icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

17alisha
5. jan 2015

@matax no ukaz mi jeden priklad v prirode, ked k oplodneniu treba dvoch samcekov alebo dve samicky...ja osobne som sa o ziadnom neucila, ani nepocula, ale mozno len nie som dostatocne rozhladena, tak ma, prosim, pouc.
neplodne heterosexualne pary su uplne ina kapitola, s homosexualmi to nema nic spolocne, to tu teraz miesas hrusky s jablkami, ale topiaci sa aj slamky chyta.

abeata
5. jan 2015

...už dlhé roky poznám niekoľko ľudí s netradičnou orientáciou a viem, čo museli prežiť, kým si našli komunitu, ktorá ich dokáže akceptovať a neponižovať. Vidieť z poníženia od rodičov plakať mladého statného muža, ktorý až v dospelosti dokázal najbližším priznať, že je gay, je veru poriadne silná káva. Volajme ho napríklad Roky.
Viete čo je na tom ale najväčším paradoxom ? Toto : Jeho brat bol ženatý . Pil. A pila aj jeho manželka - matka ich dieťaťa. O ich malého syna sa staral Roky. Mal vtedy 16. Varil mu, čítali knihy, učil ho bicyklovať, písal úlohy... popritom skončil strednú a prijali ho na výšku. Obdivovala som ho, ako to zvládal. Odsťahoval sa na privát, kde býval so spolužiakom...svojim partnerom. Malý synovec bol už v puberte a Rokyho privát bol aj jeho naozajstným domovom, pretože "doma" ho čakali iba prázdne fľaše a násilie. On bol prvý a dlho jediný, ktorý vedel, že roky je gay. Dokázal to pochopiť a akceptovať, hoci v tých rokoch to bolo ešte väčšie tabu, ako teraz. Vyrástol z neho úžasný človek. Vyštudoval, našiel si partnerku a oženil sa... Napriek tomu, že ho vychovával gay...

vld
5. jan 2015

@17alisha
K tym hoaxom...nasiel som nieco napr v daily mail. To je taky britsky novy cas. Ak ty nieco tvrdis, dokazne bremeno je na tebe. Ja si mozem tiez cokolvek vymysliet a odkazat ta na google. Daj zdroj, aby sme sa bavili o konkretnej veci. Lebo to podavas ako fakty.
Prenasledovanie krestanov...no, ja k tomu pridam realne prenasledovanie homosexualov v Rusku, ci doslova ich kriminalizacia a neraz aj "zakonne" popravy v moslimskych krajinach, v Afrike...a teraz budeme porovnavat koho utrpenie je vacsie?
Prieskum v detskych domovoch? Chces sa pytat aj babatiek, ci stanovit vekovu hranicu? Ako by si si taky priesku predstavovala metodologicky?
Nie, nie som sudca. Ale ty a niektori dalsi sa tu spravaju ako sudcovia. Homosexualov tu povazuju za chorych, ci uchylnych. Konkretne ty niekomu napises, ze nema pravdu, a to len preto, ze ty mas nejaku odlisnu osobnu skusenost. To je tvrdenie proti tvrdeniu. A nie ze ona nema pravdu a ty mas.Vies naco su dobre dokazy? Aby nebolo mozne len taktvrdit cokolvek a vydavat to za absolutnu pravdu.

alaguema
5. jan 2015

@verra66 ja sa nesnažím dostať z nikoho nič...zaujímalo ma, čomu by dali matky prednosť....úprimne a bez vstupu inštitúcií. Otvorená odpoveď sa nekonala. Nenašla sa ani jedna. Tak ja za seba poviem: keby som si mala vybrať medzi dvomi rovnako spoľahlivými pármi pre svoje deti - jeden homosexuálny a jeden heterosexuálny, vybrala by som si TEN HETEROSEXUÁLNY!!!! Aká som len nemoderná a reakčná 😀

