icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

prasiatko30
3. jan 2015

@mima4 v tom pripade - vychova deti len "plnohodnotnymi" rodinami =matka+otec+deti - to by museli byt odobrane deti asi v 50% sucasnych rodin - su rozne typy rodin - slobodna matka+dieta o ktore jeho biootec ani nezakopne, slobodna matka vychovavajuca svoje deti za pomoci svojej matky/babky deti, babka ktora sa stara o svoje vnucata lebo matka pracuje v zahranici alebo je bohuzial mrtva a ptec ani nezakopne o deti, urcite aj nejaky osamely otec by sa nasiel, deti ktore pendluju kazdy druhy vikend ku bio otcovi a jeho frajerke/ manzelke - cize teoreticky maju dvoch otcov a dve matky - co je plnohodnotna rodona????!!!!!! V dnesnej dobe

martabalalajka
4. jan 2015

Plnohodnotná rodina je otec+matka s deti. Ci je slobodná matka, je to jedno. Existuje tam otec. Ked chcú homoxexualy žiť ako partneri. Nech. Ale deti by som im nikdy nedala. He to proti prírode. Toť môj názor.

briketa
4. jan 2015

Podla mna ved hlavne lesbicke pary mavaju deti uplne bezne, ved zena (aj muz ale u zeny je to urcite omnoho silnejsie) ide cez biologicke hodiny bez ohladu sexualnu orientaciu a je rovnako schopna otehotniet. Takze ci je to prirodzene alebo nie myslim, nie je urcene sudit nam, ale im.
Ja osobne nemam jednoznacne stanovisko. Viem si predstavit ako sa prvaci, druhaci posmievaju spoluziakovi, ze ma gay rodicov. Detska uprimna "zlomyselnost" sa vyskytne vzdy ked nieco alebo niekto nie je v priemere. Ale zena a muz dokaze byt z vlastneho rozhodnutia rovnako milujucim rodicom ci je v zvazku homo, hetero alebo single. Vsetko je na meritku spolocnosti a kulturnych tradiciach.

radopp
4. jan 2015

@renka40 Kedy je referendum?

dianaamichal
4. jan 2015

V žiadnom prípade nie!!! Každý sa oháňa vetou oni za to nemôžu, že sú iní... Dnes sú to homosexuáli, zajtra to budú pedofili... Veď aj oni majú právo na lásku, tak im dajte svoje dieťa.

santamonica
4. jan 2015

@dianaamichal no, asi by som nedavala do jednej kategorie homosexualov a pedofilov........to je ozaj velky rozdiel...........na temu nemam zatial vyhraneny nazor, rozmyslam nad tym, neviem, vo svete je to uz celkom normalne, su aj stastne rodiny a su aj take, kde to nefunguje, deti tym trpia.....casto si vsak taketo pary urobia aj biologicke deti, nemusia mat iba adoptovane a tie im nikto vziat nemoze za to, ze su gayovia/lesby......tiez castokrat su deti v "normalnych" rodinach velmi tyrane a nestastne a su na tom ovela horsie ako v milujucej homo/rodine, takze skor som za ....... celkovo to beriem tak, ze kto som ja, aby som urcovala co je pre koho spravne...zi a nechaj zit, som za toleranciu

luciafackova
4. jan 2015

kazde dieta ma pravo na rodinu aj ked trosku inu aspon sa v takej rodine nauci tolerantnosti,kedze v dnesnej dobeš este vela ludi take pary nechape a odsudzuje.... je kopu rodin kde je matka a otec a deti sa tam maju zle tyraju ich zneuzivaju takze si myslim ze je uplne jedno kde dieta vyrasta a urcite mu bude lepsia aj u homosexualneho paru ako v detskom domove......

