icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

sumienka242
2. jan 2015

Ja som rozhodne proti. Poznám babu, ktorú vychovávali dve lesbičky. Teraz je sama dospelá a sama priznáva, že si nevie nájsť partnera, že nevie ako má vyzerať normálny vzťah a pod. U homosexuálov je to vždy tak, že jeden/a z nich je viac ženský/á a druhý/á viac chlapský/á. Čiže stále je to na základe normálneho vzťahu chlapa a ženy. Je to jednoducho choré. Keď chcú spolu žiť, nech sa ondia od rána do večera pre mňa za mňa. Ale adopcie určite nepodporím!

fokuska
2. jan 2015

@janinah aj to ci si chlapec alebo dievca je zalezitost genu a nie je jedno pohlavie vybrate ako spravne a druhe ako chore. Viem ze je to prehnane porovnanie, lebo su takmer rovnomerne zastupene, ale preto ze pomer homo a hetero je vyraznejsi tak hned musime tu druhu skupinu ludi nazyvat chorou? Homosexuali nemaju ziadnu telesnu alebo dusevnu abnormalitu, je to len sexualna orientacia.

horana
2. jan 2015

Btw poznate tuto parodiu na Alianciu za rodinu, nazyvajucu sa Aliancia za hodinu? 🙂
http://www.alianciazahodinu.sk/
http://www.alianciazahodinu.sk/z-koho-nam-hrabe
Pastiersky list:
http://www.alianciazahodinu.sk/ako-nam-hrabe-pr...

janinah
2. jan 2015

@kikada k tej ne/tolerancii...prečo mám tolerovať aj to,čo považujem za nesprávne? či tolerovať všetko,čo prináša doba? drogy,promiskuitu,nemorálnosť.....a čo znamená netolerovať? v mojom prípade "až" to,že píšem svoj názor na podobné témy,nikomu nenadávam,nestojím s puškou na neho namierenou,tak o čo ide.....

terezka1947
2. jan 2015

@alex137 noooo,ja som to nechcela spominat....ale ano,velke civilizacie zanikli svojou bezbrehou "toleranciou" voci vsetkemu...skoda,ze my,kt.sa povazujeme za neskutocne vyspelych si neberieme priklady z historie 😒
napadol mi teraz citat jedneho cloveka,na kt.meno si narychlo nespomeniem,ale budem parafrazovat: ...civilizacia,kt.zabija svoje deti a nevazi si rodinu je mrtva civilizacia 😒
asi niektore veci sa neudiali IBA TAK 😒
ale dnes je IN byt tolerantny voci vsetkemu,kt.je proti niecomu je hned total OUT a tmar,atd,atd...

stano4000
2. jan 2015

!!!!pozor necitat som krestan!!! ale samozrejme mozu, co by nemohli? v spolocnosti je kopec rodin ktore su uplne mimo normy. nech sa ale radsej minu peniaze na zlepsienie stavu ako na zavadzanie noveho pojmu do nefungujucej legislativy (predstavte si ten objem penazi ktory bude treba vynalozit na rozne posudky, spravy a rozne hlasovanie a spisovania kvoli zmene takych casti zakonov ako su dedictvo, zdravotnictvo atd., o to v skutocnosti ide, politici a neziskovky seru na LGBT Q a neviem este akych, ide najma o peniaze do pravnikov z ktroych sa lahko kradne)

z hladiska statistiky registrovane partnerstva neprinesu ziadnu "zachranu" pre deti v detskych domovoch.

nuz a krestansky pohlad: do dusi cloveka nevidime, to vie iba Boh!!! ci je niekto homo alebo nie je, je jeho vec, on vie ako kona a na zaklade coho kona. ako prezentuju protikrestnsky naladeny magori tento "krestansky" pohlad na homo tematiku, to je problem a nie krestania!

kikada
2. jan 2015

@janinah veď Ti Tvoj názor nikto neberie, ani Ti nikto nenadáva a ani nič z toho čo spomínaš. Jednoduchou vetou som Ti odpovedala.....CITUJEM Ťa a pýtam sa späť:"tak o čo ide?"
Len tak na okraj. Ako si prišla na to, že Ťa žiadam o toleranciu promiskuity, drog atď?! To snáď nemyslíš vážne....

