Adopcia z Číny
Baby mate skusenosti alebo viete poradit ako by sme si mohli adoptovat dievcatko z ciny? Akym sposobom, kde sa obratit, ako ziadat a ako je to financne narocne. Nechcem hate,myslime to vazne. Prosim len o seriozne rady a skusenosti.
Moc dakujem
Skarede alebo prispevky o inom budem zial musiet ignorovat. Chcem komunikovat v ramci slusnosti.
@simsalabim Ano, presne to mi napadlo, ze aj u nas este niektori uprednostnuju chlapcov z takych dovodov. Len teda bez toho natlaku mat iba jedno dieta. Ale ano mas pravdu, mame tendenciu vnimat niektore veci tak, ze nas sa to netyka.
@heleninamama stáť sa môže čo koľvek, sú rôzne osudy ľudí. Myslela som to tak, že možno v rámci EÚ by to bolo jednoduchšie ako Čína. Ale ako som písala tejto problematike nerozumiem.
@janhe Napadlo ma, keď tu dievčatá písali, že aj v iných štátoch sú, ja som tento postup čítala od nejakej ženy, ktorá takto s manželom postupovala, ale oni si brali dieťa z Indie. A tam to ide omnoho rýchlejšie, vraj úrady vychádzajú veľmi v ústrety, detské domovy tam nejako extra neexistujú, deti sú na uliciach. Takže tam prídeš a vyberáš si skoro ako v obchode. Znie to hnusne, ale tá baba to tak opisovala. Oni šli po dievčatko a vracali sa myslím s dvoma deťmi. A pre ďalšie chceli ísť neskôr. Ale teda písala, že okrem indských detí tam bolo veľa aj takých, ako keby čínskych. Plus teda v Indii to vraj funguje tak, že ak by si oslovila matku na ulici, tak v prepočte za 500€ ti svoje dieťa ochotne predá. To sa týka tých veľmi chudobných štvrtí, kde sú opustené deti na uliciach a niektoré majú teda aj rodinu, ale väčšinou je to len matka a kopec súrodencov. Čiže možno aj India by bola cesta, kde to ide úradne oveľa rýchlejšie a dieťa sa tam nájde aj takéto. Na Slovensku nie je databáza žiadna, môžeš osloviť úsmev ako dar, alebo podobné organizácie, tie majú zoznamy detí, ktoré sú vhodné na adopciu, ale väčšinou sú to deti s postihnutím, alebo súrodenecké skupiny. Potom sú zoznamy na úradoch, ale poobchádzať všetky úrady na Sk by bolo veľmi na dlho, okrem toho takéto dieťa sa tam podľa mňa nenájde. Keďže sú tu v menšine, sú veľmi silná komunita. A ak je problém, dieťa putuje k širšej rodine späť, nezostáva tu.
@saskia_98 ja viem, ale nemusí to tak byť. My sme čakali necelé dva roky 🙂 Ale teda my sme riešili pestúnsku starostlivosť s perspektívou adopcie. A požiadavky sme mali na biele staršie dievčatko. Keby sme chceli mladšie a možno poloromske, tak by sme mali dieťa už po pár mesiacoch. Záleží aj od kraja aj od sociálnych pracovníčok.
@indiankaindi velmi vela zalezi od kraja. Čo viem na vychode to ide ťažko. Ešte Košicky ako tak ale Prešovsky stoji uplne. 🙄 ja by som uvitala aj romske, mne by to problem nerobilo, to len manzel ani pocut, ze iba biele, taaak cakame a pestunsku by som ja osobne nezvladla, to klobuk dole pred tebou. 😊
@saskia_98 my sme cakali 11 mesiacov
@indiankaindi ahoj, ake velke dievcatko nakoniec mate a je tam ta perpektiva, ze bude pravne volne? Dakujem za odpoved
@saskia_98 Tak ono to nie je nejaký extra výkon, tá pestúnska, museli sme si ale veľmi dobre rozmyslieť, čo a ako s bio rodičmi, či to bude ok. A v tomto prípade je to úplne v pohode.
