Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@vld v prvom rade ziadam ta spravat sa slusne, toboz ked ja som zena a ty muz.
Tvoj prispevok - vidim, ze nechapes celemu, co pisem, resp. nevies si domysliet. Ja som zvyknuta na komunikaciu na takej urovni, ze zaklady nemusim vysvetlovat.
Nepisem - mat deti ale schopnost mat deti. U starych ludoch je logicke, ze ich cas presiel... taktiez, to ze ty si cicavec plati aj teraz, ked ta tvoja mama nekoji uz 😀 a detto, su deti, ktore neprijimaju z nejakeho dovodu materske mlieko, ale maju tu schopnost cicat a tiez tato etapa zivota je velmi kratucka oproti celemu zivotu cloveka.
Druha vec, je rozdiel neplodny par a neplodna cela skupina ludi - dufam, ze toto netreba uz vysvetlovat...
Ja som si svoje nazory obhajila, ty nie. Namiesto toho si zareagoval ako typicky clovek, ktori nema protiargumenty.
@mima4 Ano, mas pravdu, nechal som sa uniest...to som nechcel...co uz, stalo sa...
V kazdom pripade, neviem ako v tvojom svete, ale u mna je toto: "strc chlapovi do konecnika penis, áno, inde nemáš kde, iba do otvoru na vykaly, z kade ten chlap s prepacenim sere. Je to ukoncenie hrubeho creva - vyvod, nie pohlavny organ. Toto je aj dovod, prečo je bezne ze praktizujuci homosexuali permanentne bojuju s roznymi infekcnymi chorobami, pretoze je to "zariadenie" na zbavenie sa vykalov, nie na sexualny styk." jeden obycajny vulgarny zvratok.
No, k tej viere. Ako mam argumentovat proti tvrdeniam z rozpravkovej knihy. To ako ked ja ti budem tvrdit, ze nieco je tak alebo onak preto, lebo to chce velky dzhudzhu. A potom budem cakat, ze mi racionalne dokazes, ze tobtak nie je. Jednoducho, take argumenty nie su objektivne validne. Takze debatovat ok, ale preco argumentujes bibliou?
Ty si stale nevysvetlila preco partnerstvo musi byt viazane na plodenie. Len si to vyhlasila za racionalnu pravdu, ale to je vsetko. Vyhybas sa odpocedi na otazku, ako je mozne, ze stari alebo neplodni ludia mozu byt partnermi, ale pritom nemaju schopnost plodit. Je to jednoduche, schopnost vytvorit partnerstvo nie je viazana na sexor. Ci uz sa ti to paci alebo nie. Keby to tak bolo, neexistovali by take partnerstva. To, ze to ty povazujes za nenormalne, je len v rovine tvojho nazoru.
@mima4 No ale prakticky sa to tak deje v drvivej miere je to hlavne utrpenie na zvieratach vo velkochovoch . Vidime to, je to hrozne co do velkosti a celoplosnosti a nic s tym nerobime, sme teda spolupachatelia tohto hrichu obludnych rozmerov. Uz vcera to bolo treba zastavit. Podla mna uz len toto je co do akutnosti tak 1000x dolezitejsie a malo by byt riesene prioritnejsie nez tieto zastupne problemy ohladne referenda.
@mima4 No, tvoj prispevok pribudol skor ako moj.
K tym starym ludom - nesuhlasim. To len racionalizujes svoj nazor. To, ze ich doba presla, je irelevantne. Ked su raz stari, nemozu mat deti, ale kludne mozu aj v tomto pokrocilom veku uzavriet manzelstvo a spolocnost ich uznava za oficialnych partnerov. Preco, ked nesplnaju, podla teba, ten najdolezitejsi atribut?
@vld
takze za:
1) ta prva cast su realne fakty, ktore ty zhodnocujes ako nieco vulgarne, t.j. neprirodzene.
2) Odvolavam sa tu s homosexualou na Bibliu? V tejto teme? Ani v jednom z tych bodov tu nepisem nic z Biblie, lebo viem, ze to nema vyznam
3) tvoj posledny odsek, este raz si precitaj co som napisala v tom prispevku. Nijakej odpovedi som sa nevyhla.
