icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

fiallinka
18. apr 2010

bello, a oni ti nikdy předtím nikdy štítku nezjišťovali? Fakt nechápu, u nás se to zjišťuje automaticky vždycky, zároveň když berou první hormononální profil před ivf...

lucifuk7
19. apr 2010

rebeka: No ja v teme Brno som nebola, ale momentalne chodim do Gyn fivu. V luckach som uz raz bola a neberiem to len ako liecenie, ale aj ako sa zregenerovat z nasho uponajhlaneho zivota a trosku si uzit nic nerobenie a krasnu prirodu.

Kazdemu odporucam... 🙂

rebeka33
19. apr 2010

Lucifuk sorry asi som sa poplietla.
belo a keď sa môžem opítať v ktorom centre ti to navrhli? Hlavne nech ti to pomôže k vytuženému bábu.
Prajem pekný večer.

bellka
25. apr 2010

Ahoj holky,
přeju krásnou nedělinku a jsem tu, abych odpověděla na vaše otázky 😉
fialinka: z celého horm. profilu zjišťovali pouze prolaktin a estrogen a po mém naléhání mi vzali krev aspoň na jakési antisperma.
rebeka33: až v Reprofitu se MUDr. Macháč začal zajímat o příčinu a chtěl udělat ihned vyšetření štítné žlázy a i když štítná žláza se může poškodit i v průběhu hormonální léčby, tak na vrozenou poruchu imunity by přijít museli, i kdyby nechtěli, ale spoň tak mi to vysvětlil endokrinolog. Nechci nikomu křivdit, protože znám spousty lidí z bývalého CARu, kteří se miminka dočkali, ale myslím si, že pouze proto, že byli zcela v pořádku a potřebovali pomoct s oplodněním.

rebeka33
25. apr 2010

belka veľmi si ma potešila, lebo ja som teraz menila car presne na reprofit. Až ma zaráža koľko pozitívnych reakcií na reprofit je na koníku. Tak dúfam, že som v dobrých rukách. Ináč už stimulujem 2 deň. Prajem peknú nedeľu.

bellka
25. apr 2010

rebeka33: úpřímně jsem se obávala, že všechny ty reakce na Reprofit jsou trošku přehnané, ale už při pravním pohovoru jsem si uvědomila, že tomu tak není. Opravdu mi imponuje to, že MUDr. Macháč sám řekl, že peněz už nás to stálo hodně a o psychice ani nemluví a nebude dělat něco, o čem je přesvědčený, že by nevyšlo. Teď jsem ráda, že jsem se odvážila k němu objednat 😉 I kdyby to nevyšlo na poprvé, věřím, že nepojede jako pásová výroba a udělá všechno proto, aby nám konečně pomohl 😉 Tak hodně štěstí, ať Ti to dobře dopadne 😉

ofs
26. apr 2010

Ahojte všetky snažilky,
Walle kde si? Čitam o tebe v inej téme, že ideš k Hermimu na KET. Chcem sa ťa opýtať či si picháš injekcie, ktoré ti dala Hulíková na krv? Ja som bola tiež na konzultáciách u neho, zrušil tie injekcie, vlastne nezakázal mi ich, ale podľa neho problém je v niečom úplne inom, takže nechápe Hujíkovej teóriu, podľa neho u mňa je problém v chromozónoch, podľaneho mám problém vynosiť chlapca a jednoducho som mala smolu, že znova to mal by chlapec. Vypísal mi papiere na druhý pokus ivf, tak po dovolenke to znova skúsime. Ale ja si budem pre istotu pichať injekcie, lebo mne zistili nielen získaný ale aj vrodený trombofilný stav. napíš ak si nájdeš čas, pa a pozdravujem všetky ostatné aj rebeku, bellku....

rebeka33
27. apr 2010

OFS ja si myslím, že by si mala pichať. Do krvnej zrážanlivosti sa určite viac rozumie Hulíková , bez urážky. A otehotneniu to nemôže škodiť,len keď pomôcť. Ja beriem ,len anopirín , ale ak by to vyšlo, tak po otehotnení idem hneď za ňou , nech ma vyšetrí a rozhodne ona. Jeden potrat mi úúúúplne stačil. 😒

Prajem všetkým pekný večer a ozvite sa baby, ako sa máte? Nejde teraz niekto so mnou do stimulky?

