icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

cecil36
27. mar 2011

@lulu10 samozrejme, ze to treba preliecit, lebo inak tvoje telo moze embryjko vypudit. Spermia je totiz infikovana a kedze embryo ma 50% z matky (teda vajko) a 50% z otca (teda spermie), moze sa telu spermia javit ako cudzoroda latka a tak ho vypudi z tela. Infekcie zhorsuju parametre spg- cize aj vyber pri ivf by bol nizsi. Nehovoriac o tom, ze v niektorych centrach ti s infekciou ivf nespravia.
Urolog lieci mocove cesty a androlog je vlastne urolog, ktorí lieci i hormony 😉 Ci to bude nadlho neviem, ale cca tyzden sa caka na vysledky a potom zalezi ci zaberu antibiotika. Podla mna radsej pockat, ako si neskor vycitat, ze som nieco zanedbala 😉

lulu10
27. mar 2011

@cecil36 no to mas pravdu, vies mi poradit nejakeho dobreho urologa a androloga?

cecil36
27. mar 2011

@lulu10 neviem odkial si, ale ak z BA to viem poradit 😉

lulu10
27. mar 2011

@cecil36 neni som z BA, ale manzel cestuje po celom slovensku takze neni problem ist k lekarovi aj do BA, budem rada ak mi niekoho odporucis 😉

matahacik
29. mar 2011

@cecil36 ahoj, prosim ta, my sme z BA, ak mas tip na dobreho urol.-androloga..posles mi kontakt please do IP.vdaka

cecil36
29. mar 2011

@matahacik bohuzial na urologa- androloga kontakt nemam 😒 V BA ich je malo a aj ti co su stoja za... 😝 Poznam len dobreho urologa, ale nie je na beznej poliklinike, takze neviem ci zoberie 😒

pepek007
29. mar 2011

Holky nevím jak to chodí u vás ale u nás v ČR se před IVF ale na pžádání každeho - nedává se to automaticky, tak dělají genetický testy obou dvou a imunologický testy taky obou dvou protože můžete mít alergii na sperma nebo na trofoblast takže tím paádem přirozeně se nedaří a nevydařilo by se ani IVF ani Ket a na genetice zjistí případný mutace nebo poruchy srážlivosti krve který způsovují biochemický těhu, MA nebo potraty 😉 mě na genetice našli leydesnkou mutaci a na imunologii alergii na trofoblast - proto jsem taky 2x po IUI měla bichemické těhotentví no a když jsme vše zaléčili + jsem dostala od hematologa fraxiparin, tak se nám hnedka na poprvé zadařilo ivf a máme mimčo. Teď plánujeme druhý a zvolíme stejný systém a snad se zadaří zase 😉 v Čr tu imunologii děla Podolí v Praze a jsou tam fakt machři ale jak je to u vás to nevím o andologovi slyším poprvé spíš jsem slyšela od holek co jejich manželové měli špatný sperma, tak jim pomáhali lékama aby měli lepší 😉

pepek007
29. mar 2011

Jinak když vám najdou něco s imunologíí tak vás přelečí Prednisonem a 3 měsíční sex s kondomem a když na genetice, tak dostanete na píchání Fraciparin takže nic složitýho to neni a pomohlo to hodně holkám nejen tady z koníka k miminkům 😵 tak vám držim palečky na cestě k mimískům 😉

ivka3901
29. mar 2011

ahojte baby.no už je to tu dneska som dostala a zajtra ideme nato.teda na stimuláciu a som zvedavá ako to všetko dopadne.mám z toho všetkého strach.hádam ten prednison čo beriem tak mi pomože a dotiahnem to do samého konca a budem hrdo vstýčiť hlavu a povedať som mama. 🙂

