Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@horana nemáme dostatok hetero párov? A to je odkiaľ tá informácia? Páry čakajú na to, kedy im bude schválená adopcia a je ich dosť. Problém je ten, že si väčšinou vyberajú maličké deti a čo si budeme nahovárať - tiež deti biele. Až na výnimky. Na predpoklad, že homosexuáli sa poženú za rómskymi odrastenými deťmi neexistuje žiadny základ. Nechápeš, že problém detí v domovoch nevyrieši povolenie adopcie pre homosexuálov?? Preboha, veď skúste trochu počítať, vychádzajte z tých percent, ktoré máme k dispozícii a z toho, čím sa charakterizuje homo komunita.
@matax nemám námety, nie je to moja profesia, netrúfla by som si dávať námety, ale som presvedčená o tom, že kde je vôľa, je aj cesta. Ale to by sa musel primárne riešiť tento problém a nie to, či sú homosexuáli dostatočne spokojní a iné hovadiny, ktoré sa v tejto republike riešia.
Je to proti prírode nech si myslíte čo chcete. Normálne dieťa musí mať mužský aj ženský vzor aby z neho vyrástlo zdravé dieťa. To ako keby ste dali dieta inak chorej osobe.... Ja tolerujem každého. Nech si žijú spolu a robia čo chú a ako chú. Nemám s nimi problém, ale musí to mať nejaké hranice. Som proti aby vychovávali deti....
@sue neviem prečo robíš závery o človeku, o ktorom nevieš vôbec nič. Nevieš v akom stave som bola, alebo nebola a tiež nevieš, koľko homosexuálov poznám, tak nechajme bokom závery postavené na vode. To, že v tzv. primitívnych kultúrach existujú odlišným spôsobom od toho nášho, je jasné všetkým a všetkým je jasné aj to, že ich model je pre nich rovnako prirodzený ako ten náš pre nás. Na rozdiel od nás, sa však títo prírodní ľudia nezaoberajú tým, čo je politicky korektné, ale sa riadia celkom jednoducho prírodou a potrebami svojich detí a svojimi. U nás je ešte stále základom rodiny mama a otec, či sa to niekomu páči, alebo nie, A otec má pipík, lebo keby ho nemal, tak by s mamou nedokázal splodiť dieťa, rovnako ako dvaja chlapi nemôžu splodiť dieťa, aj napriek tomu, že ten pipík majú, ale nemajú žiadnu maternicu. To, že niekto žije vo falošnom manželstve je jeho osobná voľba, neviem, čo by som k tomu mala dodať. Už som tu spomínala, že poznám pár lesbičiek, ktoré spolu vychovávajú deti, jedna z nich bola umelo oplodnená - to som mala na mysli, keď som písala o možnostiach lesbičiek "prísť" k dieťaťu. Túto možnosť dvaja chlapi nemajú. To je jediné, čo som tým chcela povedať. Ako sa už jedinec v praxi zariadi, je čiste jeho rozhodnutie. Ak chce trpieť, tak nech trpí. Sloboda nie je zadarmo. O tom môže písať a hovoriť veľa ľudí a nemusia to byť homosexuáli.
myslela som tým politikov, ktorí sa hrajú na liberálov a skutočná podstata veci im je buď úplne neznáma, alebo celkom ľahostajná, ich záujem je predstieraný, či už ide o deti z domovov, alebo o homosexuálov. Každopádne je ale pre nich výhodnejšie zasadiť sa za tú druhú skupinu, lebo tá už má volebné právo, na roziel od neplnoletých detí.
@adela232 Ak tvrdis, ze je to proti prirode, tak je to blbost. To by znamenalo, ze v prirode sa nic take nevyskytuje, a to jednoducho nie je pravda. To nie je otazka nazoru (vid to tvoje myslite si co chcete), ale faktov.
A prirovnavat homosexualitu k chorobe, nuz, to je prinajmensom, slusne povedane, hruba neznalost. Opat, stavias svoje presvedcenie nad vedecky konsenzus...
Si presne jedna z tych, co nikdy nemaju s nikym alebo nicim problem...len maju silnu potrebu pridat nejake ale a potom znegovat celu svoju snahu vyzerat tolerantne.
A velmi rad by som pocul, co by ti povedali mnohe deti z neuplnych rodin na to, ze si ich nepriamo oznacila za nenormalne...
Nuz, tolerancia a empatia na slovensky sposob...
@vld
pokial viem, vedecky konsenzus nebol pricinou odpalkovania homosexuality od chorob... bola to politicka dohoda, co je dokazane.
druha vec, tykajuca sa prirody, tym ze sa pohybujem aj v prostredi vedcov, v prirode najdes take veci, ze by sa ti ocne bulvy pretacali... napr. aj taky incest je uplne normalny u zvierat...