zuzanockamt
4. jan 2015

@dianaamichal pedofiliu a homosexualitu nemozes porovnavat

melesmeles
4. jan 2015

@tova gratulujem, vidim, ze si sa naucila pouzivat CTRL C a CTRL V 😀

sono2
4. jan 2015

Ani registrované partnerstvá, ani adopcia

verra66
4. jan 2015

baby ale uvedomte si jedno, že sa bavíme iba o adopciách. nie o tom, či ste za to, aby homosexuáli vychovávali deti.
lebo tie vychovávajú už teraz. buď z predchádzajúcich manželstiev alebo sa môžu dohodnúť s nejakým ženským párom. a ženské páry môžu mať deti raz dva. možno viaceré z vás vedia o hercovi, čo vychováva syna s partnerom v čechách. takže ja len nechápem, prečo by takto deti mať mohli, ale adopciou nie... keď navyše pri adopcii sú tie deti sledované. vlastné deti im len tak odobrať nemôžu.

mala_hobitka
4. jan 2015

Ja nevidim na adopciach homosexualnymi parmi vobec nic zle. Jednoducho preto ze cloveka neposudzujem na zaklade jeho sexualnej orientacie. Ked spolu spavaju dvaja dospeli svojpravni ludia do toho nikoho nic nie je. Dolezite je tvorit rodinu. Rodina je o laske, pochopeni, porozumeni a podpore. Aspon pre mna. Podla vas mozno rodina nie je nikto iny ako otec-mama-deti. Chcete povedat ze slobodni rodicia nemozu tvorit rodinu? Alebo rozvedeni, ovdoveli ci stari rodicia starajuci sa o vnucata? To je predsa nezmysel.

Sexualna orientacia vypoveda o ludoch len to ake pohlavie ich pritahuje. Nic viac. Neznamena to, ze su viac promiskuitni, ani ze su muzi zzenstili alebo zeny ako muzatky. Nevypoveda to nic o ich charaktere.
Bohuzial vela z vas co tu homosexualov odsudzujete o nich hovorite v zmysle "ti homosexuali". Vacsina z vas nema ziadnu osobnu skusenost.
Ja ano. Poznam v celku dost homosexualne orientovanych ludi. Osobne. A je to rovnaka skupina ako my - heteraci. Niektori su mojimi dobrymi priatelmi, s niektorymi sme znami a pozdravime sa pokecame a kazdy z nas zije svojim zivotom, niektorych velmi nemusim. Vacsina z nich ma zaujem o monogamny vztah. A malo kto mal v zivote nejak vyrazne viac partnerov ako vy mamicky - tiez vacsina z vas nemala iba jedneho partnera. Su samozrejme aj ludia ktori nemaju problem ist s kdekym chutnym do postele. Ale na kazdeho promiskuitneho homosexuala ktoreho poznam osobne, mozem vymenovat cca 8 ludi heterakov ktorych tiez poznam osobne co tiez idu do postele s kymkolvek co sa im zda sexy.
Tym chcem povedat ze je to rovnaka skupina ludi ako akakolvek ina. Pri adopciach treba posudzovat skor osobnostne kvality paru ako ich pohlavie.
Takze ludia, prosim, pekne prosim, ked chcete hovorit o gayoch a lesbach a ich vlastnostiach kludne. Ale vyjadrujte sa na zaklade vlastnych skusenosti. Nie na zaklade toho co vidite v mediach (pretoze tie ukazu len extremy aby sa pritiahla pozornost), nie na zaklade skusnosti vasej tety z Hornej Dolnej ktora videla jedneho gaya s ruzovym trickom a hned utekala kade lahsie. Hovorte o Vasich OSOBNYCH skusenostiach ked hovorite o niecich kvalitach alebo chybach.
A myslite aj na to co si vazite na svojej rodine. Je to to ze mate mamu a otca? Alebo to ze vas lubia a pomahaju vam?

mala_hobitka
4. jan 2015

@dianaamichal Nechapem ako mozes porovnavat homosexualitu a pedofiliu. Pedofilia je zvratena chut po detoch ktorych jedine spojenie so sexom je zatial to ze nim vznikli. U homosexualoch hovorime o dvoch dospelych svojpravnych ludoch ktori sa dobrovolne rozhodli mat spolu sex - a do toho nikoho nic.

mima4
4. jan 2015

@prasiatko30
plnohodnotna rodina je kompletna a harmonicka rodina.