ivka3901
6. apr 2011

no asi tu nikto dlho nebol,ale v pohode já sa trošku vyrozprávam a popíšem si.
asi trošku v skratke dneska sme boli na druhej kontrole v centre a tam ma pani dochtorka moc nepotešila aj napriek tomu všetkému čo mi pre tretím zákrokom IVF zistili teda protilátky voči spermiám a beriem nato prednison a pani dochtorka povedala,že možno bude viacej vajíčok,ale pravdaje úplne iná a já som z toho zúfalá a sklamaná a nešťastná,ved človek sa nemože ani na nič tešiť a já som sa tak v duchu potichúčku tešila,že by to mohlo do tretice výjsť teda do samého konca,ale teraz no neviem,ale som trošku odbočila od témy,že bola son tej kontrole a pani dochtorka mi povedala,že to s tými vajíčkami nevyzerá moc dobre,že dokonca mám na jednom vaječníku veľkú krvnú zrazeninu teda cystu na druhom vaječníku je folikul asi 12 mm veľký,ale tam može byť jedno vajíčko a potom sú tam ešte malinké,ktoré nestihnú dorásť do odberu asi tak v skratke pri mojej povahe sa budem trápiť a fakt sa už nebudem tešiť nech to dopadne akoľkovek.

gombicka
6. apr 2011

@ivka3901 ja sa drzim hesla, ze nie kvantita, ale kvalita! mozno pprave to jedno vajicko zapracuje a ono sa to podari! ved nikdy nevies. drzim palce, potom daj vediet!

ivka3901
6. apr 2011

ahoj gombička.díky ti moc dám jasné vedieť.inak aj moj manžel mi to hovorí,že možno to jedno sa podarí a bude rásť a rásť 🙂

mabumi
7. apr 2011

@ivka3901 to máš ako s chlapmi. každý deň ich stretávať stovky, ale najväčšie šťastie v živote je, ak nájdeš iba jediného a je to ten pravý na celý život 😵 . a to vajíčko je možno veeeeľmi žiarlivé a potrebuje ťa mať celú len pre seba, aby mu nikto iný nebral živiny a tvoju pozornosť 😅 .
aj ja som mala málo vajíčok pred IVF. v piatok keď som bola na folikulometri som sa veľmi bála, že v pondelok ani OPU nebude. nakoniec bolo a na moje prekvapenie zo mňa vydolovali 5 vajok, z toho sa dovyvíjali 3 😉
tak nezúfaj, koľký deň cyklu si a kedy by mala byť OPU? možno aj za tou cystou sa skrývajú nejaké vajíčka. len sa snaž byť kľudná a ber to tak, že raz to príde. aj keď sama dobre viem, aké je to ťažké 😖
veľa šťastia!!!!!!

ivka3901
7. apr 2011

@mabumi dakujem veľmi si ma potešila si zlatá.možno máš pravdu,že to vajíčko je žiarlivé.
trošku si ma ukludnila na dušičke.akurát zajtra ideme na kontrolu do ba a som 11 deň cyklu teda pichania inekcií tak som zvedavá ako dopadne tá kontrola a poobede mám volať,že kedy bude odber tak som zvedavá čo povedia.
ty si tiež teraz pred IVF?alebo si bola predo mnou?to je super,že z teba vydolovali 5 vajíčok a nakoniec sa 3 ujmali a dala si si ich aj všetky tri vložiť?to sa dá?len já sa bojím toho,že ked bude len jedno,že mi odíde ako pri druhom pokuse mi vkladali dve a jedno odišlo cez menzes taký slabý a jedno sa uchytilo síce len na dva mesiace,ale predsa tak preto mi je smutno čo mi pani dochtorka povedala. ☹

mabumi
8. apr 2011

@ivka3901 hm, ono je to ťažké. niekedy môže byť aj 20 vajok (aj také baby sú tu na MK) a nebolo to úspešné. niekedy je len jedno, a práve to sa uchytí a je z toho krásne zdravé bábätko. tak si povedz, že to bude tvoj prípad 😵 a hotovo. ja som už bola na IVF, nechceli mi vložiť viac, tak teraz čakám na KET. musí to byť veľmi ťažké keď si prišla o bábo... ja som nikdy ešte nebola tehotná a neviem, či vôbec som toho schopná 😔 . ale raz sa dočkáme. určite a všetky 😵
držím ti dnes palce a daj vedieť, ako si dopadla. budem na teba myslieť 😉

