icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

bosorkabb
24. jan 2019

@berginkan dnes som tam volala a máš pravdu pohlo sa to. Ľudia menia požiadavky. Nám už tiež volali a odmietli sme konkrétne 2 deti. Takže to ide celkom rýchlo oproti tomu ako to bolo minulý rok.

berginkan
24. jan 2019

@bosorkabb asi aj tie iste 😉

bosorkabb
24. jan 2019

@berginkan asi, Prešov v mojom prípade.

rebekarebekova
24. jan 2019

@bosorkabb
@berginkan ahojte, mozem sa opytat? Nejako nechapem ako z 2 rokov cakania na romske male je pol roka? Ved ludia upustaju od poziadaviek na biele dieta a tym padom by sa cakacka na romske mala predlzovat, ci?

bosorkabb
24. jan 2019

@rebekarebekova bolo to myslené tak že pred 2 rokmi som čakala mesiac na dieťa. Teraz som zaradená od mája 2018 a ponúkli mi už 2 deti. Čaká sa dlhšie ale určite nie 2 roky. Minulý rok sa poradovnik moc nehybal. 2 roky spomínal niekto iný.

joannita
24. jan 2019

@berginkan no tak to je fajn. Akurat ma stve ze zrovna my sme padli do tej "varky" kde sme cakali nenormalne dlho, az sme museli aj my zmenit poziadavky. Ti pred nami cakali asi 2 roky, ti po nas budu tiez asi 2 roky ked to takto pojde a zrovna my 4 roky. Na porazenie.

rebekarebekova
24. jan 2019

@bosorkabb ale ty mas romske ci polo ci biele? Ze tak rychlo.

bosorkabb
25. jan 2019

@rebekarebekova bez rozdielu etnika mam v požiadavkách

laurakrauz
Autor odpoveď zmazal
nikitka2
25. jan 2019

Žilina sa o krok pohla😄 od októbra do januára o 3 miesta 👏

johanka121
25. jan 2019

@laurakrauz mozem to skusit..☺️

gagika78
25. jan 2019

@laurakrauz ja by som sa rada podelila o náš príbeh

janakjk
Autor odpoveď zmazal
janakjk
25. jan 2019

@laurakrauz ja sa veľmi rada podelím aj takto verejne o náš príbeh. Bude to skôr svedectvo.

Svedectvo o tom, ako Boh ostáva verný aj napriek našej nevere...

Sme manželia 12 rokov. Keď sa nám po roku nedarilo otehotnieť, začali sme patrať po príčine. Kedže z mojej strany bolo všetko v poriadku, podstúpil seriu vyšetrení manžel, kde mu zistili že má azoospermiu - čo znamená žiadne spermie. Bola to hlavne pre mńa veľká rana, prežívala som to veľmi ťažko... Človek to musí všetko nejako vstrebať, pochopiť, prijať... ono to nefunguje že pondelok vám povedia že nemôžete mať deti a utorok idete na úrad podať žiadosť o adopciu..
Nakoľko sme veriaci, umelé oplodnenie sme odmietli. V našom prípade by bolo možné umelé oplodnenie aj tak len darcovskými spermiami.
Tak postupne po viacerých takýchto zisteniach sme sa rozhodli pre adopciu. Podali sme si žiadosť, začali prípravu, stanovili podmienky. Chceli sme dieťatko najžiadanejšie - biely , zdravý novorodenec, čo pre nás samozrejme znamenalo dlhšiu cestu čakania...
Toto čakanie (niečo vyše 3 rokov od zapísania do poradavníka, a cca 4 roky od samotného podania žiadosti), bolo veľmi tažké. Zdalo sa mi to ako nekonečná cesta, hlavne ten prvý a poslený rok... Nakoľko sme veriaci, často sme sa modlievali za babätko ktoré k nám príde. Posledné mesiace to už ani nie my sme sa modlili, lebo už sme boli zúfalí, hlavne ja..., už nás držali skôr modlitby našich priateľov...
Asi po 2,5 roku zaradenia do poradovníka sa to tak zastavilo, že sme boli približne na 3 mieste asi pol roka a vtedy prišlo veľke sklamanie.. Načo sú všetky tie modlitby, toto nemá konca, ja už čakať nevládzem...
Tak sme sa aj napriek tomu že sme veriaci rozhodli pre umelé oplodnenie darcovskými speriamiami. Vedela som že to nie je správne,ale keď je človek nešťastný a zúfalý, tak má iný pohľad na veci...
Začalo vyšetrenie hlavne z mojej strany, kde zisťovali či mám všetko v poriadku-prešla som operaciou, nakúpili sme potrebné vitamíny, lieky, injekcie... Niekoľko mesiacov sme takto chodili na kontroly, vybrali sme darcu a pomaly prichádzal môj vytúžený deň D, kedy snáď odídem domov tehotná. Samozrejme že vo mne stále boli výčitky že nerobím správne, ale už to zúfalstvo bolo veľké, poradovník sa stále nehýbal ...
Bol asi pondelok kedy sme s potrebnou injekciou cestovali do Martina na zákrok. Keď sme tam prišli, ukázalo sa že moje vajíčko nie je dostatočne dozreté, čo doteraz vždy išlo ako hodiny. Tak sme sa vrátili domov ,nešťastná hlavne ja, že čo to zas sa deje... Ale povedali mi že máme prísť o tri dni, to vyzerá že už to bude všetko dozreté ako má byť. Tak som mala nádej že už tie tri dni vydržím..
V ten večer prišiel na mna veľký hnev aj sklamanie z toho všetkého, že načo teda boli všetky tie modlitby celé tie roky... Hnevala som sa že Boh nekoná... Vykričala som mu so slzami že ja viem že nerobím správne, ale tak vidíš Bože dala som čancu adopcii a nič, veď dobre, ja teda si to s tým umelým oplodnením rozmyslím... Nech mi zavolajú z úradu, že majú pre nás zdravé biele novorodeniatko, priamo z pôrodnice.. a chcem aby to bolo dievčatko... a potom si teda toto naše umele oplodnenie rozmyslím...
Na druhý deň rano, asi 2-3 dni pred plánovaným zákrokom... som bola v robote, bolo asi 8.30 , ked mi zvoní telefón...
Pani.... máme pre vás dievčatko, novorodeniatko, zdravé, ak máte záujem môžete si ho zobrať priamo z pôrodnice domov.
Rýchlo som volala manželovi, cestovali sme hned za malou do porodnice keď ma v aute osvietilo. Bože, veď toto všetko čo sa teraz deje som ti ja len pred pár hodinami doma vykričala...
Ukázali nám malú. Krásne vytúžené, vymodlené novorodeniatko na mna vykúkalo z perinky.
My napriek tomu že by sme si zaslúžili od Boha jednu riadnu "výchovnú" , tak sme z jeho veľkej milosti dostali to najkrajšie najmilovanejšie dieťatko. Mala 5 dní keď sme ju videli prvý krát a 11 dní keď sme si ju priniesli domov. Bolo to presne 2.2. na sviatok Obetovania Pána.
Tak tu dnes chem svedčiť o tom, že Boh ostáva verný aj napriek našej nevere...
Dnes má naše slniečko už 3 roky a momentálne sa tešíme a pripravujeme na súrodenca ktorého veríme že z Božej milosti privítame približne o rok ...

