Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@radopp obcas treba k umelemu oplodneniu aj darcu, cize ich deti to celkom nie su, ja som za umele oplodnenia, ale spravodlivo pre vsetkych, ja som liberal
@stangb niko to nezaruci, ze dieta nebude zneuzivane.... Ani teraz to nikto nevie zarucit. Prikladov sexualneho zneuzivania deti vlastnými biologickými rodicmi je viac ako by nam bolo mile. A o kolkych sa nikto nikdy ani nedozvie, len dieta si nesie svoj kriz do zivota.. O zneuzivani deti ludmi blízkymi (strykovia, priatelia rodiny, ucitelia, vychovavetelia... ) sa tiez nebudem zmienovat. Cudzích ludi tiez mozme spomenut... NIKTO NEZARUCI ale kvôli tomu, ze tu je take riziko by sme potom preventivne mali zakazat mat deti vsetkym. Nebudu deti, pedofili ostanu bez moznosti ich zneuzivat...
Moje konstrukcie su sice absurbne ale tvoje este absurdnejsie...
@zuzanockamt Darca pre lesby sa vždy nájde. Horšie je to s homošmi.
@radopp a vies ty, co je wikipedia? alebo len tak, ako vsetko, co si tu potaral.
wikipedia
Webové definície
Wikipédia je internetová encyklopédia s otvoreným obsahom, ktorú možno slobodne upravovať a čítať. Je sponzorovaná neziskovou organizáciou Wikimedia Foundation. Má 285 nezávislých jazykových vydaní vrátane slovenského a najrozsiahlejšieho anglického. …
takze na wiki si moze popisat kto chce a co chce, aj strasne hluposti, a tak tak to aj je. je to jeden z najmenej spolahlivych zdrojov informacii.
@radopp ty mas zjavne nejaky komplex....
@lucinocka ale deti ziju aj s deviantmi, alkoholikmi, tyranmi, ma to na ne negat. vplyv a tym ludom deti nikto mat nezakazuje
@radopp nepochopil si 🙂 nevadi 🙂
@cuculiatko88 "poznam homosexualov,o detoch som sa s nimi nikdy nerozpravala a proste si myslim ze by take deti nechceli..." a ja si myslim, ze Zem ma tvar motyla, je to pravda, lebo ja si to myslim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@radopp ty mudrc, väcsia parov berie ivf ako poslednu sancu mat vlastne dieta, väcsinou su to dlhodobo neplodne pary ked zena nema vajcniky, maternicu, muz ma azoosperiu alebo tazku oligoasthenoteratospermiu a tak dalej Muzska neplodnost radikalne klesa, tak mičurin odstran nejakym dorobnym zasahom muzsku neplodnost a zeny, ktore musia podstupit ivf ta budu velebit 😉
ja len rozmýšľam, odkiaľ budú deti pre tie homopáry, ked teraz heteropáry čakajú na dieťa rok a viac ...
zit vo vztahu s rovnakym pohlavim a vyhladavat to, to je proste choroba. Prirodzene je zit vo zvazku muza a zeny, preto to tak aj priroda zariadila. Preco chceme ist proti prirode??? preco chceme dovolit chorym ludom vychovavat deti, ktore vznikli z muza a zeny? Nie som netolerantna, to vobec nie.. ked je niekto takto chory, nech si tak zije, nemam s tym problem. ale preco preboha chcu vychovavat deti????
A stale sa niekto ohradza, ze lepsie aby deti vychovavali osoby rovnakeho pohlavia akoby mali zit v rodine kde budu tyrane, zneuzivane a pod. A ja sa pytam, ci v rodine kde budu rodicia rovnakeho pohlavia akoze tyrane, zneuzivane a podobne byt nemozu....????????????
ved taktiez ked je niekto tyran, je chory... takze kludne moze byt aj tyran homosexual, nie??
Nebudem reagovat na ziadne prispevky, je to len vyjadrenie mojho nazoru, kazdy mame nejaky tak poprosim vy, co sa tak bijete do prs a hovorite o tolerancii... tolerujte prosim kazdeho nazor! pekny den
@verra66 mne sa nepaci ze su deti v domovoch ,ale nikto z vas nevie ake uplatenie a ake problemy v zivote moze mat v buducnosti dieta prave z takejto "rodiny"
@zuzanockamt porovnavat to ze nemaju mat deti muz a zena inak ako prirodzene a dvaja homosexuali sa neda
@jonas17 zalezi ake mas kriteria na dieta ... A je stale malo deti pravne volnych, ono je to totiz zlozitejsie ako si tu mnohi jednoducho predstavuju- ze zoberu dieta z rodiny a daju ho homo parom ... Zbavit rodica jeho prav je dlhy proces a moze to vykonat len sud
@cuculiatko88 áno, to by zaujímalo aj mňa. len sa mi nechce hladať nejaké štúdie z ameriky(ak existujú). nemám až natoľko dobrú angličtinu. ale tam adopcie už niekoľko rokov fungujú...