albao
3. máj 2010

Ahojte dievcata!
Chcem vam dodat trosku elanu do snazilkovania. Pamatate si nasu diagnozu? Vsetky spermie mrtve, aj ked ich je dostatok. Tak sme nasadili velmi vela vselijakych vitaminov a pred par tyzdnami sme nasli pod mikroskopom zive spermosky. Sice stali na mieste, ale vrteli chvostikmi a boli zive! Straaaasne sme sa tesili!!! Uz mozme ist na IVF!
Ale ta najvacsia radost prisla len nedavno - nasla som si // na testiku 😵 Uplne prirodzene, asi zazrak 😵

Dievcata nevzdavajte to, sup s elanom do stehulkovania! 😉 Drzim silno palce a posielam virusiky:
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

guginenka
3. máj 2010

Albao - gratulujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😵 😵 😵
nech to len všetko dobre dopadne.

albao
3. máj 2010

guginenka: dakujem a dufam, ze sa nakazis 😵 😉

ofs
3. máj 2010

Ahojte babenky,
Albao gratulujem, super, veľmi a úprimne sa teším s tebou, je to skvelý pocit, viem o čom hovorím. My ideme asi v auguste na ivf, ale mám strach, lebo už mám 2 potraty za sebou, ale našťastie mám jedno dieťa... je to na nezaplatenie, zmysel života, škoda, že ten čas tak letí, už má moja dcéra 8 rokov, už sa nedá tak pomojkať s ňou. Ale keďže dieťa naozaj chceme veľmi, tak to asi skúsime,. Koniec koncov zistili mi dedičný trombofilný stav, tak snáď keď sa už vie príčina, predídeme týmto nepríjemnostiam, ktoré sme prežili...... Len si dávaj na seba pozor, a vychutnávaj si to šťastie, zázrak, pozdravujem aj rebeku, napíš ako si dopadla, a kde je walle? Pekný večer

lucifuk7
4. máj 2010

Caute baby, aj sa sa s Tebou Albao velmi tesim a drzim palce, aby sa nic nepokazilo, davaj na seba pozor.
Ja zatial nic nove nemam, chystam sa do Ke na imunologiu koncom maja......

Vsetkych zdravim !!!

walle
autor
5. máj 2010

ahojte dievčatá...dlhžšie som tu nebola..mám dosť starostí s mojím koníčkom...morské akvarium 😕 😀 objednala som si knihy z US a teraz študujem chémiu vody a korály, aby mi to stále tam nekapalo...ale to sem nepatrí...takže...

ofs - ja som dopadla tak, že si injekcie nepichám. !!! 😕 Totižto, v deň, kedy som už bola rozhodnutá si to pichať, mi zavolala moja gynekologička, ktorá sa osobne pozná so šéfkou Hulíkovou ( ja som bola naposledy u nevesty Hulíkovej)...a verdikt je taký.
" Injekcia si predsa nemám pichať, pretože ja nie som až taký katastrofálny prípad a je pravda, že fraxik dosť prekrvuje maternicu a to zase nie je ideálne pre uhniezdenie embryjka - preto to z CAR moc radi nemajú ( viď. Herman). Tiež, keďže som v minulosti aj otehotnela, tam by problém nemal byť. Preto mi povedali , aby som brala kyselinu listovú 2x denne,, B6, B12 ( 500 -vku), a vitamín E.Aspoň mesiac pred KET. A potom, keď už budem tehulka 😲 , myslím, že od 4-5 týždňa tt si budem ten fraxik pichať. Pretože vtedy sa niečo začína meniť ( asi choryon či čo) na placentu a ten sa správa trombofilne!!!

to je, čo??? nevesta iný názor...šéfka tiež, ale myslím, že zhodnotili môj stav a je to tak správne. Takže ofs, je to na tebe...ale som zvedavá, čo mi na to povieš... 😕 😖

ináč, ja by som mala dostať ms 22. -23. mája a vtedy začínam s liekmi na KET!!!Tak veríme!!! Momentálne sme na dovolenke... 😵

pa a objímam všetky...lucifučík cmuk!!! 😵

fiallinka
5. máj 2010

walle, držím palce 🙂, u ketu je to rozumné - kdybys šla do ivf, asi bych se přikláněla k injekcím už od stimulace, protože je to velká hormonální zátěž a to může trombozu ovlivňovat 🙂