@horana Netvrdim, ze velkochovy by nemali byt riesene, zatial si to ja riesim sukromne ze kupujem vsetko od ludi, ktori chovaju s laskou zvierata 🙂 ale nepovazujem vobec zle za to, co sa v sucasnosti deje v oblasti vselijakych sexualit a podobne... ale taktiez su veci s ktorymi sa nestotoznujem. Kazdopadne spolocnost je taka, aku si ju urobime
@mima4 Este raz sa ospravedlnujem za to oznacenie "vulgarne individuum"...za vulgarny som povazoval ten odsek, ktory som oznacil. Na tom trvam. Tie fakty, ako hovoris, sa daju napisat aj slusnejsie a bez expresiv. Okrem toho, treba mat na pamati, ze ten popis vztahujes na konkretnych ludi, pricom to je velmi ludsky voci tejto skupine osob dehonestujuce.
@mima4 OK, nechajme bibliu bibliou. Ale to som ti tiez vysvetlil co som mal na mysli tym, ze argumentujes bibliou. Takze si moj prispevok necitala pozorne.
Mna len zaujima kde si svoj nazor na to co je partnerstvo nejako racionalne obhajila, ako tvrdis. Pretoze to je stale len tvoje tvrdenie. Ani s tymi starymi ludmi to nevyslo.
Kde je taka definicia partnerstva, aku si ty uviedla? Co presne je teda potrebne na partnerstvo? Staci mat plodiaci potencial, ci treba aj mat deti, ci staci, ze to niekedy v minulosti bolo mozne? A kto to urcuje?
Mne nemusis vysvetlovat, ako funguje technicky pouzivanie pohlavnych organov. Ale ma zaujima preco partnerstvo viazes nutne na tuto vec. Popis co je naco nie je odpovedou na to, preco osoby rovnakeho pohlavia nemozu, podla teba, vytvorit zivotne partnerstvo. Uz si musela ustupit z pozicie, ze je to neprirodzene (teda proti prirode)...ale dalej sme sa nepohli...
necitala som prispevky..ale o to im ide. Zrusit tradicnu rodinu, zaviest multikulturalizmus a odstranit hranice...a dari sa im to. Potom postupne odpratat ludi do miest a zrusit dediny a huraa novodobe otroctvo je na svete...vsetko to so vsetkym suvisi...
Strukturalna genocida ako vysita a je mi z toho na grc, aj z toho, ako to nevedomi ludia podporuju... kazdy chce byt cool, moderny v sulade s dobou, ale zamyslite sa trochu.
Nemam nic proti gayom a lesbam, ale tie ich duhove pochody, referenda a podobne..na co neustale maju potrebu na seba poukazovat? Keby som si mala vybrat medzi homo a hetero parom, dala by som svoje dieta hetero...Mozno to znie hrozne co pisem,nemam proti nim nic,ale ak sa povoli vynimka jednemu,budu to chciet vsetci a pojde to do extremov...
@vld
vsetko som ti vysvetlila a ty si mi ani jednu vec nevyvratil. Taktiez som ti uviedla priklad cloveka ako cicavca, este raz si to precitaj a daj do kontextu so schopnostou splodit dieta.
Ano, plodiaci potencial je to, co urcuje normalnost - o 120 rokov vyhynutie planety X.
Taktiez zlozenie a zapadanie pohlavnych organov u cloveka - fyzicky znak.
A v neposlednom rade emocna a vychovna stranka vo vztahu k detom, muzsky a zensky princip.
Nikto nebrani homosexualom praktizovat co chcu, nech si to rozdavaju aj desiati naraz, ale nech to tohto nezatahuju deti, resp. nech im stat nepovoluje adopcie deti. Dieta nie je totiz pravo, dieta nie je vec, na ktoru si lusknem a mam ju dostat.... dieta by malo prichadzat pri vedomom umiestnovani k otcovi a matke.
@zuzulik1234 nemam proti nim nic, ale...... 😀
Slippery slope argument nie je argument. To ako keby som ja chcel proti referendu argumentovat tym, ze potomako sa vysporiadaju s homosexualmi, tak pridu na rad inoverci, ateisti a napokon nas bude chciet rkc prinutit vsetkych verit a chodit do kostolov pod hrozbou koncentrakov...
Brala by si taku argumentaciu? Asi nie.
@zuzulik1234 aké referendá? za týmto referendom stojí aliancia za rodinu a týka sa ľudských práv, o ktorých sa proste nehlasuje(hlavne tá otázka, ktorú našťastie museli vynechať, ale pôvodne tam bola). kedy chce väčšina obmedzovať menšinu...
@terezka1947 takže to je aj dôvod, prečo sa ho ja nezúčastním, hoci každých iných volieb som sa účastnila a aj sa budem.
