Vaše skúsenosti s adopciou na diaľku

28. apr 2021

Adopcia na dialku cez slovensku katolicku charitu? Dakujem

lula313
28. apr 2021

Podľa toho, čo od toho ocakavas. Aj veľa SK rodinám mozes pomôcť. Napr si najst chore dieťatko a tomu prispievať na liecbu a byt s ním aj v kontakte, čo by pomohlo obom. Ono by sa tešilo, že sa niekto on zaujima a ty by si mohla získať tým “nevlastne dieťa”.

cecilia29
28. apr 2021

Áno máme tak dve deturence cez Adopciu srdca

cacianka
28. apr 2021

@lula313 ja som tiez za blizku pomoc - začať u susedov a postupne by sa mala pomoc šíriť dalej a dalej, ako kruhy na vode.
Ak zosilnie niekto v mojom okolí, moze pomôcť inému a uz sme 2, 4, 8, 20...

domcci72
28. apr 2021

ako sa da adoptovat dieta na dialku?ako to funguje? dakujem za info 🙂

autor
28. apr 2021

@domcci72 ide o projekt cez katol. Charitu. Mesacne prispievas na dieta z vybranej rozvojovej krajiny alebo zo slovenska. Dostanes o nom info udaje vek zaujmy atd a adresu mozem mu poslat spotu nejake listy nalepky a ono ti napise apat dva krat do roka. Prisipevas mesacne na jedlo potraviny hygienu. Cena zavisi od krajiny aspon tak som sa docitala na stranke https://adopcianadialku.sk/chcem-si-adoptovat-d... . Da sa pomahat aj lokalne na slovensku, podla krajov.

moni73
28. apr 2021

Ja mam dievcatko cez viacnezsperk a nic od toho necakam. Mozno raz, ked budem fakt bohata, tak by som ju rada videla.

althejka
28. apr 2021

@moni73 aj ja, potesim sa z fotiek a ze chodi do skolky. k narodkam sme kupili do rodiny kozu a ja som mala vianoce

tncka
28. apr 2021

@moni73 a ostatne...dievcata,toto sa mi zapacilo. Neviem teda ci realne tie peniaze aj skoncia u tych adoptovanych deti,ale asi to skusim 🙂 Kedze ja uz deti mat nemozem,moju dceru uz viac rozmaznavat netreba 😀 skusim pomoct niekomu,mozno aj viacerym. Dakujem za napad 🙂

althejka
28. apr 2021

@tncka no, mne ju odfotili, aj s kozickou. aj ked dostala potraviny ci tricko do skolky. je tam pekna spatna vazba,ale nie namotavka dietata na nas a nas na dieta. ona ma svoju rodinu a surodencov,len zije v katastrofalnych chudobnych podmienkach.

tncka
28. apr 2021

Este otazocka,ake materialy o nom mi budu posielat? Dala som ze na mail,ale co to akoze bude?😅

tncka
28. apr 2021

@althejka dakujem,ved jasne,to ani neocakavam,to je pekne ze sa da takto pomoct🥰

moni73
28. apr 2021

@althejka aj ja mam malicku - lucy (snad nemame tu istu😇), tiez sa musim zorganizovat, v juni ma narodky.
@tncka rozhodla som sa verit, ze to tie deti dostanu
A uprimne, mam aj nieco, co mi prekaza. Platim stabilnu sumu, aj na vianoce dam nieco navyse. Zial, napr. na bicykel nemam a je mi vcelku luto, ze medzi detmi, ktore boli na tom +/- rovnako su zrazu rozdiely. Rozdiely, ktore sme im prinesli my. A nie, nie je to preto, ze ja bicykel kupit nemozem, ja som skratka "komunista" 🤷‍♀️

tncka
28. apr 2021

@moni73 hm ano,zas vsetkym sa pomoct neda,rozdiely su a budu tomu nezabranime ☹

autor
28. apr 2021

@tncka ako sa ma, ci je zdrave a 2x do roka skolske uspechy a prospech ak uz chodi do skoly...aspon z toho co som pocula od znamej...

sslobodnamama777
28. apr 2021

ja by som nesla cez katolicku charitu ale cez Savio.

livuska124
29. apr 2021

Ja mám tak dievčatko Judith v Keni cez "Viac než šperk". Je tam minimálna mesačná suma, ktorú je potrebné uhradiť (trvalý príkaz) - 22 eur, v ktorej sú zahrnuté základné potraviny, hygienické potreby, zdravotná starostlivosť a navštevovanie školy / škôlky na mesiac. Ak chcete, môžete samozrejme prispievať aj viac. Páči sa mi, že informácie o "vašom" dieťati a jeho fotky máte k dispozícii cez ich stránku - zóna podporovateľov - tam dostanete prístup s heslom. Na FB tiež často prispievajú fotkami, čo robili, koľko ton potravín rozdali,.... Organizáciu založila Slovenka (už bola viackrát v TV v rôznych reláciách), ktorá tam postavila a vedie školu, škôlku, knižnicu a pôsobí tam už viac než 10 rokov. Za ten čas sa im to tam rozrástlo, prijala niekoľkých pracovníkov (už priamo odtiaľ), postavili ďalšie školy, pomáhajú čoraz väčšiemu množstvu detí. Ono tá pomoc je ozaj základná - väčšina detí tam nemá čo jesť, spia na zemi v chatrčiach z nejakých palmových listov, nemajú matrace, ani hračky, proste doslova nič, čiže si nepredstavujte, že za 22 eur dostanú čokoládu, alebo bábiku... Dostanú múku, strukoviny, sušené mlieko, a ak sú choré, tak lieky. Je možnosť kúpiť pre dieťa matrac, hračku, či balík keksov, alebo kozu či sliepky pre rodinu (vtedy musíte prispieť mimo rámec toho trvalého príkazu).

althejka
29. apr 2021

@moni73 presne toto som riesila,aby aj v rodine jedno dieta ktore podporujem naraz nebolo v nevyhode pomoci, ze dostane nieco osobne. takze koza a potraviny celej rodine, tak sme to vymysleli. clovek nemoze padnut do tej lakavej vidiny, ze to jeho dieta ide vybavit vsetkym, nakupi mu hracky, nefunguje to tam ako tu. ja stale myslim na to, ze uz ta skolka, skola je nieco uzasne a otvori jej to moznosti .

domcci72
2. máj 2021

dakujem, idem si to pozriet 🙂 som na to zvedava.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre