Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@katrin21 ale stale je tam rodic, aby to dokazal korigovat, pokial je vychova v poriadku, tak ani net, tv a pod. to neovplyvni, vychovavat maju rodicia a treba to vstepovat od utleho detstva, nie az v puberte
dharma, prepac nerozumiem co bol blud?
@horana podla mna by sa to referendum ani konat nemalo, skor by mali zapracovat na tom, aby neboli deti v domovoch, aby nebola "cakacka" na deti tolke roky, aby umoznili adopcie nielen z SK, ale aj do Sk.
a da sa ta adopcia vobec uplatit? ... ale v nasom state asi ano. .. poradovnik je v BA momentalne riadne dlhy. uplne chore..... ono relevantost studii je tiez otazna (kto ich robil, preco, atd.) . asi by sa fakt mali pytat deti v detskych domovoch, co by uprednostnili , toto by bolo to naj referendum zo vsetkych 🙂
dharma, nić v zlom mám to z historických análov a ty?
Nie
@dhaarma na to ,ako to bezi inde, ako spominas v skandinavskych krajinach ti vela povedat neviem, nikdy som sa o to nezaujimala. ... jedine co isto viem, ze nasa a ich mentalita su ine, v niecom su lepsi oni, v inom zasa my , ale tak to proste je ,kazdy narod je iny, nikto nie je dokonaly (az na jeden, ktory si to v minulosti myslel aj s jeho vodcom 🙂 )
@cairka koľko homo párov poznáš a koľko z nich je ochotných adoptovať si rómske dieťa?! Nechápeš, že nejde o to, ale opäť o politiku, o "rovnosť" tam, kde nebola daná zhora? Ale človek - pán tvorstva všetko zariadi, naklonuje, oplodní, prisúdi a zadelí. Veď ak sme ž pri extrémnych riešeniach, tak nech sa spraví prieskum v domovoch, nech sa tie deti vyjadria. Myslím, že hlavne chlapci, ktorí už vedia, že deti nenosí bocian, by sa hrnuli do rodiny, kde na nich čakajú dvaja tatíkovia, ktorí sa večer venujú spoločnému sexovaniu. Opýtaj sa hociktorého 10-14 ročného chlapca, či túži po takom rodinnom prostredí.
@alex137 nic v zlom tiez, ale mam statnice z historie a zo ziadnych historickych analov to mat nemozes, ak ano prosim uved ake..mozno narazas na akoze internetove citovanie Edwarda Gibbona ktory udajne v 18 storoci spisal body ktore stali za padom Rimskej rise...v jeho knihe ziadne take body nenajdes a ak by si aj nasla podobne teorie, tak by ostali len na tej rovine, pretoze realne historicke fakty hovoria inou recou 😉 rovnako ako tu niekto spominal, ze velke rise padli kvoli tomu..ked si len letmo hlavou prejdem vyspelymi risami cez Sumerou, Harrapskou risou az po Mayov tak nic zname nenasvedcvuje tomu, ze za ich padom mozu podobne body ako su na internete pripisovane tym Gibbonovym...je to ucelovo napisane, aby mali ludia pocit ze ked nic nezmenime tak nasa civilizacia padne 😉
@horana tá snaha im adopcie neumožniť je odpoveďou na snahy ich umožniť a tie skupiny, ktoré to inciovali sa zgrupujú pod LGBT lobby. Najprv musí byť podnet, až potom reakcia, tak hovorí logika. Tie skupiny, ktoré to iniciovali nereprezentujú bežnú vzorku homosexuála - v tom s tebou súhlasím. Inde to aj píšem - nemyslím, že by si šli krky vylámať za deťmi a už vôbec nie za deťmi, ktoré sú potencionálne problematické. Za týmito snahami je len špinavá politika, preto to netreba akceptovať a treba nechať veci fungovať prirodzene.
