icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

andrea_82
15. feb 2019

@nikadomi Dievčatá, neviete, či sa musí aktualizácia robiť vždy v rovnakom subjekte ako robíte prípravu? Lebo my sme boli v Návrate v susednom meste a aktualizáciu by sme možno urobili už len na úrade u nás v meste.

janakjk
15. feb 2019

@tecko28 áno v decembri 2016,druhé dieťatko. Vy ste kedy?

zuzlicek44
15. feb 2019

@berginkan zle nie je nič.. Žiadna situácia sa nedá pre nikoho vyhodnotiť ako zla.. Len su rôzne pohľady na ňu 🙂.... pre mňa je to neprirodzene...vela som si o tom čítala ale nepresvedčilo ma to... Druhý nech si robia čo chcú 😂

maja576
15. feb 2019

@janakjk Ahoj , my sme sa konecne dockali maleho zlatusika. Cakali sme 3roky a 7 mesiacov

joannita
15. feb 2019

@nikadomi a prosimta nevies kam to treba uviest ze chceme robit aktualizaciu v usmeve? Teraz som pozerala tie tlaciva ale nikde sa na to nepytaju.

nikadomi
15. feb 2019

@joannita nikde to nie je. Pripíš to len na nejaký mini papierik a pripni k žiadosti 😉

nikadomi
15. feb 2019

@andrea_82 popýtaj sa radšej na úrade. Štandardom je aktualizáciu robiť v subjekte, kde bola príprava, predsa len oni už majú psychologické podklady z prípravy. Aspoň u nás boli použité a nemuseli sme tým pádom nič absolvovať, len cca hodinkovy pokec, či a ako sa nám situácia odvtedy zmenila 😉

tecko28
15. feb 2019

@janakjk 8my sme v poradovniku od novembra 2018, cize kratko, uz nam aj ponukali jedneho chlapceka, ale odmietli sme

zuzlicek44
15. feb 2019

@tecko28 už ako 8 v poradí vám ponúkli dieťa? Bol v tom nejaký zadrhel?

tecko28
15. feb 2019

@zuzlicek44 mam tam preklep, nie osmy, ale MY sme tam malo byt, v poradovniku sme aktualne na 123 mieste, ale ako sme tam boli opytala som sa ci by nam nemohli pripadne ukazat deticky, ktore uz idu ponukat medzikrajovo a akurat tam bol tento chlapcek, tak ho na par dni zdrzali kym sme sa boli na neho pozriet.

gagika78
15. feb 2019

@janakjk No dúfam že my sa už dočkáme. Sme na druhom mieste.

maja576
15. feb 2019

@iivviikk rodicovsky prispevok sa vyplaca do troch rokov od pravolatneho rozhodnutia sudu. Tak yo uvadza zakon

iivviikk
15. feb 2019

Baby ďakujem Vám,včera som ešte zavolala do Bratislavy priamo na Štátne dávky kde mi to potvrdili a pani sa sama ponúkla,že zavolá riaditeľovi u nás na úrad. Tak som zvedavá ako sa budú so mnou baviť v pondelok.

tulipan43
15. feb 2019

@joannita Napr. My sme teraz podali novu žiadosť o dalsie dieťa a v Trnave ziadali overený sobasny list, ze to musia po novom takto pýtať. My ideme na aktualizaciu, ale môžme az potom ako budu mat odpis z registra trestov, ktorý pýtajú oni.

tulipan43
15. feb 2019

@joannita To sa uvadza v ziadosti na konci. Aspon my sme tak teraz v januári uvádzali, ze kde chceme aktualizaciu a tak nam poradili aj na kuratele

nikadomi
15. feb 2019

@tulipan43 áno, sobášny list notársky overený treba..

miriam439
15. feb 2019

@joannita My sme novú žiadosť riešili pred rokom, mám v maili taký dokument, kde je zoznam, čo všetko treba k žiadosti. Poslala mi to pani z krajského UPSVAR v Žiline. Ak chceš, napíš mi do IP mail, prepošlem ti to. Ešte ma napadlo, že po novom je nutné sobášny list dať kópiu overiť úradne. A ten odpis z RT ti zrejme na pošte nedajú, len výpis, ale to nevybavuj, zbytočne zacvakaš za to peniaze, potrebný je odpis a ten si vybavia oni na UPSVAR. Kým im prišiel, čakali sme kvôli tomu asi 2-3 týždne, až potom nám poslali papier, že žiadosť zaevidovali a môžme vybavovať prípravu / aktualizáciu. Inak ak si dobre pamätám, tak som do žiadosti uviedla, kde chceme robiť prípravu.

miriam439
15. feb 2019

@joannita Vidíš, kým ja pomaličky natukam odpoveď, baby ti už všetko napísali. 😉

joannita
15. feb 2019

@miriam439 nevadi, dakujem velmi pekne tebe aj ostatnym babam za odpovede ste zlate. Vidite toto mi vobec nepovedali ze treba overeny sobasny list. Napisala mi len ze kopia staci. Tak uz mam v tom jasno 🙂 poslem ti ten moj mail, dakujem 🙂

janakjk
16. feb 2019

@gagika78 jej to je super, a kedy ste boli zapísaní?

fatma1
16. feb 2019

@tecko28 Ak sa smiem opytat,mozem vediet dovod preco ste chlapceka odmietli?kolko mal?odkial bol?dakujem vopred

gagika78
16. feb 2019

@janakjk Zapísaní sme od 6/2015.

tecko28
16. feb 2019

@fatma1 nizke APGAR pri narodeni,diagozy bio matky, zlakla som sa toho. Mal 13 mesiacov, Nitra

janakjk
16. feb 2019

@gagika78 juj ale to už riadne dlho čakáte. My sme na malú cakali 3 roky a mesiac. Tak som sa spoliehala že aj pri druhom to bude do tých troch rokov. No ale vy ste už​ 3,5 roka, to má veľmi nepovzbudilo ...🙈

nikitka2
16. feb 2019

@iivviikk môžem poprosiť tel.cislo na úrad?

fatma1
16. feb 2019

@tecko28 Dakujem.Chudatko malinke,snad si najde milujuci domov😥😥

gagika78
16. feb 2019

@janakjkno už dosť dlho. V novembri nás síce ohlásili, nádherný chlapček, mal pár dní, všetko prebiehalo super večer pred rozhodnutím súdu sa matka pre neho vrátila.😢

berginkan
16. feb 2019

@gagika78 dockate isto 😉 ved to uz ste blizunko. a dlho to nie je, teraz maju baby vyhliadky tak na 5-7 rokov ☹

tecko28
17. feb 2019

@berginkan to vazne? 5-7 na dieta, alebo na "dokonale" dieta? 😉

tecko28
17. feb 2019

@gagika78 ake mate poziadavky, ak to nie je tajne?