ivka3901
9. apr 2011

@mabumi asi to možno tak bude aj ked prvý krát som mala 2 vajíčka neujalo sa ani jedno druhý krát som mala 4 vajíčka a ujali sa 2 a 2 embryjká mi aj vkladali a aj tak ostalo len jedno a boli sme šťastný,že je to jedno aj ked manžel chcel veľmi dvojičky,ale teraz si už nevyberá a do tretice mi v centre robili všetky tieto vyšetrenia ako napr. na protilátky voči spermiám atd. a potom mi nasadila ten prednison pani dochtorka apovedala,že by mohlo byť viacej vajíčok a teraz ma sklamala,že bude rada,ked vydolujú aspom 2 vajká.no to preto som taká skeptická.
takže ty teraz čakáš na ten KET to je ten kryoembryotransfer ak som dobre rozumela a dala si si ich zamraziť alebo ako?trošku som z toho vedľa,mala si 3 vajíčka?a nevložili ti ich hned?lebo mne áno.jeden deň som bola na odber vajíčok potom na druhý deň som volala do embryolaborátoria a na tretí deň mi vkladali embryjká.
zajtra teda v nedeľu ideme na kontrolu a asi v pondelok pojdem na odber tak som zvedavá. 😒

mabumi
11. apr 2011

@ivka3901 ahoj, tak ako? dnes máš odber? no som zvedavá, budem čakať na správičky 😉 . ja som mala PK, takže som čakala 6 dní. potom mi vložili len jedno (neviem prečo). dve mi dali zamraziť, ale z toho jedno je kvalitné, to druhé vraj nemá veľkú šancu. tak uvidíme. ak by sa podarilo obom prebrať, určite ich chcem obidve !!!!!!! 😀 . bola by som šťastná keby sa podarili dvojičky.
Tak držím palce a hneď sa ozvi ako to dopadlo 😵

ivka3901
11. apr 2011

@mabumi ahoj.no dneska večer o 22 00 hod si pichám ten pregnyl 10 000 jednotiek a až v stredu idem na odber.tak som zvedavá ako dopadnem.to PK je predkžená kultiváciá mne to nerobili síce ani raz tak neviem ako to prebieha.no to je super,že máš takto šancu na viac krát,ked sa toto jedno neujme tak potom tie dve by sa mohli!to by som bola rada aj mne keby sa podarili dvojičky,lebo viem aké to je nemať súrodenca teda zdravého lebo já som mala brata postihnutého ale zomrel v 12 rokoch tak od 10 rokov som bola sama jedináčik a povedala som si,že ked sa raz vydám tak budem mať aspom dve detičky,ale to som nevedela,že asi o 6 rokov budeme chodiť po dochtoroch.
inak ozaj vrátim sa k tomu teda k tej predlženej kultivácií mne to ešte nikto nenavrhol,lebo zakaždým mi jeden deň zobrali vajíčka a na druhý deň som volala do embryolabororia a tam mi povedali,že mám jedno alebo dve embryjká a hned na tretí deň ísť vložiť.ktovie od čoho to všetko závisí.
ok dám vedieť neboj to budem asi celý deň sedieť pri pc,lebo toľký ludia na mňa myslia a mám im dať vedieť,že to bude nadlho,ale nesťažujem som rada,že toľkých kolegýň a kolegov.

mabumi
11. apr 2011

@ivka3901 no vidíš, tak asi ešte čakajú, že nejaké folíky dorastú, nie? a bola si na tú folikulometriu? koľko ich tam bolo? tak držím palce. a s tou PK - opýtaj sa na to, podľa mňa ti to nenavrhli len kvôli tomu počtu - ak ti vložili vždy všetky naraz, tak je v podstate jedno, či sa budú sledovať v skúmavke alebo ti ich rovno vložia a uvidí sa potom...

ivka3901
11. apr 2011

@mabumi oni tie malé čo mi hovorila dochtorka v stredu tak dorástli 🙂 a na tú folikulometriu som nebola nikto mi to nenahvrhol ešte ani raz tak to bude prekvapenie inak čo z toho aj keby som vedela koľko ich je tam nemusia byť všetky dobré a potom by som bola dosť sklamaná.asi máš pravdu,že mi to nenavrhli kvoli tomu počtu aj ja si to myslím.

