icon

Aky je váš názor na vynosenie dieťaťa inou ženou?

talula
16. feb 2014

Ahojte !
Zaujima ma, aky mate nazor na to, ked zena alebo muz je neplodna/y, a rozhodnu sa, ze dieta im vynosi ina mama, samozrejme za peniaze. Ja osobne neviem ako sa mam k tomu stavat, da sa povedat, ze nemam na to nazor. Vyjadrite sa ..

stellamaris
8. mar 2014

@dedikatessa nie vsetky deti z detskeho domova si mozes adoptovat,niektore nedostanes ani do pestunskej starostlivosti.,mam cerstve informacie,svagrina tam robi,tak o co ti ide,neviem,chod dat lasku radsej dcere a manzelovi,ak mas................................

dedikatessa
8. mar 2014

@stellamaris skus urobit to iste 🙂

saffi
8. mar 2014

@dedikatessa ziskat dieta z detskeho domova je beh na dlhe trate. peniaze, socialka, pocita sa to niekedy aj na roky..... ano, v detskych domovoch je kopa deticiek, ktore by si zasluzili rodinu. ale vlastne dieta je vzdy vlastne dieta. a co sa tyka umeleho oplodnenia, tak nie je to vzdy tak, ako pises, ze za kazdu cenu chcu takym sposobom deti ludia, ktorym to nie je sudene. podstupila som umele oplodnenie minuly rok. nemali sme az take vazne problemy, potrebovali sme pomoc. podarilo sa nam to naprvy krat. neviem, ale tvoje tvrdenia su trosku odvazne.

zita19
8. mar 2014

@dedikatessa Neviem co je na tom zle pouzivat metody asistovanej reprodukcie na dosiahnutie ciela: privinut si vlasne dieta? Veda nastastie pokrocila tak daleko, ze je to mozne. To potom mozme napisat, ze ked niekomu z hora nie je dane byt zdravy tak ho neliecme, nezasahujme do zamerov prichadzajucich "z hora". Nechjame ho tak, maximalne mu zmiernime utrpenie...
Ak sa najde zena, ktora je ochotna vynosit dieta pre niekoho, tak preco nie? Aj ked je to este stale mimo zakony tohto statu, mozno casom aj tato moznost bude legalna. Neplodnych parov zial pribuda.

maria1989
8. mar 2014

@zita19 nechaj to tak, kto má vlastné dieťa, ktoré si sám vynosil, toto nikdy nepochopí 🙄

saffi
8. mar 2014

@zita19 som presne tohto nazoru. je to tvrdenie, ako napr neliecme chorych, nie je im sudene byt zdravymi. nezachranujme babatka v bruskach pri krvacani, nie je im sudene narodit sa. zime 100 rokov za opicami, naco sa dava tolko penazi do vyskumov, naco veda robi pokroky, naco vieme zachranovat zivoty, ked to nie je sudene. riadme sa "osudom" a nechajme vsetko na prirodu....

eeffka
8. mar 2014

nuz ja som matka 2 deti a popravde keby bola moznost kupit si vlastne biodieta v obchode (bio= moje a manzelove), tak ho kupim. obe tehu v rozpati 8r m zdravotne odrovnali, niektore veci mam uz nastalo + o 4+5prelezanych mesiacoch ani nehovorim... pre mna neprijemny , pretrpeny cas, aspon porody som mala z odmenu 4a 2hod. tkze boli pre mna vykupenim.
ja uz tehu neriskujem a myslim ze by to uz ani nedopadlo dobre... ale po 1.porode by som to spravila pre sestru, ale iba pre nu. po 2.uz nie, ale iba zo zdravotnych dovodov.

stellamaris
8. mar 2014

@saffi gratulujem ti k tehu a tesim sa s tebou,ze ti medicina pomohla. 🙂

saffi
8. mar 2014

@stellamaris a ja som tej medicine a pokrokom neskutocne vdacna 🙂 🙂 🙂

zita19
8. mar 2014

@maria1989 Nemozem to nechat tak. Mna tieto nazory vytacaju do vyvrtky. Mam vo svojej rodine 2 pripady bezdetnych manzelstiev a viem, ze ich to strasne trapi. Jedni ostali bezdetni a pritom viem, ze by z nich boli vyborni rodicia. Zial v tych casoch im veda pomoct nevedela. Druhym ani dnesna veda pomoct nevie. Poziadali o adopciu a su na "cakacke". Uz dlho.
Takze kazdemu, komu vedia lekari pomoct strasne drzim palce.