johanka121
25. jan 2019

@janakjk uzasne...dakujem ti. U nas to bolo podobne, muzovi 2 x nenasli ani jednu zivu spermiu a tiez by umele muselo byt na darcovske spermie co muz uplne odmietal lebo by mal pocit ze dieta je moje a cudzieho muza a adoptovane ani moje a ani jeho..tiez u nas nekonecne cakanie, moja tuzba uz s tym skoncit a uplne sa to na vykaslat..a tiez verim ze tento rok pribudne k malemu adoptovany surodenec ☺️

laurakrauz
25. jan 2019

@janakjk Wau... Ďakujem z celého srdca za zdielanie vášho príbehu 🙂

berginkan
25. jan 2019

@joannita vy mate tiez romca?

miriam439
25. jan 2019

@janakjk Ďakujem ti za povzbudivé slová. Budem si ich čítať vždy znovu, keď zas príde na mňa beznádej....

ereska
25. jan 2019

@johanka121 ahojte tiež sme si zažili veľa 3 ivf 4 potraty vždy v 5-6 TT tiež sme mali tak že bola tam jedna spermia aj tá mŕtva no tesne pred zákrokom som poprosila nech mužovi urobia ešte vyšetrenie ak to bude zle dáme darcovské no nakoniec mal ok stále sa to mení tak nezúfajte keď z jedného vyšetrenia je zlý výsledok stres robí veľa no nakoniec sme našimi spermia mi no vyšlo to ale vždy potrat manželom sme sa rozhodli pre adopciu čakáme už tri roky v zozname a to ešte rok a rok a pol budeme ide to pomaličky nakoľko sme si dali tiež biele novorodeniatko prípadne dieťatko biele zdravé do 1 roka a minulý rok vlete som sa rozhodla navštíviť bylinkarku nakoľko som chcela upraviť cyklus a manžel chcel niečo na kĺb no povedali sme jej aj o túžbe mať dieťatko tak nás liečila a ja som pred mikulasom našla na teste // čiarky a zajtra začíname 12 tt verím v Boha že toto miminko nám už nechá každý deň sa za to modlím tak vám všetkým držím päste v zozname sme naďalej ;)

johanka121
25. jan 2019

@ereska dakujem ale ja to uz neriesim, nedufam ze by som zazila to byt tehotna. ..za 12 rokov manzelstva ked sa nepodarilo..😒 muz bol 2x s niekolko mesacnym rozustupom a ani jedna..este ze existuje adopcia
Silno silno drzim prsty nech vsetko dobre dopadne..aj moja sestra je v 12 tyzdni 😉

ereska
25. jan 2019

@johanka121 úžasné fotky a ďakujeme aj sestre podobne do úspešného konca

nikitka2
25. jan 2019

@janakjk krásny príbeh, veľmi podobny nášmu...môj manžel taktiež žiadne spermie, postúpené umelé oplodnenie-neuspesne, následne podaná žiadosť na adopciu, čakáme už 6rokov a ešte je to na dlho,13miesto...

laurakrauz
Autor odpoveď zmazal
janakjk
25. jan 2019

@nikitka2 jeminecky riadne dlho,držím palce že by ste sa už čím skôr dočkali 💗

nikitka2
25. jan 2019

@laurakrauz asi kvôli najžiadanejšich podmienok, sme zo žilinského kraja 😉

zanetaqwe
26. jan 2019

@nikitka2 ahoj.Ďakujeme za info 😘.A ty si na ktorom mieste?

nikitka2
26. jan 2019

@zanetaqwe my sme na 13-tom....ty si tiež zo ZA? Vy ste na ktorom?

nikitka2
26. jan 2019

@zanetaqwe po hlase sa mi zdalo, ako keby to vybavovala nová pani...nevieš či sa pani vymenila?

nikitka2
26. jan 2019

@janakjk dakujem pekne, dúfam, že sa toho už zaslúžene dočkáme.

zanetaqwe
26. jan 2019

@nikitka2 my už sme medzi prvými ktorí sú na rade,ale po hlase som nejak nepostrehla či tam je iná pani.Ale naposledy keď som telefonovala,tak bola veľmi príjemná.My už čakáme 7 rokov.