icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

laura1994
1. máj 2019

@bylinkaa keď ste na 57.mieste tak rátaj viac ako 3 roky. Keďže kamoška ktorá je na 12 mieste bude čakať ešte minimálne 3 roky

bylinkaa
1. máj 2019

@laura1994 to vychádza ešte viac ako 12 rokov čakania 😲😲😲

bosorkabb
1. máj 2019

@bylinkaa no baby tu o tom už písali že im povedali že buď zmenia požiadavky alebo vek, lebo ich budú musieť vyradiť z poradovnika. Mojej kolegyni to naznačili na aktualizácii tento rok.

bylinkaa
1. máj 2019

Baby a mate skúsenosti, či sú napr. 5-8-10 ročne deti /biele/ právne volne na adopciu?

laura1994
1. máj 2019

@bylinkaa no presne tak! Neviem či to len strašia alebo to naozaj tak je... Nás skoro pre môj nízky vek nezapisali do poradovníka a keď to takto pôjde ďalej neviem či do mojej 40 sa dočkáme

bylinkaa
1. máj 2019

To sú paradoxy

bylinkaa
1. máj 2019

Mame smolu, že sme v PO kraji, čo tu čítam, všade sa to rýchlejšie posúva

gagika78
2. máj 2019

Obdivujem vás za vašu vytrvalosť. Pre nás už 4 roky bolo fakt dosť. Držím vám všetkým palce a prajem veľa vytrvalosti. 10 rokov je fakt že príliš. Ale túžba po dieťatku je silnejšia ako čas.

berginkan
2. máj 2019

@gagika78 my sme napriklad mali doma podmienku ze cakame max 3 roky. Ale my sme nechceli dieta za kazdu cenu. Ak by to bolo dlhsie tak by sme to zrusili.

tecko28
2. máj 2019

@berginkan uz mate ? Si sa nepochvalila, alebo som prehliadla 🙂

indiankaindi
2. máj 2019

@bylinkaa Nie sú. Ak sú v DeD, tak preto, lebo sú v súrodeneckej skupine alebo nie sú právne voľné. Ak by náhodou o nejaké dieťa rodina nejavila záujem a nemalo by tam ani súrodencov, tak právne voľné tiež nebude, pretože to určuje súd a na to musí podať niekto podnet a DeD podnet sami o sebe nepodajú. Čiže treba nájsť dieťa, o ktoré nejaví rodina záujem a nemá tam súrodenca a požiadať súd o to, aby mohlo byť adoptované. Len toto všetko zistiť a preskúmať, na to nemajú tie úradníčky čas, resp. to veľmi dlho trvá. Skôr na to majú čas v Úsmeve alebo v Návrate. Ale faktom je, že takéto deti sa v detských domovoch nenachádzajú, ak ich chceš adoptovať.

tecko28
2. máj 2019

@indiankaindi a vy co mate nove? Ako sa posuvate, alebo uz ste nasli slecnu?

indiankaindi
2. máj 2019

@tecko28 ahoj, neviem, to poradie nesledujem. Raz som volala na úrad, že teda čo a ako s nejaký poradím a takmer sa pobavila, že o poradí sa nedá hovoriť. Že sú žiadatelia pred nami aj za nami, ale každý má približne iné požiadavky, takže sa to nedá povedať. Že väčšina chce novorodenca, ale chcú aj staršie, ale ten vekový rozsah je rôzny, teda ona mi nevie vôbec povedať nejaké poradie v akom by sme mali byť. Možno sú pred nami 10, možno 5, možno budeme prví. Niektorí vraj pozastavili, iní zmenili požiadavky, vraj sa to povedať nedá. Ale čakáme ďalej a uvidíme 🙂

andrea_82
2. máj 2019

Len pre info - TN kraj sa od februára posunul o 2 miesta.

tecko28
2. máj 2019

@indiankaindi zaujimave, mozno treba "otravovat" osobne, my sme boli minuly mesiac, pocitala to pred nami, pred nami je 95 ziadatelov, ale samozrejme rozne poziadavky

bylinkaa
2. máj 2019

Info PO kraj od marca sa posunulo o 1 miesto

bylinkaa
2. máj 2019

@tecko28 a ktorý kraj si?

tecko28
2. máj 2019

@bylinkaa Nitra

lienocka1988
2. máj 2019

@bylinkaa ja len nepochopím že vo všetkých krajoch v SR sa čaká cca 4-5 rokov len v PO až 8rokov. Pritom si myslím, že aj napr. KE kraj má množstvo rómskych detí.

johanka121
2. máj 2019

@lienocka1988 tak v Za kraji sa caka tiez okolo 7 rokov

indiankaindi
2. máj 2019

@tecko28 Veď to, že človek nikdy nevie. Ani koľkí vlastne je a už vôbec nie to, či v daný moment, keď sa objaví dieťa a oni obvolávajú, tak či to niektorí nevzdajú, resp. neprerušia, nezdvihnú a podobne. Stať sa môže všeličo 🙂 Už fakt len čakať 🙂

brankova
2. máj 2019

@joannita zdravim, ja som pisala. Cakame od12/14 na zdrave biele do 3 rokov bez vaznych zdrav.problemov, nezavisle od pohlavia Ba... boli sme na 14mieste v marci... @nikadomi @danicau

bylinkaa
2. máj 2019

@brankova my čakáme 9/2014 a sme 57, BA je na tom lepšie.....

joannita
2. máj 2019

@brankova aha super ze si sa ozvala.....a nepytala si sa na urade ako je mozne ze ludia zapisani v 2015 v ba uz maju deti (podla toho co pisu baby tak uz vybavuju koniec roka 2015) maju rovnake ak nie este aj prisnejsie kriteria? Prestavam tomu rozumiet.

brankova
2. máj 2019

@joannita ked som zistila v marci, ze ktori sme, tak som nevedela ,ze sa riesi uz 2015, ani ziaden taky pripad nepoznam, aby som sa mohla odvolat. Najblizsie sa opytam. Kazdopadne necakam, ze nam to pomoze...

brankova
2. máj 2019

@bylinkaa fuha, to je este na pekne dlhu dobu...

alexa1983
3. máj 2019

@lienocka1988 v Trnavskom rok max 2 na novorodeniatko, teda ak nechcete romske, to mate hned 😂😂😂

joannita
3. máj 2019

Baby pozrite si novy film Instant Family s Markom Wahlbergom, nieco z nasej tematiky. Sice komedia ale aj si poplacete ❤

joannita
3. máj 2019

@alexa1983 v TT znama prednedavnom cakala vyse 4 roky na biele babo.

tecko28
4. máj 2019

@joannita včera poobede sme ho stiahli,tiež odporúčam,aj keď Amerika má celý ten proces iny. ale film sa mi pacil