icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

fiallinka
24. mar 2010

albao: to jsem právě myslela - může to být nějaký zánět, hormonální porucha - a to jde všechno léčit. Rozhodně není zatím důvod myslet na nejhorší varianty 🙂

A taky záleží na tom, jestli tam opravdu občas nějakou nenajdou - u nás je ten problém, že manžel má 0% rychle pohyblivých spermií - ale při té nule tam občas nějakou rychlou najdou a jak vidíš, na ivf to stačí 🙂

Přírodní přípravky neuškodí, taky bych nějaký zkusila - ale nespoléhala bych na ně plně, radši bych to řešila i klasicky. Protože ony můžou spermie zlepšit, ale nevím, jestli oživit... 🙂

albao
25. mar 2010

guginenka: no vcera sme si museli prezit svoj sok. Obaja sme boli z toho dost zaskoceni. Ale dnes uz mu davkujem karnitin a L-karnitin, a o tyzden budu vysledky z podrobneho spermiogramu, tak uvidime,ci su tam nejake protilatky, a ide na stery, ... bojujeme! 😵 Ja sa tak lahko nevzdavam! 😀

magda1212: no ona mala endometriozu + 4 roky sa snazia o miminko, zatial len prirodzene. Liecbu bylinkami podla TCM skoncila asi v ktobri a odvtedy je cela nadsena, ze ani neciti MS 🙂 Ale mimco zatial nechodi, su tam aj nejake protilatky k manzelovym spermiam.

fiallinka: no keby sa naozaj dala vratit plodnost aspon tak, aby sme mohli ist na IVF, tak skacem od radosti! Sice sam navrhol, nech pouzijeme darcovske, ale najprv skusime liecbu. Co ak by sa tam po liecbe nejaki bojovnici nasli? 😵 😀 Ja ich hned vsetky pochytam, mne neujdu! 🙂 A vitaminiky neuskodia, tak tie mu budem davkovat, aj keby to malo byt len splachovanie penazi. Vcera sme si prezili smutok, dnes uz ideme dalej

lucifuk7
25. mar 2010

guginenka : ja tiez chodim do Gyn fivu,ku komu si objednana a kedy ides? Kde si pred tym chodila?

inac Gyn five ma vraj dobree vysledky, poznam aj baby ktorym to vyslo a boli pred tym inde, dokonca jedna je uz druhykrat tehotna ( siesty mesiac) 🙂

Tak drzim palce...

guginenka
25. mar 2010

lucifuk - objednali sme sa po sviatkoch a dr. drabekovi. na fotke mi pripadal smiesny 😅 😅 😅 uvidíme. pred tym som chodila do iscar-u. neviem ako to napisat co mi tam vadilo, hm, asi to, ze ma na moj vek brali, ze to sa podari. nakolko mal problem moj manzel. po neuspechu, nic ani len nejake info. o dalsom pokuse. nic. tak som si povedala, ze vyskusam ine centrum. uz pred tym nas manzelom dr. posielal do gyn-finu ale ja som sa dala nahovorit na iscare.
to, ze ma gyn-fin lepsie vysledky ako iscare sme zistili ale az teraz.

a ako sa inak citis, lucifuk?

rebeka33
25. mar 2010

Albao -síce padám z nôh ,ale neboj sa. Dá sa to aj pri úplnej asperii, volajú to tese-mese. Odoberajú sa spermie priamo zo semeníkov . My máme veľmi zlý spermiogram ,a stále sa to nejako podarí embriológovi . 😀 😀 😀. Určite to bude dobré.

lucifuk7
26. mar 2010

guginenka: dakujem za opytanie, ziadna zmena, prizraky, dokonca ma pobolieva brucho ako pred menstruaciou, aj minule to tak bolo a bolo to negativne, ziadna hodnota, takze uvidime, ale uz od toho menej ocakavam ako minule, dufm, ze ak to nevyjde tak ma to menej zoberie ako minule, ideme totiz k rodicom na sviatky a o nicom neviedia - teda, ze sme boli na KEt. o probleme vedia.....

