icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

sonagolisova
8. jan 2015

urcite som za registrovane partnerstva a taktiez za to aby mali moznost adopcie...zijeme v 21 storoci a stale nie sme schopni TOLERANCIE !!!! milovat a vychovavat zodpovedne deti urcite dokazu aj homosexualne dvojice a preto nevidime dovod preco by nemali mat na to pravo..

elen3
8. jan 2015

@janinah neviem teda kolko hetero parov sa pred detmi bezne "sexualne bozkava".

janinah
8. jan 2015

@elen3 zdá sa ti normálny bozk na ústa muž+muž ? mne nie a pritom bozk na ústa mama+otec mi pripadá v pohode....

marusik
8. jan 2015

Tolerancia nie je to najdôležitejšie, čo sa deti potrebujú naučiť. Nestačí nám tolerancia; žiť tak, aby sme tolerovali všetkých všade nie je reálne. Dôležitejší je rešpekt - rešpekt pred pravdou... aj preto som proti adopcii pre homo páry. múdry pochopí.

elen3
8. jan 2015

@janinah mne pripada normalny, zopar som uz takych videla. nikto sa z toho nezblaznil, nikoho to nepohorsilo a nikto si to nevsimal.

pepca28
8. jan 2015

@janinah co je nenormalne na bozku dvoch ludi,ktori sa lubia?

janinah
8. jan 2015

@elen3 no ja som okrem Brežnev + Husak taký bozk ani nevidela a veru mi nechýba vidieť..... 😉

maja2039
8. jan 2015

@vld mne je jedno co si kto si no uz je to trapne dookola to riesit jednoducho nie je logicke ze by to dieta tiez tahalo k svojmu pohlaviu a dalsia generacia by bola uplne na hlavu 😀
a teda neviem si predstavit ze dvaja homosexuali vychovavaju male dievcatko 🤐

slunce3
8. jan 2015

Nie, tym romskym detom v defakoch to aj tak nepomoze...
a biele by sa vytrhavali nasilu... Dakujem.pekne,keby som to chcela zijem mimo sr.

pepca28
8. jan 2015

mam vela kamosov homosexualov..a priznam sa chvilku mi trvalo zvyknut si na to,ale teraz to beriem uplne normalne...som rada ze sa za to nehambia a su prirodzeni...a...adoptovat dieta si teda rozhodne nechcu..😀...

maja2039
8. jan 2015

@nika5214 😀 😀 😀 😀

warholette
8. jan 2015

@maja2039 preco by dvaja muzi nemohli vychovavat dievcatko? ked si to zoberies ze mnoho (verejn znamych) homosexualov je umelcov, su medzi nimi modni navrhari, tanecnici, kadernici, vizazisti a podobne, tak to dievcatko bude mat doslova ako princezna 😉

elen3
8. jan 2015

@janinah neboj sa, zda sa, ze ti to na sk ani nehrozi...

karkana
8. jan 2015

no 😒 ja si nemyslím, že by si mali adoptovať homosex.páry,,,,,,,,,,,,,,ja si neviem predstaviť, žeby som mala takých rodičov, brrrrrr,neviem, asi by som sa keby som bola väčšia hanbila,,,,a deti čo vidia doma-zvyčajne trochu zanechá na nich, či by ich viedli k tomu, že majú byť tiež taký ako oni alebo normálny,?,,,,ja som videla u dr. dvoch chalanov,mali vyše 20rokov fešáci, a ked som zbadala čo robia musela som odísť bolo mi zle z toho,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ako dieťa pozerať na toto doma,,ja by som nechcela, 😠 a pritom mám kámoša homos., kolga bývalý a super chalan ,len to mi vadí,,,že nech si robia čo chcú,len sa to nemusí akto prejavovať

maja2039
8. jan 2015

@warholette mne nevadia ani nic proti nim nemam nech si ziju ako chcu no deti nech to toho netahaju

vld
8. jan 2015

@maja2039 Tvoj prispevok je nelogicky...
"jednoducho nie je logicke ze by to dieta tiez tahalo k svojmu pohlaviu a dalsia generacia by bola uplne na hlavu"
Preco?
"a teda neviem si predstavit ze dvaja homosexuali vychovavaju male dievcatko"
To, ze si to ty nevies predstavit znamena, ze to nie je mozne?