Este ad to pravo na deti len ti co si ich dokazu splodit: Ono schopnost mat deti teda deti splodit, a deti (spravne) vychovat su niekedy uplne ale uplne oddelene schopnosti. Jedna automaticky nepodmienuje druhu a naopak. To by totiz vobec neboli domovy ani tyrane a zanedbavane deti. Taktiez ako tu uz aj niekto iny podotkol, spravnost rodica nerobi to, co mu visi resp. nevisi medzi nohami, tieto vycnelky a diery vramci tela prekvapivo nemaju vplyv na kvalitu vychovy potomstva a ani ich pri vychove nepouzivame.
Kedze nam vznika nemalo deti, ktore sice boli splodene ale potom odsudene na smrt keby sa o nich nik nahradny nepostaral, resp. ta starosltivodt co sme im schopni celospolocensky poskytnut je sama o sebe natolko stresujuca ze z nej vychadzaju straumovani a na zivot uplne nepripraveni jedinci, a zaroven odmietame si vypomoct ludmi, ktori sice vlastne deti mat nemozu ale casto lasky na rozdavanie, je podla mna nelogicke.
@mima4 Lenze ty pracujes s emocnymi argumentmi, nie racionalnymi, a to neber v zlom. Ako ti ich mam vyvratit? Proste ty si budes vzdybtrvat na svojom aj keby som neviemco urobil. Ty to povazujes za dane a basta.
Existuju vyskumy, ktore dokazuju, ze deti vychovavane same sex parmi na tom nie su o nic horsie ako deti z tzv normalnych rodin. Ty tvrdis, ze je nevyhnutny muzsky a zensky vzor. Ale to je tvrdenie na zaklade tradicie. Je to tboj nazor, ktory nevies nijako racionalne podlozit. A prave tie vyskumy su v rozpore s tymto tvojim presvedcenim.
Mnohe krajiny nemaju problem s akceptaciou partnerstva same sex parov. A teraz mi skus vysvetlit, aka apokalypsa ich postihla? Ziadna. A preco? Lebo to, co povazujeme za partnerstvo dvoch ludi, je vec toho, ako to spolocnost zadefinuje. Ked to bude definovat ako dobrovolne spoluzitie dvoch dospelych svojpravnych ludi (bez ohladu na sexor), tak to tak proste bude, aj ked sa rozkrajas a nebudes s tym nikdy suhlasit. A takto je definovsnr regpar alebo dokonca manzelstvo v mnohych krajinach sveta. To je fakticka podpora mojho tvrdenia. Definicie tychto pojmov v krajinach ako Spanielsko, Svedsko, Dansko, CR, Holandsko...sa daju vygooglit velmi lahko. Dokonca ani v slovenskom zakonodarstve sa partnerstvo neviaze na nutnost plodit deti. Ukaz mi jediny taky zakon, ktory tuto podmienku kladie. Takze o co opieras svoje tvrdenia? No len zase o svoje tvrdenia. Tot vsjo, nic viac nemas.
A s tymibstarymi alebo neplodnymi si to nevysvetlila, len si to myslis. Prirovnanie k cicavcom je scestne. Porovnavas hrusky s hrochmi. Cicavce sme ako biologicka kategoria. Pojem partnerstvo nie je biologicky termin. Takze znova, skus dat argumenty a nie vydavat vlastne nazpry za fakty.
@mima4 Riesenie v osobnej rovne a v rovine smerom navonok, kde uz ovplyvnujeme aj inych su dve rozne veci.
Ide o vzajomne porovnanie akutonosti, uz len ked vezmeme ako priklad v tychto dvoch oblastiach a ich dosahoch, ci je odlezitejsie riesit toto referendum alebo trebars to utrpenie zvierat. Ze si riesime obe oblasti kazda na osobnej urovni je jedna vec, v oblasti orientacie mame svoje hetero rodiny a o ine sa nestarame, v oblasti zvierat si kupujeme nejake to masko z domacich chovov, ale kedze deti sa stravuju v skole, kedze tolko inych dielcich produktov v inych vyrobkoch pochadza tiez zvelkochovov je to iba ciastocny alibizmus ze tomu akoze branime a stale je to iba v osobnej rovine.
