Zvažujete dať dieťa na adopciu?
Ahojte, je tu nejaké dievča/žena, ktorá zvažuje možnosť - dať svoje ešte nenarodené dieťatko na adopciu ? Chcela by som pomôcť...
Ahojte, tak ja som v pozícii ženy ktorá vďaka svojmu zdravotnèmu stavu nemôže a nikdy nebude mať dieťatko...celè roky túženia, plaču ktorý nepomáha...všetky vyšetrenia, úrady a žiadosti o adopciu a záver nemožnè si adoptovať lebo ,,sme mladè manželstvo" a tá beznádej...kto to neprežije sám neuverí a nepochopí....nepochopí to že by vybozkával ruky nohy žene ktorá je ochotná neísť na potrat vynosiť bábatko a dať k adopcii...ja by som aj dnes za túto možnosť dala čokolvek...
@voskarka nestrácaj nádej..krásne si to napísala a čo je mladé manželstvo ? treba vytrvať podať žiadost znovu na absolvovať prípravu.... áno adoptívny rodičia nenadávajú na ženu ktorá dá dietatko na adopciu,dá mu šancu na život a to je to čo urobí to top... nikdy neodsudzovať a dať maličkým šancu ,lebo niekde v dialke na nich čaká otvorená náruč bozkov...
@mata71 velmi pekne si to napisala a uplne s tebou suhlasim
@margaretkamirka ďakujem len vyjadrenie pocitu a skuseností.. 😵
@voskarka ahoj, nechápem tvoje vyjadrenie že ste mladé manželstvo, ako vám to bolo vysvetlené?
jejda,... ked clovek dieta nechce, z akehokolvek dovodu,... tak ho odhovarate od potratu,...
dat ho na adopciu je nahodou skvele riesenie - oni sa zbavia "nechceneho", a neplodnym parom bude dopriate "vytuzene"...
win-win
To co bude prezivat biologicka matka, nas vonkoncom nemusi trapit, je to jej vec. Vdaka ludom ako je ona, maju aj neplodne rodiny sancu na adoptovane babatko. A ktovie, mozno si to za 9 mesiacov rozmysli...
@ckatka krásne napísané. Poznám sama nejednu ženu ktorá bola na potrate lebo chcel a. ....a adopciu by "bolo vidiet"..a poznám len jednu babu ktorá sa vykašľala na reči dedincanov a dieťa donosila a dala na adopciu. Fakt nebola materinský typ...ona to neľutuje. .a nejakému bezdetnemu páru urobila obrovskú radosť
@voskarka ahoj preco ti neschvalili adopciu? kvoli zdravotnemu stavu? lebo mne sa zda divne, ze ste mlade manzelstvo? to je dovod ze vam neschvalili adopciu? podla mna to nie je adekvatny dovod z ich strany ... posunula by som to vyssie na schvalenie... ved ked raz nemozete mat, tak je uplne jedno ci mas 20 alebo 40 .praveze skor starsim parom nechcu davat uz uplne male deti, tam je nejaky limit..drzim palce silno
Nezvazovala som, a dufam, ze ani nebudem. No viem pochopit, ked je zena v bezvychodikovej situacii, je chvalyhodne nie ist na potrat- aby nikto nevidel, ze je tehotna. ale dietatko donosit, a dat na adopciu, aby sa dostalo do dobrych ruk. Poznam tak jedno dievcatko- teraz ma 8 rokov. Adoptoval si ju manzelsky par, ktory prisiel o svojho prveho syna. Ked im nebolo dopriate vychovat svojho syna- chceli vychovat ine dieta, ktore to potrebuje. Aj ked medzitym mali dalsie deticky- teraz ich maju aj s adoptovanym dievcatkom 4- dievcatko je stastne, zije medzi ludmi, ktori ju naozaj miluju. Vie, ze je adoptovana, a chape to. Dostali ju ako 2-mesacnu....
Ako prve- ked som sa to dozvedela, bolo- ako moze dat nejaka zena svoje take malilinke dietatko hned po porode na adopciu. Neskor mi porozpravali, ze sa dozvedeli, ze ta zena je slobodna mamicka, a ma uz dve deti, toto by bolo 3-tie a nemala naozaj zazemie, aby sa on dobre postarala.... muselo to byt pre nu strasne tazke. Ked sa teraz pozriem na dievcatko, len tak sa zamyslim, na koho sa asi podoba... je uzasna, sikovna, dzrava, prekrasna, nadherne spieva-.....
nevidim na tom nic zle- ked ma zena dost sily vzdat sa dietatka.... a dopriat mu pekny zivot...je tu dost bezdetnych parov, ktori tuzia po babatko, a nie je im dopriate....
Vela sily prajem :-*
@tortelinka hodnotenie psychologičky... teraz je to už jedno....ja som rozvedená, mám budúci rok 40...takže už adopcia nemožná...
@voskarka preco nemozna? ja mam 43 , som tiez rozvedena a zapisana v poradovniku. nik sa nevyjadril k mojmu veku
@marcelarefat aha to vážne? Tak to gratulujem a držím palce nech vám to vyjde!
@voskarka dakujem 🙂
@voskarka ha ja mám 44 r a mala som 42,5 ked prišiel malý... to nič neni moja
@marcelarefat držím palce
Kočky dobrá rda zahodte predsudky a smelo do osvojenia ja by som ešte brala jedno v pohode moj muž budem mat v janu 2016 50r a malý 2r.... xi xi xi....
@figurka1985 múdro... veru pohlad na bio mamu sa zmení a dakujem jej za život môjho srdiečka...
@mata71 len sa pýtam sama seba akomto zvládnem-sama....keď sú prázdniny a ja by som potrebovala byť v robote...kde bude malè? Napr. vbtých troch rokoch.. maminu mám ale ak by sa niečo stalo...iba uvažujem.. keby bolo malè chorè ok budem doma...ale zvládla by som to sama? Neviem nechcem byť nerozvážna a drobčeka priviesť do blbých situácií.....e
@voskarka nie to nieje nerozvážnost to je zodpovednost a potom nikdy nehovor nikdy.... nemusíš byt sama navždy,a podla najnovších štatistík sa vela žien s dietatom dá dokopy s niekym... xi xi... xi to na zlepšenie nálady,,,dobre ideš nato tak len želám dobré rozhodnutie a premýšlanie.
Ste tu všetky úžasneeeeeee! Ja vám všetkým zo srdca ĎAKUJEEEEEEM! A teda asi si dám prechádzku na úrad a opýtam sa ako to vyzerá s nejakou drobenkou ku mne...

baby, diskusiu som čítala len zbežne, ale až ma zdvihlo zo stoličky! keď tu nejaká nešťastníčka rieši dilemu ohľadom UPT, takmer všetci tu do nej hučia, nech to nerobí, veď sú aj iné možnosti, napr. dať na adopciu a spraviť šťastným nejaký neplodný pár... a keď sa taká žena objaví, ktorá zvážila všetky možnosti a rozhodla sa pre adopciu (predpokladám, že to bolo najťažšie rozhodnutie jej života), zasa sa tu do nej mnohí navážajú a odhovárajú ju, lebo robí chybu! niektorým modrým kobylkám nikto nikdy nevyhovie 😖