešte viac aktuálne

https://www.youtube.com/watch?v=9mg-y-JZM2E

Lucia Nicholsonova o manipulácii pri adopciach a určite rada pomôže Naty Blahova nam bola ochotna pomôcť pri súde ak by ste sa spojili a napísali jej čo sa deje v Za kraji a ťahá sa to už pomaličky všade mohli by pomôcť ...

tortelinka
27. nov 2017

baby, tiež sa pridávam s diskusiou , tiež sme čakali v ZA kraji, ale krátko, pri prvom to ešte "chápem", romsky chlapček so zdravotnými problémami, pri druhom to už nechápem...len rom..(fotky som dala vyššie), ale určite by sme ho nemali, keby sme osobne neboli klopať na dvere pani Holej a poprosili ju, aby zavolala aj iné kraje..no a čuduj sa svete..oo dva dni bolo dieťa..takže naozaj, nesťažujte sa na fǒre, napíšte napr Blahovej, robte niečo!!

wodanka
27. nov 2017

Ahojte pozorne čítam túto diskusiu už nejaký ten čas a zamýšľam sa nad tým, že čo znamená dlhá doba čakania v ZA kraji...ja som TN kraj a požiadavku máme biele zdravé do 3 rokov a čakáme 4 a pol roka a ak to pôjde ako tento rok, tak nás čaká ešte ďalších cca 10-12 mesiacov v poradovníku...čoby znamenalo dohromady viac ako 5 rokov čakania...čaká sa v ZA kraji ešte dlhšie?

tortelinka
27. nov 2017

@wodanka áno, ešte dlhšie

vanesa1210
27. nov 2017

@wodanka jasne momentálne 7 a viac

joannita
Autor odpoveď zmazal
kikuska_wedge
27. nov 2017

@joannita napriek vážnosti tejto témy som sa fakt zasmiala. Palec hore.

berginkan
27. nov 2017

@joannita prepac, ale existuje. A chvalabohu ju aj vidat. Volaj to mlyny, satisfakcia, atd atd ako chces... ale tvrdit ze si to vymysleli dobri ludia je smiesne. Len v okoli mam kopu postihnutych karmou, ak ty nie tak snad ta to raz stretne. A k uradnickam, ako kde a ako co..

joannita
27. nov 2017

@berginkan no mne je zas smiesne verit na nieco imaginarne co nikdy nikto nevidel a nedokazal toho existenciu 🙂
Ako vies ze ti ludia su postihnuti zrovna karmou? 🙂) a preco sa potom tolkym dobrym a poctivym ludom deje tolki zlych a nespravodlivych veci? To sa potom vola ako? To boli basnicke otazky, nepotrebujem odpoved.....