Porovnavat svet ludi a clovek je vrcholom tvorstva a zvierat, ktore maju cloveku sluzit je nevedecke a nekonstruktivne.
@lenka_21 Mrzi ma takato skusenost s hrubokrkou zadubenostou, je to smutny obraz nasej netolerantnej spolocnosti.
Uz viackrat som sa dokonca stretol s argumentom proti vychove deti same sex parmi v tom zmysle, ze to dieta bude trpiet kvoli posmeskom a ostrakizovaniu zo strany rovesnikov. A to je ubohe, pretoze taketo argumenty, zial, pouzivaju prave ti isti ludia, ktori tuto zadubenu netolerantnost vtlkaju aj do svojich deti a vidim, ze poniektori su na to aj patricne pysni (opat na zaklade tej tvojej smutnej skusenosti)... A na to uz slusni ludia ani nemaju co povedat...
Drzim palce. Nastastie, situacia sa skutocne zlepsuje aj u nas...
@alaguema Pytas sa okial je info ze nieje dost obetavych hetero parov ochotnych pomahat nechcenym detom? Nuz snad kto ma oci vidi ze neumiestnitelnych deti v domoch stale je vela, pretoze tu mame zmlsanych (zatial vieme povedat len o) hetero, ktorym nie je nic dobre okrem zdraveho bieleho novorodenca. Prave od tychto vychadzaju paranoidne obavy ze im homo zoberu z tejto sorty, lebo na zaklade podla seba sudim teba je im uz dopredu jasne ze sa s nimi budu bit prave o taketo deti. O aka hroza. Ved nasim milunkym malinkym beloskom je dobra len ta jedina najspravnejsia hetero rodina (zaujimave ze aj tieto adoptovne rodiny zlyhavaju a deti z nich idu prec, preco ked su taki jedini spravnaci?) a ti hnusaci pervezni homoacki ti urcite pasu len po tychto a ziadne coko chore starsie im nebudu dost dobre na ukojenie zvrhlych chutok - tak nejak si myslela?
Akoze ironia bokom, dnes som tak nejak pod vplyvom PMS a ludi by sa mali drzat dalej 😠 .
Mne nejde o ziadne dohady, ale ked ziadne tak na oboch stranach nie, na predpoklady ake deti budu ci nebudu homo chciet nie je rovnako ziadny realny zakalad, akurat tak taky ze v zahranici si beru viac aj zo znevyhodnenych deticiek, takze ked je predpoklad ze sice urcite zoberu aj nieco zo sorty male/biele/zdrave (aj ked o vhodnosti budu rozhodovat pracovnici, ktori zakon nezakon urcite rozhoduju popri testoch aj znacne subjektivne a budu nadalej preferovat hetero, a nikto im nedokaze opak, nakolko toto sa da navliect velmi relativne), tak rovnako je realne ze snad vezmu aj nieco z tej starsie/farebne/chore, ktore by sa inak neumiestnilo. A uz toto by bola vyhra aj ked by to bolo daleko od vypraznenia domovov, co tu mmch nikto netvrdi. Nech si biela hetero rodinka kludne len pocka o nejaky ten rocik viac, ked popri tom si iny homo par ci jednotlivec mozno vezme aj nejaku tu cokoladku, ktoru zachrani pred decakom a ktora by sa inak neumiestnila. Pokial ovsem nie sme skryti rasisti a nejde nam len o umiestvnovanie tych co sa aj doteraz umiestnuju bez problemov a ostatne podradne nech vezme cert....akoze na rovinu.
@adsumus vychovaváť vlastné je ich povinnosť. Deti, ktoré sú odkázané na pomoc spoločnosti, by mali dostať šancu byť umiestnené do klasickej rodiny. Svoju opačnú orientáciu si myslím, by asi vlastným deťom človek vysvetliť mal, ak sa k nej otvorene hlási a dieťa je vo veku, keď ešte nechápe, prečo iní tatínkovia majú za manželku maminku, iba ten ich má chlapa. Neviem, ako inak to má dieťa prijať, ak mu nič nebude vysvetlené a bude iba tápať v pochybnostiach. Ale je to, samozrejme, každého osobná vec a rozhodnutie. Poznám ženu, ktorá sa to dozvedela po 15 rokoch manželstva a vtedy dospievajúci syn a dcéra tiež. Tatinko sa rovno aj odsťahoval k priateľovi. Deti sa s ním dodnes nebavia. Osobne si myslím, že sa chyba stala práve niekde tam, že veci neboli dostatočne vysvetlené a dostatočne citlivo vzhľadom k deťom urobené.
