Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@berginkan zle nie je nič.. Žiadna situácia sa nedá pre nikoho vyhodnotiť ako zla.. Len su rôzne pohľady na ňu 🙂.... pre mňa je to neprirodzene...vela som si o tom čítala ale nepresvedčilo ma to... Druhý nech si robia čo chcú 😂
@andrea_82 popýtaj sa radšej na úrade. Štandardom je aktualizáciu robiť v subjekte, kde bola príprava, predsa len oni už majú psychologické podklady z prípravy. Aspoň u nás boli použité a nemuseli sme tým pádom nič absolvovať, len cca hodinkovy pokec, či a ako sa nám situácia odvtedy zmenila 😉
@tecko28 už ako 8 v poradí vám ponúkli dieťa? Bol v tom nejaký zadrhel?
@zuzlicek44 mam tam preklep, nie osmy, ale MY sme tam malo byt, v poradovniku sme aktualne na 123 mieste, ale ako sme tam boli opytala som sa ci by nam nemohli pripadne ukazat deticky, ktore uz idu ponukat medzikrajovo a akurat tam bol tento chlapcek, tak ho na par dni zdrzali kym sme sa boli na neho pozriet.
Baby ďakujem Vám,včera som ešte zavolala do Bratislavy priamo na Štátne dávky kde mi to potvrdili a pani sa sama ponúkla,že zavolá riaditeľovi u nás na úrad. Tak som zvedavá ako sa budú so mnou baviť v pondelok.
@joannita My sme novú žiadosť riešili pred rokom, mám v maili taký dokument, kde je zoznam, čo všetko treba k žiadosti. Poslala mi to pani z krajského UPSVAR v Žiline. Ak chceš, napíš mi do IP mail, prepošlem ti to. Ešte ma napadlo, že po novom je nutné sobášny list dať kópiu overiť úradne. A ten odpis z RT ti zrejme na pošte nedajú, len výpis, ale to nevybavuj, zbytočne zacvakaš za to peniaze, potrebný je odpis a ten si vybavia oni na UPSVAR. Kým im prišiel, čakali sme kvôli tomu asi 2-3 týždne, až potom nám poslali papier, že žiadosť zaevidovali a môžme vybavovať prípravu / aktualizáciu. Inak ak si dobre pamätám, tak som do žiadosti uviedla, kde chceme robiť prípravu.

@nikadomi Dievčatá, neviete, či sa musí aktualizácia robiť vždy v rovnakom subjekte ako robíte prípravu? Lebo my sme boli v Návrate v susednom meste a aktualizáciu by sme možno urobili už len na úrade u nás v meste.