icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
20. feb 2019

@bosorkabb dakujem. Aj som jej dnes povedala ze pravnicku nech stopne. Dozvedela som sa totiz aj to ze je to teraz medzi nimi biznis. Hroza zarabat este aj na tomto. Aspon keby bola napomocna ale nie 🙂

bosorkabb
20. feb 2019

@berginkan nieje právnik ako právnik.
Treba si všetko obehat, pozháňať. Dieťa je v ktorom Ded?

berginkan
20. feb 2019

@bosorkabb no vsak tato sa chcela iba nabalit. V Presove je a ona ma trvaly v BA. No riesi vsetko zial s Presovom aj a to je uplne ine ako uradnicky v BA

bosorkabb
20. feb 2019

@berginkan áno východ je taký.

luciskooo
20. feb 2019

@bosorkabb prepac ale ja by som východ neškatuľkovala.. my mame malého z kosic a lepšie pani na úrade som ešte nezažila poradili vysvetlili dokonca ešte aj z domu pre nás pracovali aby sme mali malého čím skôr doma..pani dokonca ešte chcela prísť s papiermi za nami na sud aby sme ju nemuseli po Košiciach zháňať... Žilina sa na nich vôbec nechytala.. nie je to o geografii so ľuďoch !!

berginkan
20. feb 2019

@luciskooo ale jasne. Ona to nemyslela zle. Tento Presov je fakt chaoticky. Nevedia poriadne co potrebuje na sud a este jej aj zle nadiktovali

bosorkabb
20. feb 2019

@luciskooo o Košiciach som počula pozitívne veci ale o zvyšku východu bohužiaľ nie. BB je tie katastrofa, to je moja skúsenosť. Prečo to čo funguje v BA a okolí nefunguje aj inde? Ochota 0 bodov. To je už na knihu. Mňa to veľmi hnevá že tie deti berú ako čísla, že systém nefunguje. Každý v systéme by sa mal snažiť aby dieťa čo najskôr vyrastalo v rodinnom prostredí.

luciskooo
20. feb 2019

@bosorkabb
@berginkan veď ja som to tiež nemyslela v zlom.. ospravedlňujem sa ak to tak vyznelo.. a ne/funguje to práve preto lebo je ti práve o ľuďoch

bosorkabb
20. feb 2019

@luciskooo ja som to nezobrala osobne a máš pravdu je to o ľuďoch.

berginkan
20. feb 2019

@luciskooo nie v zlom ale vieme aky je vseobecny postoj k vychodu

luciskooo
20. feb 2019

@berginkan no to práveže neviem aký je všeobecný postoj k východu.. hovorím že my či už v Košiciach na úrade alebo v ded pri Sobranciach sme nezažili nič čo by som nemohla nazvať luxus

berginkan
20. feb 2019

@luciskooo stastny si clovek. No vychod je furt ohovarany a podcenovany. Kazdopadne pani je mila len trosku pletie 5cez9 😉

sofinkalv
21. feb 2019

Ahojte. Dnes sme mali posledný súd k osvojeniu detičiek 🙂 Konečne sú naši i papierovo 🙂 Príde nám domov uznesenie a pôjdeme meniť mená. A teraz otázka za milion 😀 Deťom pôjdeme meniť celé mená, no najprv priezviská. Bývame v Závode, okres Malacky a deti sú zapísané v matričnej knihe v Ružinove v BA. Bude treba ísť na matričný úrad do Ružinova, aby nás s manželom prepísali ako rodičov detí či stačí v MA meniť? Vdaka za vaše rady 🙂

tulipan43
21. feb 2019

@sofinkalv My sme z Majcichova a museli sme ist do Trenčína, ked sme v decembri riesili rodny list pre malého lebo tam mu vystavili prvý pri narodení

bosorkabb
21. feb 2019

@sofinkalv záleží od matriky. Niekde urobia aj v mieste bydliska.

tulipan43
21. feb 2019

@sofinkalv a ešte uz ked budete meniť priezvisko tak zmeňte aj mená. My sme dopĺňali druhé krstné meno a platili sme na matrike 5 eúr

berginkan
22. feb 2019

@sofinkalv a kolko maju deticky, ze im este vies zmenit aj krstne meno?

berginkan
22. feb 2019

@tulipan43 a volate ako? Tym prvym ci druhym? 🙂

sofinkalv
22. feb 2019

@berginkan tak mame ich od ich 7 tyzdnoc tak ich volame inak takze tam problem nie je 🙂 zeby v tom mali misung 🙂

katkuz
22. feb 2019

@sofinkalv GRATULUJEM 🙂 😘❤

kikuska_wedge
22. feb 2019

@sofinkalv museli sme meniť v mieste narodenia. Trvalo to dosť dlho, než im na matriku prišli papiere zo súdu, takže odporúčam si tam priebežne telefonovať, či to už dostali.

tulipan43
22. feb 2019

@berginkan Tým prvým ho voláme. Bol u nas rok keď došlo k osvojeniu a ja som nemala odvahu mu zmeniť meno. Pridali sme len krstné meno z krstu. Až raz bude chcieť sám sa rozhodne. Pre mňa bude vždy Silvinko 💗

zuzlicek44
23. feb 2019

Prosím vás. Sme v procese čakania na adopciu (sme už v zozname a v lete budeme mat aktualizáciu)... Manžel podal trestné oznámenie na určitú osobu, isto sa to bude aj presetrovat.. Nemôže to nejako uškodiť? 😪😪😪😪😪

janakjk
23. feb 2019

@sofinkalv bude treba ísť tam kde sa narodili a kde sú zapísaní v matrike,aspoň my sme tak boli. A to sme išli zo zlatých moraviec do Bratislavy

miriam439
23. feb 2019

@zuzlicek44 Myslím, že nie, lebo ak on nebude mať záznam v registri trestov, tak to nemajú odkiaľ zistiť, že sa niečo konalo...

mariannamk
23. feb 2019

@zuzlicek44 to, ze manzel podal trestne oznamenie, je v poriadku. nic to u vas neovplyvni. ine by bolo, keby manzel spachal nieco a stihali by ho.

joannita
24. feb 2019

@zuzlicek44 urcite nie. Jedine keby to bolo naopak ze niekto poda na neho trestne oznamenie a po sudnom procese by bol napr. Odsudeny za umyselny trestny cin prípade ak by bol nepodmienečne odsúdený na rok a viac alebo by bol odsúdený za niektorý z umyselnych trestných činov proti životu a zdraviu, proti slobode a ľudskosti, proti rodine a mládeži. Cize aj keby nieco vyviedol, najskor by musel prebehnut sud/y

zuzlicek44
24. feb 2019

Ďakujem Vám 😘

brankova
24. feb 2019

Prosím Vás, nemáte informácie, ktorých žiadateľov na adopciu teraz vybavuje Bratislava? Sme zapísaný od 12/14 na novorodenca.

berginkan
24. feb 2019

@brankova neviem ci nedavno nevraveli baby praveze ze rok 2015. neskusis si zavolat?