Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@lenka07 staci ze budu rodicmi 🙂
@cecil36 ja hovorim o tom ze z dvoch spermii alebo z dvoch vajicok dieta nespravis. Debata o funkcnosti je o inom. podstupili ste pravdepodobne ICSI tebe zobrali vajicko manzelovi spermiu a predpokladam ze sa vsetko podarilo a mate krasne dieta. Len si predstav ze dvaja muzi chcu mat dieta. Idu do centra. Jednemu zoberu spermiu a druhy predstavme si ze ich ma nefunkcne daruju funkcnu spermiu. Myslis se z toho nieco bude?
@matax ona ich radsej dobila😄😄
@prasiatko30 aj ja sa pomylim 🙂 ale toto je zabavne
@lenka07 ber to v pohode🙂 ale detom z ustavu naozaj najviac treba tzv.matersku osobu, alebo starajucu sa osobu alebo dve materske/starajuce sa osoby. Nemusi to byt mama a tato.
@prasiatko30 😀 😀 😀
@sue1978 a co pary - hetero, ktore potrebuju darcovsku spermiu alebo vajicko - ta ista situacia ako u homo parov, takze aj im treba zakazat mat deti
@matax tak treba sa pozriet aj na to ake deti su v domovovh,vacsina je romskych,z osad a pod.,tu ani sexualna vychova nepomoze ked je tam velka negramostnost a celkovo nizka uroven inteligencie..ale suhlasim s tebou ze je zle ze sa tie nechcene deti rodia,ale na svk asi nikdy v tomto k zmene nedojde...myslim nejakej velkej,je tu velky romsky problem ktory nik neriesi,malo penazi na taketo veci a pod. Ale to je uz ina tema....a co sa tyka tej aliancie...maju na referendum pravo,a myslim ze ak by homo loby neutocila na to,ale naopak urobila by ustupok a este prijala tuto moznost nech sa ludia vyjadria, mozno by to bolo sympaticke gesto,ktore by bolo akousi pozitivnou spravou ze aha sme fajn..ale ak sa niekto stavia na zadne tak to vyvola este vacsi odpor.to je ako s dietatom ak trucuje a ja jej poviem viem ako sa citis ale takto to dalej nejde,tak to skor prijme ako ked na nu nakricim ze bude posluchat a hotovo.chcem tym povedat ze podla mna ide na to homo loby uplne zle a nahrava tak akurat vodu na mlyn tym extremne zameranym.
registrované partnerstvá ani možnosť adopcie pre také páry problém ústavov nevyriešia tak, ako ho doposiaľ nevyriešili adopcie bezdetnými hetero pármi. Alebo niekde existuje predpoklad, že homo páry sa poženú do adopcií viac? Ešte možno určité percento lesbisckých párov...každopádne to nebude také horúce. Ja som ale proti z princípu. Keby príroda chcela, aby mali homosexuáli spolu deti, tak by to tak zariadila. Treba rešpektovať isté danosti v žiť v rámci toho, čo mi je prirodzene umožnené a čo nie. Z rovnakým dôvodov sa nestotožňujem s umelým oplodňovaním. Mimochodom, spoločnosť, ktorá bude problém detí v ústavoch "riešiť" legalizovaním adopcií pre homosexuálov, má niekde velké bibinko. Kde sú všetky ostatné prirodzenejšie cesty? Pestúnstvo, profi rodiny, prevencia (osveta v rómskych osadách) atď. Tu je celkom zjavné, že primárnym záujmom tu nie sú tie deti, ale rovnaké práva pre všetkých...ako keby porodiť a vychovávať deti bolo nejaké právo, niečo, na čo si každý môže nárokovať. Kde je v tomto prístupe to dieťa? Stáva sa predmetom pomocou ktorého sa naplnia niečie práva a nároky? To vážne v tomto kontexte niekto dokáže tvrdiť, že záujmy toho dieťaťa sú tu na prvom mieste? Takže z mojej strany rozhodné NIE adopciam. K registrovaným partnerstvám s vylúčením možnosti adopcie som neutrálna.