zuzanockamt
5. jan 2015

@17alisha neplodny hetero par a homo par je na rovnakej urovni, tiez nemozu mat bez zasahu tretej osoby dieta, priroda tp tak chcela, tak nechodme proti nej 🙂 ...cize neplodny hetero par tiez poprosim ziadne deti 🙂 ...nedokazu ich mat tradicne, tak smola - chyba mi tu vracajuci smajl

adeala
5. jan 2015

@alaguema ja som ti odpovedala otvorene a úprimne 😉 Orientácia by pre mňa nebola ŽIADNYM kritériom. Je to pre mňa ako pýtať sa "ak by boli dva páry úplne rovnaké, v jednom z nich by mali partneri modré oči a v druhom hnedé, ktorých by si si vybrala?". Jednoducho to nie je kritérium podľa ktorého sa dá rozhodnúť.

cecil36
5. jan 2015

@alaguema tak ja ti odpoviem, som mama a homosexualvo poznam dost. Keby som sa mala rozhodnut, predpokladám, ze by som este zila tym padom by som mohla vybrat konkretny par ci jednotlivca. a Budes prekvapena, ak by vtedy nezil otec mojho dietata (lebo ten je ako otec 100%), tak by som dieta neprisudila ani mojmu otcovi, ani mojmu bratovi, ale prave jednemu kamaratovi-gayovi, lebo by bol pre dieta to naj. Ak by som nezila, otazka je irelevantna, lebo by som nemohla vybrat nikoho a ostavalo by mi len verit z neba, ze dieta je v dobrych rukach. A v tomto pripade by mi bolo jedno ci je to par hetero alebo homo, ak by dieta bolo stastne.

17alisha
5. jan 2015

@najjulinka tak najprv dole klobuk, ze si sa na to dala. a preco by si podla teba mali vsetky heterosexualne rodiny k sebe brat mentalne postihnute dieta? uprimne veris, ze vsetci homosexuali by si ho adoptovali? lebo ked sudit, tak potom vsetkych podla rovnakeho metra.

vld
5. jan 2015

@17alisha A este k tej argumentacii bibliou. Jednak, pre neveriaceho cloveka to nemoze byt argument, to sa snad da pochopit.
Ale je to osemetne. Ja sa ta spytam, preco boh stvoril homosexualov, ak by ich povazoval za zlo? Za nieco neprorodzene. Alebo oni nie su bozimi stvoreniami?

alaguema
5. jan 2015

@adeala ok...beriem

liebling98
5. jan 2015

@alaguema odpovedala Ti @matax a aj iné.

matax
5. jan 2015

@17alisha nemiesam, pisem o adopciach, plus pisem, ze maju mat moznost aj teda 'spolu neplodne' homosexualne pary, ked taku moznost maju neplodne aj plodne heteros.pary

alaguema
5. jan 2015

@cecil36 neodpovedáš na moju otázku. skús prečítať ešte raz. Ak by si si mala vybrať medzi homo a hetero párom...obaja neznámi, hypotetická otázka, zabudni na kamaráta homosexuála....máš možnosť voľby medzi dvomi rovnako spoľahlivými pármi, jeden je hetero a druhý homo...komu zveríš svoje dieťa?

alaguema
5. jan 2015

@adeala fajn...takže ty by si nerozlišovala...kľudne by si syna zverila dvom homosexuálom...a následne by si pokojne odišla do večných lovíšť 😉 Spokojná, že syn bude v dobrých rukách a samé dobré vzory bude mať denne na očiach 😉

mia18112
5. jan 2015

1. Mat dieta je nejake právo ? Odkedy ???
2. Toto zopakujem: Kde ste zobrali prosím Vás rovnicu: adoptovane dieta homo parom = stastne dieta ????!!!!!!!

susanne6
5. jan 2015

@cecil36 samozrejme o chybách cirkvi by sa dalo véééééľa hovoriť, ale ja som napísala svoj názor a ten s tým vôbec nesúvisí...proste nerobme s vecí nenormálnych veci normálne, to je všetko.