@tecko28 ahoj, mala 8 keď sme si ju brali. Neviem, či je tak skoro perspektíva, aby bola právne voľná, ale k biorodičom sa určite nikdy nevráti. Nie je tam šanca na zlepšenie a iná rodina nie je. Čiže o pár rokov je možné, že bude už právne voľná, ale netlačíme na to. V podstate sme v stave prakticky ako po adopcii 🙂
@indiankaindi ved prave preto co s bio rodicmi. Vy mate super ze tam nie je sanca na vratenie ale ja si neviem predstavit vychovavat dieta, venovat sa mu, byt pri kazdej jeho radosti ci chorobe a potom mi ho zoberu. To by som psychicky nedala...
@tortelinka Ba kraj romske dietatko
@saskia_98 to ani ja. Preto sme do tohto šli, lebo je to tam jednoznačné. Predtým sme odmietli pomerne dosť detí práve pre tento problém, že bio rodina chcela byť v kontakte a zasahovať a bola šanca, že sa to raz urovná. No a adopcia je na dlho, preto sme volili pestúnsku 🙂
@elementissa nemas celkom pravdu, v Cine je to s novorodencami peklo a vacsina zien ktora nema na vyber v tichosti "zapredava" svoj plod na tie ich sialene experimenty len sa o tom moc nehovori ze tam plody jedia kvoli povercivosti a vyuzivaju na vyrobu nejakych lieciv preto nie vsetky deti idu cez adopciu hlavne dievcata...krajina je to fakt pekna ale v medziludskych politickych vztahoch a v zaujmoch su to sialenci
@janhe Ahoj. Podarilo sa ti niečo zistiť? My uvažujeme s partnerkou nad adopciou z Thaiska. Oslovil som príslušné úrady v Thaisku, SR - bez odpovede zatiaľ a v ČR odkial mám odpoveď. Ale podmienku v ČR majú trvalý pobyt (aj reálne tam žiť) a navyše nemajú zmluvu s Thaiskom... Takže hladáme cestu ako sa to dá, ale dopátrať sa k niečomu je ako hľadať ihlu v kope sena... Ak máte niekto skúsenosti alebo známych dajte prosím vedieť. Ďakujeme
@elementissa Uz davno nie je v Cine politika 1 dietata. To je blbost.
Čo sa týka Číny a politiky 1 dieťaťa platila asi do októbra 2015 - zrovna nedávno som k tomu pozerala jeden dokumentárny film - Národ jedináčků (2019)/One Child Nation - a doteraz mi je nevoľno z toho, čo dokáže režim spraviť vlastným ľuďom len aby vymohol svoje a čoho sú schopní samotní ľudia preto, aby ich dieťa malo "správne" pohlavie...a áno dievčatká tam skoro nikto nechce, podobne to je aj v Indii a ešte pár myslením v tomto zaostalých krajín...teraz majú muži problém nájsť si ženy a v Indii pomaly skáču na všetko čo sa pohne...
@krkavcia_mater prosim, po akom čase ste "dostali " dieťatko? v apríli 2021 ste boli už 7.my v poradí preto sa pýtam, koľko to cca trvalo, ďakujem
@kailla_laura Ešte sme nedostali... akurat koncime aktualizaciu.. Kazde dva roky treba

@queen_el nedochadza im to, podobne ako mnohym Europanom, ked sa hovori o tom, ako konzumny zivot vplyva na zivotne prostredie. ANo, vieme, ze to je tak, ale preco by sme sa mali obmedzit MY - nech to urobia druhi.... Myslim, ze takto podobne uvazuju bezni Cinania. Tuzba mat pokracovatela rodu je velmi silna... a nie tak davno to bolo rovnake aj v Europe, ci? Len my sme to nemohli dotiahnut k takejto "dokonalosti" kvoli tomu, ze potraty neboli tak dostupne.