zarao
2. jan 2015

Neuvedomujeme si ze sme obetami utoku. Homosexuali vedu svoju vojnu beztrestne pretoze si falosne narokuju status obete. Kazdy kto sa ozve je obvineny z homofobie alebo extremizmu. Volanie po rovnosti tolerancii a rozmanitosti je klasicka maskovana metoda medialnych elit k rozvrateniu spolocnosti. Vacsine ludi su vymyvane mozgy v tom zmyslu ze prava su len pre mensiny. Tym je vacsina podryvana a transformovana v "otrokov ktori miluju svoje otroctvo" .jediny koho v dnesnej dobe diskriminuju, terorizuju a ponizuju v mediach aj inde je biely heterosexual ktory sa ma klanat uchylom ako bradata wurst, ma sa klanat homosexualom. Homosexualovia argumentuju tym ze byt homosexual nie je o nic zvlastnejsie nez byt lavak. Na druhu stranu nam chcu cez media nahovorit ze heterosexualne chovanie nie je prirodzene ale urcovane spolocnostou a utlacovatelske voci zenam. Diverzita je rozsiahli dlhodoby program premeny chovania ktory vyuziva mensiny k vydedeniu vacsiny. je to lest k oslabovaniu a diskriminacii bielej,heterosexualnej, krestanskej vacsiny obyvatelstva europy.Hovoria tomu pokrok, pritom v skutocnosti je to rozklad. Ked feministicky a homo aktivisti ziadaju rovnost, ziadaju aby sa vsetci prisposobili ich jednopohlavnemu modelu. Hovoria ze vsetci sme rovnaki. Nie sme. Odmietanie homosexualneho modelu nie je neznasanlivost a nenavist, je to obrana nasich prirodzenych prav a rodin. Takze NIE.

zeleny_cajik
2. jan 2015

@horana slobodomurári a farmafirmy. Odpadla som 😀 😀 😀

opicka2
2. jan 2015

Nesúhlasím s tým, a nikdy ani nebudem súhlasiť s niečím, čo je proti rozumu, prírode a Bohu.

terezka1947
2. jan 2015

@zarao ...velmi dobre napisane...a nechcem,aby to vyznelo ako paranoja,ale je dost mozne,ze za tym prirodzenym "odrazu" pravom homosexualov sa skryva nieco ine,nieco vacsie ako su deti....

lebo vela veci ma na svete suvislost,len niekedy tomu treba dat "cas"....a pozvolna sa da ludstvo vmanipulovat do kadecoho,co napr.teraz s detmi a homosexualmi nema nic spolocne...
odrazu je potrebne vyznam rodiny nejakym sposobom zdevalvovat=kto vie preco,hmmm

roamers
2. jan 2015

Jasne, ze ANO

alias313
2. jan 2015

@cicka33 ano pre mna je to smutna realita ze SK je posadnute krestanskymi fanatikmi.kedze je dane forum vytvorene na vyjadrenie svojich nazorov,vyjadrila som ho!!!!!!!Ked Ti niekoho nazor prekaza,neposielaj nikoho do Ciech,ale vyhladavaj ine diskusie.V dnesnej dobe ked niekto pride o nohu ako pises,horolezcom sa stat moze.Boh im s tym sice nepomoze ale veda ano.Riesis tu kriminalitu,nezamestnanost ale je to mimo tuto diskusiu.Ked Ti prekaza takato problematika na SK,mozes sa jej venovat a nic a nikto Ti nebrani v tom,aby si usporiadala pochod.Pridem Ta s radostou podporit.A v prirode medzi zvieratami to urcite nie je len o samici a samčekovi,ale to uz je na inu diskusiu...Ja osobne by som chcela vyrastat pri homosexualoch ako v domove 😉

cecil36
2. jan 2015

homosexualita nie je choroba, nechchadza sa v MKCH10

yukki
2. jan 2015

tak ono...proti prírode sú aj samotné detské domovy. V súlade s prírodou by bolo, keby sa ľudského mláďaťa ihneď po opustení ujal tvor schopný ich odchovať alebo keby zahynulo. Ľudia už sú veľmi veľmi ďaleko od prírody....

zeleny_cajik
2. jan 2015

@terezka1947 význam rodiny si devalvujú heterosexuáli sami, k tomu LGBT lobby nepotrebujú. Zo sobášneho listu je trhací kalendár, z manželských sľubov fraška. Egoizmus, nevera, alkohol, chamtivosť, povrchnosť, konzum... toto reálne ničí rodiny, to všetko si robíme my sami. Ak začne niekto pomenovávať tieto problémy a bojovať s nimi, až potom uverím, že niekomu ide o boj za rodinu a nie o politickú frašku.