Gyn five- je vraj jedno ku komu chodis, ale zalezi od toho, kto ti to bude robit....niekori su vraj trosku sikovnejsi 🙂 ale mne to uz robili vsetci a nikomu to nevyslo, mam za sebou 3x IUI,IVF,KET.....Inac este som nevidela DR.Drabeka sa usmiat...tak sa nediv, ze je suchar.

ale stale treba verit.....

neviete nahodou okrem Gyn five a Iscare, je este nejake centrum v BA?

albao
26. mar 2010

rebeka: a vy ste podstupili to tese-mese? Zatial sa tomu ten moj vyhyba, ze to radsej darcovske, ale vsak uvidime casom, este sme neskusili ziadnu liecbu. Ale bol to teda pre nas pekny sok. Vobec som taky vysledok necakala. Nefajci, nepije, sportuje, zdravo sa stravuje, vyzera o 10 rokov mladsi, ... no nechapem doteraz ako je to mozne. Ale mozno ho na to tese-mese ukecam, alebo sa stane zazrak 😵

lucifuk: este myslim nejake ferticent? alebo tak nejak, sa mi mari, ze som pocula. A aky je u vas problem?

lucifuk7
26. mar 2010

albao: moj organizmus zabija partnerove spermie.......inac sme uplne zdravi.......asi k sebe nepasujeme ☹ , ale my s tym bojujeme. 🙂

albao
26. mar 2010

lucifuk: aha, to poznam. Moja dobra kamaratk bojuje s rovnakym problemom. Uz si mala aj "anopyrinovu" liecbu?

walle
autor
26. mar 2010

ahojky...no toto!!! nemohla som Vás nájsť.. 😕 .idem si vás prečítať...dúfam, že to stihnem, totižto idem na kontrolu do nemocnice gyn....

walle
autor
26. mar 2010

teraz som si vás už dala k obľúbeným...zase som zabudla, že nie sme v snažilkách!!!! 😲

lucifuk7
26. mar 2010

albao:nie nemala som, nevies nahodou co to obnasa a male dobree vysledky?

guginenka
26. mar 2010

ahojte dievčatá,

lucifuk - nemysli na to. čím menej na to myslíš tým lepšie. poviem ti pravdu, že ani neviem ako ti dodať pozitívnu náladu. len tak, že na teba budem myslieť aby to dobre dopadlo. uži si sviatky u rodičov a nič im nehovor. neviem aké máte vzťahy ale čím menej ľudí o tom bude vedieť tým lepšie. ja mám vynikajúcich svokrovcov ale rozhodli sme, že ak pôjdeme na ďalší pokus nikomu ale naozaj nikomu to nepoviem. zatiaľ sme boli len na jednom Ivf-ICSI ale aj tak ma to strašne bolí. aj napriek mojmu veku, aj keď každý vraví, že mám čas veľmi to bolí. včera som mala veľkú depresiu, našťastie manžel to ustál. ešte, že ho mám 🙂
veľmi som zvedavá čo nám povedia v gyn-fine. čo povedia na postup, kt. bol v iscare.

albao - no nepodarilo sa mi zistiť nič iné ako rebeke ☹ ale kolegyňa mala tiež zlý spm (jej manžel 🙂 ) a bol aj u urológa a aj na nejakom utz. hovorila, že to môže byť zápal, zlatá žila. počkaj na výsledky, potom budeme múdrejšie 🙂

dievčatá dnes nám začína víkend 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ideme umývať okná 🙂 upratať a v sobotu posunúť čas!!!!!

rebeka33
27. mar 2010

Ahojte babule.
Luci sííííílno držím palce. 🙂 🙂 🙂 .
albao- my sme to nakoniec nemuseli podstúpiť. Nejaké sa našli. 😀 Ale poznam ludí čo to podstúpili a mať svoje dieťa bolo motiváciou.Keď môžme my ženy si pichať do brucha 14 dní potom ísť do narkozy a potam 2 týždne konské dávky hormónou tak oni sa snáď nepo... z jedného odberu. 😎. nemyslím to v zlom. A keď bobre viem robia to v narkóze. určite bude téma na koníku.
My sme nasadili len E,A vit zinok a volné boxerky a nohavice. Ale musí sa to aspoň 3 mesiace, pretože spermie sa vytvárajú asi 70 dní ,keď si dobre pamätám. Prajem veľa štastia. A ten drahý profertil sa vraj neoplatí, nemali sme s tým bohvieakú uspešnosť a ani baby na koníku. Ak máte blízko dobrú bylinkárku asi by to mohlo pomôcť. Ak ma niečo napadne napíšem.
Babulky myslím na vás a prajem veľa sily. / do toho upratovania./ 😀 😀 😀

albao
29. mar 2010

Lucifuk: No tak presne co o nich viem je, ze postkoitalny test dopadol zle, cize ona zabija jeho spermie. V CAR im teda naordinovali liecbu anopyrinom - ona si berie stvrtku anopyrinu denne, ktory potlaca imunitu. Tato liecba trva pol roka, pocas ktorej musia sulozit len s kondomom, aby si jej telo oddychlo od 'alergenu'. Potom sa ide na IUI. No lenze ona sa po pol roku zlakla, a rozhodla sa, ze este na IUI maju cas, obaja su dost prirodne zalozeni. Aj ked sa snazia 4 roky. A zatial nic, aj ked uz asi dva mesiace vysadila anopyrin. Inak ak by otehotnela, museli by jej hned zmenit anopyrin an nieco ine, uz si nepamatam co, lebo to sa nesmie v tehotenstve. A to je vsetko co o tom viem, popytaj sa v CAR 😉 Mozno anopyrin nie je na kazdu imunitu.

