icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

wodanka
1. dec 2017

@nikadomi dakujem. Je to tazke rozhodnut sa, polovica kociek napise, ze je to ok a druha, ze nie. Budeme sa musiet s mm rozhodnut podla toho ako to citime ;)

silverrko
1. dec 2017

@berginkan Ak mate zhruba rovnake platy preco nie🙂)) no moj manzel ma 3x vyssi odomna🙂))

marcelarefat
1. dec 2017

@wodanka presne som ti to chcela napísať. Musíte to vy cítiť a podľa toho sa zariadiť. Nik ti nemôže povedať v tomto prípade ako sa rozhodnúť. Ono nemusí byť nič ale aj môže, myslím následky. To máš ako pri matke fajciarke, dieťa môže mať problém s HDC ale aj nemusí. Držím palce nech je vaše rozhodnutie najlepšie aké môže byť, či už pre vás alebo maličké.

marcelarefat
1. dec 2017

@kikuska_wedge Moc ďakujem, presne som im citovala čo si mi poslala, a pomohlo. 😉

jeka77
2. dec 2017

@nikadomi
Ďakujem za ochotu. Som na vážkach, lebo nás čakajú ešte vklady embryjok v Brne, ale ešte idem na odstránenie pravého vaječníka, kúpele chcem absolvovat Lúčky...,ale ak to nevyjde,chcela by som adopciu podstúpit. Hlavne, ked to tak dlho trvá. Len moj partner chce ešte počkat,to ma brzdí.

berginkan
2. dec 2017

@jeka77 vysvetli mu ze sa dlho caka. Z adopcie mozete kedykolvek odstupit ak by sa vam podarilo. Vklady atd su pomerne rychla zalezitost oproti adopcnemu procesu. Ked budes mat po operacii isla by som do toho, nie je to nic stresujuce v porovnani s umelym. A nedavam nadeje ale casto sa stane ze zena otehotnie ked zacne mysliet na nieco ine. Ja som si paradoxne vydychla.

@nikadomi ja rada odpoviem. Ale taketo zaklady by si mohla pozriet v ramci jej pohody 😉 nemyslela som to zle

nikadomi
3. dec 2017

@jeka77 jasné, to si sami zvážte čo kedy ako... my sme žiadali o adopciu aj počas trvania ivf a popravde som aj to ivf užzvládala lepšie a pokojnejšie, keď už sme riešili adopciu. Ono tie dve veci sa nevylučujú, treba myslieť hlavne na to, že adopcia je fakt beh na dlhé trate .. ale rozumiem, že človek verí do poslednej chvíle..

tlucka
3. dec 2017

@jeka77 My sme tiež riešili IVF počas čakania v poradovníku. A presne ako píše @nikadomi celý proces IVF som zvládala oveľa pokojnejšie, do vkladu som išla v oveľa väčšej psychickej pohode, pretože som mala "istotu", že dietatko raz bude mať. Či už vlastne, alebo zo srdiečka 😘

joannita
3. dec 2017

@jeka77 nezabudaj ze ked chces adoptovat s partnerom, musis byt za neho vydata. Pisem to len preto, ze pises o partnerovi, tak neviem ci ste zobrati....
Kazdopadne napr. My sme 3 roky v poradovniku a IVF absolvujeme stale, uz po niekolky x. Necakaj, chod do toho, ked ty budes zapisana do zoznamu cakatelov bude sa cakat este dlhsie ako teraz, t.z. aj 6 rokov, podla toho odkial si.

mana85
3. dec 2017

❤👭👍😍 Familia kuknite 😘https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/11981/1426...

gagik
3. dec 2017

@tlucka ahoj, pamatam si ta z temy slovenky v reprofite brno, vtedy sme sa tam spolu trapili este s ostatnymi dievcatami, obcas si na ne spomeniem, ze ako sa maju a teraz vidim ze si tehu. v reprofite sa zadarilo nakoniec?