To vsak neznamena brat deti slobodnym matkam, ani nic podobneho, ale adopcia je system vyberu rodiny navhodnejsej pre zivot dietata. Su deti, co sa rodia do rodin, kde otec je alkoholik a predsa na adopciu sa nedavaju deti alkoholikom.
Nech si kazdy zije ako chce, ci je to s tym istym pohlavim, ci v skupine vselikoho, nech si robi co chce ale nech deti nie su do tychto veci zatahovane vedome statnym systemom, t.j. umiestnovanie do tychto nezdravych foriem spoluzitia.

stangb
4. jan 2015

zienky pricitani tejto diskusie ma napadla jedna otazka,kolko tyranych deti poznate? Lebo pomaly kazda druha sa tu ohana vetou ze vela deti je v hetero rodinach tyranych, a ze by im v homo rodine bolo lepsie,nepochybujem ze sa tento patologicky jav sem tam vyskytne,ale zeby to bolo vela??ja teda nepoznam ani jeden.

zuzanockamt
4. jan 2015

@stangb ja poznam tyrane deti dve, z toho jedno ma este troch surodencov a pravdepodobne su bite vsetky, inepraktiky okrem bitky tu nebudem rozoberat

sue
4. jan 2015

Opäť sa tu smutne objavujú názory,kde su homosexuáli strkaní dojedného vreca s pedofilmi a neuvedomujete si,že homosexuáli spolu žijú dobrovoľne,bez toho,aby jeden druhého / jedna druhú do niečoho nútili. Nepíšte sem preto hlúposti... Osobne si myslím,že je naivné myslieť si,že nejakým zákonom alebo referendom môžme "zachrániť rodinu". Rodina je niečo,čo je tak intímne,citlivé a v zásade prirodzené,že aj keby sme v našom umelo svete plnom paragrafov,noriem a škatuliek zapísali absurditu,túto vec neovplyvníme. Ovplyvníme jedine to,či sa ľuďom,ktorí sú iní ako väčšina a neubližujú jej pritom, bude vo svete noriem fungovať ľahšie alebo nie. Pretože milé konzervatívne,v niektorých prípadoch až obmedzené baby, vy neovplyvníte,či gayovia alebo lesbičky budú mať spolu sex a či budú mať nejakým podfukom dieťa... Ovplyvníme len to,že si nebudú môcť vziať dieťa z decáku,že nebudú po sebe dediť a podobne... Zároveň každej z vás prajem,aby sa vám nenarodil malý homosexuál - aj kvôli vám by prežil smutný život...

zuzanockamt
4. jan 2015

@stangb a to je momentalny stav, v minulosti som poznala este dalsie

yollanda
4. jan 2015

@ginepra ja nehovorim o fararoch konkretne, ale o cirkvi vseobecne

renka40
4. jan 2015

@radopp 7.2. Sa mi zdá. Veď to sa dozvieme včas. O ničom inom sa nebude rozprávať

raona
4. jan 2015

môj názor : homosexuálne páry, nech si žijú spolu, ale deti nech do toho neťahajú..
Rodina = otec+matka+dieťa/deti. Bodka.
Sama si neviem predstaviť, žeby som mala dve matky alebo dvoch otcov.. proste dieťa potrebuje vidieť aj jeden aj druhý vzor, či už bude dieťa heterosexuálne alebo homosexuálne - to je jasné, to sa naučiť nedá...