yukki
5. jan 2015

Tá otázka má asi takú výpovednú hodnotu ako hypotetická otázka: Dala by si si radšej veterník na Jupiteri alebo na Marse?
a to aj pre túto tému, aj pre život ako taký.
Ľudia, Vy odpovedáte rozumne ale........... proste....to nie je pochopené.
Inak jedným zo znakov citovej deprivácie je aj neustále kladenie nezmyselných otázok...len jedným zo znakov, to len tak mimochodom čo si spomínam...

monkovec
5. jan 2015

určite nie, keď sa rozhodli žiť s partnerom s ktorým nie je možnosť splodiť dieťa mali by to rešpektovať.

alaguema
5. jan 2015

@abeata ohromné...práve som sa rozliala od dojatia 😀 Nevadí, že tieto veci sa v rodinách diali od nepamäti a že babka, dedo, strýčko, tetka a tak podobne, občas zachraňovali v rodinách deti, starali sa, platili, dávali, uskromňovali sa a obetovali sa...a neboli homosexuáli??? Pointa tvojho príbehu???

cecil36
5. jan 2015

@alaguema tak by som si o homo aj hetero pare pozistovala co najviac info a podla toho sa rozhodla. Nerozhodovala by som sa ci je par hetero alebo homo, ci nosi podkolienky alebo ponozky a ako casto a v akych polohach maju spolu sex. Podstatne pri vychove mojho dietata a zvereni komukolvek z nich by bolo, ako dobre sa vedia o moje dieta postarat po vsetkych strankach od emocionalnej, cez vzdelanostnu az po materialnu.

vld
5. jan 2015

@alaguema No pockaj. Toto je podpasovka. @adeala ti dala odpoved na otazku. Ty si tvrdila, ze ta zaujima iba odpoved na tvoju otazku s nerealne nastavenymi podmienkami. Ona na to pristupila (aj naproek nezmyselne nerealnej a umelo vytvorenej situacii) a dala ti odpoved. Tak potom preco jej teraz medzi riadkami ironicky naznacujes, ze by sa vlastne rozhodla zle. Odpovedala ti konzistentne so svojimi postojmi v tejto veci, a ty jej rozhodnutie bezostysne ironizujes a hodnotovo sudis.
O toto ti islo?

17alisha
5. jan 2015

@vld napr.:
http://shows.stv.tv/this-morning/268026-woman-w...
http://metro.co.uk/2014/03/09/woman-marries-dog...
http://metro.co.uk/2014/12/24/woman-marries-her...
http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/woman-who-ma...
http://www.nydailynews.com/news/world/woman-mar...
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1220349...
ty si vyrukoval s tym prenasledovanim, ako keby to bola novinka, tak som ti odpisala, ze to sa uz davno deje.
metodologiu prieskumu nech stanovi analytik alebo statisticky urad, ja za to nie som platena.
mimochodom, ja som nikde netvrdila ani nenapisala, ze su homosexuali uchylni alebo chori, tak si vyprosim, aby si mi vkladal taketo hrube slova do ust.
ano, mas pravdu, bolo to tvrdenie proti tvrdeniu, ale nakolko sa to moje opiera o skusenosti a to jej je len prazdnou, nicim nepodlozenou frazou, tak to moje tvrdenie ma v tomto momente vacsiu vahu. a ak hladas absolutnu pravdu, tak tu nenajdes, pretoze tieto temy su vysoko subjektivne. kazdy si dokazy vylozi po svojom, takze pravdy sa nikdy nedockas, uplna objektivita totiz neexistuje.

vld
5. jan 2015

@mia18112 "adoptovane dieta homo parom = stastne dieta ????!!!!!!!"
Kde presne toto niekto tvrdi? Prave naopak. Tu sa mnohi snazia vysvetlit opak...ze adoptovane dieta homo parom nerovna sa nestastne dieta.

adeala
5. jan 2015

@alaguema pre mňa homosexuál, ak je to slušný človek je dobrý vzor, takže áno.
Ak bude môj syn homosexuál a bude to dobrý človek, tak budem hrdá ako na syna, tak aj na seba a svoju výchovu.