tlucka
3. dec 2017

@gagik Ahojky, dobre si veru pamätáš, chodila som do RF, ale nakoniec som prešla k Macháčovi do Olomouca. No veru nakoniec sa zadarilo, tak dúfam, že to dotiahneme do uspesneho konca.. Tebe gratulujem tiež k dcérke 😘

wodanka
3. dec 2017

@marcelarefat dakujem 🙂 uz sme s manzelom rozhodnuti...v pondelok ideme davat ziadost o neodkladne, ci ako sa to vola 😉

opicka2
3. dec 2017

@wodanka jéj, veľmi sa s vami teším, a zo srdca gratulujem 🙂 Požehnané vianoce prajem všetkým! 😍😍😍

wodanka
3. dec 2017

@opicka2 ahoj 🙂 ani Tí nestíham písať... Vybavujeme všetko potrebné aby sme mali, keď si ho donesiem domov...dúfam, že to bude čoskoro, nevieme sa ho dočkať ;) chodíme teraz za ním každý den

opicka2
3. dec 2017

@wodanka veľmi sa teším s vami, sú to príjemné starosti, však? a ešte krajšie dni vás ešte len čakajú. Zo srdca vám prajem všetko dobré, hlavne veĺa zdravia 🙂 Verím, že synčeka budete mať doma čo najskôr 🙂

macka2017
3. dec 2017

baby, prosim, ako mam do dotazníka napisat, ze chceme biele dieta? Akože na tvrdo biele? ci ako?

berginkan
3. dec 2017

@macka2017 ja by som dala ine etnikum vylucene

nikadomi
3. dec 2017

@macka2017 bez etnickej príslušnosti... napríklad ☺️

berginkan
3. dec 2017

@nikadomi to by som nedavala, vsetci mame nejaku
@macka2017

marcelarefat
3. dec 2017

@wodanka moc, moc gratulujem. Vidíš, museli ste sa rozhodnúť vy. A presne viem aké to je keď maličký ešte neni doma. Neboj všetko zvládnete. Ta láska ktoru máš v sebe voči svojmu synčekovi ťa bude hnat dalej. Neboj už bude len dobre 😉

ckatka
4. dec 2017

@macka2017 my sme dali že požiadavky na dieťa -“ iného než rómskeho etnika.” Napríklad aziata/černocha a pod ti tým pádom dajú.
Keď dáš bielu rasu, tak ti môžu dať aj rómske, pretože z rasového hľadiska romovia sú biela rasa.

joannita
4. dec 2017

@nikadomi kazdy clovek ma etnicku prislusnost 🙂

bosorkabb
4. dec 2017

@macka2017 normálne biele dieťa

berginkan
4. dec 2017

@bosorkabb to je neeticke

bosorkabb
4. dec 2017

@berginkan prečo? Ak niekto chce biele dieťa tak napíše pravdu. Čiže biele dieťa.
Ak by sme sa bavili co je a čo nie je etické tak by sme sa mohli baviť aj o tom ci je etické dieťa si vyberať podľa etnicity.
Na príprave sme bežné používali slovo biele dieťa. A v pohode. Čo sa budeme pretvarovať.

usmevnr
4. dec 2017

Milí náhradní rodičia, ale aj budúci náhradní rodičia dovoľujeme si Vám predstaviť nový projekt neziskovej organizácie Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar.
v prípade, že ste náhradní rodičia a chceli by ste sa s nami podeliť o svoje skúsenosti, radosti či ťažkosti, radi sa s Vami stretneme. Ak máte nejaké otázky, či námety na spoluprácu, určite nás nezáväzne skontaktujte.
Držíme Vám palce vo Vašom rodičovstve, sme tu pre Vás a Vaše rodiny.

Teším sa na Vás. S pozdravom tím Úsmevu ako dar, pobočka Nitra

berginkan
4. dec 2017

@bosorkabb to je to iste ako ked povies cigan a neger. to, ze ste sa o tom bavili na priprave este neznamena, ze to je spravne tak pouzivat. nie je to dobry prejav. to nie je o tvareni sa, ale o slusnom vyjadrovani..

gagik
4. dec 2017

@tlucka jeeej gratulujem!!prajem vela stastia!

bosorkabb
4. dec 2017

@berginkan pozri ja poznám dosť Rómov, ale ani jeden sa róm nenazve. Proste sami si hovoria cigáni a nás volajú biely alebo gadzovia.
Každý nech si napíše čo chce. Ale ak chce len 100%biele tak to dá ako požiadavku. Netreba s toho robiť problém. Je to bežné v dotaznikoch a na úrade sú zvyknutý.