@dhaarma SVK nie je pupok sveta. Treba pozrieť trošku dozadu, na celú ani nie tak dávnu históriu v pozadí týchto hnutí. Či si myslíš, že niekto sa jedného dňa ráno zobudil a povedal si - idem do kostola a potom homosexuálom zakázať adopcie len tak pre prípad a v podstate z nedostatku inej činnosti? Žila som veľa rokov mimo SVK, v krajinách, kde "propagandistická skupina z Ruska" (mimochodom, aspoň názov by si mohla uviesť a tiež dôveryhodný zdroj) nemala žiadne pôsobenie, napriek tomu verejná diskusia prebiehala a podnetom nebol strach, ale lobovanie za totálne zrovnoprávnenie gayov s hetero pármi v opozícii k istej časti verejnej mienky, čo je absolútne regulérne a bežný jav v demokratickej spoločnosti (ak vôbec niečo aspoň vzdialene podobné demokraciii existuje). Kde je vlastne problém? Nakoniec to v niektorých krajinách pretlačili a žiadne masové adopcie sa nekonali. Ja nemám strach a nemám ani problém s tým, aby homosexuáli mali pre mňa za mňa svadbu aj každú sobotu a hoci aj v kostole, keď už sa vatikán tak umierňuje a ľady sa topia, dokonca svojich homo pedo kňazov priznali a idú riešiť...koľká špina. Všetko beriem ako stav tejto spoločnosti, priečku nejakého vývoja, alebo dekadencie? Ale prečo robiť z dieťaťa predmet napĺňania vymyslených a neprirodzených práv gayov, alebo hetero...nehrá rolu, Tie deti sú už beztak dosť skúšané a opakujem - sú iné cesty, len sa niekomu po nich nechce, Skutočná sociálna politika u nás neexistuje, nie je, nikdy nebola a ešte zrejme dlho nebude. Doteraz nikto o tie deti ani nezakopol a odrazu všetkých vyhrabaných, vyfetovaných ultra liberálov trápia deti z domovov. Absurdné.
@zuzanockamt prepac, ale si naivna... kazdy rodic si mysli, ze jeho vychova je dostatocna , aby dieta chapalo a nedalo sa ovplyvnovať... a co ukazuje realita, ako to chodi??? aj ti naj rodicia mozu mat dieta odkundesa.... jednoducha povaha, kamarati, to je pre niekoho viac ako pocuvať rodicov a mozes sa snazit ako chces a robit co chces... nie jedno dieta z dobrej rodiny, ktoremu rodicia venovali vela casu , energie a lasky sa zmenilo aj tak a dopadlo zle... takze nie, nie len vychova je dolezita.. aj na VS na psychologii sme sa ucili, ze vplyv prostredia ( mimo rodiny myslim) je silnejsi, ako si mozes mysliet... velke% je to...
@katrin21 ok, poznam, co tvrdi psychologia, mam z nej statnicu 🙂 ... Ale na prostredie sa vyhovarat netreba, hoci su vynimky, ktore potvrdzuju pravidlo
zaujímavý článok, ktorý komentuje pár štúdií zameraných na deti vyrastajúce v rôznych tipoch rodinného prostredia vrátane homosexuálnych rodičov. Uvádza citované zdroje 😉
http://www.hfi.sk/analyzy/116-su-deti-homosexua...
@zuzanockamt aj ja 🙂
ja sa na to nevyhovaram, diskutujeme 🙂 a myslim si, ze proste to prostredie ma vo vela pripadoch fakt zasadny vplyv , moze mať 🙂 chapes.
@alaguema ano v monhom si v podstate rozumieme a neprotirecime..co sa tyka tej ruskej propagandistickej skupiny tak si staci pozriet dokial cerpaju "zdroje" slovenske stranky ktore bojuju proti tzv. Juv.justicii atd. tak vsetky tie videa a clanky su presne z rovnako zameranych stranok z Ruska..pricom dopatrat sa dalej k relevantnemu zdroju ich tvredi je uz nemozne..proste propagandisticke praktiky..takze konkretny nazov tej ruskej stranky neviem, ale ked budes hladat zdroje tych videii a clankov co publikuju v preklade na slovenskych strankach, dovedu ta priamo k nim. Prepac ale uz sa na tie stranky nechcem vracat, ale ked ta bude zaujimat odkial vietor fuka dopracujes sa k nim sama. Co sa tyka lobbovania, alebo skor domahania sa prav v zahranici o tom nepochybujem..lenze tu sa hovorilo o Slovensku a tato reakcia co je tu, nie je na realny homosexualov ako tu niektori tvrdia. Ak by si napisala ze je to reakciou na diane v zahrancii, uz by som suhlasila. Lenze mne nepride spravne porovnavat stav ktory je v kazdej krajine iny, obzvlast ked ludia na Slovensku neziju tak ako v krajinach kde sa to riesi..a duplom ked su umyslene podsuvane nepravdive v lepsom pripade umyselne skomolene clanky na zaklade ktorych potom ludia vyvodzuju cisto emotivne zavery bez kritickeho spoznania problemu.