maja2039
8. jan 2015

@karkana ved presne o to ide o deti co si budu v hlavicke premietat preco dve mami ci dvaja otcovia je to sebecke od nich co chcu 🤐

maja2039
8. jan 2015

@vld preto ze deti vacsinou kopiruju rodicov ked v tom bude zit tak jednoznacne to bude pre to dieta normalne

maja2039
8. jan 2015

@warholette princezna lezba 😀

zarica
8. jan 2015

@vld ale určite ma pravdu, čo nevieš? Čo homosexual, to deviant, zvrhlik, pedofil a pod 😖 ... som si všimla, že na tomto fóre sú samí vedci, psychiatri, psychológovia, diagnosti a hlavne aj osobni hovorcovia boha

nika5214
8. jan 2015

@maja2039 presne k nim deti nepatria a dúfam že to tak aj ostane

warholette
8. jan 2015

@maja2039 valna vacsina homosexualov pochadza z rodin s heterosexualnymi rodicmi. ak by kopirovali, co vidia doma, tak by asi homosexuali neboli, nemyslis? 😝

tessa
8. jan 2015

NIE!!!

warholette
8. jan 2015

@maja2039 preco by mala byt lesbicka? so sexualnou orientaciou sa dieta rodi, neviem ako by malo dievca s dvoma otcami vyrast v presvedceni, ze ju pritahuju zeny.

vld
8. jan 2015

@maja2039 Ano, suhlasim, to dieta bude povazovat tuto formu spoluzitia za normalnu. Len nerozumiem, co je na tom zle. Jeho sexor to neovplyvni, z toho dietata sa nestane kvoli tomu homosexual, ani to automaticky neznamena, ze bude rodinu dvoch heterosexualnych rodicov kvoli tomu povazovat za nenormalnu.

vitazoslav
8. jan 2015

@janinah Máš pravdu moja mama a sestra sa sexuálne nebozkávali, ale podľa tvojho, keď sa moja mama znovu nevydala, ja som sa nemal oženiť, pretože som svoju mamu nikdy nevidel, že by sa čo i len držala za ruku s iným mužom. Nemal by som sa vedieť bozkávať, pretože som mamu nikdy nevidel bozkávať sa s iným mužom a inak, nemal som predsa doma žiaden mužský príklad, ako potom mám vedieť ako sa mám správať doma k svojej manželke. Mám si brať príklad z môjho otca, ktorý nás opustil? Majú sa tak správať deti všetkých rozvedených rodičov? Považuješ takých ako som ja za chorých, za patologický jav na plátne nepoškvrnenej dokonalej "normálnej" rodiny? Nepochybujem, že sa snažíš rozmýšľať svojou hlavou, pýtam sa však či pri tom rozmýšľaní dokážeš zastať aj objektívne stanovisko, či sa na vec, problém, dokážeš pozrieť aj z druhej strany, či berieš do úvahy všetky informácie, alebo len tie, ktoré sa ti hodia...

maja2039
8. jan 2015

@warholette ze rodi, 😀 nerodi je to len rozkos

warholette
8. jan 2015

@maja2039 tak ja neviem, zo vsetkych ludi co poznam, ani jeden alebo jedna sa pre svoju orientaciu nerozhodli. ako som ja v urcitom veku zistila, ze sa mi pacia muzi, tak rovnako vsetci z mojich homosexualne orientovanych kamaratov zistili, ze sa im paci rovnake pohlavie.

adsumus
8. jan 2015

Tak ja to vidím v tejto diskusii tak pol napol, polovica za zákaz adopcií ludom bez reálneho dôvodu a polovica proti diskriminácii.

adsumus
8. jan 2015

@maja2039 takže podla teba ked som sa nenarodila lezba, bude homosexuálny styk pre mna rozkoš? to je nejaké oficiálne stanovisko cirkvi?