@lucinocka Tu je postoj APA (American psychological association):
http://www.apa.org/news/press/response/gay-pare... Ako rodičia funguju homosexuáli rovnako dobre ako heterosexuáli.
a to isté aj The American Academy of Pediatrics (AAP) plná podpora homo manželstvám a adopciám:
@jana_eyre prresne ako pises, je to moj nazor.. naozaj som nestudovala nejake vyskumy a podobne.. ale ked pises, ze je vyskrnuta zo zoznamu chorob, tak asi tam niekedy bola napisana, vsak? 😅 a potom si tiez nejaky "chory" vplyvny clovek povedal, ze sa to teda vyskrtne, a ostatní "chorí" mu to odsuhlasili a bolo 😀 😀 😀 je to komedia, naozaj...
a jasne, ze sa nebudem stavat na hlavu, co si.. to ani neviem 😉
@zuzanockamt ano, ale otazka nebola ci deti alkoholikom, deviantom a pod. ale homosexualnym parom....a ti automaticky nemusia byt alkoholici a devianti... pri adopcii sa nikdy nevie, do akej rodiny dieta pride, ked sa zavru dvere za socialkou...
@cuculiatko88 oproti tomu, co zazivaju v detskych domovoch,jeto vyhra
a skoda, ze nemoze do toho hovorit take dieta
amyslim si, ze by si vzali aj starsie dieta
... na margo IVF - neplodne pary heterosexualne - odoberu vajicko smermiu = dieta.
ak chcu podstupit homosexualne pary IVF nech sa paci.... ale neviem co z toho bude vajicko + vajicko = ???, spermia + spermia = ??? ked je niekto homosexual, nech si skusi aj dieta poriesit v homosexualnej rovine. 😉
@adsumus Ved presne (aj) z toho som tu vcera tiez citovala.
Je narocenjsie posudzovat kazdu jednu situaciu u kazdych adoptivnych alebo v neposlednej rade aj biologickych rodicov zvlast, nez si zacat skatulkovat a prehliadnut ze to nezalezi od pohlavia, ze ked raz napr. netolerujeme promiskuitu mali by sme ju rovnako netolerovat aj vyskytujucu sa aj v hetero paroch v kostole vzatych, a ze ich je takych "pozehnane" vela, co uz ale neskuma nikto, teda ked chceme byt skutocne ferovi by sa malo pridat k referendu ci sme za odobratie prava na vychovu deti ked tento jav sa zisti v rodine, nakolko ked chcem byt spravodlivi mali by sme predpokladat ze z toho budu mat deti zly priklad a potom vyssie riziko rovnako zlyhat v dospelosti, taktiez deti z rozvedenych rodin rovno sup ho do domova, lebo ked nie akiste sa v dospelosti budu tiez rozvadzat a sirit nam tuto "nakazu tradicnej rodiny" dalej, rovnako nefunkcne rodiny, ktore ziju spolu len navonok, ale nemaju sa uz radi, zena pouziva muza len ako bankomat ci na plodenie deti alebo kde je alkoholizmus a pod. patologicke javy, ktore sa hojne vyskytuju ale riesia sa az ked ozaj ide o zivot, inak su mlcky prehliadane, tito vsetci by nemali vychovavat deti a nielen dat im pravo pausalne len preto ze sa tradicne vzali v kostole a narastli im nahodou opacne pohlavia - to totiz samo o sebe je nielen nejednoznacny indikator spravnej rodiny, ale prave naopak tym mozme zabranit niektorym s dobrymi umyslami ich naplnit a niekomu len preto ze naplnil kvotu opacnych pohlavi deti psychicky poznacovat.
Ale tak ako vieme vacsina ludi je stale jednoduchych, ktori vyslovene potrebuju zjednodusovat, skatulkovat, zovseobenocnovat, lebo inak by sa citili bez opory a nesvoji a prave takychto vyuzivaju radi rozne skupiny ktore chcu presadzovat svoje zaujmy. Ba naopak im este nahovoria ze nejaka ina mensina je ten zdroj zla, ktory ich ohrozuje a ludia na to radi pocuju, uz dlho nebli vojny a nejaky ten latentny pud byt proti niekomu, branit sa ohrozeniu sa nema ako dostat von a takto si rad najde ventil.
Treba sa dost zamysliet aby sa clovek dostal za hranice predsudkov, nakolko rozsiahle vyskumy na tuto temu uz boli robene, citovala som ich skratene vcera poobede ale uz tak skrateny prispevok dlhsi par odstavcov tu asi nemala vacsina trpezlivost citat, ktory je prosim pekne oficialny, nie jeden vedec, ale cele komory vedcov spolu sa zhodli na zaveroch so sirokych vzoriek a nie ze ako tu "zda sa mi z mojho okolia ze...". A tieto zavery hovoria jasne za, hovoria ze riziko tam nehrozi.
