icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

vld
6. jan 2015

@elika74 Hlasuj ako chces, nediskutuj. Ja tiez zahlasujem...nohami...
A len jednu poznamku. Je neskutocne trapne, ze ked niekomu dojdu argumenty, tak zacne vytahovat veci typu...co tak moze viest chlapa k diskusii na zenskom fore...je to trapne...

cecil36
6. jan 2015

@vld tlieskam tvojej argumantacii, nazorom, trpezlivosti s týmto publikom a schopnostou nemat predsudky 😉

cecil36
6. jan 2015

A este par "faktov" zo stranky Aliencie za rodinu:
Zdravotný stav
OTÁZKA: Chcete touto referendovou otázkou zabrániť homosexuálnemu partnerovi dozvedieť sa o zdravotnom stave svojho partnera?

Nie, nechceme, nakoľko ani manželia nemajú takéto právo.
V prípade odvolávania sa na otázku zdravotného stavu ide o čistú propagandu a zneužívanie citov. V súčasnosti ani manželia nemajú zo zákona právo dozvedieť sa o zdravotnom stave svojho manžela za jeho života bez jeho výslovného súhlasu. Informácie môže lekár podať iba osobe s plnomocenstvom a po smrti aj osobám žijúcim s pacientom v trvalej domácnosti či potomkom. Manželia potrebujú rovnaké plnomocenstvo ako iné osoby, ide tu o otázku 1 eura u notára.

Dedenie
OTÁZKA: Znamenalo by prijatie tejto otázky to, že homosexuálny partner nebude môcť dediť po svojom partnerovi?

Nie, neznamenalo.
Právo na dedenie majú podľa slovenských zákonov aj iné osoby, deti a aj osoby žijúce so zomrelým v trvalej domácnosti.
Podobne ako pri otázke informovania o zdravotnom stave ide tu o zneužívanie citov a propagandu, nakoľko ako dnes, tak aj v prípade úspešného referenda majú osoby možnosť akýchkoľvek úprav v dedení. Súčasný zákon nevylučuje z dedenia homosexuálneho partnera, ktorý žije s inou osobou v trvalej domácnosti. Podľa § 474 ods. 1 Občianskeho zákonníka aj osoby, ktoré žijú spolu v trvalej domácnosti viac ako rok, sa stávajú dedičmi priamo zo zákona.
Zákon tiež garantuje, že všetci môžeme jednoduchým spôsobom napísať závet v prospech akejkoľvek osoby, a teda aj svojho partnera.

matax
6. jan 2015

@cecil36 dobre fuckty..podobne fakty su aj tu http://www.alianciazahodinu.sk

matax
6. jan 2015

Ale aspon su zabavne

janinah
6. jan 2015

@vld "A k tej argumentacii bibliou...No vies, neverim tym rozpravkam. A neuverim, kym niekto z vas nedokaze, ze boh existuje.".....vieš ty alebo niekto iný dokázať,že Boh neexistuje? len nezačni s tým,že ho nik nevidel,to by si ma sklamal... 😉 ja verím,že Boh existuje,dokonca mi to nehovorí len srdce,ale niečo neodškriepiteľné som videla sama na vlastné oči,jasne,zretelne,,za bieleho dňa....nebudem však o tom písať,je to príliš "moje".....

cecilia68
6. jan 2015

@17alisha človek by neveril, koľko náboženských fanatikov behá po tejto Zemi ☹ ☹ ☹

vld
6. jan 2015

@janinah Ako mozes chciet od niekoho dokazat neexistenciu niecoho, coho existencia nie je dokazana? Dokazovat musi niekto, kto tvrdi, ze existuje. Ja totiz netvrdim, ze urcite neexistuje, ale ze neverim, ze existuje. A to je sakra rozdiel. Preto chciet odo mna dokaz neexistencie boha je nezmysel. Takze asi tak. Proste tomu neverim. Tak co mam dokazovat?
Dokazes mi ty neexistenciu velkeho spagetoveho monstra, v ktore verim ja? 😉
Aby si ma nepochopila zle. Mne vobec nevadi, ze tomu veris. Kazdy nech si veri comu chce, je to tvoja osobna vec. A ja som ten posledny, co by niekomu nieco take upieral. Ale...akonahle bude ktokolvek tieto veci vytahovat v argumentacii o realite okolo nas, ci ked bude na zaklade rozpravok kastovat inych ludi, moralizovat, ci nebodaj zasahovat do zivota inych, to uz mi vadit bude a nezostanem ticho.