ivka3901
13. apr 2011

ahoj mamubi no už sme po odbere teda já manžel dal spermie boli aspom 4 vajíčka a som bohu vdačná aspom za tie a zajtra okolo 11 volám do embryolaboratoria a pravdepodobne v piatok ideme na vkladanie,lebo počítam že aspom budú dve embryjká a ked bude chceť jedno odísť nech odíde a to silnejšie nech zostane.dám vedieť ahoj

freeze24
24. apr 2011

ahojte babulky 🙂 prosim vas viete mi poradit?som mesiac po prvom neuspesnom ivf a preto by som pred druhym chcela podstupit vsetky mozne vysetrenia ake by sa dali.viem ze je to nerealne ale chcela som sa opytat kde a ako robia vysetrenia na to ci si moje telo nevytvara protilatky proti spermoskam alebo embryjku?kolko sa za to plati?potrebujem na to odporucenie od doktora????velmi pekne dakujem za kazdu spravicku 🙂 🙂 🙂

dorotka66
25. apr 2011

@freeze24 ahoj freeze, no aj ja som po neúspešnom IVF a pred ním som všetko absolvovala ☹, teda okrem imunológie. Takže pekne po poriadku, najprv choď k svojmu gynekológovi a popýtaj si papier na hematológiu, endokrinológiu, imunológiu (to vysvetlím) a genetiku. Neviem síce či sa teraz niečo nezmenilo, lebo vraj zrušili papiere od všeobecného lekára. Minimálne si tam zavolaj či ich potrebuješ. Na endokrinológii ti môžu zistiť zníženú, alebo zvýšenú tvorbu hormónov (ale určite aj všetko iné 🙂), na genetike Vám obom zistia či ste Ok po genetickej stránke, ak mal manžel zlý spr tak, mu spravia podrobnejšie testy (nám ich robili v SNV), no a na hematalógii sa toho dozvedia o tebe tiež dosť 😉 , mne napríklad zistili antifosfolipidový syndróm ( hustá krv....)a to spôsobuje potraty a neplodnosť ... a tak si pichám denne injekcie do brucha. Čo sa týka imunológie robia ju v KE, ale chýba im vraj jedna časť a kompletne ti ju urobia v Prahe, ale to sa musíš objednať a nebude to také rýchle. Všetky vyšetrenia nám spravili zadarmo vrámci zdr. poistenia (veď aj poriadne doplácame ☹ ) no, ale ak pôjdeš do Prahy, tak to si budete platiť. niečo sa vraj dá preplatiť cez SR zdr.pois ale neviem podrobnosti, nájdeš to na MK. a skoro som zabudla, gynekológa požiadaj o testy na chlamýdie, ureoplazmy a mykoplazmy (ja som mala myko a dali nám obom tetracyklinové ant. ) všetko spomenuté môže spôsobovať problémy s otehotnením aj donosením bábätka....nám sa prvé IVF vďaka vyšetreniam posunuli cca o 3 mesiace, ale neľutujeme, aspoň sme si zvýšili šance a teraz sa pripravujeme na KET 😉 takže držím palce, ak ťa bude ešte niečo zaujímať pokojne napíš ....

ivka3901
27. apr 2011

@freeze24 ahoj aj ja som po neúspešnom IVF 3 pokus a tiež mám kopec vyšetrení za sebou teda aj drahý.no po poriadku já sa liečim na štítnu žľazu takže beriem euthyrox 75 a ešte má zvyšený krvý tlak a aj nato beriem tabletky concorn a drahý má zlý spermiogram bral aj drahé lieky a len sa mu zvýšil počet a nie pohyblivosť a po nejakom čase sa mu zas vrátil naspäť takže tie vitamíny účinkovali len krátku dobu takže už nič neberie a já som ešte bola na laparoskopii a on v tom čase bral tieto lieky a nič sa nedialo takže sme išli na umelé nič iného nám neostávalo a tak prvé bolo neúspešné druhé bolo a druhý mesiac prestalo byť srdiečko a momentálne som po 3 pokuse a nič a ozaj ešte pre tým 3 pokusom nám robili ešte vyšetrenia genetické tie dopadli dobre bezproblémov a mne bral krvičku na protilátky voči spermiám a vyšla pozitívna takže mne pani dochtorka nasadila prednison 5 asi mesiac pre IVF a potom som brala polovičku až doteraz a aj tak som mala málo vajíčok tak mi vkladali aspom 2 embryjká a ani tie sa neuchytili aj napriek tomu,že som brala ten prednison inak za tie všetky vyšetrenia som neplatila nič ani za genetické ani za tie protlátky to pani dochtorka navrhla sama v centre,tiež tú štítnu žľazu mi zas navrhla moja gynekologička už asi pred 4 rokmi a aj ten tlak mi zistili už dávno a ešte ti radím skús ísť na infekčné kvoli toxoplazmoze,lebo já som ju asi mala minulý rok,ked som potratila,lebo sa mi okotili malé mačiatka a bola som s nimi kontakte,ale to som ešte nebola tehotná,ale testne pred druhým IVF to je len moj názor,ale nikto mi nepovedal ani jedna dochtorka ani v nemocnici,ked som bola na čistení prečo sa to stalo proste doteraz neviem,ale nikdy nezabudnem nato. ☹