Ono je to vlastne zarodok rasizmu ci antisemitizmu, ked povieme romovia kradnu a tak sa na vsetkych budeme pozerat cez prsty a sice nemaju nejake nizsie prava v zakone ale fakticky ano - urcite si kazdy zamestnavatel 100x rozmysli ci takeho uz len pre jeho etnicky povod zamestna aj keby bol sikovny ale skor "pre istotu" nie, cize diskriminacia funguje. Nazory nejaku skupinu utlacat tu uz boli, cernochov ako niekoho kto je vhodny len na otrokov, resp. kto ma rozhodne mensie prava ako take, zidov do plynu ci v neposlednej rade aj zeny ako take, ved sa regulerne viedli este pred par storociami diskusie teologov co maju co nemaju dusu, ci sa maju vzdelavat a ci aj omnoho neskor ci maju mat vobec volebne pravo. Ludstvo dospieva ako celok len postupne, este teraz je v mnohych nazoroch uplne ze v plienkach. Stale tu mnohe drmocu ze v prirode to tak nie je, hoc je, ano, tam sa homo jedince u druhov ktore ziju podobne socialne ako ludia staraju o vychovu hetero parom a pomahaju s nou, vyslovene ich na to svokra/kmen rad pouzije a takito su potom uspesnejsi v preziti. Mnohi ale etologiu (vedu o spravani zvierat) vobec nepoznaju a tak si robia nazor z prirodovedy 1. ludovej alebo tych par prirodopisnych filmov ktore videli. A podla toho to cele vyzera.
@nadulka88 vies o tom, ze kedysi doktori liecili "hysteriu"? a vies ze ju liecili vyoperovanim maternice? stacilo ak sa zena rozculila, lebo ju chlap podviedol, muz ju oznacil za hystericku a sup ju do blazninca, kde jej dali von maternicu.. super postup, vsak?
ak by si nechapala, preco to hovorim - tak to je preto aby si videla, co vsetko bolo kedysi chorobou.. napr. aj novorodencov operovali bez anestezy, lebo sa lekari domnievali, ze necitia bolest..
@nadulka88 ajvo volnej prirode existuju zvierata homosexualne zamerane, takze tak to priroda zariadila
a to ze je rodina, to je vec spolocenstva
ja VOBEC nie som naladena tak, ze hura homosexuali
ale ak to pomoze detom, ze sa dostanu do milujucej rodiny a som presvedcena, ze aj medzi homosexualnymi parmi existuju z urciteho pohladu zdrave vztahy, tak preco nie
@jonas17 cakanie je otazne..my sme necakali ani raz dlhsie ako pol roka. Ano, na novorodene deti rovnakeho etnika ako su ziadatelia sa caka dost dlho, okolo 2-3 rokov, zalezi od toho z akeho sk kraja su ziadatelia a kolko nechcenych novorodeniatok sa narodi. Ja neviem o ziadnych obstrukciach pri procese adopcie, okrem pomalych sudov, ziadne poziadavky naviac od uradu ci sudu som nezaznamenala ani u mojich znamich, ktori maju prijate deti. Nie, na sk nie je tazke si adoptovat dieta. Ani to nie je zdlhave. Jedine, v com vidim problem su sudy. A potom uz zavisi len od poziadaviek ziadatelov na dieta, ak niekto chce len zdrave, modrooke dietatko do roka zibota, tak caka-je to ich vyber. A taku istu moznost vyberu maju dostat aj homosexualne pary. Preco by mali mat ine prava, su to ludia.
len muž a žena môžu zabezpečiť rodinu. muž a muž, ani žena a žena nie. príroda to tak zariadila. nech sa majú teploši radi, nech spolu žijú, ja im prajem, ale sobáše a adopcie, to určite nie. našťastie, naša krajina je príliš konzervatívna, až skostnatená a všetci, ktorí chcú zachrániť tradičnú rodinu (drvivá väčšina) k referendu pôjdu a zmena sa nedosiahne
@adsumus dakujem🙂 ked sledujem tie americke reality show, tak mam pocit ze kazde druhe dieta musi byt mesuge- deti co vyrastaju v brutalne obeznych rodinach, deti co v 15 riokoch zavislacia na zbierani kuponov, potom nikdy nepochopim napr. amisov, alebo 20 rocnych co si vezmu 70 rocne, deti co nosia do specialnych centier, kde prvykrat ochutnaju ovocie alebo zeleninu.. a pod., 15 rocne tinedzerky nadsene tym, ze su tehotne, lebo sa mozu pretrcat v telke, US cigani a ich deti.. deti v polygamnych manzelstvach...
V com vsetkom tie americke deti vyrastaju, myslim, ze pri homosexualnych paroch je to este to najmensie zlo...
ja chapem, ze ludia na Slovensku su pohorseni, nase deti sa viacmenej snazime stale vychovavat starym systemom prisnych metod...ale vo svete to funguje inak, nehovorim, ze to podporujem, ale napr. len sledovanim chorvatskej vychovy vidim, ake strasne mame rozdiely v kulturach...

nemam k tomu vyhradeny nazor... Privitala by som nejaku studiu o detoch- uz dospelych, ktori vyrastali v takychto rodinach... ci to nejako ovplyvnilo ich pohlad na manzelstvo, na spoluzitie s inym pohlavim, ci netrpeli v skolach posmievanim a sikanovanim a pod.