Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
dievcata..v bratislavskom kraji su hrozne cakacky...Pochadzam z trnavskeho kraja, mam tam aj trvale bydlisko. Kedze zijem v Ba a mam tu aj byt, zaradili ma sem.
Asi sa s tym neda nic robit...vsak ? Nenaspekulujem asi nic :(
@paris1110 na toto sa nenájdu ani slova. Hrôza.
baby potrebujem poradit-je matka zamestnana v Rakusku,dostala konecne vytuzene dieta,ale ma zatial len rodny list bez mien rodicov-nakolko to bol anonymny porod...ako tam funguje soc.system naozej moze nastupit na matersku az ked dostane rod.list s ich menom? má niekto skúsenosť s tym...dakujem aj do SS...
@evadek a este k tomu TT kraju. Mam tam znamu ktora na na biele babo cakala 4 roky az nakoniec museli zmenit poziadavky a vzali si poloroma, lebo by este dlho cakali....to sa stalo teraz asi pol roka dozadu. Vsade je to zufale...
Ale vraj v BB kraji sa caka kratko, neviem ci je to tak....
@paris1110 je to naozaj strašné, čo si napísala ako nechápem to, veď tam naozaj o papiere nejde. Krst je pre dieťa ako ľudskú bytosť a nie pre áno zatiaľ vymyslené mena ale to je druhoradé. Určite to muselo byť pre vás všetkých smutné, toľko krutosti práve od tých, čo majú mať najviac pochopenia.
@erio my sme nechceli vymyslene mena. Krsne meno sme drobcovi nechavali. Priezvisko mi bolo jedno ake tam bude. Chceli sme vyslovene krst a okolnosti mi bolo jedno. Neslo mi o papier. Nie som zaryty krestan, ale vsetky slova o dedicnom hriechu a dostani sa do neba len po krste... Akoby dieta malo na vecnost trpiet za to ze ho bio nechala v porodnici... Ale sme pripad z milion 🙂 snazim sa nad tym povzniest. Ale slova ze nikdy nebudem jeho mamou ma velmi zaboleli. Kazdopadne su knazi ktory bez problemu pokrstia a neriesia. Snazia sa chapat 🙂 verim ze vacsina natrafi na takych 🙂
@paris1110 už som spala ale nedalo mi a prišla som sem,,, hlboko ma zasiahli slova o tom ako Ti niekto povie že nebudeš jeho mama ... slovo mama , mami, mamina,, je slovo,, ale Ty si už jeho MAMA dávno ozajstná v srdci, ked je bolačka, mamina pohladka, utiši pláč, zoberie hopa na ruky, utrie zadoček, dá pod paplon nožičku v noci, uči malé stvorenie čo je treba, láske , pohladeniu,mi prežívame všetky tie úsmevy, chodenia, ich malé velké úspechy, nikto iny mi ako MAMA 🙂,, to dokáže mama ano to slovo mama ked ho počujem ako na mňa❤ moje dieta volá volá mňa /teba MAMU, nie niekoho kto bol na papieri predtym ale tu svoju ozajstnú mamu teba /mňa,,,, Vás ostatne maminy čo už mate detičky doma či len v srdiečku a čakate na malé rúčky,, moj syn bol v mojom srdiečku skorej ako sa vôbec narodil, ja som mu už dávno bola MAMA, lúbila ho a očakávala , že si ho zoberiem do náručia pritisnem a viem že sme syn, mama 🙂 a aby som nezabudla jasné že máme aj tatu, čo sa s ním blázni a vymyšla... len tolko som chcela Mamičky 🙂 mať v sebe tolko odvahy a lásky milovať ,, naše srdiečkové deti nieje lahké , ale je to ozajstné pravdivé a lúbime ako mama 🙂💃
to je vrchol toto. ako moze mat kazdy knaz ine pravidla? nechcem sa pustat do tejto temy, nie som veriaca ale som totalne sokovana..
dnes ste sa v BB posunuli o 1miesto,,,,zrušili sme žiadosť na druhé dieťatko😕dôvod vek a zdr.stav,,,,už teraz ma to mrzí,,,,ale musím myslieť aj na dieťatko nie len na seba,,,,boli sme na 1 mieste a to ma ešte prehovárala pani z úradu,,,,,,,doprajeme iným mať také úžasné dieťatko ako my ,,,,,,,,,,,,,,,
@karkana je mi to ľúto. Muselo to byť ťažké rozhodnutie.
dnes nam oznamili, ze priprava sa na januar rusi z dovodu podpory. Navrat ju este nedostal a teda az v marci...no co uz, dva mesiace hore dole, aj ked uz som bola psychicky nastavena
@karkana ste statoční zee sa rozhhodli takto...že myslíte aj na dieťa nie len seba..ani si neviem predstaviť aké ťažké to rozhodnutie muselo byť..ďakujem že si umožnila byť niekomu z BB kraja (aj mňa) bližšie cieľu 😘
Zienky, po prečítaní mnohych strán z tohto fóra, som sa rozhodla vam napisat: máte niekto skúsenosť s pestunskou starostlivosťou, ak sme ZA kraj, chceli by sme novorodenca, môže byt aj rómske dievčatko? Este nemame ani prípravu, zatiaľ premýšľame, začali sme premýšľať nad profi ale už sa viac priklaname k pestunskej, ďakujem za odpovede
@zuzlicek44 ahoj,môžem sa opýtať ako dlho už čakáte a kolky ste v poradovníku? My sme tiež BB kraj
Info pre páry z Prešovského kraja. Teraz len začínajú vybavovať rok 2011. Čiže rátajte s 7 ročným čakaním. Neromske, poloromske detičky niesu vobec
@livinkita čakáme od augusta cca...boli sme 32posledny...teraz sa ozvem po januári...vy?

@mata71 to ze knazi su rozny a maju rozne nazory... Ale rovnaky su aj ludia okolo. Kazdy si veci vysvetli po svojom. Smutne ze si knaz dovoli odsudit dieta... Je super ked rodicia natrafia na ludi, ktory stoja pri nich a podporuju ich...