icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

malaterezka
12. feb 2012

@vikad a ako sa mas co uz si mala vklad a ako to vyslo uz tak davno som tu nebola papa 🙂

vikad
13. feb 2012

@malaterezka Ahoj moja. Vklad som mala pred tyzdnom, 6.2., 20.2. by som mala ísť na krv, pokial nedostanem mrchu. Objavil sa ale u mňa ohss, takže som bola aj v nemocnici na pozorovanie, ale našťastie to je mierna forma, takze som tam dlho nebola. Momentalne som doma, kombinujem dovolenku s paragrafom, a ked sa trhu potvrdí, moja solúnskych má chce dať na pn. Robím na VŠ, tak aby som sa Od študentov nenakazila... To ohss mam stále, neviem kedy to úplne prejde. Vrah, keby som dostala mechúr tak hneď, ale ja si to radšej vytrpim bez mrchy, len nech sa embryjka uchytia. A tebe sa ako darí?

moncibubu
13. feb 2012

@ivka3901 Ahojkaj ak papas prednison, tak ti urcite odporucam mat s partnerom chraneny pohlavny styk,aby liek bol ucinny.A trofoblast je stadium vyvoja embrya v case kedy sa pokusa uchytit do sliznice maternice.A preto sa mi to doteraz neuhniezdovalo. Odporucanie mam 6-8 tyzdnov papat prednison, mat chraneny pohlavny styk.A potom to skusit.Tu si to pozri
http://cs.wikipedia.org/wiki/Trofoblast

moncibubu
13. feb 2012

@vikad Ahojkaj no ja viem, co je OHSS po kazdom odbere som to mala, ale tiez taky mierny, pekne sa drzkaj a oddychuj, aby sa pekne zahniezdili v brusku.papa

zujanka
13. feb 2012

@rebeka33 čo sa stalo u Hulíkovej? Ja k nej chodím a dosť si ma vystrašila. ☹

vikad
13. feb 2012

@moncibubu Ahojky. No, vajecniky sa mi pekne zmensuju, ale ohss asi este pretrváva, lebo bruško Citim stale napnute a aj to dýchanie je take všelijaké. Tak uvidím. Som doma, polihujem. Dnes som bola na kontrole u svojej gyndosky a vzala mi krv aj na hcg, tak som zvedavá, hoci je este skoro ...

poleva
13. feb 2012

@zujanka ja som od hulíkovej,mladej a len môžem odporučiť 🙂) milá,príjemná ,zlatá a máme dvojičky 🙂

zujanka
13. feb 2012

@poleva no mne sa tiež zdá v poho a dôsledná. Jeeeeeeeeej dvojky to by som brala 😉 tak sa vytešuješ dvojmo 🙂

poleva
13. feb 2012

@zujanka áno,,, 😉

vikad
13. feb 2012

@moncibubu Moncibubu, koľko si mala odberov a ako to dopadlo? A po akomdlhom case ti ohss zmizlo?

rebeka33
13. feb 2012

@zujanka bola som tehu a napriek dvom dg. ktoré oni určili mi nedala fragmin. Na doporučenie centra som brala anopyrín a po potvrdení tehu som mala začať brať fragmin a ona povedala, že sa to s ním preháňa a netreba, nech vysadím aj anopyrín -do týždňa a pol som mala MA ☹ . teraz som brala fragmin od začiiatku u Dr. Beňovej a máme doma Simonku 😵

zujanka
14. feb 2012

@rebeka33 to mi je ľúto ☹ mne už teraz pred stimuláciou predpísala fraxiparin mám si začať pichať ked začnem stimulovať a už 3 mesiace beriem anopyrin

malaterezka
14. feb 2012

@vikad no my mame tie vysledky z tkaninovej tak len sa potvrdilo ze sper. mame zli a inak vsetko ok. a cakame vysledky z genetiky tak uvydime co bude. 😉

