icon

Zvažujete dať dieťa na adopciu?

pikocka
29. máj 2013

Ahojte, je tu nejaké dievča/žena, ktorá zvažuje možnosť - dať svoje ešte nenarodené dieťatko na adopciu ? Chcela by som pomôcť...

evita_g
20. nov 2015

baby, diskusiu som čítala len zbežne, ale až ma zdvihlo zo stoličky! keď tu nejaká nešťastníčka rieši dilemu ohľadom UPT, takmer všetci tu do nej hučia, nech to nerobí, veď sú aj iné možnosti, napr. dať na adopciu a spraviť šťastným nejaký neplodný pár... a keď sa taká žena objaví, ktorá zvážila všetky možnosti a rozhodla sa pre adopciu (predpokladám, že to bolo najťažšie rozhodnutie jej života), zasa sa tu do nej mnohí navážajú a odhovárajú ju, lebo robí chybu! niektorým modrým kobylkám nikto nikdy nevyhovie 😖

wendy62
20. nov 2015

@evita_g presne tak, potraty u nas este dlho neskoncia prave preto, ze v skutocnosti drviva vacsina ludi zenu ovela viac odsudi za to, ze da dieta na adopciu, nez za UPT.

voskarka
9. dec 2015

Ahojte, tak ja som v pozícii ženy ktorá vďaka svojmu zdravotnèmu stavu nemôže a nikdy nebude mať dieťatko...celè roky túženia, plaču ktorý nepomáha...všetky vyšetrenia, úrady a žiadosti o adopciu a záver nemožnè si adoptovať lebo ,,sme mladè manželstvo" a tá beznádej...kto to neprežije sám neuverí a nepochopí....nepochopí to že by vybozkával ruky nohy žene ktorá je ochotná neísť na potrat vynosiť bábatko a dať k adopcii...ja by som aj dnes za túto možnosť dala čokolvek...

mata71
10. dec 2015

@voskarka nestrácaj nádej..krásne si to napísala a čo je mladé manželstvo ? treba vytrvať podať žiadost znovu na absolvovať prípravu.... áno adoptívny rodičia nenadávajú na ženu ktorá dá dietatko na adopciu,dá mu šancu na život a to je to čo urobí to top... nikdy neodsudzovať a dať maličkým šancu ,lebo niekde v dialke na nich čaká otvorená náruč bozkov...

margaretkamirka
10. dec 2015
Používateľ margaretkamirka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od margaretkamirka.

@mata71 velmi pekne si to napisala a uplne s tebou suhlasim

mata71
10. dec 2015

@margaretkamirka ďakujem len vyjadrenie pocitu a skuseností.. 😵

tortelinka
10. dec 2015

@voskarka ahoj, nechápem tvoje vyjadrenie že ste mladé manželstvo, ako vám to bolo vysvetlené?

ckatka
10. dec 2015

jejda,... ked clovek dieta nechce, z akehokolvek dovodu,... tak ho odhovarate od potratu,...
dat ho na adopciu je nahodou skvele riesenie - oni sa zbavia "nechceneho", a neplodnym parom bude dopriate "vytuzene"...
win-win

To co bude prezivat biologicka matka, nas vonkoncom nemusi trapit, je to jej vec. Vdaka ludom ako je ona, maju aj neplodne rodiny sancu na adoptovane babatko. A ktovie, mozno si to za 9 mesiacov rozmysli...

luciferkax
10. dec 2015

@ckatka krásne napísané. Poznám sama nejednu ženu ktorá bola na potrate lebo chcel a. ....a adopciu by "bolo vidiet"..a poznám len jednu babu ktorá sa vykašľala na reči dedincanov a dieťa donosila a dala na adopciu. Fakt nebola materinský typ...ona to neľutuje. .a nejakému bezdetnemu páru urobila obrovskú radosť

zibi
10. dec 2015

@voskarka ahoj preco ti neschvalili adopciu? kvoli zdravotnemu stavu? lebo mne sa zda divne, ze ste mlade manzelstvo? to je dovod ze vam neschvalili adopciu? podla mna to nie je adekvatny dovod z ich strany ... posunula by som to vyssie na schvalenie... ved ked raz nemozete mat, tak je uplne jedno ci mas 20 alebo 40 .praveze skor starsim parom nechcu davat uz uplne male deti, tam je nejaky limit..drzim palce silno

