icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

tecko28
4. máj 2019

Nitra aktuálne posun o 3 miesta biely novorodenec - 3 chalani čerstvo umiestneni

denka40
4. máj 2019

@tecko28 super,,jupiiiiiiii,tesim sa .....dik za info

solyka
4. máj 2019

@tecko28 dakujeme za info. Vy odkedy cakáte?

denka40
4. máj 2019

kto je este Nr a je pod 20?????

berginkan
4. máj 2019

@alexa1983 mozem vediet preco tie smajliky?
@joannita videla som a velmi sa mi pacil

mariannamk
4. máj 2019

@alexa1983 to mas aku "staru" tu info o tak kratkej cakacke?

janakjk
4. máj 2019

@tecko28 jej tak to by sme už mali byť na asi 20.mieste 😍

solyka
4. máj 2019

@denka40 29.aprila som volala....v tedy sme boli na 15.mieste.....tak teraz 12. 😉 este niekto? Je niekto pred nami? Nr kraj.

denka40
4. máj 2019

@solyka však viem haha

continental
5. máj 2019

Ahojte kočky.Prosim vás,neviete náhodou je na tom žilinský kraj s adopciu?či sa náhodou nestal nejaký zázrak?My sme 5 ty v poradovníku a neviem,či už tento rok budeme rodičmi,či vôbec je nejaká šanca.Pani na úrade v Žiline nám povedala,že detičky v tomto kraji vôbec nie sú 😢.

johanka121
5. máj 2019

@continental niekto tu pisal ze v aprili umiestnili bieleho novorodenca v za ktaji..my sme na 7 mieste

johanka121
5. máj 2019

@johanka121
@continental na poloromske babo

alexa1983
5. máj 2019

@mariannamk cca 2 tyzdne. Riesime tiez adopciu. Info priamo z uradu . Znamy dostali po roku tiez .

alexa1983
5. máj 2019

@berginkan ze romske deti sa tu rodia ako na pase .

continental
5. máj 2019

@johanka121 ďakujem za info 😘tak to sme tesne pred tebou 😍. Snáď tento rok sa staneme mamičkami😊

johanka121
5. máj 2019

@continental verim ze ano..4 mesiace to stalo, ziadne dieta nebolo tak verim ze uz sa to rozbehne ☺️

joannita
5. máj 2019

@alexa1983 rok na biele zdrave babatko v TT urcite nie. Velmi tomu zial never.

mariannamk
5. máj 2019

@alexa1983 to mi nepride velmi realne. tie 2 roky na novorodeniatko este hej, ale rok v idealnom pripadne pri starsich detickach.

berginkan
5. máj 2019

@alexa1983 to nie je o porodnosti ale o tom kto da dieta adoptovat. A prislo mi to posmesne. Tak preto sa pytam

bodka4
5. máj 2019

@continental a @johanka121 prosim vas kedy ste boli zapisane.

johanka121
5. máj 2019

@bodka4 ja 11/2014 ale 1/2018 sme menili poziadavky ze moze byt aj poloromske do 2 mesiacov

liliflora
6. máj 2019

Ahojte, mozno to tu uz niekde bolo, ale nepostrehla som. Riesili ste nejak zdr. dokumentaciu dietatka po zmene mena? Mam na mysli vsetky vysetrenia s povodnymi udajmi dietata, ktore su tam ulozene. Vdaka za odpoved.

zuzlicek44
6. máj 2019

Zienky,tak ja som si myslela že pri utajenom porode sa môže bio matka ozvat len tých 6 týždňov,no dnes som sa dozvedela že až dovtedy kým bude dieťa v predosvojitelskej....och.pocitwm dni aby to rýchlo ubehlo a nakoniec ešte aj toto...🤤🤤... A ešte prosím : máme do 30dni poslať návrh na predosvojitelsku ale malý nemá určené meno a priezvisko....neviete ako to je? Ďakujem 😘🙏

tulipan43
6. máj 2019

Dnes sme boli na kuratele v Trnave a pravda, že do dvoch rokov od zapísania vedia ponúknuť dieťa na osvojenie.

alexa1983
6. máj 2019

@tulipan43 ved nemam preco klamat tu 🤷🏽‍♀️ Trnavsky kraj je na adopciu najrychlejsi

miriam439
6. máj 2019

@zuzlicek44
Tak ja neviem, ako to funguje v praxi, možno sa riadia ešte podľa nejakých iných predpisov, ale základom by podľa mňa malo byť toto: https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
a tam § 102
a tiež toto:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
a tam § 180b

mariannamk
6. máj 2019

@alexa1983 a uz ste zapisani ci ste v procese pripravy? 🙂

alexa1983
6. máj 2019

@mariannamk v procese, cakame kym otvoria kurz myslim ze Nadej sa to vola a najblizsie otvaraju az koncom augusta 😒 lebo na urad na pripravu nestihame chodit kvoli manzelovej praci. A vy ako?

joannita
6. máj 2019

@alexa1983 ale pisala si o 1-2 rokov 🙂 My sme ti odpisali ze 1 rok je nerealne. Dva roky a 1 rok je rozdiel velky 🙂

joannita
6. máj 2019

@zuzlicek44 ano ja som to tu pisala niekolko x a myslim ze aj tebe som to adresovala. Je jedno ci pri utajenom, alebo proste ked sa matka zriekne, ale AZ do sudu o predosvojitelskej (aj napriek pozbavenia jej rodicovskych prav) si to moze stale rozmysliet. Ked prebehne ale sud o pozbaveni rod. Prav, mala by to o nieco tazsie, pretoze by musela podat navrh na sud o zruseni osvojitelnosti a sud by skumal ci je naozaj sposobila. Takze ked prebehne tento sud, moze ti aspon trosku odlahnut. Uplne az po predosvojitelskom. Musis verit ze sa to nestane, stava sa to malokedy.