malaterezka
14. feb 2012

@vikad tak len sa drz pekne na dvojki drzim ty palce vsetke co mam 🙂 🙂 🙂

moncibubu
18. feb 2012

@vikad Ja som mala 2 odbery a pri obidvoch som mala mierny OHSS, dali mi nejake injekcie, ktore som si pichala az do transferu, vela som pila. Potom to ustupovalo, ale predpisali mi aj na lekarsky predpis, Tutridrink,je to vyziva- doplnok stravy na imunitu.A ako sa ti dari. 🙂

vikad
18. feb 2012

Moncibubu, som dosť prechladena, mam aj zvvysenu teplotu a bojím sa, aby to nemalo negativny vplyv na emryjka. V pondelok idem na krv, tak sa liecim ako len viem. Inak ohss asi uz ustupuje ...

malaterezka
20. feb 2012

@vikad no co budu dvojky velmi ti to prajem zo srdca tak daj vediet ze co 🙂 🙂

vikad
21. feb 2012

@malaterezka Ahojky. Nebudú. Včera som volala na výsledky z krvi a negatívne. Zase to nevyšlo. Máme ešte 5 mrazáčikov, takže ešte šanca je, ale asi to nechám až po štátniciach, jar-leto ... a začali sme uvažovať aj o adopcii ... 🙂

malaterezka
21. feb 2012

@vikad je my to velmi luto ☹ ☹ ☹ ale neboj bude raz a ani nebudes vediet kedy 😒

katla
21. feb 2012

@vikad Ahoj. Sice sme si este spolu nepisali, ale citala som Tvoje prispevky. Je mi moc luto, ze to nevyslo. Mozem sa spytat kolky to bol pokus? A kolko bunkove embryjka si mala? Dala si si dve? Mna to caka o mesiac. Vela sil prajem.

moncibubu
21. feb 2012

@vikad tak to je mi velmi luto, ze vam to nevyslo ☹ , ale mate este mrazacikov, tak to nevzdavajte a bojujte dalej, budeme ti silno drzat palceky pri KET.Pekne si oddychni a sup sa do dalsieho boja, potom sa urcite zadari.

vikad
21. feb 2012

@malaterezka Ja viem, že raz bude ... No, začali sme sa s manželom baviť aj o adopcii. Máme ešte 5 mrazáčikov, tak ak by sa nám podarila adopcia aj KET, tak to by bolo fajn, alebo aspon jedno z toho 😀

vikad
21. feb 2012

@katla Ahojky. Ďakujem 😀, verím, že sa to raz určite podarí ... Už som tu spomínala, že s manželom nie sme ani proti adopcii... tak uvidíme. No, neviem, kolko bunkové som mala embryjká, ale vložili mi dve. Päť ešte máme odložených, ale asi si dám oddych a počkám až po štátniciach, aby som to zase nervozitou celé neohrozila ... Najviac ma mrzí, že človek sa naozaj velmi snaží a nič ... ☹ Aj v nemocnici som si trošku poležkala, nič som doma nerobila, z práce som vynechala (aspon som si oddýchla 😀 ), ale aj tak to bolo na figu ... Niekedy už mám pocit, že ma to psychicky tak vyčerpáva, že už nevládzem ani uvažovať ... Neboj sa, ale poradím Ti. Ak budeš v procese stimulácie, teda ak si budeš pichať injekcie, tak pi veľa tekutín, lebo ja som pila asi málo, preto sa u mňa objavil OHSS, potom som to s tou vodou musela doháňať a dokonca ešte aj teraz mám trošku príznaky ... Mala som len jemnú formu, ale bolo to veľmi nepríjemné, nevedela som poriadne dýchať a brucho mám ešte aj teraz trochu nafučané ... Takže pi naozaj veľa tekutín, mne to poradili tu na modrom koníku dievčatá, za čo som im veľmi vďačná 😀 Držkaj sa a ničoho sa neboj. Toto bol môj prvý pokus IVF, minulý rok som podstúpila 4 IUI, z toho druhý vyšiel ale plodíku v 6 tt prestalo biť srdiečko, tak sme ešte čakali, že čo ak su len prístroje nejaké "nedokonalé", ale nakoniec som musela na kyret. Bolo to bolestné, ale prežila som. Takže ak zrátam IUI+IVF, tak to bol môj piaty pokus. Ešte využijeme tie mrazáčiky a začneme asi zároveň vybavovať adopčné papiere a doklady ...
Moja drž sa a určite mi napíš. Ak budeš ešte niečo chcieť vedieť, kľudne sa pýtaj, okolo stimulky a IVF som teraz čerstvo informovaná 😀. Držím palčeky, papa 😉