Zachvíľu budú aj chlapi rodiť nie?!?! kam tento svet speje..

renka40
4. jan 2015

Preberajú sa tu stále nepodstatné veci. Stále sa tu rozoberá to ,,zlé" . Farari sú aj dobrí... prečo si nebraťpríklad z toho dobrého.... a homosexualita vôbec nie je považovaná za niečo zlé. Dokonca sa stane výsadou. Potom som za to, aby sa im nebránilo, veď to nie je nič zlé! Nie je nič zlé, keď farári majú chuť na ministrantov ( zámerne som nepouzila slovo ,,zneužívajú") ,keď medzi sebou sexuju, je to naprosto normálni - ako by povedal Kaiser 🙂
Nič nie je normálne. Normálne je to, čo je od prirodzenia! 🙂

sue
4. jan 2015

@renka40 ty si naozaj tak slepá,že nevidíš rozdiel v tom, či nadržaný dospelý muž núti malého chlapca k orálnemu sexu alebo majú pohlavný styk dvaja dospelí muži? ...s tebou potom radosť diskutovať 🙂

katkalubkova
4. jan 2015

@lilit35 uprimne nemam nic proti ludom, ktori sa homosexuali,
ale dieta by mali podla mna mali vychovavat muz a zena, to je zaklad rodiny. To, ze niekomu zial nevyjde manzelstvo, alebo sa deti dostanu do DD, je druha vec, ale za svojim nazorom si stojim.
A myslim, si, ze moze ovplyvnit orientaciu dietata to, ze ich vychovavaju dve zeny, alebo dvaja muzi. Je tak vychovavane... nemusi to byt pravidlom, ale urcite to ma na deti vplyv.

iinuska
4. jan 2015

registrovane partnerstvo ano, deti jednoznacne NIE

renka40
4. jan 2015

@sue neboj sa o mňa. Až taká hlúpa nie som, ako v tvojich očiach 🙂 možno som to zle napisala... neboj sa viem čo je homosexualita, pedofilia, incest... ty radšej v svojom stave šup,šup utekaj od tejto témy a užívajú si tehotenstvo 🙂

katrin21
4. jan 2015

@cairka to je nieco celkom ine, ked sa bavime o romskom dietati v kolektive.. neporovnavajme dve uplne odlisne veci a postoj detí k tomu........ vzi sa do situacie , ze si to dieta... nebudme naivny, budu sa mu smiať, riešiť to, ci chces, alebo nechces.......... nepisem, ze je to spravne, ze sa mu budu smiat a vlastne aj bez toho to to dieta bude citit, ze preco iní maju mamu a otca a ono nie, bude sa pytat, bude mu to trapne vysvetlovať to ostatnym a koniec koncom ho to moze poznacit na CELY ZIVOT ... spyta sa preco ma 2 mamy, alebo 2 otcov.... nie je to normalne a deti vedia byt velmi krute, aj ked to nie je spravne.... ale rovnako nie je spravne, aby vobec dieta v takej rodine pomylenej zilo...

mala_hobitka
4. jan 2015

@katkalubkova Ako mozes tvrdit ze vychova moze ovplynit sexualnu orientaciu,prosim ta? Za prve je to dane od narodenia a za druhe vsetci homosexualne orientovani ludia ktorych poznam vyrastali v "normalnej rodine". Presne tieto vase predsudky su problemom vasich tazko negativnych postojov.

zuzanockamt
4. jan 2015

@katrin21 deti sa vysmievaju preto, lebo doma maju rodicov s nazormi, ake s.e tu mohlicitat- netolerancia, same fuj a neprirodzene, tak jasne, ze pokial to tak vnima rodic, bude to tak vnimat aj dieta ... Ja sa s azim doma dieta ucit tolerancii - zatial sme sa stretli len s inou farbou pleti, ale ked bude strsi, tak dojde aj na tuto temu ... Ja mam stastie, ze som obrovsky liberal a nie konzerva

sue
4. jan 2015

@renka40 presne o tomto píšem,že radosť s tebou komunikovať ;) 1.nikde som nenapísala,že si hlúpa,opýtala som sa,či si slepá ;) 2.to,že som tehotná znamená,že nosím pod srdcom ďalší dôvod pre diskusiu a najmä k učeniu tolerancie a toho,že sme na tomto svete príliš krátko,aby sme oberali o práva ľudí,ktorí nikomu neubližujú 😉