Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@opicka2 napíš mi do pošty email. Pošlem ti ho.
Kocky co uz mate deti doma ako u vas prebiehaju navstevy socialky ohlasuju sa dopredu ?
@loginexistuje áno, vždy sa ohlásia
@magimary no u nas doteraz tiez tym ze sme sa stahovali tak uz druhy upsvar a teraz volaju rano o deviatej muzovi na mobil ze su pred domom ako ved hadam musia tie zeny vediet ze lidia standardne aj pracuju teraz boli tu nejake ine ako ja tu nemam velmi dobru skusenost ak sme potrebovali pomoct len nas pinkali nic nepomohli na maily nereagovali
@loginexistuje ja to poznám...
s tou (ne)pomocou,
ale ozvať sa vždy ozvú vopred (tiež sem chodia rôzne "tímy")
@magimary zajtra tam ideme rano tak sa chcem spytat ze ako nam vedia respitne pomoct v lete namiesto zistovania kolko platime za plyn a elektriku atd
@loginexistuje presne toto s mužom vždy spomíname, keď "tety" odídu, že ako sa tento rok u vás ukáže ako respitná pomoc...
@tulipan43 ..Dakujem Vám všetkým za povzbudenie ja som bola včera z toho všetkého zla 😉 ja mám len strašný strach že za 2 roky sa nedostaneme na rad o dieťatko ja budem mať 42 a žiadna šanca lebo ona si povie ,že nám to nepredlži o dalšie 2 roky 🙄 ostáva mi len dúfať ,že mi zazvoní telefon alebo ak sa bude dať tak sa potom odvoláme ..nemala nám to hovoriť takto mi pokazila 2 roky života😈😈😈
@berginkan Ahoj neviem o čo jej išlo mi nechceme malé dieťatko 3 až 8 ročné ale skôr tak 6 a viac
na pohlaví nez. ale nie romske mi si uvedomujeme ,že už nie sme najmladší chceme dať šancu aj starším detičkám :( ..to len poukazuje na to ako bola pani oboznámená s našim spisom .
@loginexistuje áno dopredu si dohodnú termín. Ale tie ich otázky mi lezú na nervy. Horší ako daňový úrad. A pomoc žiadna. Ale riešiť prečo máme len 4 izbový byt tak to áno. Už som sa nasrala a povedala im že ak mi štát poskytne peniaze na dom tak beriem a staviam hneď. Lebo deti v detskom domove majú každý vlastnú izbu podľa nich. Na hlavu.
@kaciatko78 nedaj sa odradiť. Záujemcov na osvojenie starších detí je žalostne málo. Pred rokom bol v BA kraji taký stav, že z 214 žiadateľov mali záujem o staršie deti iba 2 páry. Takže tak. Je pravda, že aj starších detí, ktoré by boli právne voľné je málo, ale nájdu sa aj také. Ak môžem ale odporučiť z vlastnej skúsenosti, ak budete mať možnosť preferujte dieťa do 6 rokov,
no toto ked citam, tak sa nestacim cudovat,,,,,ako som uz viac krat pisala, my mame len same dobre skusenosti,,,nam nikto nohy nepodkopaval, vsetko islo hladko, este aj paierovacky urobili tetusky za nas, o lekarskej prehliadke nam stacil len zdrap papiera od doktorky, ze sme zdravi a stempel,,,,sudy rychle, navsteva tetusiek paradna, no co viac dodat,,,,pravdupovediac vas lutujem a prajem vela, vela stastia
@bosorkabb mala si na návšteve Katarínu M.?
@maartinkaa Ahoj, len tak pre zaujimavost, z ktoreho kraja pochadzas? Urcite tato informacia zienky z tvojho kraja potesi 🙂 , ze aj u nich to pojde lahsie ako sa tu vacsinou pise
@kikuska_wedge nie. Inú.
@tecko28 z nitrianskeho a pripravu sme mali v leviciach na urade
@maartinkaa aj v mojom prípade to bolo všetko tak ako u teba. Ja mám len pozitívne skúsenosti na úrade s tetuskami, s psychologičkou tiez,rovnako súdy aj všetky ostatné inštitúcie. Jediný problém mi robil zamestnávateľ keď som z materskej prechádzala na rodičovskú, chceli ma okefnut o pár mesiacov čo môžem byť s malým dlhšie doma. No ale stačilo spomenúť inšpektorát práce a behom 5 min. si naštudovali zákon. TN kraj.
@bosorkabb tak si asi medzi sebou vymieňajú tipy a triky, lebo u nás to isté
@kikuska_wedge asi áno. Je to až trápne, veď sú ľudia ktorý žijú oveľa skromnejšie a žijú slušne. Už to preháňajú.
Tak musim to opravit boli sme dnes s nasimi socialnymi - novymi a super tak dobre a empaticke zeny som uz davno nevidela
info.. nitriansky kraj, priprava v Nove zamky,, super pristup , aj tety pomohli s papiermi na sudy,,sud levice, kolízna super,,,
@bosorkabb mňa fascinovalo keď prišli prvý krát, že prečo nemáme detskú izbu. Mala som sa jej chuť spýtať, či som do nej mala chodiť 16 rokov plakať, že nemôžem mať dieťa. Dosť psycho.
@kikuska_wedge keby aspoň pomohli ale nie radšej sa budú pýtať kraviny. Ja už nie som ticho a mám pokoj.
@kikuska_wedge u nas z kurately na detsku povedali tolko, ze to nevyzaduju. ze to ani nie je vhodne. hlavne pre pary, kde je problem pocat vlastne babatko. toto cele je len o ludoch. a je vidiet, ze takuto robotu nerobia vzdy ti spravni 😢 och.
@mata71 aj v zamkom sme mali docinenia s paradnym pristupom, ci uz na urade, alebo na sude,,
@loginexistuje Keď som pracovala, ohlásili sa, ale keď som bola na MD..tak prepadovka..
Baby, zistovala som si ako je to s tym co sa tu popisalo, ze adoptovane dieta ktore prichadza do rodiny musi byt mladsie ako to ktore uz je doma a taktiez ako je to s vekovym rozdielom u deti. Informacie mam od advokatky ktora ma zakon o rodine v malicku a vyslovene sa tomu venuje a tiez od koliznej opatrovnicky, ktora vyslovene o tychto veciach rozhoduje. To co sa tu popisalo, je vraj uplna blbost a dieta nemusi by URCITE mladsie ako to, ktore uz mame a taktiez vekovy rozdiel medzi detmi nieje nijako urceny! Nema to nijaku oporu v ziadnom zakone a uradnicky vam nemozu len tak nepovolit adopciu z tychto dovodov. Na to je tam sudca ktory sa musi drzat zakonov. Uradnicky su uradnicky, nerozhoduju o NICOM.
@bosorkabb ty si tu pisala, ze sa to dost dodrziava ze musi prist mladsie dieta. Vies mi pls napisat kde konkretne sa to dodrziava a kto na tom trva? Poznas nejake konkretne pripady?

@opicka2 nam ho dal lekar. a aj na nete tak pisu - správa o zdravotnom stave fyzickej osoby, ktorá má záujem stať sa pestúnom
alebo osvojiteľom, (vydá všeobecný lekár)