Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@bosorkabb prepac ale ja by som východ neškatuľkovala.. my mame malého z kosic a lepšie pani na úrade som ešte nezažila poradili vysvetlili dokonca ešte aj z domu pre nás pracovali aby sme mali malého čím skôr doma..pani dokonca ešte chcela prísť s papiermi za nami na sud aby sme ju nemuseli po Košiciach zháňať... Žilina sa na nich vôbec nechytala.. nie je to o geografii so ľuďoch !!
@luciskooo o Košiciach som počula pozitívne veci ale o zvyšku východu bohužiaľ nie. BB je tie katastrofa, to je moja skúsenosť. Prečo to čo funguje v BA a okolí nefunguje aj inde? Ochota 0 bodov. To je už na knihu. Mňa to veľmi hnevá že tie deti berú ako čísla, že systém nefunguje. Každý v systéme by sa mal snažiť aby dieťa čo najskôr vyrastalo v rodinnom prostredí.
Ahojte. Dnes sme mali posledný súd k osvojeniu detičiek 🙂 Konečne sú naši i papierovo 🙂 Príde nám domov uznesenie a pôjdeme meniť mená. A teraz otázka za milion 😀 Deťom pôjdeme meniť celé mená, no najprv priezviská. Bývame v Závode, okres Malacky a deti sú zapísané v matričnej knihe v Ružinove v BA. Bude treba ísť na matričný úrad do Ružinova, aby nás s manželom prepísali ako rodičov detí či stačí v MA meniť? Vdaka za vaše rady 🙂
@sofinkalv museli sme meniť v mieste narodenia. Trvalo to dosť dlho, než im na matriku prišli papiere zo súdu, takže odporúčam si tam priebežne telefonovať, či to už dostali.
Prosím vás. Sme v procese čakania na adopciu (sme už v zozname a v lete budeme mat aktualizáciu)... Manžel podal trestné oznámenie na určitú osobu, isto sa to bude aj presetrovat.. Nemôže to nejako uškodiť? 😪😪😪😪😪
@zuzlicek44 Myslím, že nie, lebo ak on nebude mať záznam v registri trestov, tak to nemajú odkiaľ zistiť, že sa niečo konalo...
@zuzlicek44 to, ze manzel podal trestne oznamenie, je v poriadku. nic to u vas neovplyvni. ine by bolo, keby manzel spachal nieco a stihali by ho.
@zuzlicek44 urcite nie. Jedine keby to bolo naopak ze niekto poda na neho trestne oznamenie a po sudnom procese by bol napr. Odsudeny za umyselny trestny cin prípade ak by bol nepodmienečne odsúdený na rok a viac alebo by bol odsúdený za niektorý z umyselnych trestných činov proti životu a zdraviu, proti slobode a ľudskosti, proti rodine a mládeži. Cize aj keby nieco vyviedol, najskor by musel prebehnut sud/y
Ďakujem Vám 😘
Prosím Vás, nemáte informácie, ktorých žiadateľov na adopciu teraz vybavuje Bratislava? Sme zapísaný od 12/14 na novorodenca.

@bosorkabb dakujem. Aj som jej dnes povedala ze pravnicku nech stopne. Dozvedela som sa totiz aj to ze je to teraz medzi nimi biznis. Hroza zarabat este aj na tomto. Aspon keby bola napomocna ale nie 🙂