Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Kočky adopcie mimo poradovnika kludne možu ist aj mimo urad 😉 Najrýchlejší sposob 😉
Baby je tu niekto z Prešovského kraja?
@laura1994 ja som
@continental , a skúsili ste to už cez Návrat, alebo Úsmev? Prípadne požiadať na úrade, tuším tam už sedí len pani P. , o možnosť nahliadnuť do zoznamu ťažko umiestniteľných detí? Osobne by som ale o toto radšej poprosila neziskovky 😅 Lebo kdesi to niekto vysvetľoval, že na úrade to funguje tak, že vy sa zaevidujete ako žiadatelia, oni skontrolujú prvých 5 detí v zozname, či vyhovujú vašim "požiadavkám" a odložia vaše papiere na spodok zoznamu žiadateľov. Potom im príde spis dieťaťa, skontrolujú horných 5 spisov žiadateľov, ak je zhoda,tak volajú, ak nie je, tak dieťatko šupnú do zoznamu ťažko umiestniteľných detí, ten by potom MALI posielať na ostatné kraje + neziskovkám. Takže vy sa pre ne dostanete na radu, až keď budete v prvej 5 a príde im spis napr. 4.ročného dieťaťa, štyria žiadatelia pred vami čakajú na novorodenca a teda konečne nájdu zhodu vás ako žiadateľov + konkrétneho dieťaťa....
Je málo aj starších detí, ktoré sú samé, bez súrodencov, to je fakt.
@iivviikk
@simkamatko baby a ako dlho už čakáte? Ktorý ste v poradí?
@laura1994 este som nepodavala papiere
Ahojte my sme včera ukončili prípravu cez úsmev ako dar- inak veľmi odporúčam úžasne koordinátorky a cely program bol skvelý. Na včerajšom záverečnom stretnutí sme mali hostí aj z úradov pani, profi maminu a rodiny ktoré už majú osvojené detičky. Bolo to skvele Ba kraj nám hovorili že na biele dieťa do 2 rokov min 3-4 roky že sa teraz čaká, my tým že mame voľnejšie požiadavky od 0-5 aj iné etnikum a súrodencov povedali že do pár mesiacov že takých párov je možno 3-4 čo im nezáleží na etniku a vek vyšší. Každopádne držím všetkým veľmi palce a pevne nervy stojí to za to ;) krásny dnik všetkým
Pridavam som ZA kraj cakali sme pol roka-pestu a potom osvojenie nemozem povedat ani kriveho slova na uradnicky pomahali ako sa dalo
strasili ma tu podaktore kocky ze pri osvojeni v ZA kraji ide do tuheho a zle robia uradnicky prd makovy vdaka nim je nasa dcerka uz,,nasa,,navzdy. Akurat sudy su pomale. Nikto nam napriek nerobil boli stastni ze sa dieta umiestni a je stastne. v poradovniku sme boli pol roka
@silverrko Ahoj, to je aj tym, ze ludia sa pestunstva boja a ja to uplne chapem... Ja som z ineho kraja, ale necakala som vobec. V den zapisania do zoznamu som dostala do ruky spis (vsetko riesim osobne). A nasla som sa s chlapcekom, ktory je sice v pestu, ale ma uz navrh na osvojitelnost. Je to zazrak, ani jeden strateny den 🙂
@jajaaaaa Nepaci sa mi absolutne ako sa tu nadava na ZA kraj nam za pol roka ponukli 2 deticky biele zdrave(mensie koplikacie) nakoniec sme si osvojili druhu.Neskutocne nam pomahali aj co sa tyka vychovy aj na sude -hlasenia atd.Nemame ziadne znamosti sme obycajna rodina.Gratulujem:heart:
@kajka86 my sme tiež robili na urade a vyhoveli nám číslo som si našla na nete pani nám pripravila spisy podľa požiadaviek,je pravda že väčšina tých deticiek sú rómske alebo s nejakým zdravotným problémom,ktorý ani nemusí byť problém.
My máme chlapčeka,z utajeneho pôrodu bio mama brala drogy. Maly je šikovný,mudry,zdravý a rád kresli a všade kresli🙂
@joannita vies co, ja len jedno k tomu a tiez nemusis opovedat😉
Boh nechce, aby sme trpeli, casto si to robime sami, mame slobodnu volu a my sa rozhodujeme a volime si kedy a koho zranime ... cakat , ze nikto v zivote nebude trpiet, ze nam nikto v zivote nezomrie skoro, ze my nebudeme trpiet, ze nam neumrie blizky , ze akurat my budeme v zitvote mat vsetko co chceme je samolube a marnomyselne. Ci veris v Boha , osud, alebo len tak v zivote plavas vo vaku a predstave, ze si stvorena z nicoho , aj tak sa ta to bude dotykat, aj tak budes trpiet a prezivat a vo svojich zlych casoch ako velky ateista vsetko zvalovat na nejakeho zleho Boha , ktory keby existoval toto nedopusti ...ved ja som predsa ..kto ? nikto ... nie sme fakt nicim v porovnani so zivlami, ktore nas oblkopuju , sme tak strasne krehky, ale tak hrozne si namyslame , ze sme vieco viac...ja verim v Boha, som rada, ze nie som vysledkom nahody a mozno je to tazke pochopit, ale lahsie sa dokazem sklonit pred tazkostami, ktore nikoho neobchadzaju... lahsie sa mi to chape s vierou, neobvinujem Boha, pretoze ON vie viac ako ja, vidi aj za tu zakrutu, za ktoru ja nie ..a nech sa budem akokolvek branit a budem kricat a plakat , pred niektorymi vecami sa proste treba sklonit a prijat ich. Koniec koncov aj tak nic neostava a radsej budem zit spokojny zivot plny pokory , ze sa dokazem sklonit pred niekym kto ma plan so mnou a s tymto svetom ako zit v nejakej prazdnote a pri prvej prekazke ukazovat prstom ... neber to prosim osobne. TO je len moj postreh za tych 40 rokov co tu som a vela som si tiez presla. A aj keby to bol vymysel, a nic nebolo, zilo sa mi takto lahsie, lebo nikto nevie co bude..to robi cloveku viera, ktoru pochopime len srdcom....