Albao, to je zázrak a mám strašnou radost 🙂

walle
autor
5. máj 2010

fiallinka!!!! objímam ťa, a ty ako? čo máš nové????????????????????? 😅

lucifuk7
6. máj 2010

walle, drzim palce.....nech je to konecne pozitivne a posunies sa dopredu, vsak maj je lasky cas, tak nech sa ti spravne zburia hormony a vypali to na 100%..... 🙂

ja idem do KE 24.5...tak si ste budem musiet pockat aspon mesiac na vysledky....takze trochu relaxujem

walle
autor
6. máj 2010

ahojky lucifučík!!! no vidíš, tak pekne relaxuj!! ja to robím práve teraz. dovolenkujeme !!!

rebeka33
6. máj 2010

Ahojte babule. Dlhšie som sa neozvala.
walle- ďakujem za pozdrav medzi reprofitkami. Zatiaľ som po opu- mali sme 8 vajíčok po soft stimulácii-( naozaj je to neporovnateľne jemnejšie- skoro vôbec mi neopuchlo brucho a po OHSS ani stopy.) Ale oplodnili sa len 3. Ostatné boli nezrelé- mali ste to niektorá. Dá sa niečo vypiť ,alebo zjesť ,čo by to ovplyvnilo? Minule sa nám oplodnilo 4 z 15. pred tým sme ten problém nemali.
Albao to je super správa!!!! Gratulujem. Nech je to úplne bezproblémové tehotenstvo. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ofs- super,že sa zistilo ,kde je problém. Veľa babám pomohol fraxík ,alebo anopirin. Aj ja beriem. Tak dúfam ,že nám to pomôže. Škoda ,že to zisťujeme až po potratoch. 😒
Potom sa ozvem, či reprofit pomohol. Ale pocit z nich super. Veľmi veľký rozdiel od Slovenska.(Košíc).
Prajem pekný večer.

ofs
7. máj 2010

Ahojte,
pozdravujem všetky babky.....
rebi, ja som pri prvom ivf mala len 2, z toho obe sa oplodnili a jedno sa aj ujalo, ale žiaľ skončilo sa to potratom. Takže ja ti neporadím čo by trebalo piť, ale kvalita je dôležitejšia ako kvantita, a uvidíš vyjde ti to. Moja úroda bola slabšia , vlastne veľmi slabá, ale vidíš stačilo to. Neviem koľko máš rokov ale daj si vložiť 2, pretože čím je žena staršia, tým je menšia šanca aby sa ujali obe. A keby si mala dvojičky, to by bolo len fajn, nie? Koniec koncov dvojičky môžu byť aj z jedného. Rebi, ale silno ti držím palce, uvidíš bude to ok.
Walle to je ale info.... no ja som rozmýšľala tiež že si začnem pichať až keď začnem stimulovať, pretože pýtala som sa jej, čo keď náhodou vystrelí motyka a ja otehotniem prirodzene a injekcie som si nepichala 2 mesiace pred otehotnením, keďže nevedela som, že kedy otehotniem. No napísala som to zložito, ale chápeš, nie? Nato mi povedala, že to bude v poriadku, lebo beriem anopiryn, a keď otehotniem, tak vtedy si hneď začnem pichať. Takže tak, asi to urobím tak, že keď začnem so stimuláciou, vtedy si začnem pichať tie injekcie. Och bože, koľko lekárov, toľko názorov. Celé mi to vychádza až na august, lebo v júli ideme na dovolenku. Inak Hermi mi nepovedal, že si nemám pichať injekcie, ale rušil Hulíkovú, aj keď si myslím, že keď mi zistili vrodený a zvýšený získaný trombofilný stav, nie je to sranda a injekcie určite neuškodia, len pomôžu. Poznám kopec žien, ktorým to len pomohlo a porodili zdravé deti. Tak asi tak, walle, rebi, a ostatné babenky, už by som chcela písať s vami o tom, že sa nám narodili zdravé a krásne detičky, ale so seba mám pocit taký, že stagnujem a rozmýšľam či ešte ísť do toho, veď ja už dieťa mám...... ale tak hrozne chceme ešte s mužom druhé bábo. Ale hrozne sa bojím, 2 potraty mi totižto stačili. Pozdravujem vás a želám pekný víkend, papa a ozvite sa, rebi ešte raz,posielam ti pozitívnu energiu, o chvíľu budeš tehotná, cítim to, proste mám tušáka.

walle
autor
7. máj 2010

ofs - no ja rozmýšľam, prečo neberiem aspoň anopyrin...neviem... 😖 ja som už z toho šiši...

rebi - myslím na teba, žiadne zázračná tekutinka neexistuje... 😉 proste tak to malo byť...

pa babenky...

