Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@maznacik007 ja sa ničomu nečudujem, milý maznáčik 😀 Čuduješ sa snáď niečomu ty? Reakcie sú celkom v norme. Aspoň ja mám ten dojem. Ak máš ty nejaký iný, tak to nie je môj problém, maznáčik 🙂
@17alisha chces povedat, ze pary, ktorym sa nepodarilo prirodzene pocat dostali deti ako dar? Zaujimave a kto im tie deti akoze daroval? Deti nie su veci, takze je nemozne ich niekomu darovat. Este som nepocula slovne spojenie: stat nam daroval dieta, alebo pribuzna sa nemohla starat o dieta, tak nam ho darovala ... 😝
@alaguema a ako nazves cloveka, ktory si mysli, ze je viac, ako iny clovek len preto, ze sa narodil s tou "spravnou" orientaciou a nechce pochopit, ze character cloveka sa neodvyja od sexualnej orientacie, takze toto kriterium nemoze byt relevantne pri urcovani toho, kto je, ci nie je schopny plnohodnotne sa postarat o dieta
@alaguema "nikoho som neironizovala...jednoducho na moju otázku neprišla normálna odpoveď. Ostatné ani nekomentujem."
No tak mi vysvetli tento svoj prispevok: "fajn...takže ty by si nerozlišovala...kľudne by si syna zverila dvom homosexuálom...a následne by si pokojne odišla do večných lovíšť emoticon Spokojná, že syn bude v dobrých rukách a samé dobré vzory bude mať denne na očiach emoticon"
Ci to nie je od teba? Ak si odpoved nedostala, ako tvrdis, tak to jednoducho nie je pravda. Z kontextu tejto tvojej reakcie vyplyva, ze si ju dostala. Lenze ty si ju zacala hodnotit a medzi riadkami naznacovat hlupost rozhodnutia rozhodnut sa pre homosexualny par. Ci ako to teda je? Alebo si svoj prispevok nemyslela ironicky? No to by bolo podla mna este horsie. Ved skus vysvetlit, nam, co nam dochadza rozum...lebo pri tych tvojich vykrucackach musi dojst rozum kazdemu 😉
@vld ja ti odpoviem, ale odpovedz mi aj ty o jej zdravosti. Chore je podla mna to, ze nedokaze si vytvorit plodny vztah po ktorom tuzi - lebo v tej adopcii ide prave o to. Chce mat dieta, ale nedokaze zit v takom vztahu, alebo s takou osobou ( opacneho pohlavia), s ktorou by sa jeho/ jej tuzby po dietati naplnili. Nebudem to porovnavat s lavorukostou, lebo aj lavou rukou dokazem pisat, pracovat, teda dosiahnem svoj ciel.
Moja dalsia otazka, neda sa to riesit inac? Viem pochopit 2 zeny tuziace po dietati, ale tie maju moznost umeleho oplodnenia darcom - kde a v ktorej krajine to nebudem tu riesit. Moc si neviem predstavit 2 muzov, zeby po dietati az tak moc tuzili, zeby sa isli zblaznit, ze su bezdetni. Ale mozno aj take je. Takze tema adopcie je podla mna zbytocna. Cakam na tvoju odpoved o tej zdravosti.
Mame v blizkom kruhu priatelov jeden homosexualny parik a ked vidim, ako laskyplne ziju, hned by som im dala dieta. Zatial sa staraju obcas o synovca a neter jedneho z nich. Ale su uzasni. Rodina nie je to, kde je zena a muz ako par, ale to, kde dostanes vela lasky a vychovu. Ci uz od dvoch muzov, dvoch zien, alebo od heterosexualneho paru. Ked si pomyslim kolko deti trpi, lebo ich rodicia priamo, alebo nepriamo tyranizuju. A pritom ine pary by za dieta dali vsetko na svete. A nie je pravda, ze deti kopiruju zivot v rodine. Ano kopiruju, ale kopiruju to, ci budu tiez nazivat raz v laske a nie to, ci budu nazivat s muzom, alebo zenou. Keby to tak bolo, neexistovali by homosexualne osoby, lebo by si vzdy boli odkukali, ze doma sa zilo s opacnym pohlavym...
Inak pre mna su chori ludia, ktori si myslia, ze su lepsi od inych len preto, ze ziju ako to kaze dnesna spolocnost (ktora, len tak mimochodom, je tiez obcas pekne na hlavu). Zi a nechaj zit. Keby sa toho vsetky mudre hlavy drzali, svet by bol uzasnym miestom!!!!!!!!!!!!