guginenka: no spolieham sa, ze najdu nieco jednoduche a my budeme miminkovat 😵 Teraz mam tu fazu optimizmu, ze my to zvladneme a uspesne si vybojujeme mimco 🙂 A som si ista, ze kazda z nas, aj ked chvilkami uz nevladzeme. Ale my sme zeny a po prvotnom smutnu prichadza sila ist dalej 😉 Zvladneme to! 😵

rebeka: ano, presne rovnako na to ideme. Vitaminy (zatial bez profertilu) a L-karnitin, a samozrejme ziadna vana, ziadne teplo. A dufame, ze par bojovnikov najdeme. Mozno sa naozaj zopar najde, lekar nam len do telefonu povedal, ze su "vsetky mrtve". Ale ja tomu nejak nejdem uverit, zopar zdravych ich tam hadam bude 😵

Tak dievcata, ja som uz umyla okna a velka noc moze prist 😵

guginenka
29. mar 2010

ahojte dievčatá,
tak vidím, že sme všetky pozitívne naladené. tak to má byť. ja som sa tiež (dúfam, že nastálo 😉 ) dostala z najhoršieho. som pripravená do boja 😠 😠 a nič ma nezastaví pred úspechom.

lucifuk - držím palce 😉 , myslím na teba.

rebeka- súhlasím, profertil nie je nič moc. manžel začal užívať MACA, je to prášok z peruánskeho koreňa. pije to dvakrát denne pol čajovej lyžičky zamiešanej vo vode. smrdí to, neviem ako to chutí ale manžel sa po tom veľmi dobre cíti a mám pocit, že až moc. 😉 takže ja odporúčam toto.

dievčatá, ja mám tiež upratané. uff. tak zatiaľ sa majte a držte sa.

rebeka33
30. mar 2010

Ahojte,
vidím že my čakateľky sme dosť aktívne. Ja mám už tiež popratané a umyté okná. 😀
Albao nám najpodrobnejší spermiogram urobil Dr. Bobák v tkanivovej banke v Košiciach pri imuno vyšetrení. neviem odkial si ,ale niekde asi na 3 str. je kontak.
Dnes som bola na krv na HP ,nech mám všetko na konzultáciu pripravené..

Prajem pekný deň.

guginenka
30. mar 2010

rebeka - ideš na ďalší pokus?

lucifuk7
31. mar 2010

Caute baby, takze bohuzial opat to mam negativne ☹ ......ale uz mam vymysleny dalsi bojovy plan....takze bojujeme dalej 🙂

rebeka33
31. mar 2010

Luci to mi je strašne ľúto. ☹ Ale teší ma ten entuziazmus, ktorý s teba srší. Ak môžeš , čo je to za bojový plán.
Hlavne dúfam,že ti prinesie vytúžené dieťa. 🙂
gugi idem. Teraz sa chystám na konzultáciu do nového centra a potom koncom apríla na stimulku.
Ako sa máte ostatné. Prajem pekný deň.

guginenka
31. mar 2010

lucifuk - do kelu. čert aby to zobral. ja som si dnes kúpila knižku, že ,,Chceme míť miminko,,. to je môj bojový plán 😉

rebeka-tak držím palce. na druhý pokus ideme až 09/10. tiež do nového centra.

albao
31. mar 2010

lucifuk: raz to uz musi vyjst! 😉 A my sa tak lahko nezvdame 😵

U nas nic nove, iba som zohnala asi vsetky mozne vitaminy z temy "Neplodnost u muzov" 😀 A tak sa doma hram na pani doktorku 😀 A po velkej noci snad uz zajde na urologiu na tie dalsie vysetrenia a budeme mudrejsi potom. Rozhodla som sa, ze este do CAR nejdeme hned, vraj sa muzom velmi nevenuju, skor tlacia do IVF, tak si pockame na vysetrenia urologom, andrologom, ... a az potom zajdeme. A ja si zatial dam oddych od vysetreni a budem mysliet pozitivne 🙂 To by v tom bol cert, aby sa nam nepostastilo! 😝 😀

guginenka
31. mar 2010

albao - tak tak. len pekne oddychuj a pozitivne mysli.
chcela som sa ta spytat na toho urologa a androloga. to si sa objednavala ty sama alebo tvoj gynekolog?

lucifuk7
1. apr 2010

guginenka: tak to pojdeme asi priblizne v rovnakom case, aj ja to tak planujem.....kde chodis teraz? a kde sa chystas do noveho centra?

