Aky je váš názor na vynosenie dieťaťa inou ženou?
Ahojte !
Zaujima ma, aky mate nazor na to, ked zena alebo muz je neplodna/y, a rozhodnu sa, ze dieta im vynosi ina mama, samozrejme za peniaze. Ja osobne neviem ako sa mam k tomu stavat, da sa povedat, ze nemam na to nazor. Vyjadrite sa ..
ak je to zo zdravotného hľadiska(žena má probllémy vynosiť dieťatko)tak je to podľa mňa v poriadku.Ale ak kôli tomu,aby si nepokazila postavu ,tak určite nie.
@talula neviem ako by som reagovala keby som tuzila po dietatku a nemohla respektive vevedela ho vynosit ale urcite by som nedokazala vynosit a porodit niekomu dietatko to nie nedokazala by som sa vzdat niekoho koho som nosila 9 mesiacov pod srdcom bez toho aby som mala z toho nejaku traumu
@lubica7 Neboj sa tebe by ho ani nezverili aby si ho vynosila. (Myslím/pisem to pekným tónom, nie negatívne)
Každá žena, ktora toto podstúpi musí prejsť psychickými testami a podpísať zmluvu vie o co ide. Vie ze to nie je jej dieta. To ni je tvoje vajíčko ani nic. Len sa "zapožičiava" maternica. A musí mat uz svoje vlastne deti.
no ja by som kedže nemôžem mať tak by som aj dotoho išla, len by som sa bála, žena čo by mi vynosila dieťatko, aby si dakedy nenárokovala,a asi by som to aj zle znášala, že iná je tehotná-ťažko to padne ,aj keby som bábo potom mala 🙂 ,,,,,,ale je riešenie aj iné-adoptovali sme si a sme šťastní,
neurobila by som to,nedala by som vynosiť dieťa inej žene a a ni náhodou by som nevynosila dieťa inej žene..
JE TO BLBOST ROVNAKO AKO UMELE OPLODNENIE !Pokial nám nie je dané mať dieta prirodzenou cestou splodením a dieta chceme tak je tu vela deti v domovoch ktore su uz na svete bez rodicov a potrebuju lásku a zivot v rodine. Lenze to je sebectvo ludí mat svoje za kazdu cenu
@dedikatessa nepis a nesud ked nevies co prezivaju pary ktore nemozu mat deti!!! Ak taka moznost existuje neviem preco by nevyuzili sancu mat vlastne dieta...Bud stastna ze ty medzi tie nestastnice nepatris ,urcite by si neodsudila dopredu niekoho kto za to vacsinou vobec nemoze !!
@stastenka42 koho súdim? napisala som svoj názor, za ktorým si stojim. A prosim ta nemiesaj do toho mna a moje dieta. Ty si napis zase svoj a ja sa ti do neho miešat nebudem dobre ? A este si skus precitat ako znela otazka ! Nikomu by som vynosenie dietata inou zenou neodporucala taka ako aj umele oplodnenie.
@dedikatessa mna sa tvoj koment netyka mam nadhernu a sikovnu dcerku a hned na prvy sup ale tvoj prispevok je strasne smutny..ako zena ktora uz ma dieta moze vyzyvat ine zeny aby sa vzdali moznosti mat vlastne deti? co je zle na umelom oplodneni? a ten nazor ze ked je niekomu dane.. je to nepravost a ked nejakej zene dokaze medicina pomoct a tak nech..take zeny by si od nas matiek zasluzili podporu a nie jalove reci
@dedikatessa je blbost,co pises....nesud,ked nevies............skoro kazdy tuzi po vlastnom dietati,je ochotny obetovat cokolvek pre splnenie svojej tuzby.Ja neodsudzujem umele oplodnenie ani nahradne materstvo,Nevidim na tom nic sebecke.
Ja mam po prvom tehu zdravotne problemy,druhe tehu je pre mna vysokorizikove,napriek tomu tuzim po druhom dietati a mozno budem potrebovat nahradnu matku.Moja sestra sa ponukla ,ak bude treba,sama je matkou dvoch deti a nemala by problem mat este jedno,pre mna...........a este nieco,ked nevies,co je neplodnost,nepis somariny.Na svojho syna som musela cakat 16rokov a viem,co neplodnost je..............
@stellamaris
@bonnie1 vynosene dieta druhou zenou, je marenie lásky medzi muzom a zenou, tak ako aj um. oplodnenie, je to ist za niecim co tak velmi chceme hoci nám to nie je dane z hora.Ale to neznamena ze niekoho súdim, ja som sa vyjadrila k téme nie ku konkr. pripadu alebo ludom. Kazdy si svoj zivot zariadi ako uzna za vhodne.A vy sudite mna
@dedikatessa ty si nejaka nabozenska fanaticka,ze takto pises,ze nie je dane zhora? ty problem s plodnostou asi nemas,tak co vypisujes o mareni lasky medzi partnermi?
Odvazny nazor mas tu na modrom konikovi,hmmm.................. 😒
@dedikatessa zhora z dola- to s tym nema nic spolocne.. mas svoje presvedcenie asi na baze krestanstva a ja ti ho neberiem. ale i tak??? co zabija? lasku medzi muzom a zenou? kebyze raz tvoja dcera nemoze mat deti a ty vidis ako sa trapi pomaly psychicky chradne posadnuto pocita dni..opusti ju manzel lebo je ,,neplodna,, som zvedava ci by jej stacilo tvoje utesenie ze nie je ti dane zhora..