@elika74 Tak ked sa pozriem na svojho muza, ktory, logicky, nie je homosexual, ale strasne moc tuzi po babätku, tak nechapem co riesis otazku, ci muzi mozu tuzit po dietati. Samozrejme ze aj muzi tuzia po dietati. Ked sa pozriem len na mojho ocina, aky krasny vztah so mnou vzdy mal. Som o tom presvedcena, ze tuzil po detoch. Tvoj muz netuzi? Robi ti dieta len pre teba? Ak ano, tak chuda dieta! 😠
@elika74 Lenze tvoja otazka je nezmyselna. To je ako keby som sa ta opytal, co povazujes na lavorukosti za zdrave. Nechapes to? Ty tvrdis, ze je to choroba. To, ze to nie je choroba, dokazali ini, boli to vedci, ktori sa na tom zhodli a navrhli to vylucit zo zoznamu chorob. Ak ak existuje siroka vedecka zhoda, ze to nie je choroba, tak opak choroby je zdravie. Ci sa mylim? Ako inak ti to mam dokazat? Ty toto popieras a tvrdis, ze je to choroba, ale nemas pre toto svoje tvrdenie oporu.
"Chore je podla mna to, ze nedokaze si vytvorit plodny vztah po ktorom tuzi - lebo v tej adopcii ide prave o to."
A zase nespravna argumentacia. Tvoja otazka bola..."Co je na homosexualite zdrave podla teba?" Cize Preco teraz argumentujes adopciami a neschopnostou plodit? Neschopnost vytvorit plodny vztah nie je vzdy choroba. Ak to tvrdis, musis to dokazat.
"Nebudem to porovnavat s lavorukostou, lebo aj lavou rukou dokazem pisat, pracovat, teda dosiahnem svoj ciel."
No a predstav si, ze to tak vzdy nie je. Napriklad, ak sa chce niekto naucit hrat na gitaru, tak potrebuje na to prisposobeny nastroj - gitaru pre lavorukych. Spolocnost nema problem vyjst v tom v ustrety. Ked chce osamely clovek adoptovat dieta, tiez nikto netvrdi, ze je chory, lebo nevytvoril plodny vztah, a moznost uchadzat sa o adopciu dietata mu spolocnosti umozni. Ale u homosex paru je to strasne neprekonatelny problem. Cize tym tvrdime, ze nie su schopni vychovavat deti. A to je prilis silna kava.
"Moc si neviem predstavit 2 muzov, zeby po dietati az tak moc tuzili, zeby sa isli zblaznit, ze su bezdetni."
Toto je spekulacia. To, ze si ty take nevies predstavit, neznamena, ze to neexistuje a nie je to argument preco im to neumoznit.
Co vsetko si ja neviem predstavit. Ale netvrdim, ze take urcite neexistuje.
@elika74 nevies si predstavit gays tuziacich po detoch?, pozri si tento dokumentarny film zachytava zivot dvojiciek po dobu myslim 12 rokov, ktorych rodicia su gays http://www.twothedocumentary.com/
@alaguema "Svoj postoj som vyvsetlila dostatočne tu, aj v súkromných správach."
Nie v tejto veci. Kludne aj v IP, nemam problem. Ale k tejto veci konkretne si sa nevyjadrila ani tam, ani tu. Preto sa pytam.
Nie kralovsky plural. Ale za tzv tupych alebo obmedzenych si tu oznacila viac ludi, ktori podla teba nerozumeju tvojim inotajom.
@mikema 🙂 ale zije s tebou, myslim si, ze si zena a ste manzelia, alebo druh a druzka, proste muz a zena. A ja neriesim takyto pripad. Ok? Neviem, co sa mracis? Asi ma zle chapes. Ked si taka empaticka voci muzom, skus byt aj voci mne a skus to vidiet aj z mojho pohladu. Ak to nedokazes, tvoj problem. Myslim si - teda ja si to tak predstavujem- lebo nie som ani nezijem v homo stylom, ze 2 gayovia viac tuzia po sebe ako po dietati. Ale ako som pisala, mozno take je. Neviem si moc predstavit ani to, zeby si adoptovali dievcatko. Ja osobne by som netuzila zit s dvomi gaymi. Ty ano?
@elika74 Ja osobne by som tuzila po rodicoch, ktori ma miluju, Co su uz homo, alebo nie. A vies co? Jeden z mojich "homo" kamosov, ako ich ty empaticky nazyvas, pracuje s detmi uz vyse 20 rokov. Mal v skupinke uz aj mojho manzela, ked bol maly a vies co? Deti ho miluju, moj drahy je s nim do dnes skvely kamarat a nik nanho neda ani dopustit. A ano, aj dievcatka z nasej skupiny ho velmi maju rady.