A potom ide o to v ktorej oblasti pojdeme vyvijat energiu aj navonok, nielen sam za seba. Riesi sa referendum a ja opakujem ze podla mna sa ma riesit uplne ine, a ze je urazkou a hriechom riesit veci tieto ked sa deje tolko nepravosti inde na svete a to prehliadame. Neriesi sa napr. ani utrpenie deti v domovoch, to je pritom celom paradoxne podruzne,..sorry musim prerusit rodina vola neskor dokoncim...
ak ako spolocnost ideme schvalit nejaku vec, cinnost alebo pravo na nieco, vzdy by sme sa na to mali pozerat tak, ze keby tu cinnost alebo vec robili vsetci, kam by sme ako spolocnost dosli..... lebo ked povolite vynimku jednemu, a je to v zakone, plati to potom pre vsetkych... uz nebudu hranice, bude to ako anarchizmus, nech si hovori kto chce co chce,ale musime mat nejake hranice a za kazdu cenu sa snazit udrzat TRADICNU rodinu.... toto nie je ani tak o viere v Boha, tu treba zapojit zdravy rozum a chciet sa pozerat daleko do buducnosti....
keby sme sa skor zaoberali tym, ako dostat co najrychlejsie opustene deti z domova do nahradnej starostlivosti, bez zbytocnych papierovaciek a natahovania....miesto takychto nezmyselnych veci....
@terezka1947 Ale ja viem, ze sa to netyka len veriacich. Len v ich pripade je ten vyskyt tychto nazorov trochu viac prevazujuci. Ale to nevylucuje samozrejme to, co si napisala. Mna akurat prekvapuje, ze tolko netolerancie prichadza prave zo strany mnohych veriacich (pozor, nemyslim vsetkych)...
Ale mas pravdu, toto nie je tema o viere/neviere, nemal som to v takom emocionalnom kontexte pouzit...
@vld
Netvrdim veci na zaklade emocii.
STavba teba, pohlavnych organov, sexualne fungovanie, schopnost plodenia su biologicke veci, to nezmenis.
A ako feministka ti hovorim, ze muzsky a zensky princip nie je o tradicii, pretoze zeny a muzi nie su rovnaki, maju odlisne vnimanie vela veci a hlavne co sa tyka rodicovstva a vedenia. Toto je biologicky taktiez vysvetlene a akakolvek psychologicka/psycholog ti potvrdi role otca a matky. Teraz nemyslim na prebalovanie, krmenie, kupanie dietatka (toto v pohode zvlada aj muz aj zena) ale psychologicku rovinu.
nitko tu nerusi homosexualne pary a ich sukromny zivot, ale dieta pri adopcii ma mat matku a otca
Stari a neplodni, posledny krat vysvetlujem. Stari ludia boli plodni v urcitom veku. Schopnost mat deti je ohranicena vekom, a inymi faktormi, ale ten potencial mali. Partnerstvo neznamena "nutnost mat dieta", ale "schopnost ho spolodit" a keby sa ti starki vzali minus 30 rokov, tato schopnost by u nich bola, kym homo par ju nema absolutne ziadnu a v ziadnej dobe...
Neplodny par a neplodna skupina je podstatny rozdiel z biologickeho hladiska. Kym zo 100 hetero je mozno neplodnych 10 parov, zo 100 homo parov je neplodnych 100 parov.
Cicavce - vobec nie je scestne, len si to nepochopil, vsimaj si lgoicke suvislosti.
Vsetko som ti vysvetlila a ked tomu nerozumies, kedze vyzeras na silne emocny typ cloveka, tak dalej to nema zmysel.
inak odporucam toto:
https://www.youtube.com/watch?v=3afaUqVdGzkpozriet si cely ten dokument od zaciatku do konca
este raz hovorim, ze proti homosexualom nic nemam, mozu to byt dobri ludia,....i,...len si myslim,ze vsetko ma nejake hranice....
@zuzulik1234 Ale ako je podla teba ta tradicna rodina ohrozena? Ved to skus trochu vysvetlit.
Ak by sa umoznili same sex manzelstva a ich moznost uchadzat sa o adopciu deti (nie pravo na deti, ako sa to zvykne demagogicky podsuvat), tak ja od svojej zeny a deti nezdrhnem s inym chlapom...alebo o co tu teda ide?
Preco za to, ze mnohe rodiny nefunguju, obvinujeme skupinu ludi, ktora za to nemoze? To skutocne nikto nevidi, ze napr tym referendom sa nic ohladom rodiny neriesi? Ze je to namierene proti homosexualom?
