icon

Zvažujete dať dieťa na adopciu?

pikocka
29. máj 2013

Ahojte, je tu nejaké dievča/žena, ktorá zvažuje možnosť - dať svoje ešte nenarodené dieťatko na adopciu ? Chcela by som pomôcť...

lenocka84
3. jún 2015

@kukichili myslim ze u nas "dohodnuta adopcia" nefunguje.
skor ma zaujimalo cez ake urady.naslo mi utajeny porod

petra7777
3. jún 2015

@moon1979 Predtým trebalo zvažovať....akoby niektoré ženské-deti ani len netušili, čo je to antikoncepcia :( A potom na MK "ponúkať" dieťa ako nejaký zákusok....To kde sme dpc ??????

tortelinka
3. jún 2015

@kukichili žiadna dohodnutá matka u nás nie je možná, nepodávaj takéto info

tortelinka
3. jún 2015

@petra7777 vieš dať na MK aj iný ako rýpavý príspevok?

tortelinka
3. jún 2015

@lenocka84 utajený pôrod znamená, že matka povie, že nebude zverejňovať svoju identitu, vtedy sa budúci rodičia nedozvedia nič(aspoň teoreticky to tak je)

petra7777
3. jún 2015

@tortelinka Do koho som rýpala? Snáď do teba? LEN konštatujem fakty ☹ Ignoruj, ak sa ti môj názor nepáči....Alebo toto tu nie je verejné? Zato ty len pritakávaš na každú stupiditu 😀

tortelinka
3. jún 2015

@petra7777 neviem kde som pritakava na stupidity ale v pohode 🙂 , pekný večer

moon1979
3. jún 2015

@petra7777 osobne si tiež nedokážem takéto niečo ani len predstaviť ...

kika9911
16. júl 2015

AJ UMELE OPLODNENIE STYRIKRAT VSETKO CO BOLO V NASICH SILACH A STALE NIC TAK SME SA ROZHODLI PRE ADOPCIU UZ MAME VSETKO POTREBNE K TOMU VYBAVENE PAPIEROVACKY A UZ LEN CAKAME V PORADOVNIKU NA BABETKO LEN TO ZE NA BABETKO NOVORODENIATKO SA CAKA VRAJ AZ TRI ROKY VELMI TUZIME PO BABETKU UZ MAME KOMPLET VYBAVENU POSTIELKU KOCIARIK VYBAVICKU UZ LEN DROBNOSTI KEDZE TO PRED KONTROLOU KED BOLI SOCIALNE PRACOVNICKY U NAS NA KONTROLU ASPON NIECO MUSELO BYT NAKUPENE . NECH SA OZVE CAKAME NA DROBCA.

wendy62
16. júl 2015

@lenocka84 dohodnuta adopcia funguje, samozrejme len neoficialne. Citala som o tom v jednom casopise a nestihala som sa divit. Ak je biomatka slobodna, urcuje sa otec spolocnym vyhlasenim rodicov, a prave toto sa da zneuzit. Otecko z paru, ktory ma zaujem o dieta, spolu s biomatkou pri porode podpisu, ze on je otec. Tym padom je zapisany do rodneho listu. Biomatka sa vzda dietata a dieta je zverene do starostlivosti otca, nova matka nasledne zaziada o adopciu partnerovho dietata a dieta je ich. Samozrejme nie je to bez rizika a aj to nejaky cas trva, ale da sa takto predbehnut v rade cakatelov, mat dieta od prveho dna pri sebe a biomatka nema stresy ze dieta bude trpiet opustene v domove. Problem je, ze takto nie su novi rodicia preverovani ako pri klasickej adopcii, takze sa dieta moze dostat napr. ku nejakemu psychopatovi. A tiez ak si to biomatka rozmysli, otecko bude musiet dokazovat ze nie je otcom a zatial platit vyzivne.