katla
22. feb 2012

@vikad Moc Ti dakujem za odpoved. Ale nevzdavaj sa este. Ved nadej tu este je. Do ktoreho centra chodis?
Ja som uz IVF absolvovala minuly mesiac. Najprv som mala HCG 27, ale potom kleslo na 0, takze nic z toho. Pri stimulke som pila a pila (aj 4l denne). Som si tu precitala a aj kamoska mi hovorila, ze musim. Ale ja pravidelne dost pijem, takze som s tym nemala problem. Teraz ma buduci mesiac caka KET. No uvidime co a ako. A bola si PN alebo si dovolenku mala? Ja som prvykrat lezala, ale teraz mame v tom termine ist na zimnu dovolenku, tak asi pojdem s tym, ze nebudem lyzovat, ale len sa vykrochnim na slniecko a budem oddychovat, pisat si seminarku, prechadzat sa,...

wifina
22. feb 2012

ahojte, chcela by som sa opýtať, aké vyšetrenia odporúčate absolvovať pred IVF. Dali ste si robiť aj nejaký celkové preventívky? Imunológiu, zrážanie krvi, genetiku? Dik za odpovede.

vikad
22. feb 2012

@katla No, ja som čerpala ešte starú dovolenku a kombinovala som to s paragrafom. Ak by to bolo vyšlo, tak ma moja gyndoška hned dáva na PN na rizikové tehu. Je z toho už dosť nešťastná a ide sa informovať v centre, čo sa vlastne deje, že sa mi nedarí ... Ja chodím do SPLN-u v KE. Držkaj sa a určite sa veľmi nenamáhaj. Ja sa rozhodujem, kedy pojdem na KET, ale asi až po tých štátniciach ...

vikad
22. feb 2012

@wifina Ahoj. Ja som si urobila všetko, čo sa dalo : imunologiu, hematologiu (tam mi zistili rizikový ženský hormon, ktorý spôsobuje nedokysličovanie a asi aj preto som minulý rok potratila, takže počas tehu si budem musieť pichať včeličky), endokrinologiu, boli sme v združenej tkanivovej banke (aj s manželom, pýtaj sa u svojho lekára) ... určite si to urob, aby si mala srdiečko na pokoji, že si pre seba urobila, čo sa dalo ... Ja som to absolvovala po potrate a ktovie, akoby to bolo dopadlo ešte pred ním ... Drž sa, papa

malaterezka
18. sep 2012

@moncibubu to je pravda co citam cakas babo no to je supeeeeeeeeeeer tesim sa velmi a co to bude 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

evelin325
18. sep 2012

Ahojte snažilky, všetkým vám držím palce,viem aká silná je túžba po bábätku, prežila som si svoje aj ja, ........a takú radu, myslite každý večer pred spaním na to, ako budete sedieť pri vianočnom stole už s bábätkom v brušku, vžite sa do toho, ako sa budete tešiť, ako si budete hladkať bruško, prežite to šťastie, každý večer pred spaním, vaše podvedomie to zrealizuje, len tomu musíte fakt veriť......myslím, že práve toto mi najviac pomohlo /ale aj Femibion a homeopatika k tomu/.........................................držím palce

jennifeer23
24. sep 2012

@evelin325 ahoooj, mozem sa opytat kedy si začala brat femibion? Ja mám ísť v stredu do SPLNu - mám 18 den ms, potom nasleduje IVF. Chodila si do SPLNu? Nevies mi prosim poradit ako prebieha prve stretko? Myslím v ten 18 den. Dakujeeeem 🙂