Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@lucinocka ked moze mat dieta alkoholik a nikto mu to nezakazuje tak moze aj homo
@skolara nekric hop kym nepreskocis!!! Len aby si si o 10 - 15 rokov nemusela spomenut na tuto diskusiu... So slzami v ociach z krutého zistenia pravdy... A co by si potom spravila? Bolo by to nadalej tvoje milovane dieta alebo by si ho zavrhla? Nezelam ti to (teda nezelam to hlavne tvojim detom, lebo s tebou by to mali asi strasne tazke), ale jeden nikdy nevie co mu zivot za prekvapenia nachysta
@verra66 zabilaaaaa 😀 😀 😀
skor by som sa priklonila na stranu, ze radsej mat 2 milujuce matky ako prezit detstvo v decaku...
@jana_eyre toto je moj naozaj posledny prispevok lebo lahko sa vtiahnut do tejto debaty a ja vobec nemam chut na nejake vyskumy, fakty a zastavania si tych ci tych.. vyjadrila som len svoj nazor a naozaj sa tu nemienim s nikym dotahovat.. ani s tymi svoma kockami co ma medzi tym uz spomenuli tuto 😀
vraj bola homosexualita vylucena zo zoznamu chorob v roku 1992, to nebolo az tak davno, vsak?
pekny den ti prajem 🙂 aj v chorvatskom groge tak pekne svieti slniecko ako u nas na liptove?
@zita19 presne nad tymto som sa zamyslala, ako tu vsetky miluju svoje deti a keby im raz povedali o svojich homosexualnych sklonoch, razom by boli dobytok????
a co tak napriklad bisexuali? ti mozu podla Vas mat len polku dietata ci ako???
😕 😕 😕
@kamanima bohuzial mas pravdu, na slovensku su same konzervy
Ked citam niektore nazory, bohuzial vacsinu tak mi je smutno... Hlupa nevedomost niektorych ludi. Radsej nechat deti v decakoch nez aby ich s laskou vychovavali dvaja ludia rovnakeho pohlavia. A najhorsie na tom je, ze tie stredoveke nazory maju mladi ludia, ktori maju male deti. Takze homofobiou budu krmit aj tie. Nastastie vela deti rado rebeluje v obdobi puberty takze je dost mozne, ze budu mat vlastny a rozumnejsi nazor. 🙂 a nerozumiem ako presne si predstavuju to, ze deti homosexualov budu nasledovat vzor homosexuality!? Pokial viem tak sa homosexual alebo bisexual narodis a je jedno ci zijes v "tradicnej" rodine alebo vo svorke vlkov. Poznam zopar deti homosexualov a vsetko su to bystri dospeli (okolo 40 rokov) heterosexualni ludia. ;)
Vyskumy nie🙂 🙂 🙂 🙂 haha, jasne,tak verte tomu,co vam niekto nahovori...ale je to skoda
@ditatxu neboj sa, vacsina ludi nema gule na to, porozpravat sa s detmi o takychto temach a ver mi aj o ovela normalnejsich temach....ktore by s detmi veru rozobrat mali....takze mozno nastastie, vela deti si nazor urobi neskor samostatne
Ano, preco nie.....mnohe homosexualne pary maju ovela krajsie vztahy, ako heterosexualne pary , nevidim dovod, preco by nemohli vytvorit domov pre adoptovane dieta a vychovat ho...
@kamanima dufam, ze vsetci sprosti ludia umru skor 🙂)) lebo komu neni vzhuru dano, v apatece nenakoupi
a potom napriklad, ked ma manzel opusti a ostanem sama s dcerkou mi ju maju zobrat? lebo sak som neni kompletna rodina...a v prirode je len malo zivocichov, co sa vedia samy rozmnozit.....a rozhodne jej akoze bude lepsie v decaku ako pri mne, lebo som neni kompletna????
😕 😕 😕
ja stale len nechapem logiku niektorych.....
@radopp to chces tvrdit, ze 20% nórskych deti bolo staom odobratých zo svojich bilologickych rodin a zije v ustavnej vychove, nahradnych rodinach, pripadne vo vynutenej adopcii a rodicia boli zbaveni rodicovskych prav?
Alebo si to mam vysvetlit tak, ze ak sa do rodiny narodi 5. dieta tak si ho stat skonfiskuje a posunie dalej podla svojho uvazenia? Co sa deje ak sa v rodine narodi 6. dieta? Ostava u biologických rodicov alebo je statom posuvane dalej?
Nejak si to nejasne si to tu plesol...
@hanka_april logiku pri "hov.o som si nastudovala, nikoho takeho nepoznam, s nikym takym som sa nerozpravala, ale isto je to tak lebo ja si to myslim" nehladaj 😉 😀
@horana uz vidim tie zaloby za diskriminaciu keby sa prednostne deti umiestnovali do hetero rodin a az tie co ostanu parom rovnakeho pohlavia .. lebo ich diskusia nie je o tom, ci je zle/dobre umiestnit deti do takejto rodin, oni tvrdia ze je to uplne rovnake ... a maju uplne rovnake pravo mat dieta ako ktokolvek iny.
Nemyslim si ze existuje pravo MAT dieta, a to ani v pripade heterosexualnych rodin. Existuje pravo slobodne rozhodovat o splodeni a vychovani svojho potomstva.
@radopp cece, ked neplodnost je len drobnym problémom, ktory treba odstranit a ty ho samozrejme poznas, preco sa nechytis prilezitosti a nezacnes tento problem odstranovat a pomahat tymto parom (predpokladam, ze by si to robil nezistne alebo za drobny dobrovolny príspevok, napríklad kilo BIOmrkvy bez parazitov)? Takto len podporujes podvodnikov v CARoch v ich spinavom biznise. Kto nezabrani zlemu, akoby zlo spachal sam. Clovece spamataj sa a konaj aby vina a spina z tohto podvodu neostala na tebe!!!!