celasapremenim
6. jan 2015

@horana homosexuali na to referendum pokial viem tvrdia, ze je to nespravne riesene, ze preco by vacsina mala v spolocnosti posudzovat mensinu, ze toto by malo byt uzakonene z parlamentu, jednoducho inak ako referendom
co si pisala, co chcu homosexuali, tak presne takto je ako u hetero, niektori sa zenit a vydavat chcu a niektori nie a nevidim problem v tom, aby mali to pravo sa medzi sebou sobasit, ak chcu (aj adoptovat a vychovavat spolocne dieta)...na porovnanie, ak sa vyjadri desat zien, hetero, ze sa nechce vydat alebo mat v zivote deti, tak potom sa vyjadrime, ze vsetky zeny nechcu mat deti a vydat sa, lebo sa o tom tak tieto vyjadrovali?
osobne si myslim, ze vsetky vyskumy, dialogy a rozhovory, co sa vedu o hocijakom probleme, konkretne ich vysledok a mienkotvorba z nich je aj dalej diskutabilna, lebo hodnotny rozbor (analyza) by mal trvat minimalne pat rokov, a to z jednej dospelej generacie a vzorka respondentov by mala byt ovela vacsia, aspon 80 percent zo vsetkych dospelych, psychicky a fyzicky zdravych homosexualov (v produktivnom veku) z jednej ekonomiky, aby to malo akutaku vypovedaciu hodnotu
velmi ma prekvapil nazor nasho prezidenta na tuto vec, dufam len, ze je to ovplyvnene politicky, co si mysli, ze nemoze byt taky zadubeny aj on, hoci vidiet obmedzeneho trula na politickej pozicii na slovensku zase nie je take zriedkave

santamonica
6. jan 2015

@stangb ja som to zazila vo vlastnej rodine, 3 deti maminej sestry boli tyrane, takisto ako aj teta , dokonca aj po rozvode, az kym ten hajzel policajtsky sa ozraty neutopil v rieke......cela rodina sme sa snazili im pomahat, ale na tisic percent, tymto deckam by bolo urcite lepsie v milujucej gay rodine a nie v tejto....hlavne ze sa brali v kostole......bol to horor, co im robil a maju z toho nasledky na cely zivot....neviem, preco si myslis, ze sa tu vsetky ohaname nejakymi pripadmi z medii, bohuzial taketo rodiny su vsade, len sa o tom moc nerozprava nahlas 😖

celasapremenim
6. jan 2015

@vld inak ano, je to trapne pytat sa, co vedie chlapa v diskusii na fore so zenami 🙂 ale uplne narovinu ti napisem, chvaaalabohu, ze takeho nemam doma :D by ma slahlo

celasapremenim
6. jan 2015

@santamonica veru ako pises, vela ludi nema tolko empatie, aby uverila ked nezazije, ja mam privela a preto sa aj vyhybam niektorym clankom a dokumentom uz toboz, bohuzial musim ficat na komediach a podobne a zatvarat oci a usi, aby som prezila tento hrozny svet, co tu sa deje
chudiatka deti!!! este dodam, som velmi rada, ze sa utopil (predpokladam, ze zmena v nom nebola mozna)

vld
6. jan 2015

@celasapremenim No ak ma nejaku zenu trapit iba taka sprostost, tak je to povrchna tapa, ktorej by sa mali akikolvek chlapi radsej vyhybat...tiez narovinu 😉

celasapremenim
6. jan 2015

@vld poznam sa dobre, a povrchna nie som ani zdaleka a tapa uz vobec nie 🙂 jednoducho imponuju mi taki ti tichi, dobromyselni a hlavne chlapi 🙂 fakt si neviem predstavit, zeby moj chlap sadol za comp a hadal sa so zenami na modrom koniku o ich nazoroch 🙂)))) hruuuza
ale jedneho ukecaneho kamosa mame, ale je aspon dobromyselny a tiez nechodi na fora presadzovat sa, pokecame aj nazivo a fajn je, len doma by ma z neho svihlo urcite :D:D:D:D

celasapremenim
6. jan 2015

@vld a bacha, podla mna by si vadil aj lesbe 🙂))

adsumus
6. jan 2015

@celasapremenim Tvoj chlap nepresedí tiež kopec času za kompom? Napríklad čumením na hokej? Alebo niečím podobným z môjho pohladu totálnym zabíjaním času?