A tu je 3 otazka Aliancie.... 3. Súhlasíte s tým, aby žiadnemu inému spolužitiu osôb okrem manželstva nebola priznaná osobitná ochrana, práva a povinnosti, ktoré sú právnymi normami k 1.3.2014 priznané iba manželstvu a manželom (najmä uznanie, registrácia či evidovanie ako životného spoločenstva pred verejnou autoritou, možnosť osvojenia dieťaťa druhým manželom rodiča)? Myslim, ze ani vyjadrovat sa netreba najmä k tomu poslednemu....takze ak bioocko bol hajzel, nestaral sa o dieta, nema on zaujem a je ochotny svoje "prava" a hlavne povinnost platit hodit na ineho, mama sa druhykrat vydala, dieta ma druheho milujuceho rodica, ktory sa s laskou stara, financuje atd. napriek tomu si dieta osvojit nemoze. Preco? Za koho potom Aliancia kope? Za prava dietata a milujucu rodinu to asi nie je... viem off topic ale nedalo mi 🙂
@stangb no mas pravdu... Lenze ja nenutim tych, co veria v katolicke principy aby sa riadili podla mojich liberálnych. Ale oni sa chvilami tvaria akoby mali patent na vsetko a vnucuju svoje principy aj mne. Vsak nech nechaju kazdemu moznost rozhodnut sa. Keby sa nesnazili svoje principy vnucovat zvysku sveta nemuselo by byt ani toto referendum. Lenze asi sa obavaju, ze by sa hadam tento sat mohol zacat riadit inac nez podla ich princípov....
Ja mám nápad, čo keby si aspoň desatina z vás, čo ste zásadne proti adopcii detí homo pármi adoptovala aspoň jedno dieťa? Myslím, že tým by ste pomohli cca. rovnakému počtu detí, ako keď by bola táto možnosť daná homo párom 😕 Ovšem, nezabúdajte na to, že im nechcete priznať právo na novorodenca, takže aj vy si adoptujte dieťa staršie ako 3 roky, rómske, či s handicapom. Súhlasite? Alebo sa tu aj naďalej budete biť do pŕs, ako bojujete za tie deti, ale len tak, aby sa vás to osobne nedotýkalo...
@stangb na tu prvu cast, kde pises rasisticky, len tolkoto: peniaze su, ale prudia inym smerom , nie na pomoc. Uz predtym som pisala, ze na kazde jedno dieta v ustavnej starostlivosti štat dava mesacne 1000€. Ak by sa pracovalo s rodinou napr. s vynatymi tromi detmi, bolo by to na tu pracu 3000€ mesacne. ..suhlasim, ze problemy sa neriesia..ale'hromadia..
Pravo maju, to hej, lebo im to zakony umoznili..ale aj tak je proti ludskym pravam. Nas stat sa sa nema viazat na ziadnu ideologiu ani nabozenstvo-zacina to byt inak? Ano, je tu vela krestanov, ja nikomu vieru neberiem, ale preco oni chcu brat sancu na rodinny zivot homosexualnym parom? Preco sa do nich staraju?
Ludia s homosex.orientaciou zazivaju odmietanie, nenavist.
Pozri, co zazivaju, vystrihla som len kusok z nahodne najdeneho clanku: 'LGBTI ľudia, ktorí prídu do nášho centra vyhľadať pomoc, majú často problémy vo vzťahu sami k sebe aj vo vzťahu k druhým ľuďom. Tieto problémy sú psychickými následkami homofóbie a transfóbie, s ktorou sa stretávajú od detstva,“ vysvetlila psychologička Katarína Franeková. Títo ľudia sa celý život stretávajú s predsudkami, odmietaním či dokonca so zneviditeľňovaním.'
Takze, ako asi atakovani ludia reaguju..brania sa..brania si svoje prava. Vies, ja sa teme homosexuality nevenujem, do tejto temy som nakukla nahodne a vidim, ze je to to iste, ako s temou rasizmu na sk..Smutna realita sk..
Krestanstvo by bolo skvele, ak by sa ovecky spravali podla pisma..zial ani pastieri to nerobia.