Len pre tvoju info: Vztah dvoch homosexualov je podobny ako hetero. Na zaciatku velka laska, po case pridu aj krizy, ktore treba riesit. Ich vztah nie je len o bohapustom sexe bez emocii v divokych poziciach. Maju tak isto problemy, ako aj ine pary, maju svoje krasne dni a spolocny zivot. Jediny rozdiel je ten, ze na verejnosti sa nedrzia za ruku a nemozu si dat pusu, co si ja osobne neviem predstavit, ze by som sa musela bat pobozkat cloveka, ktoreho uprimne lubim. A aj take pary chcu mat po case rodinu a tak aj tuzia po detoch. Nie vsetci, tak ako aj homosexualne pary nechcu vsetky deti. Ale najdu sa aj homosexualne pary, ktore tuzia mat svoju rodinu, vychovavat deti a dat im vsetku svoju lasku.
ahoj , nemam nič proti..prečo by nemohli vychovavať deti o ktore sa ich vlastný rodičia prestali starať alebo ich len tak vyhodili...a aby som aj komentovala to,že tu davaju niektorý uplnu a neuplnu rodinu -prečo by to nebola uplna rodina? je len nemam maminu a tatina ale dve maminy alebo dvoch tatinou a dalšia vec tie nazory kopírovania od deti -aj tie lezbičky aj tý ako sa nazývaju teplý su z rodiny v ktorej bola mamina a tatino a nezabranilo to ich orientacii, je to vnich už sa stým proste narodili a slnko svieti pre každeho jednoho či sme biely,čierny,faremny,lezba alebo niekto iny mame pravo na život tak ako každy iný.....ja by som im možnosť stať sa rodičom neodopierala
@elika74 nechapem preco sa gayovia prezentuju ako ludia s nadmerne silnym sexualnym pudom. preco by po sebe mali tuzit viac ako po dietati? su to nomalnu ludia, chodia do prace, maju vztahy, rodiny...
otazka cislo dva, preco by si nechceli adoptovat dievcatko?
@vld dakujem ti za dlhu odpoved, ale akosi mi neodpovedal na to, co vidis na tom zdrave. Stale pises o lavurukosti, kazde porovnanie kryva, ale na tuto situaciu by bolo treba uviest uplne ine. O sirokej vedeckej zhode si tiez myslim svoje. Ja som napisala svoj nazor, pisem za seba, neskryvam sa za nazory inych, ani necitujem nikoho, aby som spravnost svojich nazorom potvrdila, obhajila. Ja netvrdim, ze nevedia vychovavat, ak chcu mat a mozu mat, nech maju aspon spolovice vlastne. To je prianie z mojej strany, nie nejaka zlomyselnost.
@warholette a ja uz 3. Krat sa pytam, preco svoju tuzbu po dietati chcu riesit len adopciou, ked teoreticky by mohli mat aj ciastocne vlastne. Co tak najst ine riesenie na tento problem? Ha?
@elika74 mne ten link ide otvorit, tu je obsah o com ten film je, v linku sa da precitat aj ich pribeh, ako prisli k detom, ale skratene: otcovia su biologicky, vajicka boli darovane a deti im vynosila ich kamaratka 😀
TWO: The Story Of Roman and Nyro documents the 12-year journey of legendary songwriter Desmond Child and his lifelong partner Curtis Shaw, and the extraordinary way they met and connected with Angela Whittaker, the woman who would carry their twin sons, Roman and Nyro, into the world. From preconception through the boys’ first 10 years, TWO is the personal and powerful story of these unique individuals whose lives become inextricably woven together in magical and unexpected ways. TWO is testament to the universal power and ultimate triumph of love – that it is love that makes a family, affirming modern families may be modern in their making, but timelessly human at their core.
BTW krstny otec je John Bon Jovi ;)
vsetky ostatne sposoby su totiz mozne bez zasahu statu, pretoze ak si chces splodit vlastne dieta, nikto ti do toho nekafra. mozes plodit a rodit kolko chces. az na adopciu potrebujes suhlas uradov a je diskriminaciou ho odmietnut rodicovskemu paru ktory ma rovnake genitalie kvoli dovodu, ze ma rovnake genitalie.

@elika74 Ale dnes sa to za chorobu nepovazuje. To nie je argument, ze v minulosti sa to povazovalo za chorobu. Otrokarstvo alebo obmedzene prava pre zeny tiez boli dlhe roky v minulosti normou. A dnes take nieco povazujeme za nenormalne, nehumanne.
Co je na homosexualite chore? Odchylka od prevazujucej normy? To nie je choroba. To by bola choroba aj lavorukost, alebo ciste modre oci... 😉