figurka1985
10. dec 2015

Nezvazovala som, a dufam, ze ani nebudem. No viem pochopit, ked je zena v bezvychodikovej situacii, je chvalyhodne nie ist na potrat- aby nikto nevidel, ze je tehotna. ale dietatko donosit, a dat na adopciu, aby sa dostalo do dobrych ruk. Poznam tak jedno dievcatko- teraz ma 8 rokov. Adoptoval si ju manzelsky par, ktory prisiel o svojho prveho syna. Ked im nebolo dopriate vychovat svojho syna- chceli vychovat ine dieta, ktore to potrebuje. Aj ked medzitym mali dalsie deticky- teraz ich maju aj s adoptovanym dievcatkom 4- dievcatko je stastne, zije medzi ludmi, ktori ju naozaj miluju. Vie, ze je adoptovana, a chape to. Dostali ju ako 2-mesacnu....
Ako prve- ked som sa to dozvedela, bolo- ako moze dat nejaka zena svoje take malilinke dietatko hned po porode na adopciu. Neskor mi porozpravali, ze sa dozvedeli, ze ta zena je slobodna mamicka, a ma uz dve deti, toto by bolo 3-tie a nemala naozaj zazemie, aby sa on dobre postarala.... muselo to byt pre nu strasne tazke. Ked sa teraz pozriem na dievcatko, len tak sa zamyslim, na koho sa asi podoba... je uzasna, sikovna, dzrava, prekrasna, nadherne spieva-.....
nevidim na tom nic zle- ked ma zena dost sily vzdat sa dietatka.... a dopriat mu pekny zivot...je tu dost bezdetnych parov, ktori tuzia po babatko, a nie je im dopriate....
Vela sily prajem :-*

voskarka
10. dec 2015

@zibi vtedy keď sme dali žiadosť sme boli dva roky zobratí, podla vyjadrenia psychologičky mladè manželstvo

voskarka
10. dec 2015

@tortelinka hodnotenie psychologičky... teraz je to už jedno....ja som rozvedená, mám budúci rok 40...takže už adopcia nemožná...

yukki
10. dec 2015

@voskarka možná aj v tom veku, a aj v pozícii rozvedenej. samozrejme-vhodnosť kandidáta (a nie na základe veku) posúdi psychológ na príprave.

marcelarefat
10. dec 2015

@voskarka preco nemozna? ja mam 43 , som tiez rozvedena a zapisana v poradovniku. nik sa nevyjadril k mojmu veku

voskarka
10. dec 2015

@marcelarefat aha to vážne? Tak to gratulujem a držím palce nech vám to vyjde!

marcelarefat
10. dec 2015

@voskarka dakujem 🙂

mata71
10. dec 2015

@voskarka ha ja mám 44 r a mala som 42,5 ked prišiel malý... to nič neni moja
@marcelarefat držím palce
Kočky dobrá rda zahodte predsudky a smelo do osvojenia ja by som ešte brala jedno v pohode moj muž budem mat v janu 2016 50r a malý 2r.... xi xi xi....

mata71
10. dec 2015

@figurka1985 múdro... veru pohlad na bio mamu sa zmení a dakujem jej za život môjho srdiečka...

voskarka
10. dec 2015

@mata71 suuuper! Ste super a jasne máte pravdu nech neni malý sám! A gratulujem k malinkèmu! 🙂 no a tak ešte sa opýtam, nebude problèm keď som zamestnaná aj poistená v rakúsku? A bývanie tu na Slovensku mám akurát u maminy v dome?

mata71
10. dec 2015

@voskarka v tomto by nemal byt žiaden problém.. kludne si to povieš u psychologičky a riešenie sa nájde,,, lebo určite nejaký drobec či drobenka ťa čaká 🙂

voskarka
10. dec 2015

@mata71 vyznievto nádherne...neviem baby...už sommtak že váham...no asi teda zájdem na úrad sa opýtať...

mata71
10. dec 2015

@voskarka ja som si pred 4r povedala že sú možnosti a veru aj boli....ved ked budeš mat 70r kto ti podá čaj,či kávu ? kto sa pochvali čo povystrájal...no no vidíš,,jedine drobuliatko ktorému dáš srdce a lásku moja... 🙂

voskarka
10. dec 2015

@mata71 len sa pýtam sama seba akomto zvládnem-sama....keď sú prázdniny a ja by som potrebovala byť v robote...kde bude malè? Napr. vbtých troch rokoch.. maminu mám ale ak by sa niečo stalo...iba uvažujem.. keby bolo malè chorè ok budem doma...ale zvládla by som to sama? Neviem nechcem byť nerozvážna a drobčeka priviesť do blbých situácií.....e

mata71
10. dec 2015

@voskarka nie to nieje nerozvážnost to je zodpovednost a potom nikdy nehovor nikdy.... nemusíš byt sama navždy,a podla najnovších štatistík sa vela žien s dietatom dá dokopy s niekym... xi xi... xi to na zlepšenie nálady,,,dobre ideš nato tak len želám dobré rozhodnutie a premýšlanie.

voskarka
10. dec 2015

@mata71 jeeeej ďakujem! A veď ano...máš pravdu. Tak ako to je dnes už zajtra byť nemusí... 🙂 na to som zabuudlaaaaa!

mata71
10. dec 2015

@voskarka 😵 😵 😵 😵 😵 😵

voskarka
10. dec 2015

Ste tu všetky úžasneeeeeee! Ja vám všetkým zo srdca ĎAKUJEEEEEEM! A teda asi si dám prechádzku na úrad a opýtam sa ako to vyzerá s nejakou drobenkou ku mne...

jolly84
10. dec 2015

@lenka250 dala si dieťa na adopciu?

mana85
11. dec 2015

@voskarka ??? čože my sme si dali žiadosť 3 týždne po sobáši a nikomu to neprekážalo ... a to ste sa dozvedeli po ukončení prípravy v záverečnej správe či ?