@stangb aj ja sa snazim marne dopatrat o co ide Aliancii pre rodinu v tomto pripade... Keby radsej venovali ten cas co venovali zbieraniu podpisov tym detom bez rodin a nefunkcnym rodinam. Keby miesto vystavania po uliciach pri zbierani podpisov aktivisti radsej sli aj so svojimi detmi do detských domovov a pripravili pre nich nejaky program. Keby miesto toho zasli do osad a urobili najaky prakticky kurz varenia a starostivosti o deti... To by spravili pre rodiny v tomto state viac ako tymto smiesnym referendom.
@stangb vsak ja viem, len tych veriacich s patentom na dokonalost je nejako viac a nejak viac vykrikuju 😝
Poznam hlbokoveriacich, ktori ziju podla viery z presvedcenia a napriek svojej hlbokej viere by z ust nevypustili take vyjadrenia ako sme tu na 22 stranach citali od tych akozekatolikov....
@zita19 ved kuk zlozenie aliancie 😀
http://tomaskovacik.blog.sme.sk/c/339390/ad-Pot...
http://www.evagrey.estranky.sk/
http://www.100nazorov.sk/1-sport/44-juck-alfonz
Prvy ma dostal uplne, on by nechal umriet zenu, ak by tehu ohrozilo jej zivot.... no mam dost
@matax este mi povedz kde som pisala rasisticky??? To ako ked pomenujeme veci priamo ako to je tak je to rasisticke? Bozenku to uz fakt nema nic so zdravym rozumom.mam priatelov romov,mam priatelov homosexualov,mam priatelov z roznych kutov zeme,ale nebudem zatvarat oci pred realitou a utocit na ludi ze su rasisti len preto ze napisu alebo povedia svoj nazor.ludske prava su fajn,ale tiez odtial potial, lebo coskoro sa fakt dockame ze si niekto vymysli ze chce spavat s detmi (vymyslam extrem) a bude sa odvolavat na ludske prava tak tito milovnici ludskych prav mu to raz odsuhlasia.tymto tu koncim,lebo toto sa ma fakt dotklo a vidim ze tu je to extrem na kazdej strane,zite si vo svojim ciernobielych svetoch.
@stangb o tej negramotnosti a inteligencii.. A preco by nemalo pomoct, ak by sa s rodinami pracovalo, .nerobi sa to..dobre pises, ze su veriaci a veriaci a tak isto su romovia a romovia...nemiesajme to tu, preto som ti odpisala kratko.
Uzatvaram to tu z mojej strany, uz nemam na cas. Vsetko, co som chcela som napisala. Referendum je boj proti pravam homosexualom. Sexualna vychova je potrebna. Adopcie homosexualom schvalujem. Moj nazor.
Fakt sa zamyslite nad svojou netolaranciou, z coho prameni a tak. Pekny vecer
@matax nechcela som uz reagovat ale neda mi...tak treba ist do osad, otvorit oci a skusit sa stymi ludmi porozpravat,alebo chod do zakladnej skoly na druhy stupen do piateho rocnika kde maju aj romov a najdes tam 13 rocneho roma medzi 10 rocnymi lebo opakuje rocnik lebo sa ledva podpise...to som si nevycucala z prsta,zial realita je taka ze tito ludia maju problem s negramotnostou co prameni aj z ich inteligencie..to nie je ziadna urazka ani rasizmus ale realita. Ano su vynimky,ale verim ze ta cast romskeho etnika,ktora je vzdelana a ma nieco v hlave tak deti do domovov neodklada,lebo prave pre takych romov je rodina a deti nieco priam posvatne.vlastne aj pre tych negramot ych su deti zivotne dolezite,preto si ich aj narobia tolko,ale zial velakrat sa o nich nevedia postarat a tak koncia v domovoch. A nevravela som ze sa s nimi nema pracovat,ale ze tu ani sexualna vychova na skolach nepomoze...mimochodom stale funguje sexualna vychova v ramci biologie ak si to dobre pamatam,aspon my za mojich cias sme to mali...lebo tu by to chcelo uplne individualny pristup k tymto ludom,na co treba vela penazi,ktore stat radsej da na ine blbosti a davky pre nich lebo politikom je to vsetko aj tak jedno.

@prasiatko30 😀 byt ci nebyt? 🙂 🙂