lenocka84
16. júl 2015

@wendy62 uz je to vyriesene 🙂

ericcc
21. júl 2015

@lenka250 urcite by som mal zaujem pomoct a adoptoval by som dietatko velmi rad.ked tak tak mi napyste.len chlapca

ericcc
21. júl 2015

@lenka250
@lenka250 ja by som chcel mam zaujem.ked tak tak mi napyste

potvorka713
26. júl 2015

ahoj a ja mam jeden dovod prečo chcem dat dieta na odopciu, preto lebo som maloleta mam len 17 rokou a uz jedno dievcatko uz mam mama mi snou velmi pomaha a to druhe uz bi som nezvlazdla z muzom nezijem .
@pikocka

bobalik1
26. júl 2015

@potvorka713 vieš mi poslať internú poštu

sm001
27. júl 2015

@dzordza Dobrý deň. Chcem sa vás opýtať či ešte stále čakáte na bábätko pretože som v 10 týždni tehotenstva a uvažujem nad adopciou alebo aby bolo o maličké postarané. V žiadnom prípade ísť nechcem na zákrok. Prosím ak by ste mali záujem mám email stanka.mikulajova@gmail.com. Seriozne. Mám 20 rokov a maličké rastie ako z vody 🙂 Prosím ozvite sa. Ďakujem 🙂

jankakamaratka
5. sep 2015

sheila72
5. sep 2015

@petra7777 ja zas nechápem, čo je na adopcii zlé. Dá sa otehotnieť aj cez antiku, stačí brať atb alebo piť alkohol, prípadne sa pretrhne guma a je to...mne sa napr páči, že dotyčná volí takýto spôsob. Nepôjde na interupciu a zároveň nenechá dieťa trpieť.

lenocka84
5. sep 2015

@sm001 tu to netreba riesit.lebo same predsudky ☹
staci si pri porode nahlasit utajeny porod.mat vytlacenu a vypisanu ziadost.kedze sme to nedavno riesili v rodine zistovala som dost info.

@sheila72 ano aj mne sa to paci ak sa zena takto rozhodne.ovela lepsie ako potrat.len toto forum je plne predsudkov ☹

petra7777
5. sep 2015

@sheila72 Na adopcii nič....len potom neskôr si bude dotyčná trieskať gebeňu o múr a ani som nenadobudla pocit, žeby si bola presvedčená, že vôbec sa dáma nejako chránila pred počatím ☹ No a vzhľadom k tomu, že zakladateľka ani raz nereagovala na tému, usudzujem, že niekto si "zase" robí prdel ☹

sheila72
7. sep 2015

@petra7777 tak ja myslím že je to jej vec, či sa chránila alebo nie, každopádne teraz znáša dôsledky a ja tiež vidím adopciu ako to menšie zlo. Neskôr ju to isto bude mrzieť ale zas ak už teraz vie, že dieťa nebude schopná uživiť, je toto najlepšie riešenie a nejaký pár, ktorý nemôže mať vlastné deti túto možnosť tiež privíta. To, že niekto nereaguje nemusí hneď znamenať, že si vymýšľa. Ja sem tiež nechodím každý deň a niekedy tiež nemám chuť ani reagovať :D netreba to všetko vidieť hneď v zlom svetle 🙂

vepoet
8. okt 2015

Ak by niekto uvazoval, ze da dieta na adopciiu, pls ozvite sa mi. vdaka

wiwiennn
15. nov 2015

Aj ja si myslím, že adopciu dietatka o ktoré sa nevedia mamičky z nejakého dôvodu postarat nemožno kritizovat, nech je to už z akéjkolvek príčiny, aj ked viem, že je to pre tú mamičku velmi tažké rozhodnutie, netreba ich pre ich rozhodnutia odsudzovat.....len ma mrzí, že u nás na SK je zdlhavé čakanie na adopciu dietatka, ktoré trvá aj tri až šest rokov,,,,iba v prípade ak si mamička vyberie pri adopcii náhradných rodičov, vtedy je to rýchle....my z manželom sme sa tiež pokúšali o dietatko a nevyšli nám ani umelé oplodnenia, ponúkli nám aj možnost náhradnej matky v Brne, ale sme sa toho vzdali, proste už sme prestali verit ,žeby to vyšlo, kedže sme nemali o tom dost poznatkov a bolo to mimo SK.... aj ked to z manželom tažko znášame a nezmierili sme sa stým... velmi túžime po dietatku....neviem prečo aj u nás nie je schválený zákon o náhradných matkách, ktoré by mohli pomôct viacerým bezdetným párom....čo by sme z manželom zato dali, keby že máme dietatko aj adoptované....ale na SK môžeme len o tom snívat .....