@mima4 mozes prosim uviest ten dokaz o politickej dohode?
A este raz opakujem. Nemozem tvrdit, ze je nieco proti prorode, ak sa to v prirode bezne vyskytuje. Neviem, kde si zobrala, ze porovnavam cloveka so zvieratami.
Pls nepis, ze sa pohybujes vo vedeckych kruhoch...jednak nie je jasne co presne to znamena (upratujes v SAV?, mas kamaratov, ktori robia vedu?, robis ty priamo vo vyskume v oblasti biologie?), druhak, to nie je argument...co to ma akoze dokazat? Ze mas pravdu?
@alex137 ty ozaj nepozeras americke spravy 🙂 minuli rok zastrelili policajti -bieli niekolko neozbrojenych mladych cernochov..jedneho 13rocneho co sa hral s gumipuskou v parku niekto zavolal policiu doleteli a odbachli ho..v NY zas poulicneho predavaca cigariet -skocilo nanho asi 5policajtou nebol ozbrojeny nebranil sa nekladol odpor a jeden policajt mu dal skrtiace hmaty ktore su zakazane pre policiu...je to na videu ten chlapik 6krat povedal nemozem dychat znovu bol priskrteny a umrel. Myslis ze ten policajt dostal trest?nie...Dalsi mladik si dovoloval na policajta po tom ako vykradol obchod a bol odbachnuti na to nastali nepokoje a rabovacky..v podstate reakcia aka by nastala na sk keby slo o roma..ja len ze nevies o com pises 🙂
Ad vysmievanie: uz dost ze sa niekomu budu vysmievat za to ze je z domova, aj keby skoncilo v nahradnej hetero. Ale je domovak, to na posmech nesatci?!
Alebo za to ze je z rozvedenej rodiny. Aj za to moze kolektiv dieta diskriminovat.
Alebo ze je chudbony aj ked vyrasta v klasickej rodine ale nema na znackove handry a mobily.
Alebo ze je tucny, resp. nie mu nejde tak dobre ako inym.
Alebo niekomu skomolia aj realtivne bezne meno a ziacik ma komplexy ako hrom.
Alebo ma dys , recovui vadu, ci inu formu znevyhodnenia a je "divny".
Ale nie, tieto vsetky a mnohe dalsie druhy posmievania berieme ako realitu, a je povazovana sice na bakanu, ale beznu.
Jedine ze by sa snad dietatu niekto posmieval ze ma rodicov rovnakeho pohlavia, to jedine je dovod nedopustit to a chranit zranitelny svet takehoto dietata ze ho radsej nechame v ustavnej staroslivosti, lebo to je - opat ironia - zrejme x krat lepsie nez potencionalny posmech, aj keby inak zivot v stabilnom a milujucom prostredi. 😠 A mozno bude tym posmievacikom, ktore sa do takehoto dietata bude obuvat, prave Jozko Mrkvicka, ktoreho otecko sice biologicky bol ale kedze nahana karieru vidi ho par minut tesne pred spanim a nevadi ze inak na sluzobkach podvadza mamicku, hlavne oficialne ma doma vyborny vzor 🙄
@horana absoútne si nepochopila, vkladáš si mylné závery tam, kde nie sú a navyše čítaš úplne iné, než je napísané. Asi naozaj PMS a poriadny. Nebudem to vysvetľovať, nechce sa mi a myslím, že dosť jasne píšem. Zvrhlosť a podobné veci vôbec neriešim nikde, ani medzi riadkami...neviem, kde si to nabrala.

Je velmi zabavne, kolko energie a penazi vyhadzujeme za malichernosti.toto vsade hovorim, vezmite si to statisticky, cca 4% populacie su inak orientovane. Z nich odpocitame bisexualov a lesbicky, ti su schopni dieta si urobit. Zostane nam nieco cez 1% gayov. Kolko percent zo slobodnych muzov ma "materinske" pudy a tuzi po detoch? Kolko ich ma take silne, ze by boli ochotni mat cudzie dieta s najvacsou pravdepodobnostou ineho etnika? Kolko z nich ma zabezpecenie a podmienky take, ze vobec prejde adopcnym procesom? Ak vam zostane par jednotlivcov, je to vela. A kvoli tomuto robime referenda? Fraska cista.
vec druha, domovy. Po 18tke odtial decka vykopnu a tie realne nemaju kam ist. Su z nich bezdomovci. Za tych 6mil radsej mohli nejakutu ubytovnu zriadit.