malevil
27. apr 2011

ahojte vsetky. Chcem sa spytat dievcat, ktore chodia do Iscare v BA, a tam im brali krv na imunologicke vysetrenia, na co vsetko vas vysetrovali? Predpokladala som, ze budu aj na protilatky voci manzelovym spermiam, doteraz vsak od nas nikto nechcel material aj od neho? Ked nam robia ICSI, tak to netreba? 😒 Uz vyse mesiaca cakam na vysledky 😠 , zatial nic, ani z genetiky, povedali, ze nas budu kontaktovat, mozno cakaju na schvalenie novej ziadosti, cakam aj ja, este to nie je mesiac. Ale lekarka ma upozornovala, ze planuju nejake zmeny a vraj budu davat suhlas na max. 2 ziadosti(co dufam nepreslo, vsak by to mohli zabalit). Som zvedava aj na tie geneticke testy, mozno je pricina tam, ked sa tie embrya udajne pomaly delili(potom mi nie je celkom jasne, preco mi ich davali dnu 😒 , aj ked sa hovori, ze tam im je lepsie 😉 .....Dakujem za tipy

ivka3901
27. apr 2011

@malevil ahoj já síce chodím do gyn-fivu nám robili pre 3 pokusom imunologické vyšetrenie na protilátky voči spermiám sami od seba pani dochtorka to navrhla a ešte nám navrhla genetické testy a tie vyšli dobre,ale tie protilátky vyšli pozitívne tak som brala prednison 5 a berem doteraz aj napriek tomu,že 3 pokus nevyšiel.aj mne teraz naposledy dávali len 2 bunkové embryjká a predtým mi dávali 6-8 bunkové tak potom neviem ako alebo podľa čoho to rozhodujú či dajú dnu alebo nie?

mima263
19. máj 2011

ahojte, nebol niekto tohto roku na imuno v Prahe?
Aké sú ceny? Aj IP. Ďakujem

dvojcata2
20. máj 2011

@mima263 Ahojky mně dělali imuno v Praze před 3 IVF neplatila jsem ani korunu dělali mi i genetiku a taky zadarmo ale čeká se dlouho na výsledky.Vše bylo v pořádku dala jsem si PICSI a povedlo jse jsem v 10 týdnu a byla jsem v ISCARE v Praze jinak 2 IVF jsem mněla u nás v Liberci a nic.Všem hodně štěstí a hlavně bez nervů. psichika 🙂 🙂 🙂 🙂 je hrozná.

zuzanka7834
20. máj 2011

Ahojte, vcera sme boli na konzultacii ohladom ivf, vsetko v poho, len na konci ma doky priklincoval otazkou, ktore lieky si vyberiem na pichanie: gonal alebo puregon vo forme pera (mam ratat cca 300€) alebo menopur o stovku lacnejsi, ale v klasickych injekciach... Kvalitativne su vraj rovnake, tak by som asi zvolila ten menopur, len neviem, ci zvladnem tie injekcie... 😕 Poradte mi, viem, ze vsetky uz mate toto rozhodnutie za sebou... Pocas stimulky sa vraj podavaju aj ine lieky, tie su tiez aj vo forme pera alebo nejakej tbl? Lebo ak to ma byt tiez injekcia, potom nemam co vahat a beriem ten menopur...
Mam strach, no na druhej strane sa tesim, lebo mozno je to konecne krocik vpred... dakujem za kazdu Vasu odpoved, ktora mi pomoze v rozhodovani... dnes mam dokymu potvrdit co da do ziadosti, takze nemam az tak vela casu. Diky 🙂

miminkad
4. jún 2011

@zuzanka7834 neboj,pichat zvladnes,nie je to nic hrozne 😉