@horana áno, myslím si, že to nebude žiadna prevratná zmena a obávam sa, aby sa nakoniec v duchu zvráteného poňatia pojmu tolerancia a rovnoprávnosť, aký dnes všade preniká, po prvom kroku legalizácie, nepristúpilo k ďalším takým opatreniam, ako napr. že homosexuálne páry budú uprednostňované pred heterosexuálnymi, aby sa predišlo obvineniam z diskriminácie. Možno to niekomu bude znieť paranoidne, ale kto sleduje trendy, tak pochopí, kam to môže v konečnom dôsledku dospieť. Mimochodom, kde v zahraničí si homosexuáli väčšinou adoptujú znevýhodnené deti? V multi-kulti prostredí možno. V tradičnom absolútne nie. Prekvitajú adopcie z Číny a Ruska, nejde o znevýhodnené deti, ale iba o deti inej národnosti. Domáce adopcie sú zdĺhavé...jediný dôvod, prečo tie páry odchádzajú za deťmi inde. A sme opäť pri zásadnom probléme detí, ktoré hľadajú domov. Bráni im v tom prebujnelá byrokracia a s homnosexuálmi to nemá nič spoločné, a pokiaľ homo nebudú mať tento proces uľahčený, tak nevidím spôsob, ako by mali prispieť k vyriešeniu problému. Je predsa x hetero párov, ktoré sa nevedia dočkať a čakajú aj roky. A áno - myslím si, že neumiestniteľných detí neodbudne len preto, že homosexuáli sú nepochopení...alebo skôr sa tak prezentujú, alebo sú prezentovaní. Mám zopár známych spomedzi nich a nikdy som ich sexualitu neriešila, tak ako neriešim sexualitu iných mojich známych. Len tak mimochodom, nikto z nich sa nechodieva pretŕčať na dúhové pochody, nemá záujem o sobáš, ani o adopciu a necíti sa ani diskriminovaný ani nepochopený...chcú len pokojne existovať, svojou orientáciou sa nijak verejne neprezentujú, tak ako ani ja alebo ty asi nechodíš po ulici a nedávaš všetkým najavo, že si hetero, ale riešiš si svoju sexualitu v súkromí ako väčšina ľudí bez ohľadu na ich orientáciu. Toľko k nepochopeniu. Myslím, že dnes je veľkou obľubou hrať sa na obeť....a získavať tak rôzne výhody a ľútosť okolia.
@mima4 hm, zo 100 hetero parov je prirodzenou cestou neplodnych 25 az 30. Pozri si posledne cisla. Tzn podla teba stavebny kamen manzelstva - plodenie deti ide do sipok. Ale proti umelemu oplodneniu (pri ktorom dochadza podla cirkevneho kanonu k vrazdam XY deti) tradicna rodina mlci. Ono totiz to nie je mensina, tam sa neda len tak lahko kopnut a referendovat 😀
pretoze to nie je prirodzene...Podporuje sa v ludoch myslienka, ze si mozu robit co chcu, narusaju sa tradicne hodnoty, rusi sa tradicna rodina. Uz z principu nemozeme podporovat nieco, co nie je prirodzene a nikdy nebolo dokazane, ze je...
@adsumus neviem...píšem snáď po hebrejsky? Už som napísala svoj názor niekoľkokrát, ale nebudem ťa ignorovať, lebo to pokladám za buranstvo...takže ešte raz: Ja by som deťom, ktoré sú zodpovednosťou spoločnosti, poskytla domov u heterosexuálneho páru. Dôvod: lebo je to prirodzené a to dieťa má právo na dva prirodzené modely, ktoré na tejtp planéte spolu plodia deti. Žiadna iná kombinácia, ktorá by to prirodzene dokázala, neexistuje. Tieto šance existujú - stále je veľa hetero párov, ktoré na to čakajú rovnako ako tie deti. Keby bolo týchto hetero párov nedostatok, až potom by mali prísť na rad iné riešenia. Ale taká sitácia nie je. Takže načo polemizovať o niečom, čo v reále neexistuje. Stále dookola píšeš o nejakom zobraní šance, hráš na city a ignoruješ fakty. Až raz bude na svete málo bezdetných manželov, ktorí túžia po osvojení a bude x iných, ktorým to nebude umožnené, potom sa dá hovoriť o braní šancí. Rozumieš už tomu konečne?