Pytali ste sa na moj novy bojovy plan.....idem este k mojmu obvodnemu gynekologovi so vsetkym doteraz absolvovanymi zakrokmi a chcem sa s nim poradit, ci nevie aj on nieco ine ohladom nasho problemu, lebo kedysi tiez robil v takomto centre, takze ma skusenosti...

Inac vsetkym prajem veselu velku noc, malo vody a vela vodky 🙂 🙂 🙂

albao
1. apr 2010

guginenka: no moj gynekolog mi dal papier "ziadanku" na vysetrenie spermiogramu. Ale na urologii sa iba spytal, s cim prichadzame a ani ju nechcel vidiet. Ale to je ciastocne aj sukromne centrum, tak mozno preto. No a ked skoncime s urlogom, vypytam si asi ziadanku na andrologiu, neviem ci tam mozme ist priamo.

lucifuk: tak drzim palce! Dobry gynekolog je dolezita cast uspechu 😉

guginenka
1. apr 2010

lucifuk - chodili sme do iscare, teraz planujem ist do gyn-finu. chceli sme ist skor ale radili sme sa este s jednym lekarom a ten nam povedal nech si trocha oddychneme. 😒 ale zrejme ma pravdu.
tak ked pojdeme obe v rovnakom termine tak to musi vyjst. 🙂 a ty kam chodis?

lucifuk7
1. apr 2010

guginenka: ja chodim do Gyn five....ale keze mi to tam nevychadza tak uvazujem o zmene... 🙂

walle
autor
1. apr 2010

Ahojte dievčatá...

lucifučík!!!!! 😢 😢 nemám slov.... 😢 😢 ☹ myslela som na teba, aj kvôli tomu som si dnes zapla počítať... ☹

pozerám, že sa chystáte niektoré babenky v oktobri na IVF...hm a nikto tu nie je, kto by išiel koncom mája??? 😖 aby som tu nebola sama... 😔

dievačatá, verte či neverte, ale všetky moje kámošky sú tehotné...7 blízkych sú tehulky!!!je to normálne??? 😅 😅
moja gynekologička mi povedala, že tento rok je nenormálne úspešný, že to už musí vyjsť aj nám!!! 😵

ofs, kde si???
mám výsledky z hematologie a dnes už som si vybrala z lekárne injekcie fraxiparin, kyselinu listovú, B6 a B12 - to budem musieť brať až do KET a ak to vyjde tak aj naďalej celé tehotenstvo... 😢ešte neviem, ako zvládnem tie injekcie...ja, čo odpadávam, keď vidím injekciu...uh... 😢

babenky, ale predsa ešte jedna info...moja veľmi dobrá lekárka z nemocnice mi povedala, že spoznala jedného svetového embryologa ( vraj neskutočný človek čo sa týka odbornosti, pochádza zo Slovenska) a v Prahe v apríli otvára nové centrum...vraj má na ňho kontakt a ak tu nepochodím, tak určite mi ho odporúči...robí vraj neskutočné veci , rozprával jej, ako postupuje on, aký výskum robia oni, ako vyberajú embryá oni...vraj mi poriadne zaostávame... 😖 a ak mi on nepomôže, tak už žiadny lekár...dosť mi toho porozprávala, tak neostáva mi nič iné iba veriť....je to taká moja psychologická poistka, že ak už tu nič... 😔

prajem vám krásne pokojné sviatky...

rebeka33
2. apr 2010

Walle - ja sa chystám už teraz koncom apríla- začiatkom mája stimulovať na soft do Brna. Ale potom by si nám mohla dať link na to nové centrum. Či už idem do Brna alebo Prahy je to jedno. Ak bude fakt taký svetový. 😵 😵 😵
Užite si sviatky, nechajte sa vyšibať čerstvými prútikmy ,dajte si vajíčka. Pohanské sviatka sú oslavou plodnosti. Tak vám prajem plodný rok. 😀

fiallinka
2. apr 2010

walle, já občas chodím na baby-café.cz, je tam diskuze o ivf a jedna holčina má manžela embryologa a právě tam propagovala, že otvírá on s jednou kolegyní nové centrum v Praze, vypadalo to moc slibně - skoro bych řekla, že je to to samé, co myslíš ty (oni sami mají děti po ivf 🙂) -http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums...

tohle je odkaz přímo na to fórum, projeď si to pár stránek dozadu (max. tak 10) a můžeš jí napsat klidně vzkaz... nebo dej vědět mně, pokud se tam nechceš registrovat nebo ti to nějak nepůjde...