Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte, mozem sa opytat ohladom vyznacenia pravoplanosti uznesenia?
Schvalili nam neodkladne opatrenie, teraz budeme cakat 14 dni a potom by sme si mali dat vyznacit jeho pravoplatnost.
Ako ste to prosim riesili a vyriesili vy, ak bol sud na opacnom konci republiky?
Dakujem ❤
@rebekarebekova nám bola zaznačiť sociálna pracovníčka z detského domova ☺️ A poslala poštou..
@nikadomi nas DD je od sudu pol hodky autom.. tak to sa asi nebude dat.
@rebekarebekova a kurátorka nebude ochotná? Chodia na súd bežne.
@bosorkabb skusim, ale este som s nou nebola v kontakte. Alebo mi este bolo poradene, ze uznesenia poslat doporucene postou aj so ziadostou o oznacenie.
@rebekarebekova my sme posielali poštou so žiadosťou a ony nám to poslali vyznačené spat
@rebekarebekova urcite poslat doporucene ziadost na sud a oni to to poslu postou. Zavolaj si preistotu na infocemtrum sudu, co vsetko im mas poslat.
Ahojte. Viete mi pomoct.....aka je ta ziadost ktoru mam dat do detskeho domova aby nam dovolili pobyty .....?
Baby podavam info ako som uz spominala ze nas spis cestuje, tak uz docestoval z PO no BA ho neprijala a posunula na krajsky sud. To je dost nestastne prezoze vraj mozu riesit az 6 mesiacov. Pravnicka uz riesi no uprimne mam chut to rozmazat niekde v mediach opat, pretoze ide o to, ze sa to niekomu len nechcelo riesit tak to supol na krajsky. A este podotknem ze sme boli ochotni cestovat do PO a aj sme sa vyjadrili ze spis nemusia posuvat do BA.
Prosim vas pridavky na dieta su od neodkladneho opatrenia alebo az po predosvojeni?
@berginkan na pôvodný to dali. Na ten, ktorý som ja na radu upsvar oslovila, kam dieťa patrilo podľa miesta narodenia. Oni sa to snažili presunúť na súd v mieste trvalého pobytu matky, tí to poslali nazad, povodní potom na Krajský súd, ten promptne rozhodol, že má rozhodnúť pôvodný súd... A potom to ešte tiež trvalo.... Ja som malú spoznala ako 10 mesačnú, a domov ku mne sa dostala 20 mesačná..... Tie...... v talaroch, im bolo jedno, že decku utekajú najdôležitejšie dní, týždne, mesiace života, že sa kyve na štyroch a búcha si hlavu do mreží.....
@yukki svine hnusne....

@bykaterina jasne, kludne napis