vld
6. jan 2015

@celasapremenim "a bacha, podla mna by si vadil aj lesbe"
Tak z toho zas asi slahne mna... tak velmi by som sa chcel nejakej zapacit 😉

17alisha
6. jan 2015

@cecilia68 clovek by neveril, ze ludia, ktori sa tu vyhlasuju za tolerantnych, budu pokrytecky zhadzovat niekoho pre jeho vieru.

maja2039
6. jan 2015

Nejde o to co si o tom myslia dospelí ja osobne nemam nic proti ním nech si ziju ako chcu, no nech do toho netahaju nevinne deti treba sa zamysliet nad dietatom co z neho bude a ake traumy bude prezivat medzi detmi ked sa mu budu posmievat, deticky su uprimne a zaroven vedia velmi ublizit a preco by mali trpiet pre niekoho orientaciu☹

mia18112
6. jan 2015

Opakujem sa už x - tý krat: Mat dieta je podla Vas nejake PRÁVO ???? Odkedy ???? To môže mat právo hocikto na hocičo ???? Táto diskusia nevedie nikam, je to téma, o ktorej sa može diskutovat nekonečne dlho.....

mia18112
6. jan 2015

Tak ako diskusia o zlegalizovaní lahkých drog, UPT, eutanázie, romskej otázky.........

cecil36
6. jan 2015

@17alisha ja nikoho pre vieru nezhadzjem, sama som veriaca.... ale Boh mi dal rozum a ja ho používam, dal mi empatiu, loleranciu a lásku k ľuďom, aj keď nespadajú do nejakej škatuľky....vyštudovala som katolícku školu, mám veľmi dobré poznatky, ako veci v KC fungujú resp. nefungujú, napriek tomu uvažujem, rozmýšľam a tvorím si vlastné názory 🙂

matax
6. jan 2015

@maja2039 a preco by deti mali trpiet deprivacnym syndrom v ustave, ked stratili rodinu?
Preco vy vobec dovolite, aby deti boli opustene? Ved, ked chcete rozhodovat o inych ludoch, zakazte im opustat deti..
Detom sa deti posmievat budu vzdy, za hocico, vzdy si nieco najdu..je len na nas dospelakoch, naucit tie deti, aby to robili, co najmenej a hlavne, aby ked vyrastu-prestali to robit.

cecil36
6. jan 2015

@mia18112 UPT je legálna 😉

matax
6. jan 2015

@maja2039 a co pravo dietata mat rodinu? Take je podla teba?

vld
6. jan 2015

@maja2039 Presne som cakal kedy niekto vytiahne tento pseudoargument, uz som ho cital a pocul viackrat. Lenze vies v com je ten tragikomicky vtip? Tie deticky by netrpeli kvoli sexor ich adoptivnych rodicov, ale kvoli zadubenosti okolia. Ved aj v tejto teme sa objavila osobna skusenost so zadubencom, ktory je pysny na to, ze vedie svoje deti k netolerantnosti voci homosexualom. Deti vedene k tolerantnosti, vidiace tuto aj v spravani svojich rodicov, toto robit nebudu. Viackrat tu na fore odznelo, ze je to choroba, ohavnost, zvrhle, proti prorode. Deti presne tychto ludi by boli prve v siku sikanujucich tie deticky s homosex adoptivnymi rodicmi. A to su pritom casto (nie vylucne) ludia veriaci, pokrytecky sa odvolavajuci na lasku k bliznemu. To ja povazujem za pruser.
Deti sa posmievaju pre mnoho sprostosti...staci, ze ma dieta nadvahu, okuliare, velke usi, krive zuby, ze je prilis male alebo naopak prilis vysoke, ze je biflos, ze nema otca, ze nema mamu, ze je adoptovane, ze je hlupe, ze nema iPhone 6, ze nema tenisky Adidas a tricko Beneton, ze rodicia maju stare auto...alebo len tak, ze je proste divne...etc...Ako chces pomoct vsetkym tymto detickam?