maria1989
8. mar 2014

@zita19 ach moja, úplne ťa chápem... 😢

ikke
8. mar 2014

tu asi tiez dost casto plati: syty hladnemu neveri...
myslim, ze toto je naozaj vec konkretneho paru a konkretnej nahradnej matky.

ja sama za seba som velmi rada, ze som sa nemusela zaoberat touto myslienkou. zaroven mam v sebe pocit podobny ako @eeffka, ze ak by som to pre niekoho urobila, musel by mi to byt niekto velmi blizky. uz len pre pocit, ze s tym dietatom mozem byt v kontakte aj po zvysok zivota.

saffi
8. mar 2014

@zita19 mna tiez taketo nieco dokaze poriadne vytocit. a ked niekto napise, ze chciet vlastne dieta za kazdu cenu je SEBECTVO, tak sa mi chce vracat. tak potom aby nebolo vo svete sebectvo, tak namiesto plodenia (akymkolvek sposobom) si vsetci hned POVINNE adoptujme deti z domovov. ale teraz sa mi natiska otazka, nie su sebecki ti ludia, ktori "si urobia" dieta a hodia ho do domova??? preco su domovy take preplnene??? toto nie je sebecke?

stellamaris
8. mar 2014

@zita19 aj mna taketo nazory stvu,tiez poznam ludi,ktori sa roky snazia o dietatko a neuspesne.Z neznamych dovodov pani koncia vsetky tehu v 6.mesiaci potratom,niekolkokrat..............boli by skveli rodicia,nedari sa.....na adopciu cakaju ako na posledne 😖
Co sa tyka nahradneho materstva,keby som mohla nou aj byt,nedokazala by som vynosene odovzdat biologickym rodicom...............obdivujem zeny,ktore to dokazu..................

zita19
8. mar 2014

@dedikatessa skus si o jedno z domova poziadat. Uvidis aka uspesne budes. Kopa deti v detskych domovoch nie je "pravne volna" pre adopciu, mnohe nemozu ist ani do pestunskej starostlivosti. Na dieta z detskeho domova sa caka roky. Napriek tomu, ze su plne. Najprv sa v situacii aspon trosku zorientuj az potom davaj sudy.

winona24
8. mar 2014

možno je veľká škoda ,že na Slovensku neexistuje legálna možnosť nechať si vynosiť dieťa inou ženou....ak si ľudia dokážu adoptovať cudzie dieťa,prečo by nemali chcieť aby im ich spermiu+vajíčko vynosila iná žena? 🙂

saffi
8. mar 2014

@winona24 no to je take slovenske... pri adopcii uz nevadi, ze dieta porodi niekto iny a vychovavat ho bude zas niekto iny. tak isto papierovacky a vybavovacky. nehovoriac o tom, ze pre dieta je proces s nazvom "cesta do a z detskeho domova" ovela zlozitejsia a stresujucejsia.

stellamaris
8. mar 2014

@winona24 aj ja si myslim,ze je to skoda.Mal by sa zmenit zakon,aby mali sancu na dieta vsetci.Je to utrpenie,ked sanca mat dieta konci byrokraciou 😖

dedikatessa
8. mar 2014

@zita19 nedavam súdy pisala som svoj názor ! ale to je tu jedno, vsetci musia mat nazor ako väčsina inak su tŕňom v oku

babaker
8. mar 2014

mna fascinuje v takychto kontroverznych temach, ze si sem pridu hrdinsky vykrikovat take, co podobne nezazili a v tomto pripade uz asi ani nezaziju, kedze deti uz maju 😝
dovody na vynosenie inou matkou su vacsinou vazne a tyka sa to maleho poctu zien, co takto prisli k dietatku. kazdy koname v zivote podla vlastneho vedomia a svedomia. ak to takto vyhovuje obom stranam, preco nie?