Inak celkom slušná paranoja, nakoniec fakt dôjde na tých slobodomurárov 😕

lienka737
2. jan 2015

Kto z Vás by dal dobrovoľne svoje dieťa vychovávať homosexuálnemu páru?

fokuska
2. jan 2015

Tak ako som pisala, kedysi bolo aj volebne pravo zien, alebo zrusenie otroctva vnimane ako nieco co je "proti rozumu", alebo proti prirode, alebo zdravemu rozumu - v tej dobe nemyslitelne, ze by sa take nieco mohlo stat, ved sa cela spolocnost rozpadne, kam by sme to dospeli a podobne.

Mozno o niekolko rokov sa budu tak pozerat na nas, ze nieco take bolo zakazane, alebo nedovolene alebo vnimane tak alebo onak.
Otroci boli tiez vnimani ako nieco menej, nie ludia ale nieco nizsie, skoro na urovni zvierata. A su napr. cernosi nieco menej v sucasnosti? Su to ludia ako my, tiez mozu vlastnit majetok, mat slobodu. A tiez to v tej dobe bolo nieco nemyslitelne, co je proti rozumu a co sa nemoze stat.

Takze sa zamyslime nad tym, ci je to ozaj pre nas taka hrozba, alebo nas len drzi minulost, lebo doteraz to tak bolo, naco to menit, ved oni su chori a podobne...

Nehovorim ze je to ten najspravnejsi krok, keby sa zrusenie otroctva, volebne pravo zien a podobne velke prevraty ukazali ako zly napad, mozno by sme sa vratili naspat ku situacii predtym. Ale o kolko uzasnych ludi, vedcov, vynalezov a ktovie coho vsetkeho by sme prisli, keby sa tieto veci nestali?

Aj toto rozhodnutie moze priniest zlepsenie, alebo naopak... to vsak nemozeme sudit dopredu, to co sa nam dnes zda ako neskutocne sa moze o viac rokov ukazat ako vyborny krok...

fokuska
2. jan 2015

A este jedna vec... ktovie kolko z homosexualnych parov si realne aj chce adoptovat dieta? Mozno je to uuplne mizive percento, dokonca su aj taki, ktori chcu registorvane partnerstvo, ale su proti adopcii. Takze sa tu MOZNO zbytocne robi z komara somara.

sirinka
2. jan 2015

@zarao
@terezka1947 suhlasim, tiez si myslim, ze tolerovat ano, ale prisposobivat a menit kvoli nim zauzivane normy a zakony? Preco? Ako uz bolo spominane, moznost adopcie maju aj teraz, nerozumiem, naco je dobry ten humbuk okolo? Aby sa zbytocne drazdila a rozvracala spolocnost? Je to len jeden z mnohych krocikov, ktory povedie az kam? Nie tak davno bola homosexualita takmer uplne odmietana a pozrime sa co si narokuju dnes? Po ich chrbte uz sa splha skupinka pedofilov, tiez ziadaju preklasifikovanie ich uchylky a co asi bude nasledovat? Co tu bude o takych 100 rokov, kto dalsi sa bude hlasit o svoje prava?

terezka1947
2. jan 2015

@zeleny_cajik ved jasne,ze na devalvaciu rodiny nepotrebujeme nikoho,vystacime si 😀 ...bohuzial.
ale viac by sa mi pacilo bojovat za to,co je a podporovat to dobre,nie tlacit nieco ine ako moznost inej cesty
a co sa paranoje tyka...kto vie 😀 😀 😀 uz v dnesnej dobe jeden nikdy nevie 😀
pravdou ale je,ze vela " celebrit" sa skryva za toto coro moro=a verim,ze vacsina iba kvoli zviditelneniu sa na nasom malom Slovensku

terezka1947
2. jan 2015

@sirinka hmmm...ked uz by sme isli do krajnosti,tak aj tato uchylka mozno nejako prerazi z mkch10 a bude normalna,hmmm....a opat som uz v paranoji 😉

sirinka
2. jan 2015

@terezka1947 to bohuzial nie je paranoja, kto sa trosku venoval tejto problematike urcite vie, ze uz sa snazia ziskat co najviac odbornikov na svoju stranu a hnutie lgtbi im je prikladom.