rebeka33
7. máj 2010

Ahojte babenky, tak som Vám chcela dať vedieť, Tak tie tri sa zatiaľ vyvíjajú. Jooooj, som taká rada. Tak snáď. 😵

OFS- ja by som to nevzdávala, urobila si vyšetrenia-hemato, imuno a šla do dobrého centra. Mne v Košiciach do papierov o hemato ani nepozrel po potrate. A v Brne pozrel a povedal, že možno to mohlo mať vplyv a beriem anopiín 100 celú stimulku a budem ďalej. Keď potvrdia teho mám ísť za HUlíkovou. V tom vidím naozaj rozdiel v cenrtách. A finančne ma to nevyjde o veľa viac ako tu. A tam som samoplatca. Dám potom vedieť. zatial sme neplatili.
walle,čo nové? Mne teraz začalo to známe čakanie na niečo. V tomto centre ma každý deň informujú o stave babuliek ,tak čakám na 13.00 či sú,delia sa , potom budeme čakať na vklad -na krv na... . Aj sa tešíme, ale aj nás to dosť ničí. Ty kedy začínaš čakať? 😀
pozdravujem všetky babule. 😵

ofs
7. máj 2010

Walle, aj ty máš vrodený a k tomu získaný trombofilný stav? Potom radšej ber anopiryn, určite ti to neuškodí
rebi, super, vidíš dobre to pokračuje, všetko bude ok, bojuj už si blízko. Mne hermi tiež nechcel kuknúť do papierov z hemato, jednoducho on vidí podstatu v tom, že keďže výsledok z druhého potratu je tzv. hydropický abort, problém bude v tom, že naše chromozómy nesedia, vraj neviem vynosiť chlapca. Bože, ja by som brala aj dcéru, aj keď už jednu mám, len nech je zdravé bábo. Pritom nedávno som kukala do papierov z genetiky, neviem či si hermi vôbec pamätá na výsledky, nezdá sa mi, že by bol v tom problém. Dievčatá, ja si myslím, že už pomaly z tej témy vieme viac ako niektorí lekári. Práve som sa rozhodla, že s tými výsledkami z genetiky pôjdem za genetikom, vraj v Humennom je nejaký odborník, predtým než pôjdem na druhé ivf.
pekný večer, walle kedy to ideš " na vec?"

rebeka33
8. máj 2010

ofs- viem ,že to nerobia každému, ale mne dala moja gyn. urobiť z plodu genetiku. Bábo malo nornálny karyotyp a bolo xx- čiže zdravá baba. Ak ti také vyšetrenie priamo plodu neurobili tak je jeho tvrdenie dosť trúfalé.
V našom zdravotníctve si musíš najprv celú tématiku naštudovať ty ,potom nájsť doktora a presvedčiť ho, aby tie vyšetrenia urobil a výsledky konzulovať po nete z odborníkom. 🙄
Naši dropcovia sa zatial držia- dvaja sú osembunkový a jeden je šesťbunkový. Super, že sa každý deň môžem pýtať ako rastú. Aspoň tak nepanikárčim.
Prajem pekný deň a baby ozvite sa. 🙂

felixina
11. máj 2010

Ahojte,
prosim Vas neviete mi niektora poradit nejakeho dobreho endokrinologa v KE? Mala som mierne zvyseny prolaktin, brala som Parlodel a po vysadeni mi hodnota stupla o 3-nasobok vyssie ☹ , cyklus rozhadzany, anovulacny, atd....no radost. Gynekologicka ma poslala na endokrinologiu ☹ .
Dakujem za akukolvek radu 🙂

rebeka33
11. máj 2010

Ahoj felixina, veľmi ti neporadím ja som nebola, ale známa lekárka mi hovorila, že tu na rastislavke je dobrá DR. na internej ,ale neviem ako sa volá.Skúsim zistiť.
My máme dvoch dropcov v bruchu z toho jedna bola blastocista. Tak dúfam. 🙂
Kde ste všetky? Pekný večer.

guginenka
11. máj 2010

rebeka - tak držím palce,nech všetko skončí o 9 meisacov. veľmi, veľmi ale naozaj veľmi ti držím palce. 😵 😵 😵

lucifuk7
12. máj 2010

rebeka33: velmi drzim palceky.... 🙂

felixina
12. máj 2010

rebeka - vdaka za info, drzim palce nech sa bambulky dobre usidlia 🙂

rebeka33
12. máj 2010

ďakujem baby, nech sa čoskoro pridáte. O 2 týždne dám vedieť. pekný deň. 🙂