saffi
8. mar 2014

@dedikatessa vies, ked niektori ludia maju svoje nazory take, ako by som to povedala, jednostranne, az poburujuce. bez toho, aby sa vyjadrili na vsetky suviace strany, zaryto tvrdia len jedno bez pohladu na tiez suviace okolnosti.

zita19
8. mar 2014

@dedikatessa Ano, mozes mat svoj nazor. Ja mozem s nim nesuhlasit. A mozem svoj nesuhlas vyjadrit. Mozem vyjadri aj moj nazor na danu vec. Snad aj ho zdovodnit. Aspon dufam...

mariuskaa
8. mar 2014

@dedikatessa samozrejme, ze môžeš mat iny názor a nie je tu "komunizmus". Ide o to, ze tento názor nemáš ako neplodna žena ktora to takto v pohode berie: ze jej "nebolo dane zhora" tak si ide adoptovať.
Ale ide o tu empatiu s ktorou píšeš pritom mas na profilovej fotke vedľa seba babatko! A to, ze píšeš nemiešaj do toho moje dieta ... Však to je to, co "kole oci".

pslahorova
8. mar 2014

@charlie1980 ak by si bola v situacii ako moja kamaratka ktora sa snazi o dieta 15 rokov!!!! podstupila uz vsetky mozne liecby, operacie,oplodnenia....je to jedina moznost ktoru ma ak chce mat svoje spolu s manzelom, takmby si to co si napisala nikdy nenapisala, nevies ake to je, nevies ake je pozerat sa na cloveka ktory tak velmi trpi , tak ich neodsudzuj. Vo svete je to bezne len na slovensku je to nemoralne , neeticke a nezakonne! V cechach je to uz legalne , len pre info!

veva45
8. mar 2014

@dedikatessa ja si zase myslim ze nam bolo dane z hora umelo oplodnit zenu pokial nemoze otehotniet.... ja fakt z duse neznasam tieto reci ..... 😖 tak potom sa ani neliecme lebo ved nam bola dana z hora choroba..... prepac ale ja ked pocujem alebo citam tieto reci ze "zhora dane" du blejt....

mana85
8. mar 2014

@zita19
No deti je až až v domovoch , v profi rodinách spisov detičiek sú plné zakladače 😔 a byrokracia no skôr súdne prieťahy to áno no kto si naozaj chce vziať dieťatko toho to neodradí a dlhé roky čakania ? kto nechce čakať nemusí je na každom aké ma požiadavky na dieťatko a podla toho čaká ...

@saffi " pre dieta je proces s nazvom "cesta do a z detskeho domova" ovela zlozitejsia a stresujucejsia. " prepáčte ale oproti čomu ?

Nehnevajte sa ale viaceré tu bojkotujete adopciu ako snáď to najhoršie zo všetkých možností rodičovstva ja chápem že je to dôsledok príspevku kde bolo snaženie otehotnenia či vynosenia dieťaťa inou matkou za sebecké keď že sú preplnené DD - sama si myslím že to nebol najšťastnejší príspevok a nestotožňujem sa s ním no zostalo mi smutno z niektorých komentárov ...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zita19
8. mar 2014

@mana85 Ja presne viem kolko sa caka na dieta z domova. A neboli zadane podmienky: blondate, kucerave dievcatko do pol roka. Aj tak cakaju dlho. Na dieta do 3 rokov. Este ich ani nevyzvali na navstevu domova

mana85
8. mar 2014

@zita19 na návštevu sa ide až keď im ponúknu dieťatko a oni si ho na upsvare pozrú teda spis , foto , dvd-nahrávka v niektorých prípadoch a ak súhlasia potom dostanú povolenku k návšteve zariadenia v ktorom sa dané dieťa nachádza ...

zita19
8. mar 2014

@mana85 Este im ani nijake neukazali. Asi to nebude tym, ze by domovy boli prazdne, ale tym, ze deti nie su pravne volne na adopciu.