silaviat
2. jan 2015

@lienka737 keby sa mi nedajboze nieco stalo tak ja by som moju malu kludne homosexualom zverila- poznam pary kt maju omnoho krajsi vztah ako heteraci..
Pre mna je dolezite aby dieta bolo milovane ..
kolko kvazy krestanov svoje deti tyra,doma sa hadaju,nasilie nielen psychycke ale i fyzicke a kazdu nedelu v kostole v prvych radoch a hraju sa na dokonalych- to je podla mna chore...
nezabudajte,ze i vase deti mozu prist jedneho dna a oznamit ze su zamilovane do rovnakeh pohlavia a co potom? vyhodite ich zapriete?? ano nech si maju adoptovane deti hlavne nech ich miluju a nech su stastne ved o to hlavne ide..

doma1
2. jan 2015

NIE XX

lerinka
2. jan 2015

Tie vzory by teda neboli ideálne do života, ale rozhodne by dieťa nenasmerovali na homo či bi, ak by ním nebolo...a kde sú ideálne vzory rodičov? v tých manželstvách, kt. sa rozvádzajú? je ich 50% a do manželstva vstupuje hádam len polovica párov, tak o rozchodoch nezosobášených štatistiku nemáme...takže dieťa viacmenej príde na to, že život nie je ideálny a jednoduchý ako v rozprávke...osobne mi vadí to, že homo sú viac promiskuitní, všetkých čo poznám striedajú partnerov, nedá sa to porovnávať s manželmi a ani nezosobášenými, je to iný druh promiskuity, priam by som povedala exhibicionizmu a narcizmu...nič proti klasicky usporiadaným homo párom s podobnými starosťami a radosťami ako máme my ostatní, ale to čo predvádzajú exhibicionisti na pochodoch, tým by som dala vychovávať akurát psa s ružovou mašľou...toto by dieťa vidieť nemalo....

Dve baby si to vyriešia pôrodom a vychovávajú, majú silné materinské pudy, podstúpia to... ale dvaja chlapi - musia mať dieťa, fakt tak túžia po tom? Heteromuži sú tí, ktorí pri rozvode prenechajú dieťa matke (dobre, sú aj takí čo chcú deti to nechcem rozoberať) takže pre muža to nie je nič strašne nevidieť týždeň dieťa nemá to v sebe...nejak neverím, že je to tak nutné.

a ešte niečo - myslíte si, že ubudnú deti z detských domovov? tak to určite nie....tie sú plné väčších detí, ktoré ako viem od našej sociálnej kurátorky nikto už nechce a nebudú ich chcieť ani homo či babenky...tieto kontroverzné páriky skôr uberú miesta v poradovníku neplodným párom, v diskusiách je tu veľa báb čo musia aj tak dlho čakať a dúfať....čo je škoda, aj keď nechcem byť polobohom a posudzovať u koho sa má dieťa lepšie....

sisaka
2. jan 2015

@lienka737 ja by som s tým nemala problém, ak by išlo o normálnych ľudí. Poznám viacero homo párov, mužov, hociktorému by som zverila svoje dieťa. V blízkej rodine už mam aj jedného ženateho s gayom, samozrejme žije v zahraničí, obidvaja sú super muži, mili, zodpovední, dobre zabezpečení ....deti síce neplánujú, ale ak by bolo potrebné viem, že by sa o moje v pohode postarali.
Gayov nepovažujem za chorých, ide len o inú sex. orientaciu, neviem či sa mám smiať, či plakať nad tým ako niekto v nich vidí hrozbu pre hetero rodinu, ži a nechaj žiť, ja som za to, aby mali rovnaké práva a neboli diskriminovaní v žiadnej oblasti zivota, som rada, že žijem v krajine, ktorá im tieto práva garantuje

zeleny_cajik
2. jan 2015

@terezka1947
"ale viac by sa mi pacilo bojovat za to,co je a podporovat to dobre,nie tlacit nieco ine ako moznost inej cesty"

mne by sa páčilo zas zaoberať sa reálnymi problémami a míňať prostriedky zo štátneho rozpočtu na zmysluplnejšie opatrenia na ochranu tradičnej rodiny ako je toto referendum. Napríklad aj na boj proti vyššie spomínaným skutočným likvidátorom tej tradičnej rodiny 😉

maznacik007
2. jan 2015

nuz uz aj medzi novorocnymi detmi je maly Lacko, ktoreho mama opustila v porodnici ... hadam sa coskoro najde niekto kto mu da lasku a starostlivost a privita ho do svojej rodiny (a nemusi to byt ani ta tradicna )

http://www.cas.sk/clanok/303882/prve-slovenske-...

yukki
2. jan 2015

@lienka737 kto z nás by dal dobrovoľne dieťa do detského domova?