@alaguema su rozne studie 😉http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/...
@dhaarma k akejkoľvek štúdii, ktorá sa veľmi jednoznačne vyjadrí v prospech homosexuálnych rodín (alebo v prospech čohokoľvek v súlade s tým, čo je politicky korektné), budem veľmi skeptická...a ak o nej publikuje WP, tak o to viac 😀 No a ak sa ozdobí takým uvrešťaným a nafúknutým titulom, ktorý je okrem iného zavádzajúci, keďže nič také ako že deti homosexuálov sú šťastnejšie a zdravšie ako ich rovesníci, tá štúdia nezistila....tak celý plátok by skončil destinácia WC, za predpokladu, že by bol vhodný aspoň na tieto účely, čo nie je....tak asi len do zberu. Ak aj tá štúdia bola relevantná, autor WP ju pochoval už hneď v názve. Článok, ktorý som sem dala mi je sympatickejší, pôsobí na mňa rozhodne dôveryhodnejšie, šúdia sa nevyjadruje jednoznačne, nechýba jej sebareflexia, uvedomuje si svoje nedostatky a nedostatky štúdií vôbec. Napokon, napísať sa dá kadečo...
@dhaarma prečítala si si aj toto? http://www.biomedcentral.com/1471-2458/14/635/a...
Lebo to je oná štúdia v číslach. Ozaj si myslíš, že priemerný homo sapiens na záklde tohto dôjde k zovšeobecňujúcemu záveru, že deti z homosexuálnych rodín sú šťastnejšie a zdravšie? 390 rodičov, ktorí sa identifikovali ani nie ako homosexuáli, ale ako osoby, ktoré sú priťahované rovnakým pohlavím, navyše sa jedná len o lesbičky, gayov štúdia vôbec nezahŕňa. Škoda reči ďalej...
@alaguema zadubeni ludia si neprecitaju nic, ale maju vela padnych argumentov a su najinformovanejsi 🙂 holt
Registrovane partnerstvo - ano. Adopacia radsej nie - tento netolerantny a zadubeny narod na to zdaleka nema (svedci o tom aj vela prispevkov v tejto diskusii), tieto deti by len trpeli kvoli okoliu a boli osocovane. V inej krajine v pohode, ale u nas sme plny predsudkov a smiesnych nazorov porovnavacich homosexualitu s roznymi uchylkami. Dalej radsej nekomentujem
@celasapremenim tvoje hranice chapania su asi velmi obmedzene ked si nepochopila co som tycm chcela povedat...to prizemne urazanie si nechaj tam kde pochopis aspon kontext
Toto sú detičky z homosexuálnych manželstiev, vedie sa im rovnako dobre ako rovesníkom z heterosexuálnych manželstiev. Sú otvorené a o svojich skúsenostiach vypovedajú v dokumente NECHAJTE MILOVAT.
"Sexuálna orientácia mojich rodičov má nulový vplyv na môj charakter." Zach Wahls (19 rokov)
"Vyrastanie s lezbickou mamou je tá najnormálnejšia vec, ktorá sa mi stala." Katie Hershey van Horn (19 rokov) http://www.huffingtonpost.com/2014/12/12/lgbt-c...
A ešte je tam výpoved chlapčeka, ktorého ked oslovili sociálne pracovníčky, že by si jeho a jeho bratov radi adoptovali dvaja gayovia, tak bol rád, že bude mať miesto, kde si konečne oddýchne a bude môcť volať Moj domov. Jeho rodičia sú dobrosrdeční ludia, ktorí tvrdo pracujú,aby sa ich adoptívne deti mohli uplatniť a chalanisko je nesmierne vdačný, že ich má za rodičov.

@radina lenze neplodnost existuje a beznou praxou je umela reprodukcia, vynosenie dietasta, najnovsie umela maternica, v buducnosti klonovanie...to je nieco co je uz sucastou dnesneho sveta preto to je mimoriadne k teme..