icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

johanka121
7. aug 2019

@bykaterina jasne, kludne napis

rebekarebekova
7. aug 2019

Ahojte, mozem sa opytat ohladom vyznacenia pravoplanosti uznesenia?
Schvalili nam neodkladne opatrenie, teraz budeme cakat 14 dni a potom by sme si mali dat vyznacit jeho pravoplatnost.
Ako ste to prosim riesili a vyriesili vy, ak bol sud na opacnom konci republiky?
Dakujem ❤

nikadomi
7. aug 2019

@rebekarebekova nám bola zaznačiť sociálna pracovníčka z detského domova ☺️ A poslala poštou..

rebekarebekova
7. aug 2019

@nikadomi nas DD je od sudu pol hodky autom.. tak to sa asi nebude dat.

bosorkabb
7. aug 2019

@rebekarebekova a kurátorka nebude ochotná? Chodia na súd bežne.

rebekarebekova
7. aug 2019

@bosorkabb skusim, ale este som s nou nebola v kontakte. Alebo mi este bolo poradene, ze uznesenia poslat doporucene postou aj so ziadostou o oznacenie.

luciskooo
7. aug 2019

@rebekarebekova my sme posielali poštou so žiadosťou a ony nám to poslali vyznačené spat

joannita
7. aug 2019

@rebekarebekova urcite poslat doporucene ziadost na sud a oni to to poslu postou. Zavolaj si preistotu na infocemtrum sudu, co vsetko im mas poslat.

solyka
8. aug 2019

Ahojte. Viete mi pomoct.....aka je ta ziadost ktoru mam dat do detskeho domova aby nam dovolili pobyty .....?

berginkan
9. aug 2019

Baby podavam info ako som uz spominala ze nas spis cestuje, tak uz docestoval z PO no BA ho neprijala a posunula na krajsky sud. To je dost nestastne prezoze vraj mozu riesit az 6 mesiacov. Pravnicka uz riesi no uprimne mam chut to rozmazat niekde v mediach opat, pretoze ide o to, ze sa to niekomu len nechcelo riesit tak to supol na krajsky. A este podotknem ze sme boli ochotni cestovat do PO a aj sme sa vyjadrili ze spis nemusia posuvat do BA.

yukki
9. aug 2019

@berginkan aj u nás tak bolo, písali sme potom list... Prosbu.. Rovno predsedovi Krajského súdu a do týždňa to rozhodli....

berginkan
9. aug 2019

@yukki dakujem, to je zaujimave info

gelinka75
9. aug 2019

Prosim vas pridavky na dieta su od neodkladneho opatrenia alebo az po predosvojeni?

joannita
9. aug 2019

@berginkan ktory okresny to odmietol?

miriam439
9. aug 2019

@gelinka75 My sme išli síce cez pestúnsku starostlivosť, ale princíp by mal byť ten istý.
Ak si dobre pamätám, tak sme prídavky dostali až keď naše neodkladné opatrenie nadobudlo právoplatnosť.

berginkan
9. aug 2019

@joannita bratislava

berginkan
9. aug 2019

@miriam439

@gelinka75 ano aj my

joannita
9. aug 2019

@berginkan jasne ale ktory som myslela, je ich tu 5 🙂 pytam sa preto ze aj my sme z blavy....

berginkan
9. aug 2019

@joannita to netusim. Tak to je asi podla bydliska nie?

gelinka75
9. aug 2019

@berginkan lebo nam chcu dat az od predosvojenia a nie od neodkladneho, takze to mam narokovat od zaciatku?

11simca16
Autor odpoveď zmazal
11simca16
9. aug 2019

@gelinka75 určite od neodkladného

joannita
9. aug 2019

@berginkan podla trvaleho pobytu. Okresne sudy Bratislava I, II, III, IV a V

joannita
9. aug 2019

@gelinka75 neviem ci si to pamatam dobre ale myslim ze od neodkladneho (pravoplatnosti), ale v tom neodkladnom muselo byt uvedene ze bol zaroven podany navrh na sud na predosvojitelsku. Vyslovene tam hladali tuto vetu napisanu a potom to bolo ok.

berginkan
10. aug 2019

@joannita aha ok, tak to si necham pre seba ak dovolis

berginkan
10. aug 2019

@yukki prosim ta, a kam vam to nakoniec rozhodli? na povodny ci na ten kam to prehodili? dakujem

joannita
Autor odpoveď zmazal
joannita
10. aug 2019

@berginkan aha ok jasne, nebolo to za ucelom zistovania okresu tvojho trvaleho bydliska 😳 to ma pravdupovediac ani nenapadlo. Ved netusime kto si. A napriklad my mame trvale bydlisko uplne inde ako byvame.

yukki
10. aug 2019

@berginkan na pôvodný to dali. Na ten, ktorý som ja na radu upsvar oslovila, kam dieťa patrilo podľa miesta narodenia. Oni sa to snažili presunúť na súd v mieste trvalého pobytu matky, tí to poslali nazad, povodní potom na Krajský súd, ten promptne rozhodol, že má rozhodnúť pôvodný súd... A potom to ešte tiež trvalo.... Ja som malú spoznala ako 10 mesačnú, a domov ku mne sa dostala 20 mesačná..... Tie...... v talaroch, im bolo jedno, že decku utekajú najdôležitejšie dní, týždne, mesiace života, že sa kyve na štyroch a búcha si hlavu do mreží.....

zuzlicek44
10. aug 2019

@yukki svine hnusne....