stangb
6. jan 2015

@santamonica to si nepochopila, ja nevravím, že sa oháňajú s prípadmi z médii alebo že si to vymýšľajú, len to slovo, že veľa mi vadí, ako keby na Slovensku bola väčšina detí vo svojich rodinách týraných..áno prípady sa stanú aj v biologických rodinách, aj v profi rodinách, aj v detským domovoch, ale zase nemôžeme argumentovať,ž e dajme deti homosexuálom,lebo VEĽA detí trpí vo svojich rodinách, potom to tak vyzerá, že za capnutie po zadku by už najradšej deti odoberali 😖

matax
6. jan 2015

@mia18112 vy -akoze ti,co chcu rozhodovat za homosexualne pary. Nech maju volbu/moznost, nech sa rozhodnu oni, ci chcu vychovat opustene dieta , ak ich odbornici uznaju na to vhodnymi.
Diskusie su podla mna na to, aby sa diskutovalo a nie, aby sa prislo k zaveru. Mozno niekto, kto nema potrebne info, najde si ich a mozno niekto zmeni nazor ..mozno si bude tvrdit stale to iste dokola, aj ked fakty to popru. Ok..to je diskusia.

agnese
6. jan 2015

Na referendum pravdepodobne nepôjdem, ale určite by som nesúhlasila s adopciou detí homosexuálnymi partnermi. Áno, homosexuálne páry môžu byť skvelými rodičmi, môžu byť príkladnými rodičmi pre poniektoré heterosexuálne páry, v niektorých prípadoch by sa malo dieťa mnohokrát lepšie po psychickej stránke s homosexuálnymi rodičmi ako v rodine s heterosexuálnymi rodičmi, ktorí majú komplikované vzťahy.....ale viete si predstaviť ako by to dieťa prijala naša konzervatívna, nevyspelá spoločnosť? Ľudia by sa nemali pozerať len na seba, že JA neodsudzujem, pretože sa stále nájdu ľudia, ktorí niečo takéto odsudzujú a v žiadnom prípade nepripúšťajú. Teraz si konkrétne predstavím situáciu napr. v škole na rodičovskom združení...príde homosexuálny rodič na rodičko a hneď sa nájdu "múdre a inteligentné" mamičky (..aj oteckovia) s predsudkami, ktoré doma začnú ohovárať a očierňovať daných rodičov a ich dieťa pred svojou rodinou, ďalšímí rodičmi, a niekedy aj pred vlastným dieťaťom neuvedomujúc si, že to dieťa ešte nie je dostatočne vyspelé na to, aby pochopilo rozumne situáciu..Určite sa nájdu aj tak konzervatívni rodičia, že budú protestovať proti tomu, aby ich deti "zdravých" rodičov nechodili do školy s deťmi "chorých" rodičov. Deti samé nevedomky opakujú po svojich rodičoch a aj takto nejako môže začať šikanovanie v škole.To je len jedna vec, čo sa môže v živote prihodiť dieťaťu adoptovanému homosexuálnym párom. V dnešnej dobe je ešte kopec ľudí s predsudkami. Viď hore.
Preto nesúhlasím s adopciou detí homosexuálnymi pármi.
Týmto príspevkom som nikoho nechcela uraziť, preto sa ospravedlňujem, ak to niekoho urazilo, ale snažila som sa opísať zmýšľanie konzervatívnych ľudí. Toť vsio. 🙂

vld
6. jan 2015

@mia18112 A preco ty uz po x-ty krat aj s x vykricnikmi opakujes nieco, co nie je pravda. Niekto tvrdi, ze same sex pary pozaduju pravo na dieta? Chcu mat pravo uchadzat sa o adopciu. Chcu, aby neboli z tejto moznosti vyluceni len kvoli svojej sexor. Kde ram vidis poziadavku na pravo na deti?
Co je zle na diskusii? Naopak, je velmi dobre, ze sa o tom diskutuje. Aj ked suhlasom, ze s mnohymi je diskusia nemozna a nevedie nikam.