@meluela nie, aj teraz sa uprednostnuje plna rodina pred jednotlivcom, maju prava, ale vzdy je nad tie prava zaujem dietata
@jonas17 ak by pribudli homo pary do poradovnika na deti, tvoja kamoska by mozno cakala o jedno dieta dlhsie..strasna tragedia by sa stala..ale to'iste by sa stalo, ak by v tej chvilke, ked ich zaradili domporadovnika, zaradili'iny hetero par.. Ved to cakanie je krasne aj ked dlhe🙂 tu ide o sancu dat taku moznost aj homosexualom,'preco by ju nemali mat?
@zita19 no chcela by som konkretne vediet co je na mojom prispevku absurdne...a co sa tyka tej jednej casti,na ktoru si reagovala tak si zjavne nepochopila ako som to myslela..islo mi len o to ze sa tu vyzdvihuju homo pary ako keby to boli nejaki nadludia,ze budu nejaki super rodicia,ja len upozornujem na to ze su to len ludia a ked niekto hovori ze sa v hetero rodine zneuzivalo dieta tak sa to zial moze stat aj v homo rodine,toto nikto nemoze zarucit a preto to nepovazujem za rozumny alebo presvedcivy argument
@stangb ano, stat sa moze, ale treba im dat aspon tu moznost
@meluela V pripade adopcii nejde o pravo mat dieta, ale o pomoci zabezpecit nechcenemu dietatu ktore uz JE aspon ako tak slusny zivot. Dieta ktore sa narodilo tym ktorym to sice islo (teda mali nan "pravo"), ale ako sa ukazalo to ze si nasli niekoho z opacnym pohlavim zjavne nestacilo, nakolko ho odkopli a nechceli.
Narod ma celkom slusny ansabel psychologov, psychiatrov, socialnych pracovnikov, ktori su nevyuziti. Aspon by sa mohli realizovat, pretoze ano, kludne moze nastat situacia kde sa vyhodnoti ze maju prednost pred hetero rodinou, lebo prostredie u nich je vhodnejsie. Chyby sa stavaju aj pri umiestnovani do hetero adoptivnych rodin, aj oni obcas zlyhavaju. Keby sme sa v totmo zmysle chceli uplne stopercentne vyhnut sklamaniu, zakazame to rovno aj tymto rodinam. Ano, ani u nich nedokazu odbornici vzdy ohonotit spravne. Nicmenej vysledky vyskumov ukazuju ze deti v homo rodinach prekvapivo prospievaju minimalne rovnako dobre ako v hetero, ak nie lepsie, nakolko ta sledovanost a tlak na taketo zoskupenia zabezpeci ze prejdu len ti najlepsi. V mnohych krajinach, vyspelejsich nez nasa, uz toto dost dlho frci, tak mame vyhodu ze urcite zavery uz su zname, nemusime len varit z vody a vymyslat si scenare.
@lucinocka pri adopcii sa povacsine velmi dobre vie do akej rodiny dieta ide a tato rodina nemoze zavret det pred socialkou. Nikto nevie do akej rodiny dieta ide, ked si ho odnasaju jeho biologicky rodicia. A casto sa socialka ani za dvere tejto rodiny nedostane aj ked by teda dovod bol. A ak sa dieta do nefunkcnej a zlyhávajúcej rodiny dostane, vynat ho odtial nie je v podmienkach Slovenského pravneho systemu take jednoduche ako si niektori predstavuju. Nemoze teto zo socialky prist k lubovolnym dveram, vyvalit ich za asistencie Jednotky rýchleho nasadenia baranidlom a skonfiskovat deti, hodit ich na webportal statnej spravy ako ponuku do drazby...
Ale su taki co tento scenar velmi radi publikuju a propaguju. Len by ma zaujimala preco tak robia. Ze by chceli mat podiel na zisku z tohto biznisu ak by im teda konecne presiel?

Velmi lahko sa vytvori paranoja typu: odoberaju sa deti, aj nam odoberu a daju ich tym teplym, ktori s nimi budu stvarat podivnosti. Budu nam kradnut miesta v poradovnikoch na adopciu. Pritom by uplne stacilo prihliadat na zaujmem dietata a teda by sa prve umiestnovali predovsetkym do hetero rodin a az by vyvstali take deti ktore nikto uz nechce, mohli by ich dostat homo, ak by teda stale chceli, nakolko toto je pre deti stale lepsie nez domov. Co je vyskumami podlozene. Nebola by tam ziadna diskriminacia, akurat s prihliadnutim na zaujmy dietata by logicky dosli homo na radu neskor. Vsetko sa da upravit ked sa chce, ked sa nechce, hlada sa fiktivny nepriatel. Myslite ako pomoct neumiestnitelnym detom v prvom rade a nie na to ako hadzat polena pod nohy tym, ktorych pozname akurat tak z vlastnych nafuknutych fantazii, pricom realita je inde. Citala som statistiky z USA kde su taketo adopcie povolene a ktore boli robene len potencionalne, teda v homo komunite sa zistovalo kolki by mali potencionalne zaujem o adopciu. Takze z tych 4perc. takychto ludi v spolocnosti by mala pripadny zaujem kazda piata lesbicka a kazdy desiaty homosexual. Vela z nich by este vyradilo ked by doslo naozaj na lamanie chleba, pri pohovoroch, v testoch a pod.