Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@berginkan ľudia si vyberajú také deti pretože chcú. Oni vedia že na rómske by čakať nemuseli vôbec, ale nechcú. Netreba ich presviedčať, nech len čakajú ak chcú.
A ja rasistka určite nie som. Mám ❤rómske dieťatko ale to bolo moje a manželove rozhodnutie. A na príprave sme boli jediný. Ostatný chceli biele. Pri skupinových sedeniach sme to preberali a bolo bežné používať spojenie biele dieťa. Definovali tak svoje požiadavky a dôvody boli niekedy zvláštne. Ale ich rozhodnutie.
kocky,prosim,nehádajte sa kvôli mojej otázke,všetkým dakujem za odpovede a prajem krásny predvianočný čas 🙂
A yuhhgglni👽
Ahojte, prosim vas o radu - vypisujeme s muzom Dotaznik k adopcii a v casti, ze aka je predstava o nasom dietati nevieme ako odpovedat, ze by sme chceli "biele dieta". Ako to formulovat vhodnejsie?
Prepacte, teraz som si vsimla, ze sa presne moja otazka riesila vyssie..
Este ma napadla formulacia:
"Bez prislusnosti k inemu etniku"
Co myslite?
@rebekarebekova keď už tak dieťa majoritného etnika
Ahojte. My sme s manželom ukončili prípravu na pestúnsku a osvojitelskú starostlivosť 6.10.2017 a pred troma týždňami nám ponúkli pol ročného chlapčeka, priznám sa že sme dali že na etniku nezáleží. Už sme boli na troch interakciach s malým Silvinkom. Teraz čakáme na posudok od p. Psychologičky a následne dostaneme odporúčanie z UPSVaR a podáme si návrh na predbežné zverenie na súd. Všade sú k nám milý a nemôžem povedať, či už na úrad či DD jedného zlého slová. Po dvoch rokoch čakania na vlastné bábo s mojím druhým manželom je toto pre nás taký malý zázrak.
@bosorkabb asi mas pravdu, clovek chce byt politicky korektny ale aj tak je problem sa vyjadrit.
@rebekarebekova
my sme dali, ze "mame zaujem o dieta ineho ako romskeho etnika"
@berginkan Nehnevaj sa aj na priprave u psychologa je to normalne mozno prekvapenie ale je.V prvom rade sa pozera na potreby dietata-aby vyrastalo zdravo fyzicky ci psychicky-ver never nikto ta nenuti vziat si dieta ineho etnika.Nie kazdy ma na taketo odhodlanie(okolie a podobne) ludia su rozni.Su ludia kt.to problem nerobi absolutne.Viem ale ze na zapade takato kolonka neexistuje v ziadnom pripade.
To je to iste ako sa ludia pohorsovali nad zmenou mena-zakon to umoznuje pol roka od osvojenia celkom zadarmo.Kto je rodic?Ake priezvisko to dieta nesie? Kto k nemu vstava rano o 3 na mliecko?kto ho nosi na rukach pocas choroby? vtedy rodic si? ale meno mu vybrat nemozes? absurdne
Ahojte dievčatá. Zaujal ma príspevok @silverrko že dieťatku zmenili aj rodné číslo. Tie čo ste si tým už prešli, aj Vám menili rodné číslo? Bolo o to treba nejako špeciálne žiadať? V zákone o rodine, ani v súdnom poriadku to nie je spomenuté. Iba zmena mena.
@kikuska_wedge nám pri adopcii tiež zmenili a nežiadali sme o to ,ked sme išli na matriku zmeniť krstne meno tak nový rodný list vydali na nové rodné číslo
@kikuska_wedge Nie automaticky ho menia

@bosorkabb "netreba z toho robit problem." Ono to totiz problem je a velky. prepac, ale potom to tak v tejto krajine vyzera. rasizmus prekvita, ked ludia nevedia zakladne veci. a ano potom si vyberaju iba take deti aj ked ako uz pisala ckatka, aj Romovia su biela rasa, ale nevadi 😅 Je problem napisat to inak? zdanlivo neskodne veci a pritom take vazne...nikoho nesudim, ani neusmernujem. ale mala som potrebu sa vyjadrit k tomu co sa povazuje za normalne a nie je