17alisha
5. jan 2015

@vld a to zase mas odkial, ze boh povazuje homosexualov za zlo? prekrucas jedno cez druhe...ano, su to bozie stvorenia, ale nie su usposobeni na to, aby spolu splodili dieta. tak ako ked sa clovek narodi s modrymi ocami, tak na hnedo si ich neprefarbi...maximalne si tak moze dat sosovky, aby prekryl farbu oci. comu na tom nerozumies?

vld
5. jan 2015

@17alisha Dakujem za tie linky, prejdem si ich. Ale pisala si, ze nejde o novy cas. No, to je pravda, ale su to aj tak bulvarne platky, takze doveryhodnost velmi nizka. Ale cenim si snahu dat zdroje, o ktore svoje tvrdenia opieras.
Uviedol som, ze ty konkretne si homosexualov oznacovala za uchylnych ci chorych? Nie. Treba lepsie citat 😉
No, mozno budes prekvapena, ale ani tvoja osobna skusenost nemoze mat pre inych vacsiu vahu ako jej tvrdenie. Iba ak pre teba, ale pre ostatnych ma argumentacia vas oboch, cisto z pohladu logiky, rovnaku vahu.
A tym padom nemas dovod oznacovat niekoho vyrok za nepravdu. Pride totiz niekto treti, s opacou skusenostou ako mas ty a bude si napr narokovat vacsiu vahu svojej "pravdy" napr preto, lebo nepozna takych dvoch, ale siestich, a ti by sa rozhodli opacne ako ti tvoji dvaja.
Ale ja verim, ze moj point chapes.

alaguema
5. jan 2015

@vld s nereálne nastavenými podmienkami??? Tebe snáď naozaj odchádza rozum, ako si všímam pri tvojich predošlých príspevkoch. Ja som položila hypotetickú otázku. V hypotetickej otázke nemôžu byť nereálne nastavené podmienky, lebo je hypotetická. Je úplne mimo reálny čas a reálne podmienky. Zakladá sa iba na predpoklade. Rozumieš tomu? Ak položím takú otázku, tak očakávam odpoveď ktorá sa zakladá výlučne na tých hypotetických podmienkach, ktotré zohľadním v otázke...ak niekto do odpovede ťahá nejaké inštitúcie a podobné hovadiny, tak je buď fakt obmedzený, alebo načisto tupý. Vyber si 😉

slniecko2
5. jan 2015

@vld Súhlasím s tebou- aj ja sa bojím homofóbie. Zákonmi pro homo, Pridami a násilným vnucovaním homo myšlienok sa však homofóbia iba prehlbuje. Ja som síce proti homosexuálnym prejavom z princípu a tiež redefinícii pojmu manželstvo, pretože homo zväzok nie je na tej istej úrovni (morálne hľadisko), ale som zásadne proti homofóbom.

slniecko2
5. jan 2015

Inak, včera som pozerala rozprávku Ľadové kráľovstvo (Elza a Anna) a nechcela som veriť svojim očiam: je tam jedna scéna, ktorá nemôže mať iný význam ako ten, že poukazuje v dobrom kontexte na homosexuálnu rodinu - keď príde princezná Anna do akéhosi obchodu a smiešny chlapík jej predstaví svoju rodinu: mladý muž okolo dvadsiatky a 4 malé deti. Ak to tak nie je, tak ma prosím uveďte na pravú mieru, lebo mne až smutno pri srdci ostalo.

najjulinka
5. jan 2015

@17alisha položim potom inak otazku... tu je otazka ano či nie.. podla teba v čom je to lepšie ak dieťa je adoptovane len jedným z homo paru? čiže len jedna osoba ma prava a povinnosti voči dieťaťu? lebo zjavne za to si ty...