@viera27
"U párov, ktoré aktívne plánujú dieťa 60-70% dosiahne tehotnosť v priebehu prvých šiestich mesiacov; 80-85% párov v priebehu jedného roka." http://www.gynda.sk/clanok/32/plodnosť-a-neplod... K tomu, ked si vezmes, ze nad ten rok je v ramci obdobia plodnosti schopnych otehotniet dalsich 5 az 10 %, tak mi to sedi.
Plodnost sa vsak da v idealnych podmienkach skumat iba ked je co najmenej barikad na jej uplatnovanie sa... t.j. ako v minulosti zacat sexualny zivot bez akejkolvek ochrany, akychkolvek hormonov od 18-19 rokoch zeny a nasledne vziat si tuto skupinu zien vo veku 40 rokov... tam by sa ukazali najrealistickejsie cisla.
lebo cakat s dietatom pomaly do 35 (dnes bezny jav), cely zivot fungovat na liekoch (HAK - hormony) predsatvuje mega znizenie plodnosti.
@alaguema len to, že nikto z tvojich známych nemá záujem o registrované partnerstvo alebo o adopcie neznamená, že všetci o ne nemajú záujem. lenže tým, čo by záujem aj mali im chcú právo na to odobrať. a ok, teraz vynechám deti, ale keď niekto chce mať možnosť byť informovaný o partnerovom zdravotnom stave a chce, aby po ňom dedil a nededila rodina ktorá ho odvrhla a pod., tak tú možnosť mať nemá lebo je len jeden z mála? veď tým, čo to nepotrebujú nijako neublíži, ak to schválené bude. nikto ich teraz nebude nútiť si to partnerstvo zaregistrovať. ale tým, čo to chcú ublíži, ak to bude zakázané.
@mima4 Tak znova. Bavime sa o definicii pojmu partnerstvo, ktoru si uviedla. Do tej kategorie stari ludia nesdpadaju, pretoze nemaju plodiaci potencial. Keby sa vzali pred 30 rokmi? To je co za racionalny argument? Vtedy by to bolo partnerstvo. Ale vzhladom na tvoju definiciu to uz partnerstvo nie je. Sama si si to tak zadefinovala...nespominala si nic o plodiacom potenciali pred 30 rokmi. Ti ludia sa sobasia dajme tomu teraz a tvoju definiciu nesplnaju. Takze kde je tu logika? Ked poukazem na trhlinu, zacnes kluckovat a vratis sa s carovnym slovickom "keby" o 30 spat...a hura, problem vyrieseny. 🙂
Takisto tie neplodne pary. Ta statistika vyskytu neplodnych parov je odpovedou na to, ci ich mozeme povaxovat za partnerov v zmysle tvojej definicie? 😀 Tu uz chyba aj pokus argumentovat...
Porovnanie s pojmom cicavec je scestne a vysvetlil som preco. Opat iba apel na moju logiku, ale na moj argument si mi protiargument nedala. Ak chcem nieco porovnavat, musi to splnat poziadavku porovnatelnosti. Takze...pojem partnerstvo alebo manzelstvo nie je biologickym pojmom, pricom pojem cicavec je pojem biologicky. Takze porovnavas dve rozne kategorie, ale odvolavas sa na moju logiku. Super.
Takze spajas dokopy pravne terminy s biologickymi a to povazujes za svoje argumenty.
Nie, neobhajila si. Aspon keby si poctivo priznala, ze je to tboj subjektivny naxor a nevydavala to za objektivne fakty.

@vld no,keby si tak pozorne cital celu diskusiu,zistil by si,ze nie iba "veriaci",ale aj "neveriaci"nie su velmi nakloneni adopcii deti takouto mensinou...
a celkom nerozumiem tvojej urazajucej reakcii,resp.prosim ta,vysvetli mi,kt.konkretne a jedine nabozenstvo homosexualov tak neuznava...lebo mne sa zda,ze nazor na nich nie je zalezitostou nabozenstva
inak,celkom by ma zaujimalo,kolko ludi z tejto diskusie pojde na to planovane referendum 😀 😀 😀 😀 😀
lebo tu je kazdy akcny,ale ked pride na lamanie chleba-ucast bude ako pri vsetkych
mam kamaratov homosexualov a keby som mala interpretovat ich nazor-taaaaak deti si adpoptovat nechcu,nechceli...a nepozdava sa im,ze sa okolo homosexualov robi taky rozruh-nie,nehanbia sa za orientaciu,ale nepotrebuju to ani nikomu stale prizvukovat a riesit to pred celym svetom