mayamibee
15. nov 2015

Nechápem prečo tu tolko žien súdy ostatné ženy, ktoré sa rozhodli dat dieta na adopciu.
Ja osobne si to tiež neviem predstavit ale chvalabohu nikdy som v takej situacii nebola.
Hovoríte o tom, ako by sa to dieta malo dostat do ruk narkomanom. Ved na slovensku su obrovské čakacie listy a rodiny sú maximalne preverované a strážené aj nasledne po adopcii. Myslím si že pary, ktoré čakaju na adopciu dietatka si to tak vrucne praju, že sa o to babo staraju lepšie ako niektoré matky o vlastné. Ja som mala na strednej škole učitelku, ktorá nemohla mat vlastne dieta a s manželom čakali niekolko rokov na adopciu a nakoniec sa jej to podarilo, ked som maturovala dostali sa na rad s adopciu. Vidiet to štastie ktoré ich naplnilo aj teraz sa mi chce plakat. A to nehovorím o tom, že to je užastná žena, pokorná a fakt jeden z najlepších ludí akých som v živote poznala. Ja som potom je príbeh už nemala možnost sledovat ale stretla som ju asi 7 rokov potom na jednej svadbe a bola tam aj s dcérkou a bolo to jedno krásne, slušné a milé dievčatko. Myslím si, že vdaka adopcii dostala krasny život a ja som názoru, že rodič nie je ten čo porodi ale kto vychová. Vdaka tejto skusenosti nesúdim ženy, ktoré daju svoje dieta na adopciu, prave naopak, som im vdačna za tie štastné deti a rodičov, ktorým sa zmení život. A ešte na margo adopcii, mala som aj spolužiačku na strednej škole, ktorá bola adoptovaná a krasny vztah maju s mamou, a vedela od malička že je adoptovaná. Moj strýko ma adopotvané dievčatko, po tom, čo im 2 deti zomreli v malinkom veku.
Adopcia je 1000x lepšie riešenie ako potrat, pretože dava šancu obom stranam, aj dietatu na život a čakajucim parom na kompletnu rodinu.

marcelarefat
16. nov 2015

@mayamibee presne si to napisala, ten kto to neskusi na vlastnej kozi, ten to nepochopi. Nie je nic horsie ako to prazdno, to dlhe cakenie kedy konecne aj ty uz budes muoct drzat to TVOJE dietatko v naruci. Bohu vdaka matkam ktore to dokazu, ze sa vedia vzdat svojho dietatka a tak umoznia nam co nemozeme mat vlastne aby nase srdcia boli naplnene. Netreba ich za to odsudzovat, ved sa rozhodli dat dietatu zivot a urcite lepsi ako by im oni same mohli dat. A kazdy adoptivny rodic je milujuci rodic, ved jedneho dna dostane ten najkrajsi a najcennejsi dar - svoje dietatko.

martyyyhha
Odpoveď bola odstránená
martyyyhha
Odpoveď bola odstránená
katy2
20. nov 2015

@martyyyhha to si sa sem prihlasila kvoli tymto dvom duchaplnym prispevkom? 😠 😠 😠 😠 😠

gitane
20. nov 2015

Je to smutné keď sa mama vzdá svojho dieťatka, no poznám ľudí ktorí sú nekonečne štastní práve vďaka dvom adoptovaným dievčatkám...

tortelinka
20. nov 2015

@wiwiennn ja by som chcela poopraviť informáciu, u nás nie je možné vybrať si pri adopcii rodičov