a co sa tyka dobra a zla a preco trpia dobri a zli nie atd..niekde som raz citala, ze Boh je tak milosrdny, ze pre zlych je jedinym rajom, ktory budu poznat tato zem a pre dobreho je jedinym peklom, ktory budu poznat tato zem... Prajem ti vela pokoja do srdca ♥
Milá Zibi,
vďaka za hlboké vyznanie! Je pre mňa povzbudením, že aj do tohto fóra prispievajú ľudia, ktorí veria v nekonečnú dobrotu Boha, napriek tomu, že im nedáva všetko, po čom túžia. Sme skutočne malí na to, aby sme dokázali posúdiť smerom do budúcna, čo nám osoží. V týchto dňoch som mala možnosť pozrieť si film s názvom Chatrč. Každý z nás sa viac či menej podobá búriacemu sa hlavnému hrdinovi, ktorý Boha obviňuje za všetko svoje osobné utrpenie. Stojí zato pozrieť si film a premýšľať: premýšľať nad Bohom, ktorý je LÁSKOU. Uveriť tejto LÁSKE však musí každý sám!
Prajem všetko dobré tebe aj ostatným prispievateľkám do tohto fóra.
@zibi zrejme sme sa nepochopili 🙂 Ja som pisala o karme ze neexistuje, na co tu jedna dama napisala ze existuje a priplietla do toho boha. Takze tento dlhy prispevok.....som nejak nepochopila... treba si precitat celu komunikaciu, nielen niektore prispevky. Treba citat v kontexte, nielen moju reakciu na dotycnu ze neverim v boha 🙂
Ja predsa nemozem obvinovat boha za to ze sa deje nieco zle, ked v neho neverim. A nemyslim si ani ze som vzisla z nicoho ako pises 😃 vzisla som som z mojej mamy a otca, nie z boha. Viem aj to ze ludia v zivote trpia a trpiet budu a neviem kde si sa docitala ze tvrdim opak. Nechcem sa nikoho dotknut, ja veriacich plne respektujem, ale som prilis racionalna na to aby som verila v nejaku imaginarnu bytost ktoru nikdy nikto nevidel.
Prepac ale mam pocit ze si si pomylila adresata, pretoze nerozumiem na co si reagovala kedze takmer nic z toho na co reagujes som netvrdila 🙂
Kazdopadne tato tema sem urcite nepatri.
Kde sa podeli tie pekne prispevky fakt chore niekomu zelat ,,karmu,,namiesto odpustenia nadhladu . A tesit sa z toho 😠
Pekne ak budete takto ucit aj deti💃
@joannita Ahoj, ak neveríš v Boha, tak je to Tvoja vec, je to na slobodnom uvážení každého človeka ... ak Boha niet, tam sme dielom "bezduchej" evolúcie, potom aj morálne hodnoty ľudskej spoločnosti sú dielom evolúcie a potom aj hodnoty, podľa ktorých by sa mala riadiť spoločnosť, si môžeme upravovať vo vlastnej réžii, ako chceme. Ak nejestvuje Boh a nadčasové morálne hodnoty (napr. tie obsiahnuté v Desatore), potom akýkoľvek pár sa môže predbehnúť v poradovníku, môže podplácať, môže klamať ... neviem, či po takýchto "spoločenských hodnotách" túžime??? Myslím, že každý normálne racionálne uvažujúci človek túži, aby v ľudskej spoločnosti platila čestnosť, poctivosť, priama cesta, nepredbiehanie sa v poradovníku a iné. Ale ak to žiadame od iných ľudí, najskôr to musíme vyžadovať aj sami od seba. Hoci ja s mojim manželom sme si prežili veľmi zložité obdobie takmer 6 rokov čakania a stále s nádejou čakáme a poznáme osobne ten pár, ktorý nás nečestne predbehol, myslíme si, že čestným spôsobom nadobudnuté dieťa je tá najsprávnejšia cesta ...
@zet1 takze podla toho co pises ti,.co neveria v boha su necestni, nespravodlivi, zakerni a predbiehaju sa v poradovniku. Takze podla teba je viera v boha zaruka toho, ze sa nebude predbiehat v poradovniku 😃😃😃😃
Osobne poznam dost veriacich ludi, ktori su necestni, podvadzaju doma manzelky a potom v nedelu idu do kostola a robia zo seba svatuskarov. A poznam aj vela neveriacich vratane mna ktori su cestni a spravodlivi a v poradovniku sa nepredbiehaju napriek tomu ze 10rokov sa snazia o vlastne dieta a 3 roky cakaju v poradovniku.
Trosku z cesty .....
Dievcata brzdite, ja som hovorila o karme a nie o panbozkovi. A tato tema sem fakt nepatri

my sme boli zaradení do zoznamu na konci apríla 2013 a už v auguste toho roku sme si domov viezli drobca. predbehli sme kopec iných párov. a to preto, že sme mali "voľnejšie" požiadavky a pri hľadaní sme išli cez Návrat, kde majú trochu iný systém hľadania