@stellamaris preco odvážny? ci tu vládne komunizmus? som nevedela ze mozes mat len názor ktorý zdiela väcsina. je to marenie lásky, o chvilu sa uz svet dopracuje k tomu, ze si deti budeme vyzdvihovat rovno v genetickych laboratoriach, nebudem sa cudovat, ze to bude ,, normálne,, pre väcsinu
@bonnie1 tvoj názor a prosim nemiesaj do toho moju dceru áno? 😉
@talula velakrat som nad tym uvazovala pri pozerani americkych filmov. tych rodicov asi chapem. pretoze je to moznost ako mat vlastne dieta. pre niektorych ludi je velmi dolezite, aby dieta malo ich geny. takto mozu aspon sprostredkovane zdielat cele tehu a byt pri vyvoji svojho dietata.
druha stranka veci je, ze nerozumiem tym matkam, co deti vynosia. nerozumiem tie pohnutky. pre mna tehotenstva nie su prechadzkou ruzovou zahradou. su dost narocne, "nepohodlne", "obmedzujuce", ale toto vsekto je clovek ochotny podstupit kvoli svojmu dietatu. neviem si predstavit seba v tejto situacii, ze vlozia do mna embryo a uz v tej chvili viem, ze to dieta nebude moje. vsetko to prekonat, vynosit, porodit a potom ho nikdy nevidiet, nemoct ho privinut... no neviem. ja by som toto nedokazala ani za neviem ake peniaze. ale ak sa niekto dokaze natolko odosobnit, rozhodne dalsim dvom ludom da do zivota stastie a lasku.
@dedikatessa preco? normalne som sa ta spytala? ci by si svoj nazor nezmenila kebyze ide o tebe blizku osobu..zjavne si nepochopila moj komentar..ale to nic. som si ista ze raz pochopis zeny ktore urobia pre vlastne dieta hocico..
@dedikatessa vsak si mozes napisat svoj nazor,mame demokraciu,tak do toho.....si na fore,kde ma väcsina zien nejake problemy s otehotnenim a precitaj si,kolko tem sa venuje neplodnosti a ty vypisujes tu o mareni lasky 😖 Bud rada,ze ty si matkou a dopraj to aj inym,nech otehotneju akokolvek alebo nechaju dieta niekym vynosit.Kazdym rokom pribuda viac ludi,ktori su neplodni a rodi sa cim dalej menej deti,takze laboratoria a kliniky budu mat vela prace..................
@dedikatessa nikto Ti Tvoj nazor neberie, ale napisala si, ze je sebec ak tuzi po vlastnom dietati ... Ty si tu prva zacala sudit 😖 ... empatia Ti asi nic nehovori 😝
Minule som pozerala v televizii prave dokument o tomto, vynosenie dietata inou zenou (Indkou). V Indii to robia zeny presne ako pisu kocky, kvoli chudobe.. Jedna zena tam rozpravala, ze za jedno dieta dokaze kupit domov svojim detom (dom), dokaze im zaplatit sukromne skoly az do konca ich 18 narodenin, takze vyslovene povedala, zesa o to male postara pocas tehotenstva a pomoze inym rodicom. Tak isto sa tam spominalo, ze zeny su sledovane, zivotosprava a podobne, maju zaplatene prehliadky, zdr. starostlivost aby ich to nic nestalo.. Dokonca niektore z velmi chudobnych rodin boli separovane od rodiny a byvali v takom dome, kde byvali len tehotne a tam sa im starali o stravu, o byvanie, teplo, mali postel, dodrziavali hygienu a pod. Takto tam spominali, ze vynosili par deti americkym obcanom, suma bola pre nase pomery smiesna, okolo 8 tis eur dostala ta zena, ak nie menej, vacsinu zhrabla klinika, ktora to robi.. Ale na EU pomery to nebola vysoka zuma (menej ako 15 tis eur). Samozrejme, ozvali sa tam ludia, ktori bojuju za zastavenie. Ale nie preto, ze zeny takto vynosia deti, ale preto, ze sa takto zneuziva chudoba a ze tie zeny to naozaj robia kvoli peniazom aby zabezpecili vzdelanie, zivot svojim detom. Hrozne je, ze si vela z nas na SR ani nevie predstavit co je skutocna chudoba a odsudzuju inych. Treba skutocne otvorit oci poriadne pocestovat, zaujimat sa.. My si niektore veci tu ani nevieme predstavit. Radsej vynosia dietatko ako nechaju svoje neplnolete deti robit prostituciu.
@stellamaris vies co nechaj tak. len nas zbytocne vytoci takto vecer..dufam ze raz ju osud prinuti zmenit nazor
@stellamaris
@bonnie1 máme rozdielne názory na vec a skoda, ze detske domovy su plne, kde sa zrazu podela láska k deťom 😉
@bonnie1 mas pravdu,nedajme sa vytacat........nejakou nabozenskou fanatickou.Nech sama osud pokusa...............
@zuzkaanicka názor nie je súd !
@bonnie1 na osud neverím takze asi neprinuti 😉
@talula
@charlie1980
Mne pri prečítaní názvu témy úplne spontánne napadlo, že ja by som do toho šla. Nie kvôli peniazom. Tehotenstvo je najkrajšie obdobie v živote ženy (samozrejme ak je všetko ok). Myslím že je plno žien, ktoré by chceli byť znova tehotné, ale bábätko si z nejakého dôvodu nemôžu dovoliť (opäť nie je reč o peniazoch). Samozrejme neviem ako by som prežívala, keby mi po pôrode bábätko zobrali. Ako som povedala, bola to prvá, spontánna reakcia ktorá mi preblesla hlavou. Takže áno, šla by som do toho, ale... Myšlienkami som neprišla do štádia čo po pôrode.

@maslenka47 v tom pripade by nemohli byt ani umele oplodnenia 😖 ....inak z casti mi to aj dava logiku